Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Az öce İstanbul vergi dairesi ile görüştüm :( malesef da ha gelmemiş fakat yakındır dedi (ocak/şubat geliyormuş)bir heyecanlandım sonradan 10 ay geçtiğini anımsadım bugünde bize hüsran geceler.....

Selam arkadaşlar bende evrak hastaneden geldim diye aradım vergi dairesi ni raporların ankaraya gidiyormu dedim evet dedi evet dedi 10 ayda geliyor dedi sonuçlar dedi yani buradaki bulunduğumuz ilde deyerlendirilmiyormuş

Arkadaşlar her kafadan bi ses çıkıyor tek çare :) bekleyip göreceğiz

Orası tartışılmaz Avrupa da bu tür işler siste üzerinden idiyor ve hemen sonuçlanıyor. bizde Millet vekili sokan araya :) mı ararsınız neler neler ölümlü dünya işte bekleyelim ölmeden emekli olursak ne mutlu geride kalanlara

Engel sorun mu?

Üstad,

Burada bulunan her arkadaşlarımızın durumunu çok iyi anlıyorum.Bende aynı süreçlerden geçtim.İnanın ki burada bulunan bir çok arkadaşımız yaşamında çok zorluklar yaşamış ve hala yaşamaktadır.Herkese Yüce Rabbim'den sabırlar ve en kısa sürede hayırlısı ile işlerinin yoluna girmesi için dua ediyorum.

Hayatta herkesin yaşadığını kendine zor ve çetindir.Bu sebeple sizin yazdıklarınıza ne yanıt versem bekleyen her arkadaşımıza büyük haksızlık etmiş olurum.En doğrusu herkese yardımcı ve destek olabilmektir diye düşünüyorum.

Yukarıdaki yazdığım 2018 / 38 SGK yönetmeliğin bir maddesinde diyor ki " Engelli vergi indirimi ile emeklilik için SGK kurumuna emeklilik için başvurduğunda tabloda sigorta başlangıç tarihine göre esas alınan sigorta yılı ve sigorta prim gün sayısı dikkate alınarak öncelikle alınan belge GIB merkez sağlık kurulu raporu(Engelli Vergi İndirimi Raporu) 'dur.Bu raporun sürekli ve süreli olması işlemler sırasında kayıtlara geçirilerek gerekli görülen kontrol muayenesi tarihleri sisteme yazılır.Bu bağlamda engelli vergi indirimi raporunun gelir vergisi indiriminde veya başka hak kullanımında ibraz edilmiş veya edilmemiş olduğu dikkate alınmaz.(Belgenin şahsen gelir vergisi indirimi için işleme alınması veya 193 sayılı kanunun 31. maddesine göre diğer yasal hakların kullanılmış olması veya olmaması demektir.)

Buradaki metin özeti diyor ki; GIB merkez sağlık kurulu raporu sonucu esas alınmaktadır.Bu belge sonuçlanmadan ne yazık ki engelli vergi indirimi ile emeklilik işleminden bahsedilemiyor SGK nezdinde.

Saygılar.

Arkadaşlar 19 ocak 2020 tarihli süresiz raporum 2 yıl sonra kontrol muayenesi olarak geldi emeklilik baş vurusu yaptım 1 haftada onaylandı ve emekli oldum ama 2 yılın 1 yılı beklemeyle geçti kaldı 1 yıl

Şaka gibi Ocak ayı geldi nerdeyse 2021 ocağa gireceğiz yakında.biz 8-9 ayları bile artık mumla arayacağız bu gidişle ortalama 1 yıl gibi

Merhabalar,
ben Epidermolisis Bullosa (Kelebek) hastası 28 yıllık bir İlkokul Öğretmeniyim. Bir kaza sonucu sol eldeki sinir zedelenmesi sonucu toplam %51 rapor aldım. Raporum 05.03.2020 tarihinde Ankara'ya gönderildi. Hadi dedim, 3 ay sonra sonuç gelir gelmez emeklilik başvurumu yapar işlerimi hallederim. Şimdi tam tamına 10 geçti ve hala sonuç bekliyorum. Neler çektiğimiz, hangi zor şartlarda yaşadığımız bilindiği halde mağdur edilmek inanın çok ağırıma gitti.

YAVUZ ÖZKARDAŞ
Sürekli olan rapor nasıl 2 yıl kontrol verirler şaşıyorum devlet hastanesi bu adam sürekli hastadır raporu vermiş adamlar kendi kafasına göre yok kardeşim 2 yıl sonra bir daha rapor al diyo allah yardımcımız olsun

arkadaşlar bu hafta çok kişinin raporu gelecek inşallah

arkadaşlar birde başvuru yaptıgınız vergi dairelerine gidin rapor gönderilsede gibaşkanlıgını boşa bekliyoruz bence

Değerli arkadaşlar,
Tekrar edeceğim;
Bu yıl Mart ayından itibaren 3 ay doğru dürüst sağlık raporu verilmedi. Mart tarihli raporlar ile Haziran tarihli raporlar arasında bence onay açısından fark yok. Sabretmekten başka çaremiz de yok. Sistemin çarpıklığını anlatmaya kelimeler yetmez ama geç olsun, güç olmasın. Maaşımız bağlansında...
Engelliyi, EYT'liyi mağdur eden sistem çarpık ve adaletsiz...

Merhaba arkadaşlar az önce sonu 3124 olan sonu telefonla konuştum martlar bitmek üzere Nisan ayına geçilecek dendi 19 mart benim birkaçgün daha sabret çıkmak üzere dendi hadi hayırlısı

Merhabalar. 06.11.2019 Tarihinde %50 Süresiz sağlık kurulu engelli rapor aldım ve vergi indirimi için Maliye Bakanlığı’na ulaştırılmak üzere Vergi Dairesine teslim ettim. 9,5 Ay sonra Maliye Bakanlığından 1 Yıl süreli vergi indirimi geldi ve bununla SGK ya müracaat ettim ve emekli oldum. Sonrasında SGK Tekrar Devlet Hastanesi’ne sevk etti ve 27.10.2020 tarihinde tekrar %50 Süresiz engelli raporu aldım fakat SGK yeni genelgeyi göre emekliliğimin devam edebilmesi için tekrar hakem heyeti sağlık kurulu raporu almam için Balıkesir Şehir Hastanesine sevk etti. 23.11.2020 tarihinde tekrar sağlık kuruluna girdim, burada çıkan sonuçta engel oranım %50 olarak tekrar verildi. önceki 2 raporumda süresiz olmasına rağmen, son olarak Balıkesir Şehir Hastanesinden aldığım raporumun süresiz değil de 1 yıl süreli verilmesi neticesinde cimer e şikaye yazdım cimerden:KONU HAKKINDA GEREKLİ İNCELEME YAPILMIŞ İLGİLİ BİRİM SORUMLUSUNDAN BİLGİ EDİNİLMİŞTİR.EDİNİLEN BİLGİYE GÖRE G47,3 KOD NUMARALI UYKU APNESİ TANINIZDAN DOLAYI YILLIK KONTROL GEREKTİĞİ İÇİN SÜREKLİ SAĞLIK KURULU RAPORU VERİLEMEMEKTE OLDUĞU BİLGİSİ EDİNİLMİŞTİR.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZLE BİLGİLERİNİZE SUNARIZ. Mesajı geldi. Bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla.

Burak benimde aynı uyku apnesi 1 yıllık geldi cuma günü karantinam bitiyo gidip emekliliğe basvurcam benle beraber bi arkadaş daha girdi ahi si benden düşüktü ona süresiz verildi anlaması zor

benimde uyku apnesi var henüz Ankaradan sonuç gelmedi hastane 2 yıllık süreli rapor vermişti
benim öğrenmek istediğim tecrübeli arkadaşlar
kontrol muayenesi için tekrar uyku apnesi için hastaneye yatmamız gerekiyor mu

Engel sorunmu bende senin gibi merak ediyodum facebook engelliler sayfasında biriyle yazıştım 2.ci gonderiminde istememişler o 3.cuye gonderiyomus ozaman yeniletmesini istemişler

Üst Alt