Değerli arkadaşlar,
Raporumu alıp Ankaraââ¬â¢ya gönderdiğim 2020 Nisan ayından bu yana foruma üyeyim, yakından takip ettim, bir çok yeni bilgi de öğrendim. 20.04.2020 Ankaraââ¬â¢ya varış tarihli raporum 15.01.2021 tarihinde onaylanıp vergi dairesine gönderilmiş. Dün itibari ile de belgemi alıp SGK işlemlerini yaptım, emeklilik sürecini başlattım. Sürecin başından itibaren yaşadıklarımı ve tavsiyelerimi anlatmak istiyorum ki yeni başvuran yada mevcut başvurular için fikir olsun..
30.12.2019 tarihinde Sağlık kuruluna Uyku Apnesi, Diyabet II, Hipertansyon ,Ankilojen Spondolit hastalıklarım için başvurdum. İlk sorunu burada yaşadım. Elimde daha önce özel hastaneden aldığım PSG raporu vardı, doktor kabul etmedi, bizim hastaneden alacaksın dedi. Muhtemelen Uyku Apnesi sahtekarlıklarına karşı bir önlem. Peki dedim ama uyku laboratuvarı 1 yıl sonraya gün veriyor, ki ciddi sorun. Mevcut PSG testimin kabulü yada erken tarihe yeni randevu verilmesi için Cimer, Sağlık Bakanlığı v.s. yazışmalara başladım. Olumlu dönüş aldım, 1 ay içinde yatışım verildi, sonuçlar çıktı v.s. derken 26.03.2020 de % 62 ile süresiz rapor aldım.
Oranlar ; Uyku Apnesi % 35 (AHİ 71) , Diyabet % 20, Ankilojen Spondolit % 14 (Fizik Tedavi Oran verdi) , Böbrek Protein kaçağı % 15
Raporu aldım ama Pandemi nedeni ile vergi dairesi kapalı. Engelli bölümü karantinaya alınmış.. İkinci sorun.. Yeniden yazışmalar v.s. derken İnternet Vergi Dairesi üzerinden başvuru yapmaya yönlendirdiler. Bu başvuruyu bilen bilir, başvuru ekine belge koyamıyorsunuz..E bu durumda Sağlık Kurulu raporum ve PSG raporum vergi dairesinde olmayacak. Çözüm olarak da İnternet Vergi Dairesinden ââ¬ÅGenel Amaçlı Dilekçeâ⬠verdim. Bu dilekçeye vergi indirimi dilekçemin tarih ve sayısını referans verip içine istediklerimi yazdım, ekine raporlarımı ekledim, gönderdim.
EKSİK EVRAK VS KORKUSU YAŞAYAN ARKADAŞLIN YUKARIDAKİ PARAGRAFI OKUMASINI VE BELİRTİLEN İŞLEMİ YAPMASINI ÖNERİRİM. VERDİĞİNİZ GENEL DİLEKÇEYE EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ EVRAKLARI EKLEYİP GÖNDERİRSENİZ ÇÖZÜM OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
Ankaraââ¬â¢ya 20.04.2020 tarihinde ulaşmış, uzun bir bekleme süresi oldu. Forumdan hangi ayların geldiğini takip ettim ki bu beni bilgi anlamında bir nebze rahatlattı. Ocak ayı içinde gelmesini bekliyordum, beklediğim gibi oldu. 15.01.2021 Ankara göndermiş ama 25.01.2021 olmuş vergi dairesinden ses yok. Elden almak için gittim, üçüncü sorunu da burada yaşadım. Biz işyerine yazacağız, elden veremeyiz dediler ama sonra bir beyefendi yardımcı oldu. Süresiz giden raporum Süresiz olarak Ankaraââ¬â¢dan gelmiş. Evrağı elden teslim aldım, aynı gün SGK sisteminden kod 08 ile çıkımı yaptırdım ve SGK ya gittim...
SGK kıyamet yeri gibi, sırada 100 kişi vardı. Engelliler için tanınan öncelik hakkından faydalanmak istediğimi belirttim, şef ile görüştürdüler. Sağolsun yardımcı oldu, işlem başladı, 3 dk sürdü. Başvurumu aldılar ve şu an beklemeye geçtim.
26 yıl sigortalılık sürem ve 7.400 gün prim ile emeklilik işlemleri başladı. İlk rapor başvurundan bugüne 1 yılı biraz geçti. Evet, uzun ve yorucu bir süreç, birçok sorun çıkması da muhtemel ama asla pes etmeyin derim. Hakkınızı aramaya devam edin, sistemi zorlayın. Hadi benim elim ayağım tutuyor ama gerçekten zor durumda olan engelli kişiler için sabır ve güç diliyorum. Biraz uzun bir yazı oldu ama okuyanlara bir katkım olursa ne mutlu.
Tez zamanda hayırlı sonuç almanızı dileklerimle..