Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Herkese Selam. Yaklaşık 6 aydır buradayım. Çekilen acılara, serzenişlere, kızgınlıklara vs. hepsine ortak oldum. Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur. Düzgün bilgi vermek önemli, bu nedenle bende veriyorum.
24/02/2020 - İstanbul Vatan Caddesi'ndeki Istanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'na Vergi İndirimi için başvuruda bulunup, İstediğim Hastaneye Sevk yazdırdım.
28/02/2020 - Istanbul Göztepe Medeniyet Üni Araş. dan aldım (ismi değişti yine) sağlık kurulu raporumu (HİPOFİZİN İZOLE HORMON EKSİKLİĞİ %20 PROLAKTİN HORMON FAZLALIĞI %30).
12/05/2020 - Raporum Bakanlığa Gönderildi! (tam 2.5 ayda Bakanlığa gitti).
ve bekliyorum...
Geçen ay İstanbul Vatandaki Engelli bölümünü düşürebildim. "Mayıs'ta başvurmuşsun, Şu an Şubat Mart geliyor, bekleyeceksin dedi".
Tüm bildiklerim bu kadar... bekliyoruz...
Hepimize bol şans. Artık geç gelmesini problem etmiyorum. olsun, varsın beklerim. Ancak tek heyecanlandığım nokta, eğer "eksik evrak" mazereti ile geri dönerse, çok ciddi yıkım olacak. Bu cavabı alan kişilere inanın burada okurken sanki kendime olmuş kadar üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.

Ben 2,5 saat 4 numarayı 4 ayrı telefonla aradım açmadılar.Kendim gidip elden teslim aldım.

ilkkez yeni başvuranlar süreç 1 yıla yaklaşıyor psikilojinizi ona göre ayarlayın üzgünüm cimere yazdık gazetelere yazdılar millet vekillerini bile araya koydular hiç kimseden fayda alınmadı bu süreçin uzunluğu için
yani işimiz ALLAHA kaldı mağlesef işte öyle

bırakmışlar şimdi çalışarak yüksek maaş alırsın emekli olursan tabiki maaş düşük olur onun için sizi zorla emekli etmezler sgk da çalışan bir arkadaşa sordum cevabi bu
yani sana yazı gelmiş anladığım kadarıyla sgk ya git beni emekli edin diyeceksin[/QUOTE]

Kusura bakmayın konuyu çok uzattım ama derdimi anlatamıyorum. Pandemi den dolayı rapor bitmeden 5 ay önce başvurdum raporumu yenilemek için. Ama işlemler 6 aydan fazla sürdüğü için geçen ay yaşlılık aylığı sgk güvencesi kesildi. Ankara maliyeden %40 raporum onaylanıp vergi indirimi kabul edilmiş. Buraya kadar herşey normal sgk yı arayıp Ankara dan evraklar size ulaşmış dediğimde sgk memuru evet Ankara maliye maaş bağlayıp bağlamama kararını bize bırakmış bakacağız dedi. Yani bana emekli olmak istiyormusun diye soran yok sgk memuru biz istersek bağlayacağız dedi.Böyle bişey var mı sorum bu. İşyerim kapandı yaşım 47 ağır yeşil reçeli ilaçlar kullanıyorum bu yüzden iş başvurularımda olumlu sonuçlanmıyor. Yeşil reçeteli ilaçlarımı da alamıyorum maaş da kesildi.

Arkadaşlar raporumu 07.07.2020tarihinde gib raporum gitti %54 süresiz 2020 yılının eylül ayının ilk haftası ankaraya gib gittim içeri almıyorlar.telefonla gorusturuyorlar.memura sordum
Evrak ne zaman çıkar dedim aralık aylarına başladik dedi sizin evrak 6 veya 7 ay sürer dedi.allah herkeze yardımcısı olsun

İstanbul vergi dairesine gittim evrakı sordum.10 aydan önce çıkmaz diyormemur.

Slmlar aynı durum bizdede var bi sonuç alabildinizmi bize maliyedeki arkadaş internet üzerinden bşvuru yapacaksın dedi
afterexams
bu konu hakkında bilgi alabildinizmi maliye bize internet üzerinden başvuru yapacaksın dedi

cimere 6 kez yazdım 6. kez aynı yazı geldi ama bana haber verecekmiş Ankara diğerlerinde bu yazı var mıydı hatırlamadım

Gunaydın teşekkür ediyorum sizlere cevap yazdınız 1 yıl once aldıgım raporda astıma yüzde 40 vermişlerdi bidaha solunum testi istemişler yaptırdım bu sonuçlar çıktı anlamıyorum

kime göre neye göre bu işler yapılıyor belli degil artık şansa kaldık

merhaba arkadaslar bende uzun zamandır kayıt olamadım bir türlü bu siteye sonunda başardım galiba bende 05.06.2020 hastaneden rapor bekleniyor...11.08.2020 rapor bakanlıga gönderildi %54 raporum var hastaneden aldıgım süresiz bakalım ankara benim için ne zaman onaylayacak yada rapor hakında basşka bişeler olacakmı eksik evrak gibi yada süreliye cevirme gibi kalp rahatsızlıgı stent takıldı,tansiyon,kolestrol,ve astım bu hastalıklardan rapor aldım %64 dü hastane baltazar kanunundan 10 puan düştü bende beklemek deyim bakalıım süreç ne olacak birde ben şirketin avukatına da dosya numaramı bilgilerimi verdim oda ilgilenecek bilgi gelirse paylaşırım burdan cimere de yazdım ulaşamıyoruz ankara ya bizim muhatap olacak birini bulamıyoruz dedim cevap pandemiden dolayı işler agır gidiyor en kısa zamanda işlemler sonuclanacak ulan ben ulaşamıyoruz muhatap yok diyorum cimer ne dıye cevap yazmış anlamsız allaha kaldık kimsenin emekli olmasını istemiyorlar işleri gec yapıyorlar ne kadar gec okadar iyi onlar için hakkımızda hayırlısı galiba 1 yıl bekleyecem cevap gelene kadar

uzun zaman bekleyecez

merhaba arkadaslar bende uzun zamandır kayıt olamadım bir türlü bu siteye sonunda başardım galiba bende 05.06.2020 hastaneden rapor bekleniyor...11.08.2020 rapor bakanlıga gönderildi %54 raporum var hastaneden aldıgım süresiz bakalım ankara benim için ne zaman onaylayacak yada rapor hakında basşka bişeler olacakmı eksik evrak gibi yada süreliye cevirme gibi kalp rahatsızlıgı stent takıldı,tansiyon,kolestrol,ve astım bu hastalıklardan rapor aldım %64 dü hastane baltazar kanunundan 10 puan düştü bende beklemek deyim bakalıım süreç ne olacak birde ben şirketin avukatına da dosya numaramı bilgilerimi verdim oda ilgilenecek bilgi gelirse paylaşırım burdan cimere de yazdım ulaşamıyoruz ankara ya bizim muhatap olacak birini bulamıyoruz dedim cevap pandemiden dolayı işler agır gidiyor en kısa zamanda işlemler sonuclanacak ulan ben ulaşamıyoruz muhatap yok diyorum cimer ne dıye cevap yazmış anlamsız allaha kaldık kimsenin emekli olmasını istemiyorlar işleri gec yapıyorlar ne kadar gec okadar iyi onlar için hakkımızda hayırlısı galiba 1 yıl bekleyecem cevap gelene kadar

bbgugur

Kontrol muayenesi ile emekli olmus kişi dosyanın bulunduğu SGK dan sevk yazısı alır istediği hastaneden tekrar rapor alır demişsiniz. Sadece yaşadığı şehir den mi yoksa tüm Türkiye' deki istediği hastaneden ( tam teşekküllü ) alabilir mi

Herkese Selam,
Bugün işyerime e-tebligat geldi...

"...Bu nedenle, adı geçenin rapor tarihi olan 03/03/2020 tarihinden itibaren 193 sayılı Gelir Vergisi
Kanunu'nun 31'inci maddesi gereğince üçüncü derece engelli hizmet erbabı için tespit edilmiş bulunan
engelli indiriminden faydalandırılması gerekmektedir." Süresiz, yüzde düşürülmeden gönderilmiş.
eviss te herhangi bir güncelleme yok. Hala bekleniyor deniyor.

DOSYA NO: 86176, Ankara'dan cevap gelme gün sayısı: 259.

Darısı en içten dileklerimle başınıza arkadaşlar!

mail adrei bile yok

şimdi burdaki yazışmalara göre benim onaylanıp gelmesi 1 yıl bulur gibi galiba agustos da gitti ankaraya ilk haftası ya bari mail yazma şansımız olsa da yazsak yazılı cevap verseler bari aallah hepimize sabır versin

CenkElTurco
Hayırlı olsun
03.06.2020
236.gün dosya 87942 beklemeye devam tahmini şubat sonu mart başı
Bu dosya numaraları her il her vergi dairesi için ayrımı yoksa türkiye geneline mi sıraya göre veriliyor bilgisi olan varsa paylaşa bilir mi?

Son düzenleme:
isyogunlugu nedeniyle vergi daireleri personeli 08:30 - 17:30 normal mesaiye geri cektigi bilgisini almistim ama sanirim sadece Izmir'de oyleymis.
Ankara hala 10:00 - 16:00 calisiyormus.

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkese selam 03.06.2020 tarihli %48 2yıl süreli raporum 25.01.2021 tarihi itibariyle aynı şekilde %48 iki yıl süreyle 02.06.2022 tarihinde kontrol sevki ile onaylanmış çalışmadığım için sigorta girişi yaptığım tanıdığımın işyerine tebligatla bildirilmiş şimdi vatsaptan gelen yazıyı aldım çıktısını aldım yarın sgk ya emeklilik dilekçesini vermek için gideceğim sadece bu kağıtlamı emeklilik başvurusu oluyor başka bişey istiyorlarmi bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Darısı tüm bekleyen arkadaşlara hayırlısıyla

Evistede göründü şimdi
25.01.2021 işleminiz onaylandı işyerine gönderildi(dereceye girdiniz)
03.06.2020 rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Son 2-3 aydır süreli giden raporlar aynı süreli şekilde onaylanıyor sanırım 2 yıllık ise 2 yıl gibi. Son 2-3 ay içinde cevap gelenler arasında süreli gidip süresiz gelen var mı arkadaşlar. Artık süreli raporlar sürekli olarak hiç mi onaylanmıyor? Önceden 2 yıllık raporlar süresiz onaylanabiliyordu şimdi süresiz onaylamıyorlar sanırım.

Teşekkürler arkadaşlar inşallah sizlerinde tez zamanda gelir
13 ocakta ankaraya gittim şubat sonu mart başı gelir demişti 17 ocakta ankaradan onaylanmiş 25 ocakta istanbul vergi dairesinden iş yerine tebligatla bildirilmiş yani tam 236 günsonra

Arkadaşlar yüzde 55 süresiz giden raporum yüzde 43 olarak 1 yıl süreli olarak evrağımı bugün vergi dairesinden aldım emeklilik işlemlerini başlattım çok ilginç bir sistemi var Ankara nın 7.1.22 tarihine kadar geçerli bu arada benim ilk başvuru 19.3.2020 eksik evrak 29.12.2020 de eksiği gönderdim onay evrağını bugün aldım eksik evraktan gidenler arasın öne alınıyor zannedersem herkeze sabır ve hayırlı haberler diliyorum

alpertuncer

hayırlı olsun :)) hem süresizi bozmuslar hemde oran düsürmüsler kotü olmus. Ben artık yeni evrakları toplamaya basladım. 1 yılı gecti biliyorsun... Bu sabah kalp ile basladım tetkiklere takrardan.

@Endereren

Ankara çok değişik bir sistemi var 21 senedir iş kazasından sürekli iş göremezlik ödeneği alıyorum 1 senede düzelir diye düşünmüş uyku apnesi de var ppap cihaz kullanıyorum belki o düzelir diye düşünmüş bilmiyorum artık hayırlısı

@Mamimami75347534
Allah razı olsun darısı sizlerin başına

Üst Alt