Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

@Captan gusto

Gusto hayırlı olsun. Bence hemen emekliliğe başvur. Başvurdugun anda paran işlemeye başlar. 80 günlük paranı kaçırma. Ayrıca kontrol sürecinde maaş alamasanda kontrol sürecinden sonra emeklilik şartların devam ediyorsa alamadıgın ayları toplu alıyorsun diye biliyorum. Hemen git emekliliğini ver kardeşim.

Ayrıca sürelilerde süre sonunda çalışma şartı yok diye biliyorum.

Emekliligi vermezsen, süre dolduğunda tekrar başvurdugun da çalışıyor olman gerekir.

Genede araştır kardeşim emin ol derim

Arkadaşlar ankarada çalışanlar memur. Bunlar mutlaka ama mutlaka yazın senelik izinlerini kullanırlar.
Hiç kimse Eylül ayında senelik izine. Çıkmak istemez ve çıkmaz.
Demem oki haziran, temmuz, agustos izin aylarıydı. Haftaya agustos ayı bitiyor ve senelik izinler de.
He bide covıd izinleri var. Yani iş neredeyse durma noktasında.
Lakin Eylül ayının girmesiyle işlemler hızlanacak ve bu magduriyet inş. Bitecektir.
Ya sabır.

Turkiyede turk olmaktan usandim artik amk bunmemlekette hicmi birsey duzgun islemez engelli vatandasina boyle zulmeden bir ulke daha varmi devletin hastanesi sana rapor veriyor diger devlet kuruluşu rapor veren hastaneyi denetliyor ulen adiler birbirinize guveniniz yoksa kapatin bu devlet hastanelerini.9 ay gecti.biz ne sekilde gecinecez bide kronik hastalar evden cikmasin diyorlar ev kirami elektrigimi suyumu ode bende evde yatayim.

Eylul ayi bir turlu bitmek bilmedi ekimndesen ona keza simdi kasim bitmek bilmiyor bu ulkede herkes engellimi bu ne ya.acikcasi bizi emekli etmiyevekler bunlarin suriyeli kardesleri var.once onlara hizmet biz bu ulkenin uzerindeki kamburuz

Captan gusto

Benim süresiz ,raporum ankaran 1 yıl süreli geldi,
Emekli oldum raporun süresinin bitmesine en az 3 ay kala tekrardan rapor aldım, işlem şöyle işledi bende emekli oldum SGK raporu yenilemem gerektiğini belirten yazı yolladı bana o yazı ile heyet randevusu aldım tekrar muayenelerimi oldum heyete girdim raporumu yeniden çıkarttım , raporun birini bana verdiler birinde SSK ya yolluyacaklarini bildirdiler ,sizde emekli olun bence raporunuz bitimeden yenilerseniz sorun olmuyacaktır ,en azından bende sorun olmadı maaşım kesilmedi

Captan gusto

süresi biten rapor için tekrar rapor alınıp ankaraya vergi indirim için gönderiliyor mu?yoksa rapor sadece sgk ya mı veriliyor?Arada boşluk olur ise biriken maaşlar sgk dan toplu alına biliyor mu

tşklr

Ben hayatımda böyle bir saçmalık görmedim en azından bir tane sekreter cevap verse o bile yeter bir sürü telefon numalari veriyorlar engellilere öncelik nerdeydi acaba 1 sekreter ya bu kdar mi zor

Yazık gerçekten insanların raporları bitiyor o zaman bizimde rapor tarihimiz bittiğinde covid var bizde almayalım rapor sonuçta engelliler ve hastalığa yakalandığında kurtulmaları zor diye dışarı çıkmayın diye bas bas bagiriyorlar ama hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz

Sonu 59 la biten Veya diğer numaralara ulaşan arkadaşlar hangi saat aralığında açıyorlar telefon u ona göre arıyalım bari. Aylardır bir kere düşüremedik

Arkadaşlar boşuna stress yapmayın daha baya sürecek sanırım bu süreç hayırlısı diyip bekleyeceğiz. Cimere şikayet yazdık sonuç yok Ankara'yı aradık ordada 30 bin dosya var bekleyin dediler varmı yapacak bişey yok. Mecbur beklicez sürekli arayınca cvp lar değişmiyor

Şevki şengöz tesekkur ederim benim 1 yilin dolmasina 80 gun kaldi bugun emeklilik dilekcemi verdim sgk ya 11 Kasim 2020 de bittigi zaman maas kesilecek dimi rapor dolmadan tekrar sgk sevkedicek beni vergi indirimi icin tekrar bekliycem onu anladim yoksa maasi toplu olarak alicam yoksa aylikmi ?

Rapor

Arkadaşlar bilgisi olan varsa yazabilrmi. %63 olan raporum eksik evraktan geri geldi. Başka hastaneye sevk verildi burada raporum %35 düşürüldü. İl Sağlık müdürlüğüne itiraz ettim 3 hastaneye gittim oda raporumu %28 düşürdü. Ankara vergi dairesine bir yazı gönderdi. Beni 2. Hastane olan yere tekrar gönderdiler yeniden heyete girdim bu seferde raporumu tekrar %60 verdi. Yalnız sen il sağlıktan geldiğin için vergi indirimi alamazsın diyor hakem heyeti bu sorunu nasıl çözerim. Yani raporumu açıklama kısmında özürlü sağlık raporu yazmışlar

Süreli vergi indirimi ile emekli olduysanız, süre bitimine tam 3 ay kala kontrol muayenesi için sgk dan sevk alıyor. Hastane sağlık kurulu randevusunu da önceden 3 ay kala olacak şekilde ayarlayın. Sevk alır almaz heyete girin ki zaman kaybetmeyin. Heyet sonunda hastane raporu sgk ya, sgk da gelir idaresi başkanlığı na gönderiyor. İşlemleri 3 ay kala başlattığımız için Ankara dan onay gecikse(maaş kesilse) bile birikmiş olarak alabiliyorsunuz. Süresi içinde yaptırmaz iseniz sevk almakta gecikirseniz, maaş kesilir rapor onaylandığı zaman tekrar bağlanır. Arada ödenmeyenler verilmez. Yani emeklilik rapor onayından sonra devam eder.

Tahir özböler tesekkur ederim darisi basiniza abi Kasimin sonlari gelmeye basladi bugun emeklilik dilekcemi verdim tecrubelerimi forumda paylasicam saglicakla kalin

atilla3500 Merhaba tesekkur ederim yardiminiz icin rapor bittikten sonra vergi indirimi icin bekledigim surenin tamamini alirim diye biliyordum

hkt
Bulunduğunuz ildeki hastane listesinden seçiyorsunuz. En azından bana sordular daha önceki rapor aldığım hastaneyi istedim. Onlarda sevki ona göre hazırladılar.

On aydır bekliyoruz. Mesela 12 ay beklemeden sonra rapor çıktı. Süreli bir yıl ve çıktıgı tarihte süre doldu.
Ne diyecekler, senin süren dolmuş Emeklilige baş vuramazsınmı diyecekler. Şaka gibi dimi. Düşününce insanın beyni yanıyor.

s.a arkadaşlar az önce 3259 nolu numaradan ankara ile görüştüm 9 aralık olan raporum kuruldan çıkmış bugün yarın yazılır dedi 9 aralık ilk sırada dedi hayırlısı inş

Son düzenleme:
Evet beklediğiniz zamanın tamamını toplu olarak alıyorsunuz, ben de de aynısı oldu aldım

Nihayet Aralık ayından iyi haberler gelmeye başladı.bu 3 ay önümüzdeki Aralık ocak şubat kritik sonrası hızlanır diye düşünüyorum

prestige7171

aynı fikirdeyim
mart ayı az başvuru vardır
nisan,mayıs ve haziranda başvuru olduğunu sanmıyorum

hkt

Merhaba nisan ayında hastanelerin heyet doktorları çalışıyordu.nisan ayında heyete girdim çünkü

Aralık bitecek, Ocak bitecek de bana sıra gelecek.
Aralık'ta maaş alabilirsem " mucize olarak nitelendireceğim.
Bu nasıl bir eziyettir yahu. 😒

Hayırlı olsun captan qusto

Beklemeye devam 9 Aralık sıra gelmiş 11 Aralık sanki az kaldı gibi

Bugün yakın bı arkadaşımın cvb geldi 4 Aralık tarihli İzmir'den bu da güzel bı haber

Üst Alt