Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

benimde uyku apnesi var henüz Ankaradan sonuç gelmedi hastane 2 yıllık süreli rapor vermişti
benim öğrenmek istediğim tecrübeli arkadaşlar
kontrol muayenesi için tekrar uyku apnesi için hastaneye yatmamız gerekiyor mu

Engel sorun mu? Merhaba benimde agir uyku apnesi var 2 yillik raporuma 1 yillik vergi indirimi verdiler,emekli oldum ve kontrol muayenesinde tekrar uyku merkezindr yatmami istedi doktor ve 2 senelik verdiler raporumu gerci benim sonuc Ankaraya Gib gitti@burakburak1972 gibi hakem hastaneye gitmedi uyku apnesi kontrol gerektiren hastaliklar listesinde oldugu icin surekli rapor verilmiyormus insallah hakkimizda hayirlisi olsun gerci bir tanidigim uyku apnesi vardi onun Ankaradan suresiz geldi bende anlamadim .

valla emekliliği ...iç ettiler yemin ederim ki saçmalık ya 2 yıllık rapor 1 yıllık gelsin sonra tekrar test için randevu al 3 ay 6 ay öyle bekle sonra sonuç için 1 ay bekle sonra ankaraya gitsin her geçen gün uzuyan süresi belli olmayan bir zaman dilimi için bekle bekle bekle

Arkadaşlar gene bi filimler döndürüyolar farkındamısınız kimi arkadaşların rapor oranları düşürülüyor kimsininki eksik evrak deyip geri gönderiliyor gelir idaresinin sitesinde görebildiğimiz dilekçeler ve raporlarımız gözükmüyor bunlar bizi emekli etmemek için ellerinden geleni yapıyorlar çok büyük dümenler dönüyor Allah yardımcımız olsun işimiz çok zor

Captan gusto tekrar uyku testine yatis için hemen randevu veriyorlarmi şimdi birde korona var nasıl olcak anlamış değilim zaten benimde 1 senelik geldi cuma günü alicam 2 ay sonra raporum bitiyo tekrar yatis için randevu alıp göndermem herhalde 2 seneyi bulur

Bence bir başıboşluk var sanki yada her kes konumundan olmaktan korkuyor sahte raporlar yüzünden kimse yerinden olmak istemiyor ben işi sıkı tutayım da kime ne olmuş boş ver hesabı

küçük bi anımı paylaşayım
iş yerindne bi arkadaşımız var devamlı şikayet ediyor vergi alıyorlar para yetmiyor. marketler çok pahalı denetmele yok falan filen çok şikayeti var
dedim sizin yüzünüzden bu haldeyiz dedim Bana cevabı oyveren elimi kessinler birdaha verirsem ::) ama gene seçip olmas mecbur onlara vercem nedne dedim diyer leri dinsiz dedi bende geber i. be dedim ağlamaya gelince herkezden çok ağlıyor :=)

Eğer banada öyle 1 yıllık gelirse sonra tekrar yatış için randevu al hikayesi yaşarsam her gün ama her gün cimere yazarım yemin ederim ki ben o kadar zor yatış için randevu aldım ki 1,5 sene 2 sene sürdü ikinci yatış da test maske kaçak yapmış sonuçlar tam çıkmamıştı sonra 6 ay daha bekledim
Hiç şakam yok aynı zulümü çekemem

MEHMET DNCKL
evet maalesef .... Prosedürleri tam olarak bilmeyen bölgeler hala ankaraya yolluyor onlar da tekrar bölgelere gönderecek iş belmez okumak bilmez memurların iş güzarlığı ama bundan sonra böyle ...

Ender sesin çıkmıyor bugün ?

ne diyim.... ne ulasabiliyoruz ne baska bisey..

artık ümidi kestik baska hesaplar yapıyoruz, kendimi en kotusune hazırladım. Yeni rapor icin.. Zaten bu zaman aralığında geçirmis olduğum ameliyatlar var, kalpte aort damarında genislemede ilerleme var. onları ekletirim diye dusunuyorum rapora. Uyku apnesi midemi bulandırdı. dün aradılar hastaneden, ama ozel hastane. Burada yazılanlardan sonra kararsız kaldım. bu arada yaslandık tabi gözlerim bozuldu ona bi baktırcammm Gerçi gozden oran verilmiyor sanırım artık miyopatiye falan.

Uyku apnesi resmi hastanelerde yaptırmanız daha garanti olur ben öyle yaptırdım
Göz bozukluğu için göz tembelliği ne oran veriyorlar yada tek göz kaybı na veriyorlar bildiğim kadarıyla

Nisan ayı sonucu gelen yok mu acaba arkadaşlar

@muratsesli merhaba emekli olacakmisiniz ? Olacaksaniz sizi sgk kendi belirledigi hastanye sevk edecek.Eskisehirde durum nasil bilmiyorum Denizlide Pamukkale universitesi 15 gun icinde gun verdi.Cok sasirdim! Daha once 6 ay sonraya sira vermislerdi Devlet hastanelerinde .Bence sizde simdiden randevu alin uyku merkezinden biran once elinizde bulunsun .Iyi aksamlar.

@ozlmasgr merhaba kontrol muayeneleri Ankara ya giden raporlar Gib den geri donecek diyorsunuz ama genelgede eski tarihli kontrol raporlarindan bahsediliyor yeni tarihliler Ankaraya gidecek diye biliyorum insallah bosa beklemeyiz

Captan gusto kusura bakma tam anlayamadım ben vergi indirimini 1 senelik aldım gerçi karantinadan ötürü cuma günü alicam eskisehir vergi dairesinden ben bu 1 yıllık vergi indirimiyle emeklilik işlerini baslatamiyommu tekrardan mi test yaptırcam

@muratesesli merhaba calismiyorsaniz sgk emeklilik dilekcesi verin sgk sizi kontrol muayenesine gonderir ve beklediginiz surelerin maasini toplu olarak alirsiniz calisiyosaniz vergi indiriminden yararlanirsiniz uyku apnesi icin tekrar yatis istiyorlar simdiden uyku merkezi icin randevu alin elinizde bulunsun istemezlerse iptal edersiniz randevuyu .Cpap makinesi kullaniyormusunuz.

Arkdaslar merhaba kontrol muayeneleriyle ilgili yeni basvuru yapan varmi 2014/38 sayili genelgeyi 2011/14 sayili elektronik tahsis talep formunu okudum raporlar Ankaraya gonderilir diyor altinda Hakem hastane nihai karari verir diyor bosuna beklemek istemiyorum yorumlarinizi bekliyorum Benim raporu Sgk memuru Ankaraya gonderdi
Nasil bir yol izlemeliyim ?

Evet çalışıyorum ben konuyu tamamen yanlış anladım ben sanıyordumki vergi indirimi gelince direk emekli oluyoruz günüm ve sigortam yeterli diye düşünmüştüm evet cpap cihazi kullaniyorum

@muratesesli vergi indiriminden suresi bittigi sure zamaninda emekli olabilirsiniz sizin 1 senelik gelmis 2 ay sonra biticek engelli dereceniz ve sgk ya yatan priminiz dolmussa dilekcenizi vetebilirsiniz.Yalniz 2 ay sonra kontrol muayenesine tabi tutulacak ve maasiniz kesilecek.Kontrol muayenizi Sgk Ankaraya gonderecek ve tekrar sonucu bekliyveksiniz.Sizin engellilik durumunuzu ubilmiyorum calismaya engel bir durumunuz yoksa calismaya devam edin eger isiniz agir ve calismakta zorlaniyorsaniz emekli olabilirsiniz

Benim sorum şu örneğin vergi indirimi 88 ile onaylandı ve emekli oldum iki süreli iki yıl sonunda oranım düştü ve 40 gün eksik süre çıktı bu çıkan eksik süreyi isteğe bağlı sigorta primi ödeyebilir miyim

Merhaba
28 şubat 2020 tarihli raporum, 12 Mart 2020 maliye bak. Varış raporum, %60 ve 1 yıl süreli raporum aynı gittiği gibi onaylandı. Evisteki bilgide de evraklar hazırlanıyor, olumlu sonuçlandı, 28 Şubat 2020 yararlanma zamanı diye yazıyor. Umarım 9 ay da bu dönem sürmez.
11 bin günüm ve 33 sene sigortalılığım var. 15.10.2021 kontrol yazıyor. Bu kontrolden sonra normal emeklilik yaşımın dolmasına 6 ay kalıyor. Bu süre dolunca tekrar kontrol istemeyecek sanırım Sgk? Doğru mudur? Biken var mı
Bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum

Bir seneye son 42 gün aklımda deli küfürler ... sen sabır ver Allahım...

21.05.2020 rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor sıkıldım yoruldum ne bakanlıkmış telefon açmaz bilgi vermez

Merhaba değerli arkadaşlar.
Biraz önce VD ile görüştüm evrağın kendilerine ulaştığını fakat %45 süresiz engelli raporumun Maliye Bakanlığından 2 yıl süreli olarak onaylanarak döndüğünü ilettiler, zaten 13 ay geçti emekliliğe başvursam 1 ayda ordan 1 Kasım 2021 de süresi dolacak. yani 11 ay maaş alabileceğim sgk dan, sonra kesecekler emekli maaşını.
Bu durumda ne yapmam gerekir sizce? Dava açıp kazanılan çok örnek olduğunu biliyorum, yada hiç uğraşmayıp 6 ay sonra kontrol muayenesimi talep edeyim yoksa. anca 1 senede dönüyor maliyeden. ne düşünüyorsunuz bu durumda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Buişin .b.. Ku çıkmış bence ver mahkemeye o daha kısa sürer :)

@burakburak1972 Merhaba siz ilk raporunuzu hangi tarihte almistiniz raporunuz eskimiydi benim ilk raporum 1 yillikti ve Sgk benim raporu Ankaraya gonderdi yanlis bir islem mi yapildi konu hakkinda magdurmu edildim bilemiyorum arastiracagim Sgk dan.Uyku apnesi kontrol muayenesine giren hastaliklar listesinde oldugu icin sureli veriyorlarmis

Üst Alt