Artık midem bulandi eviss girmekten burdaki aynı muhabbetleri okumaktan yahu 6 aydır bekliyorum %83 engel raporu almışım nedir yani bide üstüne eksik evrak gelirse açana kadar ararım o 94 lü numarayı azıma geleni söylerim.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
%40 ve %40 üzeri engelliler vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilir diyor kanun hasta etmesinler adamı tövbe yarabbim ya katil ederler insanı 9 ay gelir eksik evrak döner çıltırtmak mı istiyorlar insanı ya ne biçim sistemsizlik bu hindistan mı bura dimi ama
ilk defa engelli vergi indirimini almis bir sigortalı gereken şartları tasimasi halinde sgk ya giderek kendi isteği ile emeklilik dilekçesini verir eğer raporunda hastane yada gelir idaresinden kontrol muayene tarihi var ise sgk bunu sigortalıya şahsen veya yazı ile tebliğ eder kontrol muayenesi ile emekli olmuş bir engelli en az 3 ay önceden dosyanın bulunduğu sgk ya giderek sevk yazısı alır istediği hastaneden tekrar rapor alır emekli olmuşsa sgk gelir rapor elden vermezler rapor maliyeye gönderilir raporu inceleyen maliye eğer yüzde 40 ve üzerinde ise onaylanır maliye sgk ya gönderir ve durdurulan emekli aylığı kaldığı yerden devam eder kontrol muayenesi yoksa omur boyu emeklidir kontrol varsa tekrar ayni şey tekrarlanır dediğim gibi kontrol yoksa sor raporunda sgk ya emeklilik tercihini sana bırakmışlar şimdi çalışarak yüksek maaş alırsın emekli olursan tabiki maaş düşük olur onun için sizi zorla emekli etmezler sgk da çalışan bir arkadaşa sordum cevabi buZaten vergi indiriminden yaşlılık aylığı aliyordum. Raporlar 2 yıllık kontrollü olduğu için tekrar rapor aldim butun sureç aynı şekilde devam devam etti yalniz islemler 7 ay sürdü. İs yerim gecen yil kapandi. Bu 7 aylik süreçte gecen ay yaslilik ayliligim da kesildi. Evraklar aiyeden gecen ay gelmiş benim anlamadiğim memurun söylediği biz vergi indirimini onayladik siz ister yaslilik aylığı baglayin ister bağlamayın diye yazi gondermiş anlamadiğim bu.
Değerli forum üyeleri,
29.04.2020 tarihinde Ankara'ya ulaşan raporumun sonu 94 ile biten numarayı tam 2 saat hiç aralık vermeden arayıp ulaştığımda
10.01.2021 tarihinde onaylanmış olduğunu öğrendim. Bugün itibariyle 13 gün geçmesine rağmen, Evisis'te , İnteraktif Vd.'de de görünmemekteydi.
Buna karşılık bizzat vergi dairesine giderek raporumu 2 yıl süre ile onaylanmış olarak teslim aldım.
Darısı bekleyen arkadaşlara..