Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Artık midem bulandi eviss girmekten burdaki aynı muhabbetleri okumaktan yahu 6 aydır bekliyorum %83 engel raporu almışım nedir yani bide üstüne eksik evrak gelirse açana kadar ararım o 94 lü numarayı azıma geleni söylerim.

Arkafaşlar bugünde bağlı olduğum Adana vergi dairesinin sistemine düşmüş 2 3 gün içinde yazınızı yazıp işyerinize göndeririz dediler. Bekleyen arkadaşlarında sonuçları en kısa zamanda gelir inşallah.

@Metinö emeklilik için başvuru yapacaksan ayin 31ine kadar başvur 1 şubat itibariyle maaşın bağlansın başvurunu şubata bırakırsan 1 ay kaybın olur onların yazıyı yazmasını bekleme önümüzdeki hafta git elden al hemen başvur derim tekrar hayırli olsun

Herkese merhabalar ,emeklilik için bugün işlemlerimi yaptırdım.1,5 - 2 ay sonra maaş bağlanır, evrak takibini de e devletten takip edebilirsiniz dediler. Artık işlemleri yapıp yapmadığını takip edeceğiz. Bekleyenlere sabır diliyorum .umarım herkesin sorunları bir an önce çözülür

herkese merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var internette farklı farklı kriterler cıktı. eylül 2003 sigorta gitmeliyim %41 engel oranı ile emeklilik şartlar nedir . ne zaman emekli olabilirim .yil ve prim sayisi farklı farklı çıkıyor internette. şimdiden teşekkürler

%40 ve %40 üzeri engelliler vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilir diyor kanun hasta etmesinler adamı tövbe yarabbim ya katil ederler insanı 9 ay gelir eksik evrak döner çıltırtmak mı istiyorlar insanı ya ne biçim sistemsizlik bu hindistan mı bura dimi ama

kesinlikle haklısınız 12 yıldır tedavi görüyorum ilk vergi indiriminde sürekli rapor verildi Ankara'dan 1 yıla çevrildi, daha sonrakinde devlet hastanesinin raporunu kabul etmeyip tam teşekküllü araştırma hastanesine gönderdiler 2 yıllık rapor aldım bu hastaneden de onu da 1 yıla çevirdiler bundan sonra 4 defa daha %40 rapor aldım bazısını 1 yıla bazısını 2 yıl olarak kabul edildi. En son 6. ayda %40 yeni rapor alıp sgk işlemleri başlattı Ankara maliyeye gidip % 40 kabul edildi 1 ay önce sgk ya gelmiş evraklar benim sgk güvencem ve maaşım kesildi bu arada yeşil reçete ilaçları alamıyorum ve sgk; Ankara maliye insiyatifi bize bıraktı bakacaz artık diyor ilaçlar yüzünden zaten işe giremiyorum yaş 47 şeytan diyor...........Hastalığın son evresi olan litruil 300mg yani lityum resmen zehir kullanıyorum 3 ağır ilaç daha kullanıyorum bunlar bitti. Şimdi bana bir sey olsa kim insiyatif kullanacak

Herkeze hayirli aksamlar 10 04 2020 ankarayia varişli raporum 13 ocak ta istanbul vergi dayresine gonderilmiş vergi dayresini aradim daha yazsi yazilacak miş bir veya iki hafta surebilir dediler gelip elden alabilirmiyim diye sordum hayir evisse düsmeden gelme diye seylediler rapor surelimi suresizmi onuda söylemediler

Turk_erOS
bak simdi kardeşim sgk veya maliye sizi zorla emekli etmez maliye vergi indirimi hakkini verir sgk onaylar emekli eder simdi size bir ornek vereyim adam 4000 milyar maaş alıyor mesailerle 6000 bin aliyor bide vergi indirimi aliyor soruyorum neden emekli olmuyorsun bana cavabı ben delimiyim emekli olayım en fazla 2700 3000 alırım onun için emekli olmuyorum diyor şimdi senin günün tamamsa vergi indirimini de aldıysan emekli ol insitiyaf bu demek yani maliye ben vergi indirimini verdim ister çalışıp hem maaş hem vergi indirimi alırsın yada emekli olursun

Hayırlı akşamlar sonucu gelenlere hayırlı olsun darısı biz bekleyenlere ne olur anlayan varsa benim solunum testinin sonucunu söylesin bana FEV1 =0,14 (11.38 %). FvC =0,02 L (1,32 %) Allah aşkına bilen yazsın sonucu kaç kişiye yazdım özeldende yanıt yok sıkıldım artık beklemekten

Mamimami75347534
Slm ben pek anlamıyorum ama fev1 fev1fvc gibiyazanların pred % değerlerine bakılıyor bildiğim kadariyla bide burda buna pek yanıt veren çıkmaz sen google engellilerbiz sft sonuçları diye yaz oraya sft sonucuna göre pred yüzdelerini yaz orada yardımcı olurlar gören olursa bide ordaki daha önceki yazışmaları oku istersen orada konuya hakim birini görürsen nikini yazina etiketle

Gunaydın teşekkür ediyorum sizlere cevap yazdınız 1 yıl once aldıgım raporda astıma yüzde 40 vermişlerdi bidaha solunum testi istemişler yaptırdım bu sonuçlar çıktı anlamıyorum

Zaten vergi indiriminden yaşlılık aylığı aliyordum. Raporlar 2 yıllık kontrollü olduğu için tekrar rapor aldim butun sureç aynı şekilde devam devam etti yalniz islemler 7 ay sürdü. İs yerim gecen yil kapandi. Bu 7 aylik süreçte gecen ay yaslilik ayliligim da kesildi. Evraklar aiyeden gecen ay gelmiş benim anlamadiğim memurun söylediği biz vergi indirimini onayladik siz ister yaslilik aylığı baglayin ister bağlamayın diye yazi gondermiş anlamadiğim bu.

Mamimami75347534

Raporunuzla beraber o zamanki sft sonucunuda göndermişmiydiniz de yenisini istiyorlar yoksa sft sonucunu göndermediniz için mi
Birde moderatör umut2135 bu niki etiketle sft sonuçlarina anliyor bu moderatör

Ben verdim diye biliyorum raporda yazıyordu yüzde 40 oldugu tansiyon şeker den hepsi yüzde 62 giti malıyedeki memur aradı evrakların içinde kalmiş olabilir bizim hatamızda ola bilir dedi orda kendi aralarında konuştular silik yazılar dedi yeni yaptır dedi bende yaptırdım umut beye özelden yazdım cevap yok her yerden okuyorum kim biliyorsa yazıyorum gündüz çalışıyorum akşamda yazıp okuyorum yorumları sıkıldım artık Allah yardım etsin bekleyenlere

Mamimami75347534

Bende koah var orta şiddetli %20 oran verdiler ben raporumu bireysel olarak aldım vergi dairesine kendim teslim ettim sft sobucunuda raporuma eklettirdim inşallah yeni istemezler bi bukadar daha beklemek zor
Bide özelden yazma cevap vermiyor özele sen dediğim gibi umut2135 i etiketliyerek sft sonuçlari sayfasina değerlerini yaz o sisteme girdiği zaman görür cevap verir etiket yapmazsan zor görür

Teşekkür ederim ben oyle yapamıyorum kızz gelince yaptırayım 9 ay bekledim ama sürekli aradım 2 defa konuşa bildim bir hafta sonra eksik evrak var diye cevap geldi inşallah beklemeyi 9 ay daha yasaklar kalksa çabuk gelir 2010 lara bakımda 1 veya 2 ayda gelen olmuş en geç 3 ay o zamana döner inşallah insanlar beklemez

Değerli forum üyeleri,
29.04.2020 tarihinde Ankara'ya ulaşan raporumun sonu 94 ile biten numarayı tam 2 saat hiç aralık vermeden arayıp ulaştığımda
10.01.2021 tarihinde onaylanmış olduğunu öğrendim. Bugün itibariyle 13 gün geçmesine rağmen, Evisis'te , İnteraktif Vd.'de de görünmemekteydi.
Buna karşılık bizzat vergi dairesine giderek raporumu 2 yıl süre ile onaylanmış olarak teslim aldım.
Darısı bekleyen arkadaşlara..

Merhaba arkadaşla istanbul vergi deresinden rapor için hangi telefondan bilgi alabilirim.herkese sağlıklı günler dilerim

Zaten vergi indiriminden yaşlılık aylığı aliyordum. Raporlar 2 yıllık kontrollü olduğu için tekrar rapor aldim butun sureç aynı şekilde devam devam etti yalniz islemler 7 ay sürdü. İs yerim gecen yil kapandi. Bu 7 aylik süreçte gecen ay yaslilik ayliligim da kesildi. Evraklar aiyeden gecen ay gelmiş benim anlamadiğim memurun söylediği biz vergi indirimini onayladik siz ister yaslilik aylığı baglayin ister bağlamayın diye yazi gondermiş anlamadiğim bu.
ilk defa engelli vergi indirimini almis bir sigortalı gereken şartları tasimasi halinde sgk ya giderek kendi isteği ile emeklilik dilekçesini verir eğer raporunda hastane yada gelir idaresinden kontrol muayene tarihi var ise sgk bunu sigortalıya şahsen veya yazı ile tebliğ eder kontrol muayenesi ile emekli olmuş bir engelli en az 3 ay önceden dosyanın bulunduğu sgk ya giderek sevk yazısı alır istediği hastaneden tekrar rapor alır emekli olmuşsa sgk gelir rapor elden vermezler rapor maliyeye gönderilir raporu inceleyen maliye eğer yüzde 40 ve üzerinde ise onaylanır maliye sgk ya gönderir ve durdurulan emekli aylığı kaldığı yerden devam eder kontrol muayenesi yoksa omur boyu emeklidir kontrol varsa tekrar ayni şey tekrarlanır dediğim gibi kontrol yoksa sor raporunda sgk ya emeklilik tercihini sana bırakmışlar şimdi çalışarak yüksek maaş alırsın emekli olursan tabiki maaş düşük olur onun için sizi zorla emekli etmezler sgk da çalışan bir arkadaşa sordum cevabi bu
yani sana yazı gelmiş anladığım kadarıyla sgk ya git beni emekli edin diyeceksin

Son düzenleme:
Değerli forum üyeleri,
29.04.2020 tarihinde Ankara'ya ulaşan raporumun sonu 94 ile biten numarayı tam 2 saat hiç aralık vermeden arayıp ulaştığımda
10.01.2021 tarihinde onaylanmış olduğunu öğrendim. Bugün itibariyle 13 gün geçmesine rağmen, Evisis'te , İnteraktif Vd.'de de görünmemekteydi.
Buna karşılık bizzat vergi dairesine giderek raporumu 2 yıl süre ile onaylanmış olarak teslim aldım.
Darısı bekleyen arkadaşlara..

Hayırlı olsun

Selam vergi dairesi tli 0212 453 83 33. 0212 453 8
3 32 ben no parla konuştum

Teşekürler sagolun

Üst Alt