Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Sa.temmuz 27 diye biliyordum bugün ağustos 17 diye bilgilendirdiler üzüldüm. 😥

08.mayıs da başlayan süreç bugün itibariyle bitti
Hak kazanmışım

Haziran ayında %45 aldımm rapor Ekim ayında nöropatik ağrıların tetkikleri için geri geldi 15 gün sonra yazımın geldiğinin haberini aldım

Tekrar randevu aldım Kasım ayında tekrar kurula girdim bu sefer %46 oran aldım onun da cevabı Aralık sonunda sonuçlandı 17 gün sonra yazımın geldiğini telefonla öğrendim oran %37 ye düşürülmüş red cevabı verildi

Yani yeterli sonuç istediğini gibi gelsin ben çok beklemedim ama sonuç olumsuZ

Şimdi mahkeme itirazı o da 2 / 3 ay sürer sanırım bakalım şimdi ne olacak

byrmgl
Hayırlı olsun nerden öğrendiniz evise mi düşmüş aradınızmıda öğrendiniz.
kade338
Geçmiş olsun nasıl bi sistemleri var bunlarin 2 defa rapor alıyorsun devlet hastanesinin doktorlari veriyor raporu yine devletin baska doktorlari verilen orani düşürüyor.
Nasil sistem bu 2008 yılından sonra sigortali olanlar vergi indirimine gerek kalmadan aldıklari sağlık kurulu raporlariyla emekliliğe başvura biliyor 2008 öncesi vergi indirimi şartı var madem pandemiden dolayi bu is uzadı engelli vatandaşlari mağdur etmemek için 2008 öncesi sigortalilarida emeklilik icin vergi indirimi olayini kaldirsalar ya islerine geldiği gibi ssk girişi 1999dan once olanlar o zamanki şartlara göre emekli yapmiyolargeriye donuk kanunu isletiyolar yaşa takıliyoruz burdada 2008 sonrasi gibi öncesini de vergi indirimi şartinı kaldırsanıza heryerden şanssizis bir yerden yasa takılıyoz bir yerden staj başlangicini saymiyolar ordan mağdur burdan vergi indirimi magduru şansıma tuküreyim

Ne çok umutlamıştık oysaki, yok sistem değişecek yok pandemi döneminde kurullar kapalıymış hepsi yalan oldu. Tek gerçek 10 ile 12 ay beklemek zor zor

iyi akşamlar. 2010 yılından bu yana bipolar bozukluktan tedavi görüyorum. 2016 dan bu yana vergi indiriminden yararlanarak yaşlılık aylığı almaktayım. Raporum 2 yıl geçerli her iki yılda bir kontrol muayene oluyorum 2019 da işyerim kapandı 10/6/ 2020 dosyamın olduğu sgk Müdürlüğünden Tam teşekkülü daha önce rapor aldığım araştırma hastanesine sevk aldım. yine 2 yıl süreli % 40 engelli raporu verildi. evraklarım 9651369 18/08/2020 Tufan ÇAKIR hk MERSİN SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARSUS SGM EMEKLİLİK -1 SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 18/08/2020 9:02 AM VERGİ İNDİRİMİ KMT TARİHİ olarak Ankara maliyeye gönderildi nerdeyse 5 ay olacak bir türlü sonuç alamıyorum bulduğum tel numaraları aradığınız abone cevap vermiyor deyip kapanıyor. Sgk kesildi yeşil reçeteli ilaçlarımı alamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

Turk_erOS
Akıl vermek gibi olmuyum yesilkarta başvur ilaçlarını alırsın rapor sonucun gelene kadar

Son düzenleme:
Arkadaşlar eşim vergi indirimi ile emekli oldu 2 ay önce bende çalışıyorum eşim üzerinden vergi indiriminden yararlanabilirsiniz.yaralanirsam .ne yapmam gerekiyor iş yerinemi söyleyeceğim yoksa büyük mükellefler vergi dairesine mi gideceğim kısacası nasıl bir yol izlemem gerekiyor.simdiden teşekkürler

TOPRAK Bektaș
Eșin üzerinden ișsiz kalırsan sağlıktan yardim alirsin diyer türlü bende vergi indiriminden yararlanirmiyim dersen olmaz böyle bir kanun olmadığını biliyorum

şafak 102

26 nisan/26 haziran 2021 arası bekliyorum

bugün rapor gelmez.ankara çalışmaz kar yağıyor

Selam arkadaşlar daha önce eksik evraktan gen raporlar tekrar gönderildikten sonra ne kadar bir sürede geri geldi.

Benimki 8-9 ay sürdü yani anlayacağınız süreç başa sarıyor. Birde süresiz olan raporu süreli yapmışlar. 8. ayda bir daha rapor yenilemem lazım. Bu arada emeklilik için başvuru yaptım tahsis numaram çıktı işe geri döndüm.

Arkadaşlar kayın biladerimin 15 nisan 2020 de göndermiş oldugu %54 lük süreli rapor kuruldan %53 ve 31 12 2021 tarihine kadar uzatılmış olarak 13 01 2021 de geldi. Ve bugün vergi dairesinden yazısını alarak ssk ya başvurumuzu yaptık. Şubat ayı için maaşının bağlanacağını belirttiler kendisine hayırlı olsun. Darısı başımıza ben ve bekleyen arkadaşlara insallah

Sağlıkçılar aşı olmaya başladı artık bahanesi kalmadı Ankaranın çalışıp bitirsinler dosyalır lütfen

Ali ekiz

Kardeşim vergi dairesin den gidip evrakınızı sorgulayın. Rapor 30 12 2020 de ankarada onaylanmış. 13 01 2021 de geldi yazısı yazılacak dediler elektronik ortamda evrak iki haftada mı geliyor. Bağlı olduğumuz vergi dairelerini yoklamak gerrkiyor tarih yaklaştıkça

benim de 20 nisan ankaraya varış tarihi. her hafta buradaki vergi dairesine soruyorum henüz gelmemiş. mart ayından iki kişinin raporunun geldiğini söylediler. inşallah kısa zamanda herkesin sonucu gelir

İnşallah kardeş aslında benimkide Ankara'ya ayın 14 de gitti ama işleme 20 sinde koyulmuş yani sıraya öyle diyelim

14+20 nisan

Bu sizin verdiğiniz internet sitesi hiç bir şekilde tc sorgulama çıkmamaktadır. Hangi devirde yaşıyoruz anlamıyorum ki...

fucar

Merhaba,yazınızın başında konuştuğunuz kişinin kullanıcı adınız yazmadığınız zaman ilgili kişi tüm metinlerin arasından yazdıklarınızı atlayabilir.

Sizin bahsettiğiniz internet sitesi veya sayfası nedir.TC kimlik sorgulama olayında bahsetmişsiniz tam olarak yazarsanız,mutlaka bir arkadaşımız doğru bilgilere sizi ulaştıracaktır.

Saygılar.

Eski işyerime tebligat geldi
Yinede vergi dairesine gidip evrak almam gerekiyor mu
Gelen tebligat şöyle

İlgi :08/05/2020 tarihli ve 38418978-133684 sayılı yazınız.
Bayram GÜL hakkında düzenlenen 17/02/2020 tarihli ve 2020217142259678c68f2 sayılı sağlık kurulu raporu, Merkez Sağlık Kurulunca incelenerek çalışma gücünün yüzde kırk birini (%41) kaybettiği ve başvuru tarihinden (29/04/2020) itibaren adı geçenin 193 sayılı
Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesine göre engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanmasına karar verilmiş olup; rapor ekte gönderilmiştir.
Bilgi edinilmesini ve gereği ile durumun hizmet erbabının tabi bulunduğu işverene tebliğini rica ederim.

Süre belirtilmemiş

Herhalde süresiz

Merhaba arkadaşlar.dosya işleme alındıktan sonra ne kadar zaman sonra sisteme düşüyor bilgisi olan varsa cvp.verirse sevinirim

Vergi dairesinden rapor ile ilgili yazıyı alıp ssk ya gitmeniz yeterli tabiki su an çalışmıyor iseniz . Eğer halen çalışıyorsanız işyerinden de alıp emeklilik işlemini yapa bilirsiniz.

asi icin tv den engellilere oncelik diyor boyle bir hakkımız varmi

30 Temmuz 2020 Nasa Marsa 11. kez araç gönderdi 18 Şubat 2021 de ulaşacak
27 Temmuz 2020 Ankara'ya dosyalarım gitti Mart 2021 sonunda dönmesi bekliyorum
Başka diyecek bir şeyim yok hakim bey

2019 aralik 3 te maliyeye evrsklarim gitmisti.kasim 15 de suc geldi.26 kasimda emeklilik dilecesini verdim.11 aralikta 3752 tl birikmis yatti.28 aralikta 4503 tl aylik yatti.ocak zammiyla 4900 tl ayligim oldu.bekleyen arkadaslara allah sabir versin.

Bir şey sorabilir miyim? Ben kardeşimin yasal vasisiyim. Devlet memuruyum. Ben de bu engelli vergi indiriminden yararlanabiliyor muyum ? Bakmakla yükümlü ifadesi geçiyor kardeşler için; çok araştırdım ama bulamadım net ifadeyi. Nasıl bakmakla yükümlü olunur ?

Üst Alt