Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

ben hastaneden rapor aldım yüzde 60 süresiz vergi dairesine verdim

dsg gözükmüyor

ismailank
O zaman sorun olmaz.
Ama vakit gelmeden önce sgk dan emekli olur yazısını al. Bazen o uzun sürüyormuş. Bazısı 1 günde alıyormuş, bazısı 1 ay sürüyormuş, arkadaşlar forumda paylaşmıştı.

Merhaba kardeş bu sonuç GİB.sorgulama ekranindami bu şekilde gözüküyor, birde rapor oranıni hangi rahatsizliklardan göndermistin bilgi verirsen sevinirim saglikli gunler diler

kalp 30 şeker 20 tansiyon 10 gögüs 20 yok daha gelmedi sonuç maliyeden gelirse demiştim
toplam 60

ismailank
öncelikle sgk'dan "emekli olur" yazısı almanız ve eğer çalışıyorsanız iş yerinden çıkış yapmanız gerekiyor. çıkış belgesi ile sgk'ya emeklilik için başvuruyorsunuz. size tahisis numarası veriyorlar. eğer siz isterseniz ve iş yeriniz de kabul eder ise bu numara ile iş yerinize tekrar giriş yapabilirsiniz.

ben emeklilik başvurusu yaptıktan yaklaşık 1 hafta sonra emeklilik işlemim sgk tarafından tamamlanmıştı. maaşınız ise bir sonraki ayın 1'i itibariyle başlar.

emekli olur yazısı ne

sadece vergi indirimi kagıdıyla dilekçe vermeyecekmiyim

Ne kadar yavaşladı Ankara dan yokmu bir haber alan konuşan sonucu gelen arkadaşlar

emekli olur yazısı ne

sadece vergi indirimi kagıdıyla dilekçe vermeyecekmiyim

ben sgk'ya başvuru yaptığımda işyerimde çalışmaya devam ediyor olduğumdan, burada bahsettiğim süreç çalışmayan arkadaşlara göre farklı olabilir. şu anda bir işyerinde çalışmayanlar, çıkış yapmalarına gerek olmayacağından doğrudan emekilik başvurusu yapacaklar sanırım.

maliyeden aldğınız yazı ile ilk olarak sgk'ya başvuruyorsunuz ve sgk sizin gün sayınıza vb. bakarak koşullarınız eğer emekliliğe uygun ise "emekli olur" yazısı veriyor. bu yazı ile işyerinizden çıkış yapıyor ve isterseniz tazminatınızı alabiliyorsunuz.

ben 23 yıldır aynı yerde çalıştığımdan gün toplama gibi işlemler de gerekmedi. emekli sandığı, bağkur ve sgk için süreçte farklılıklar olabilir. o konuda kesin bir şey söyleyemeyeceğim.

Endereren kardeşim seninki nasıl gelmez anlamıyorum işgüzar memurun birine denk geldi zannedersem ama ilk senin haber gelmesi lazım sonu 3294 olan numarayı ara sürekli telesekreter düşmeden kapat 5 kere falan çaldır kapa ara valla ben bu şekilde düşürüyorum sanada ufak Bi faydam olursa ne mutlu bana hayırlısıyla gelir hepimizin inşallah

Endereren

Durumunuz müsaitse Ankara gidin bence kapıdaki güvenliğin telefon etmesi ve bilgi alması bile bir başarıdır bence 1 yıldır nasıl gelmez

ben çalışmıyorum kardeş o zaman direk vergi indirimini alınca ssk ya gidicem dilekçemi vericem o zaman

günmü çok fazla yıl desen fazla bi sorun çıkmaz sanırım ssk da

Valla değerli arkadaşlar benim de aynı tarih, aslına bakarsanız 01.11.2019 da ilk başvuru yaptım, bulgu ve tahliller istendiği için Şubat ayında yeniden hastaneye gidip ordan istenilen evrakların gönderilmesini sağladım, hastaneden evraklar Mart ayında İzmir VD ne ulaştı. evis ekranında enson güncelleme 11.03.2020 "Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor." bu şekilde beklemeye devam ediyorum.
engel oranı %45 pozisyonel uyku apnesi+ işitme kaybı + solunum fonksiyon bozukluğu.
sadece işitme testi ve solunum fonksiyon testi ve akciğer filmini istediler, umarım bu aralar bide psg yi istemezler bi 1 sene daha beklemek zorunda kalmam.
elimde 3 tane numara var üçünüde 10:00-16:00 arası sürekli arıyorum ancak hiçbir şekilde ulaşamıyorum
03124153678 - 03124153124 - 03124153294
umarım herkesin bekleyişi bir an önce sonbulur.

YARASAMSI

Hayırlısı olsun cevap çok yakında gelir umuyorum sorun çıkmaz inşallah psg raporunu da gönderseydiniz kafanıza takılmazdı siz iyi olacak şekilde düşünün bir haftaya kalmaz cevap gelir bence haber edin

Herkese iyi akşamlar Ankara'dan gelen raporumu maliyeden gidip alalı 10 gün olmasına rağmen ne e-devlet de nede e nabız da göremiyorum neden acaba bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Alyabatu Hayırlı olsun darısı bizim başımıza. Sistemde görünmesi zaman alabiliyor. Dosyanız ankaraya ne zaman gitmişti.

Teşekkür ederim 9 Mart'ta gitmişti darısı tüm bekleyenlere olsun

Alyabatu
Sanırım vergi indirim sonucun geldi. Bunun yazısı sadece işyerine ve vergi dairesine gelir. E nabızda gözükmez. E devlette de adına tebligat yapılmadığı için göremezsin. Hepsi o maliyeden aldığın evraktır.

Endereren Büyük Mükellefleri ara bence senin raporun gelmiştir benim rapor 26 kasımda geldi 24 kasımda büyük mükellefleri aradım ankara raporu gönderdiğini söyledi dedim ankara ile hiç görüşmedim rapor vergi dairesine 4 kasımda gelmiş bana 22 gün sonra gönderiyolar vergi dairesine zarf atmasam belkim daha bekleyecektik

arkadaşlar souçlar çıkınca geç bildiriryorlr samırım vergi dairesie gidip sorun bence

Günaydın arkadaşlar bu gün ankaraya bende ulaştım ortalama 6 ay daha beklemem gerektiğinitoplamda 9 ay oluyor. diğer birimlerdende yardım aldıklarını sürenin kisalabilecegini söyledi bekleyenler için mart ayının bitmek üzere olduğunu ve ellerinde 46 binden fazla dosyanın beklediğini söyledi

Merhaba, 20.02.2020 tarihinde gönderildi evraklar. Henüz sonuç gelmedi deniyor sizin yazınızda mart ayı bitmek üzere olduğuna yönelik. Ankara aram yaptığınız telefon numarasını vere bilir misiniz ben birkaç defa denedim ama maalesef ulaşamadım.

Endereren banada gelmemiş demişlerdi ankara gönderdi deyince 2 gün sora raporum iş yerine geldi ara bence sende ankara göndermişde

Arkadaşlar tekrar solunum testi istemişler di yaptırdım hastane gönderecek vergi dairesine bir hafta oldu bakıyorum evisten hastaneden rapor bekleniyor diyor zizxe ne zaman gider evrak vergi dairesi ne

Üst Alt