Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

SERO01

Herkese merhaba,

Daha önce bu forumda bu konuyu birçok kez yazmıştım.Ancak birçok arkadaşımız sürece tam olarak vakıf olmadığını farkettim.

E-tebligat kişilere özel olarak verilen bir hizmettir.İnteraktif vergi dairesinden açtıktan sonra KEP adı verilen bir email hesabı açmanız gerekmektedir.E-tebligatı interaktif vergi dairesinden aktif edip devamında KEP hesabı almadığınız sürece size e-tebligat bilgisi ulaşamaz.KEP devlet tarafından verilerin korunduğu bir yazılımdır.Aşağıda daha önce bir arkadaşımıza KEP adresi nedir ve nasıl alınır hakkında yazı yazmıştım.Okumak isteyen bakabilir.

İnteraktif vergi dairesinde e-doğrulama sayfasından engelli vergi indirimi raporunun aslının ve tüm eklerinin doğrulanmasını e-tebligat ile karıştırılıyorr.E-doğrulama modülüne elinizde raporun olması gerekiyor.Çünkü rapor hakkında özel veriler ve sadece raporda yazan pin(şifre) girilerek hem raporu doğruluyor kurumlar hemde orjinal nüshalar alabiliyor.Tabii bunu bizlerde yapabiliriz.Ancak belirtiğim gibi engelli vergi indirimi raporu elimize ulaşır ve üzerinde yazan verileri oraya girerek sağlayabilirsiniz.Bunuda bilgi olarak paylaşayım.

Saygılar.

"Sizin bahsettiğiniz email adresinin adı KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) 'dır.Bu adres başta PTT olmak üzere birçok kurum tarafında tahsis edilen tam korumalı ,yasal süreçler için kullanılan(devlet kurumlarının tümü ile iletişim ve yazışma),server bilgileri başvurduğunuz kurumda tarafından tutulan,kişiye özel bir adres ismi olan elektronik posta sistemidir.

Bu sistemde (KEP'te) datalarınızın saklanması,devlet kurumuna email göndermek veya almak ,email gelince sms bilgisi almak ve yıllık kullanım ücreti adı altında birçok farklı kalemde ödeme yapılan bir çeşit yıllık kiralama sistemi vardır.Bu ücretleri ödediğiniz takdirde (en önemlisi yıllık üyelik ücreti) hesabınız kapatılır.

Bu sistemi web sayfalarında araştırma için büyük harflerle KEP yazarsanız nasıl başvurabileceğiniz,gerekli evraklar ve diğer tüm ücretlet firma bazında bulabilirsiniz.Dilediğiniz firmadan KEP adresi alabilirsiniz."

arkadaşlar 21 mayısta giden evrağım 12 ocakta geldi 18 ocakda emeklilik başvurumu yaptım darısı bekleyen bütün arkadaşların başına

Arkadaşlar merhaba, 19-03 de Ankara'ya giden dosya 28 Aralık da İstanbul'a gönderildiğini dün sonu 34 ile biten telefonu arayarak öğrendim. Sonra evis e girip baktım orayada düşmüş olduğunu gördüm, sonra hemen eski iş yerimi aradım, orayada e-tebligat olarak ulaştığını öğrendim. İşlemleri başlattık darısı bekleyenlerin başına 🙏🙏🙏

0312 415 32 94 dün bu numarayı aradım, çok nazik bir hanımefendi açtı.

Engin Bey,
Eğer zahmet olmazsa şu aradığınız sonu 34 olan numaranın tamamını yazarmısınız.

Arkadaşlar benim raporum 2 yıllık kontrol muayenesi vardı süre bitti 2020 Aralık'ta yeni rapor gönderdim Ankara'ya gitti şimdi benimde süreç aynımı olur bilgisi olan varmı.

Kg35

kontrol raporları Ankaraya gitmiyor ssk bulunduğunuz ilde hakem hastaneye gönderiyor sizi ssk o hakem hastanesinin verdiği sonuca göre devam yada durduyuro maaşı son denilen bu arkadaşım

Bilgi Hazinedir
Selam birşey sorcam ben istanbul pendikte oturuyorum 4 yıldir çalışmiyorum enson çalıştığim yer şişli sgk müdürlüğüne bağlı raporum onaylanırsa emeklilik başvurusunu şişli demi yoksa en yakın pendik sgk müdürluğünemi yapmam gerekir

musti1973

Merhaba,SGK emeklilik servisi olarak hangi sgm size ikametgah olarak uygunsa ona gidebilirsiniz diye biliyorum.Benim yaşadığım ilde 1 tane olduğu için herkes tek noktaya gidiyor.Tek bildiğim başvuru sürecinde gittiğiniz sgm içinde emeklilik servisinin olması gerekiyor.

Saygılar.

Teşekkürler bi arkadaşım en son çalıştığın yer hangi sgk müdürlüğüne bağlıysa oraya gideceksin demişti pendikde var emeklilik servisi hayırlısıyla bi onaylansinda o zaman pendik sgk ya giderim
Saygılar

Selam benim ilk raporum . (süresiz) yüzde 62 ile Ankara gitti Ankara'dan sonucu gelen 2 yıllık konturollu vergi indirimi şimdi ,1 ay önce rapor aldım başka hastneden yüzde 52 (2 yıl Sureli)Ankara'ya gitti şimdi bende beklicekmiyim bu süreci

İyi akşamlar arkadaşlar vergi indirimi kağıdı gelince emeklilik için tam olarak hangi işlemleri yapacağız teşekkür

Bilgi Hazinedir sagolasın.verdiğin bilgi için.
sonucu gelen arkadaşlara hayırlı olsun....darısı bizlere.. ytani enson 21 mayıs mı geldi.. daha gelen yokmu ..

alpertuncer vergi dairesinden gelen rapor yazısını alıp ssk ya gitmeniz yeterli tabiki. Ssk daki işlem 1o dakikada bitiyor . Hayırlı olsun kardeşim. Darısı başımıza.

bugun. büyük mükellefler ile gorüstüm. Durumumu anlattım tam 1 yıl olduğunu ve raporumun hala gelmediğini soyledim. Kendisi bizzat emine hanım ile gorüsmemi soyledi. Bende kendisine dedim ki " kendilerini yaklasık 6-7 aydır günde 65 kere arıyorum ama telfonu açan malesef olmuyor" dedim. Çok sasırdı. 1 yıl normalde sürmemesi lazım bende anlayamadım dedi. Saygılarımızı ileterek. ve neticeye varamadan kapattık . boyle bir anı paylasmak istedim.

Endereren ANKARAYI ARADIĞINDA COŞKUN BEY İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİĞİNİ DAHA ÖNCEDE ARADIĞINI İLET OLURMU BU KADAR SÜRE MÜMKÜN DEĞİL ÖYLE SAÇMA ŞEYMİ OLUR DEDİĞİM GİBİ YAP SANKİ DAHA ÖNCE COŞKUN BEY İLE GÖRÜŞMÜŞ GİBİ YAP 4 AY FALAN OLDU DE

32 94,benim sonuç dün evise düştü onaylanmış oradada açık bir şekilde yazıyor

Evise güvenin telaş yapmayın onaylandıktan bir hafta sonra buradan bilgi veriyorlar

Üst Alt