Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

arzualci çalışmasaydın ona bakim parası sana verirlerdi 1500 tl gibi tabiki raporda bakıma muhtaçsa benim bildiğim
sdt1982
Yukardaki arkadaş bu yüzden birikmiş almıştır müracaat edilen ay ile işlemler başlar emekli aylığı takip eden ayın birinde başlar tahsis numarasının son hanesine göre sgk lılar 17 ile 26 arası almayı hak kazanır yani bu tarih arasında tahsis numarasına göre maaş alır 1 tam maaş alır tahsıs numarası örnek 9 ise sonu ayın 17 sinde 16 günlük fark alır yani toplamda 1 tam maaş 1de 16 günlük birikmiş fark alır örnek tahsis numarasının sonu 1 ise takip eden ayın birinde başlar maaşı bağlanır ayın 21 nde tahsis numarasının sonu 1 ise 1 tam birde 21 günlük lük fark alır sgk da çalışan birine sordum prosedür böyle imiş

Son düzenleme:
sdt1982
İnşaallah bizlerede nasip olur kardeş birikmiş olan şu oluyor maaş başlangıcını Sgk her ayın 1 olarak alıyor sen mesela bu ayın kaçında başvurursan başvur şubat 1 de başlıyor. Sonra SGK sana bir ödeme günü belirliyor mesela 25 şubat bu senin normal maaşın yatacağım tarih her ayın 25 şi oluyor. Birikmiş ise şubat 1 ile 25 arasındaki hakkın oluyor. Yani her emekli olan bir defaya mahsus çift maaşa yakın ücret alıyor inşallah bizede nasip olsun hayırlı geceler

S.a arkadaslar.sgk dan baktigimda 3800 civari gozukuyordu.fakat 4503 tl baglandi

Aradaki farkta muhtemelen vergi indiriminden emekli oldugumuz icin abo 2 orani normalde yuzde 47 dir herkeste bizde direk yuzde 60 a cekiliyor.fark bu olsa gerek

Bide benim ssk girisi 1993 6000 gun hepsi en yuksek primden yatti

Primleri eksik yatıran kurumlardan ve çalışanlarından ahlaklı olmasını beklemek kırmızı kar yağmasını beklemek gibi

Geleceğimizi çalmışlar hırsızlar

merhaba benim sgk emekli maaşi hesaplamada abo 1 67 abo 2 51 abo 3 38 maas 2485+ 100 gorunuyor 6762 prım tahmını yuzde kac fazla cıkar vergi ındırımı ıle. Birde ankarada dosyalar da kanserli ler oncelıklı gerısı aynı sıradamı yoka torpıl donuyormu bılen yorum yaparsa sevınırım

merhabalar arkadaşlar. dokuz aylık süreç bugün sgk da 5 dkk da hazır bir dilekçeyle sonlandı. 20 nisan 2020 rapor ankaraya ulaştı . bugün evrak iş yerime geldi yüzde 42 süresiz giden araporum aynen onaylanmış . darısı bekleyen arkadaşlara.

Engel sorun mu?
Maaş yatan pirim yani yatan kanzanca göre değişir yatan burut parasal ne kadar yüksekse maaş ta yüksek baglanir. Bendede 4500 görünüyor hesaplamada

benburak14
Hayırlı olsun

Nisan 2020 de pandemi dolasiyla heyet çoğu hastanede kapalı degilmiydi Nisan Mayıs çabuk bitmesi gerek ama halen Nisan Mayıs ayları geliyor nasıl oluyor bu

Arkadaşlar merhaba nisan 14 de giden raporum yüzde 50 li ile onaylanmış çok sevinçli yım Allah herkese nasip etsin yanlız sabah maaş hesaplamalarla ilgili fikir almak istedim her ne nedense benim paylaşımın kaldırıldı benim ki bilgi amacliydi saygılar

Slam arkadaşlar geçen sordum cvp.alamadim dosya işleme ankarada dosya işleme alındıktan sonra ne kadar zaman sonra sisteme düşüyor bilgisi olan varsa cvp.verirse sevinirim

Benim ki 8 0cakda işleme alındı ne evide nede interaktif sitesinde gözükmüyor

Ali ekiz

Merhaba hayırlı olsun telefonla mı öğrendiniz sonucunuzu

Arkadaşlar anlamıyorum işlem sonuçlandığı ve iş yerine gönderildikten sonra bizde interaktif vergi dairesinden gelen evrak tan rapor sonucunu görebiliyormuyuz

Kabukcu37 ve@Ali ekiz hangi tel no yu arıyorsunuz .birde interaktif vergi dairesindeki tebligattan mesaj gelmicek mi..ben onu bekliyorum.

Annem zaten bakım maaşı alıyor, babam vefat etti yakınlarda 3 kişiyiz ama ben farklı adresteyim aynı şehirde işimden dolayı. Daha 2 ay önce engelli raporu çıkardık yeni sistem raporu, barkodlu yani. Tam bağımlı ve %91 oranı var bbgugur

arzualci
bakıma muhtaç engelli her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardımdır Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekmektedir. Yani eve giren paraya bakıyorlar onun için bir hesap yapman lazim bakim parası için ama dersen bende faydalaniyim erken emekli olayım dersen olmaz öyle bir kanun yok șehit gazi lere bile öyle bir kanun yok ancak yakınları na devlet iș veriyor çalışması için

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt