SERO01
Herkese merhaba,
Daha önce bu forumda bu konuyu birçok kez yazmıştım.Ancak birçok arkadaşımız sürece tam olarak vakıf olmadığını farkettim.
E-tebligat kişilere özel olarak verilen bir hizmettir.İnteraktif vergi dairesinden açtıktan sonra KEP adı verilen bir email hesabı açmanız gerekmektedir.E-tebligatı interaktif vergi dairesinden aktif edip devamında KEP hesabı almadığınız sürece size e-tebligat bilgisi ulaşamaz.KEP devlet tarafından verilerin korunduğu bir yazılımdır.Aşağıda daha önce bir arkadaşımıza KEP adresi nedir ve nasıl alınır hakkında yazı yazmıştım.Okumak isteyen bakabilir.
İnteraktif vergi dairesinde e-doğrulama sayfasından engelli vergi indirimi raporunun aslının ve tüm eklerinin doğrulanmasını e-tebligat ile karıştırılıyorr.E-doğrulama modülüne elinizde raporun olması gerekiyor.Çünkü rapor hakkında özel veriler ve sadece raporda yazan pin(şifre) girilerek hem raporu doğruluyor kurumlar hemde orjinal nüshalar alabiliyor.Tabii bunu bizlerde yapabiliriz.Ancak belirtiğim gibi engelli vergi indirimi raporu elimize ulaşır ve üzerinde yazan verileri oraya girerek sağlayabilirsiniz.Bunuda bilgi olarak paylaşayım.
Saygılar.
"Sizin bahsettiğiniz email adresinin adı KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) 'dır.Bu adres başta PTT olmak üzere birçok kurum tarafında tahsis edilen tam korumalı ,yasal süreçler için kullanılan(devlet kurumlarının tümü ile iletişim ve yazışma),server bilgileri başvurduğunuz kurumda tarafından tutulan,kişiye özel bir adres ismi olan elektronik posta sistemidir.
Bu sistemde (KEP'te) datalarınızın saklanması,devlet kurumuna email göndermek veya almak ,email gelince sms bilgisi almak ve yıllık kullanım ücreti adı altında birçok farklı kalemde ödeme yapılan bir çeşit yıllık kiralama sistemi vardır.Bu ücretleri ödediğiniz takdirde (en önemlisi yıllık üyelik ücreti) hesabınız kapatılır.
Bu sistemi web sayfalarında araştırma için büyük harflerle KEP yazarsanız nasıl başvurabileceğiniz,gerekli evraklar ve diğer tüm ücretlet firma bazında bulabilirsiniz.Dilediğiniz firmadan KEP adresi alabilirsiniz."