Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

merhaba eviste sorgulamada cıkan 2020-1081 dosya numaralı basvuru dıyor benım dosya numaram rapor numaram bumudur

arkadaslar rapor durumunu nerden nasıl ogrene bılırım corumda sorgulayacagım herhangı bıryer varmı bılgısı olan varmı yardımcı olursanız sevınırım bu arada 7 ay oldu rapor ankaraya gıdelı

alpertuncer kardes hayırlı olsunn

***nasıl yanı yaaa aralıkda eksık evrak dendı 1ay snra onaymı geldıı yıne sıraya gırılıyor dıye bılıyordum cok garıpp...
Endereren senın evrak kayıp oldu ustaa surelımıydıı ankraya gıden raporun...

Hayırlı sabahlar. Temmuz 27 de %72 bir yıllık rapor aldım. Ağustos 16da ankaraya gitti.bekliyorum. Hayırlısıyla

sonucu gelen arkadaşlara
Hayırlı Olsun diyorummm.
Bende 4 Eylülden Beri bekliyorum. İnşallah Ramazan Bayramına kadar sonuçlanır.

#alpertuncer Gerçekten çok şaşırdım benimde 04.01.2021 tarihinde kontrolleri yaptırıp sağlık kurulana vermiştim evrakları Ankara varı 20.01.2021 yani Şubat ortası gibi gelir ozaman bu güzel bir haber Benim için inşallah hayırlısı olur da en kısa sürede evraklarımız gönlümüzce gelir .

Değerli arkadaşlar,

Raporumu alıp Ankara’ya gönderdiğim 2020 Nisan ayından bu yana foruma üyeyim, yakından takip ettim, bir çok yeni bilgi de öğrendim. 20.04.2020 Ankara’ya varış tarihli raporum 15.01.2021 tarihinde onaylanıp vergi dairesine gönderilmiş. Dün itibari ile de belgemi alıp SGK işlemlerini yaptım, emeklilik sürecini başlattım. Sürecin başından itibaren yaşadıklarımı ve tavsiyelerimi anlatmak istiyorum ki yeni başvuran yada mevcut başvurular için fikir olsun..

30.12.2019 tarihinde Sağlık kuruluna Uyku Apnesi, Diyabet II, Hipertansyon ,Ankilojen Spondolit hastalıklarım için başvurdum. İlk sorunu burada yaşadım. Elimde daha önce özel hastaneden aldığım PSG raporu vardı, doktor kabul etmedi, bizim hastaneden alacaksın dedi. Muhtemelen Uyku Apnesi sahtekarlıklarına karşı bir önlem. Peki dedim ama uyku laboratuvarı 1 yıl sonraya gün veriyor, ki ciddi sorun. Mevcut PSG testimin kabulü yada erken tarihe yeni randevu verilmesi için Cimer, Sağlık Bakanlığı v.s. yazışmalara başladım. Olumlu dönüş aldım, 1 ay içinde yatışım verildi, sonuçlar çıktı v.s. derken 26.03.2020 de % 62 ile süresiz rapor aldım.

Oranlar ; Uyku Apnesi % 35 (AHİ 71) , Diyabet % 20, Ankilojen Spondolit % 14 (Fizik Tedavi Oran verdi) , Böbrek Protein kaçağı % 15

Raporu aldım ama Pandemi nedeni ile vergi dairesi kapalı. Engelli bölümü karantinaya alınmış.. İkinci sorun.. Yeniden yazışmalar v.s. derken İnternet Vergi Dairesi üzerinden başvuru yapmaya yönlendirdiler. Bu başvuruyu bilen bilir, başvuru ekine belge koyamıyorsunuz..E bu durumda Sağlık Kurulu raporum ve PSG raporum vergi dairesinde olmayacak. Çözüm olarak da İnternet Vergi Dairesinden “Genel Amaçlı Dilekçe” verdim. Bu dilekçeye vergi indirimi dilekçemin tarih ve sayısını referans verip içine istediklerimi yazdım, ekine raporlarımı ekledim, gönderdim.

EKSİK EVRAK VS KORKUSU YAŞAYAN ARKADAŞLIN YUKARIDAKİ PARAGRAFI OKUMASINI VE BELİRTİLEN İŞLEMİ YAPMASINI ÖNERİRİM. VERDİĞİNİZ GENEL DİLEKÇEYE EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ EVRAKLARI EKLEYİP GÖNDERİRSENİZ ÇÖZÜM OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

Ankara’ya 20.04.2020 tarihinde ulaşmış, uzun bir bekleme süresi oldu. Forumdan hangi ayların geldiğini takip ettim ki bu beni bilgi anlamında bir nebze rahatlattı. Ocak ayı içinde gelmesini bekliyordum, beklediğim gibi oldu. 15.01.2021 Ankara göndermiş ama 25.01.2021 olmuş vergi dairesinden ses yok. Elden almak için gittim, üçüncü sorunu da burada yaşadım. Biz işyerine yazacağız, elden veremeyiz dediler ama sonra bir beyefendi yardımcı oldu. Süresiz giden raporum Süresiz olarak Ankara’dan gelmiş. Evrağı elden teslim aldım, aynı gün SGK sisteminden kod 08 ile çıkımı yaptırdım ve SGK ya gittim...

SGK kıyamet yeri gibi, sırada 100 kişi vardı. Engelliler için tanınan öncelik hakkından faydalanmak istediğimi belirttim, şef ile görüştürdüler. Sağolsun yardımcı oldu, işlem başladı, 3 dk sürdü. Başvurumu aldılar ve şu an beklemeye geçtim.

26 yıl sigortalılık sürem ve 7.400 gün prim ile emeklilik işlemleri başladı. İlk rapor başvurundan bugüne 1 yılı biraz geçti. Evet, uzun ve yorucu bir süreç, birçok sorun çıkması da muhtemel ama asla pes etmeyin derim. Hakkınızı aramaya devam edin, sistemi zorlayın. Hadi benim elim ayağım tutuyor ama gerçekten zor durumda olan engelli kişiler için sabır ve güç diliyorum. Biraz uzun bir yazı oldu ama okuyanlara bir katkım olursa ne mutlu.

Tez zamanda hayırlı sonuç almanızı dileklerimle..

adulger

Amin kardeşim her şey istediğiniz gibi olsun Ankarayı aramasam bu kadar erken olması zor şube müdürü söylemiş bilgi istenen leri öne alın diye eksik bilgi istenen ler arasın durumunu anlatsın hayırlı günler

Endereren

2sene surelıydı 1senesı gıttı zaten kaldı 1sene desenee rapor yokk onay yok

sahsen gıdıp vergı daıresıyle gorusdunmu...?

crissangel

ankaraya tabiki gitmedim. Ama istanbul ile her hafta konusuyorum. Haklı olarak onları yapabileceği birsey yok.

Arkadaşlar 12.06.2020 de başlayan süreç bugğn itibariyle snlandı. Evraklarımı vergi dairesinden elden teslim aldım. Hemen sgk müdürlüğüne gidip emeklilik başvurumu yaptım. Bekleyen bütün arkadaşlarında tez zamanda sonuçları onaylanmış olarak gelir. Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın inşallah.

Endereren
cok garıp yaa 13ay olmus evrak yok ortadaa kesın bı kosede ımzada fln beklıyordur kesın abı....

arkadas yazmıs cımere cevabı cımerden ogrenmıs sendemı oyle yapsan acaba...?

hayırlı uğurlu olsun sürelimi verdiler acaba temmuz 17 muhtemelen şubat ayında sonuçlanır ümit ediyorum

crissangel

valla oyle... İşte ümidi kestim artık. Dün tekrardan tetkiklerimi yaptırmaya basladım. Zaten zamanı gelmisti. Kalp vss... ONları toparlıyorum yeni rapor çıkartıcam. İlave etmem gereken hastalıklar var. bakalım en bastan baslıcaz tekrardan

yok hazırlıklara basladım sadece... mr'lar tetkikler... heyete girmedim yani... aynen cevabı bekleyeceğim.

Endereren

Kardeşim dosya kayıp falan olmaz eninde sonunda bir cevap gelir iki yıl olması fark etmez raporun benim süresiz idi 1 yıllık vermişler gelen cevaba göre işlem yaparsın

alpertuncer
açıkcası ben cevap gelecveğini sanmıyorum artık. zaten şöyle bir durum var, ben trafik kazası gecirdim, onun mahkemesi devam eiyor, sigortadan tazminat için. o dava içinde 15 gun sonra heyete giricem zaten. adli tıp'tan almıstım, simdi normal sağlık kurul raporu istiyorlar

Hayırlısı ile sonuçlarım gelince nasıl bir yol izlemem gerekiyor emekli olmak için
çalışıyorum
08 kodu ile mi çıkış yaptırmam gerekiyor iş yerinden
eviste görünce sonuçları önce ssk mı gitmem gerekiyor
bunlar kafamda toparlayamadım bi de sonuçları görürsem tam kendimi şaşırırım heyecandan

alpertuncer
Hayırlı olsun kardeşim benimde eksik evraktan geldi 11ekimde gönderdim görüşme yaptığın telefon numarasını yazarmısın iyi akşamlar

Herkeze iyi aksamlar arkadaşlar benim sormak istediğim temmuz ayına aceba incelemeye basladilarmı.Bu akşam şehir hastanesinden aramış lar telefon jarzda idi yetişemedim açamadım.Ama cevapsız çağrıda şehir hastanesi sağlık kurulu Dahiliye yazıyordu. Aceba raporda eksik evrak falanmı var aklıma böyle geldi.Tekrarda arayan olmadı belki tekrar yarın ararlar yada yanlış mı aradilar bilimiyorum içime bir kuşku düştü.raporum bir yıllık idi ikinci kez gönderdim vergi indirimi için

Ferhat.A.

Bende uyku apnesi ve tansiyondan raporlarım var, maliyye evrakları verdiğimde uyku yatış raporumu vermemiştim, sizin dediiniz gibi interaktif vergi dairesinden dilekçe yazdım,raporun resmini çekip sisteme ekledim, 2 saat geçmeden vergi dairesi beni aradı durumu izah ettim ve ilk yollanan evraklara ekliyeceğini söyledi,inşallah eksik evrak görmem,
Çok teşekkür ederim sayenizde bir nebzede olsa rahatladım.

Üst Alt