Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Slm arkadaşlar bu form sitesinde önceki arkadaşların tecrübelerinden çok şey öğrendim vergi indirimi başvurumda bütün evrakları teslim ettim yoksa sft testini vermesem benimde belki eksik evraktan dönerdi bu siteyi açandan Allah razı olsun.
Şimdi bende bugün kü işlemlerimi anlatayım belki birinin işine yarar bugün emeklilik için evime yakın olan pendik sgk müdürlüğüne gittim orada başvurumu alan memur buradan başvurunu alırim ama bağli bulunduğun şişli sgk evraklarını oraya göndereceğiz orada işleme başladığı zaman başvurunuz başlamış oluyor bizim göndermemizde bir iki haftayı bulur ay sonu olduğu için emeklilik için 1 ay kaybıniz olur dedi bende evraklarimi geri aldım şişliye gittim oradada emeklilik servisi yokmuş unkapanına gitmemi söylediler unkapanına gittim bakti emekliliği haketmişim zaten çalışmadığım için çıkış kağıdi felan istemediler emeklilik başvuru kağıdını verdi doldurdum ek olarak vergi i dirimi kağıdıyla vergi indirimi kağıdının eki ankaradan gelen üzerinde ankaradaki sağlık kurulu personelinin imzalari olduğu sağlık raporumun fotoğrafimizin olduğu ilk sayfasının fotokopisini verdim 10 dakikada işlemim tamamlandi.
Başvurunuzu yaparken ay sonuna denk gelirse en son çalıştığınız işyerinin bağlı bulunduğu içinde emeklilik servisi olan yere gidin benim gibi çok dolaşmayın .
Allah herkesin sonucunun hayırlısıyla gelmesini nasip etsin.

Metinö hayırlı olsun. hemşerim.
ilk raporunmuydu. ilk raporun süresi ne idi. yada yaşadığın süreci zahmet olmazsa yazabilirmisin. buradaki arkadaşlara da bi yol olur.

Metinö
Hayırlı Olsun Kardeşim Senin Süreç 7 ay 14 Gün gibi Bir Zaman almış..
Sanki Bu kurul Biraz çalışmaya başladı gibime geliyor.

interaktif vergi dairesi sitesine üye oldum bana evis düşmeden mesaj gelecek diye düşünüyorum sonuçlar la ilgili doğru mudur?

lider77

huyum kurusun

aslanbeyaslan36

internette araştırmıştım ve burdada bazen gördüğümü hatırlıyorum
08 kodu yaşlılık emeklilik için tazminatı alıp ayrılma diye geçiyor
09 ise Mağlulen emeklilik için o bize uymuyor

İzmirde iki SGK ya başvurdum ve maalesef Maliyeden gelen vergi indirim raporuma Emekli Olabilir yazısı vermediler.İstanbul Esenyurta bağlı olduğum için talep yazısı dilekçemi 08.01.2021 de yolladılar ve hala Esenyurt sgk dan gelecek Emekli olabilir yazısı bekliyorum.

Bu yazıyı alırsam çalıştığım şirkete yollayıp şirketimde ayrılış ve tekrar işe giriş verecek ama hala bekliyorum maalesef.Bu yazıyı ikamet ettiğimiz illerdeki SGK lardan niye alamıyoruz anlamıyorum.Bazı sgkların verdiğini duymuştum.

Engel sorun mu?

İnteraktif şubeye bende üyeyim ama oraya mesaj gelmedi iş yerine tebligat geliyor oda evrağın istanbula geldikten sonra benim evrak 17 ocakta ankaradan onaylanmış 25 ocakta istanbul vergi dairesi işyerine tebligatla bildirmiş benim gib üyeliğimde tebligatlar açık hem e mail hem telefon ama gelen bişey yok

musti1973

Tebligat sadece BORCUN VARSA ÖDERMİSİNİZ DİYOR KİBARCA BENDEDE VAR VERGİ BORCUNUZU ÖDEYİNİZ YAZIYOR MTV :)

Fethi2323

Merhaba,engelli vergi indirimi başvurusu yaptığınız vergi dairesi veya defterdarlığın kendi internet sayfasında EVİSS(Engelli Vergi İndirimi Sorgulama Servisi) olması gerekiyor.Benim bildiğim Burdur Defterdarlığının internet sitesinde eviss ekranı mevcut değildir.

Sizin yapabileceğiniz Burdur Defterdarlığı engellilik servsini arayarak yada tüm belgelerin gönderilip raporun incelenerek sonuca karar veren Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu-Ankara'yı arayarak telefon yolu ile takip edebilmektir.

GIB- merkez sağlık kurulu-Ankara'nın telefonları bu forum sayfalarında birçok kez paylaşıldı.İnceleme yapabilirseniz 1 den fazla telefon numarasına ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

Sevindim...
Bence eksik evrak durumunun kesin çözümü bu..
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır, umarım başka okuyan arkadaşlarımızda bu durumu dikkate alır, mağduriyet yaşamaz..
İyi günler..

Arkadaşlar benim evraklar geldi 06 01 2021 de sgk ya emeklilik başvurmu yaptım başvurunuz işleme alındı mesajı aynı gün geldi e devletten bakıyorum maaş başlangıcı 01 02 2021 gösteriyor kafam karıştı dilekçeyi verdiğim günden itibaren başlamıyormu maaş bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim teşekkürler

@Arslan26
Maaş başvuru yaptığınız ayı takip eden ayın 1 i itibariyle başlar maaş hesabında (4a-4b-4c)gibi farklı kollatdan ödeme yoksa örneğin sadece primin 4a olarak ödendiyse tahsis numarana göre maaş günün belirlenir örneğin 22 oldu diyelim şubatın 10u ile 15 i arası birikmiş olarak 22 günlük yatar şubatın 22 sindede tam aylık yatar daha sonra her ayin 22 sinde maaşını alırsın

Bugün 6. Ayı devirdik evraklarını içeri veren vatandaşlar 6 ay girip sistene bakıp psikolojisini bozmasin bosuna bilginize.

Benim rapor 07.07.2020 de Gib gönderdim.hayirlisi

02.09.2020 de Gib ankara gittim 7.ay raporları 6veya 7 ay sürer demişti memur

Slm arkadaşlar başvuruları yaptıktan sonra 7 ay geçtikten sonra gitme imkanı olan varsa gitsin ankaraya ben 13 ocakta gittim görüştüm biraz bağırdım bana en erken şubat sonu mart başı dediler 17 ocakta ankara onaylamış 25 ocakta işyerine tebligat geldi gitmemin etkisi oldumu artık şansa mı bilmiyorum yedi ayi geçtikten sonra gitme şansi olan varsa gitsin ankaraya.
Tez zamanda hayırlısıyla gelir herkesin sonucları inşaallah

Arkadaşlar Ankara ya gıdecegım Ankara da hangı vergi daıresine gıdecegız bırde hangı semtte bılen varsa yardımcı olurmu

erfelek57

Dikmen Hizmet Binası

Adres Gelir İdaresi Başkanlığı Devlet Mahallesi Merasim Cad. No:9/1 06450 Çankaya / ANKARA

Tel Ana Bina +90 312 415 30 00 +90 312 415 29 00
Tel Engellilik İndirimi +90 312 415 32 92 +90 312 415 32 94
İstanbuldan gideceksen yht den sabah ilk trene akşamda son trene gidiş dönüş biletini al ben ankara garda indim taksiyle gittim bilmediğim için 10 dakikada taksi sürüyor işimi hallettikten sonra baktım vakit var gara kadar gezegeze yürüdüm yaklaşık 40 dakika akşam treniylede döndüm

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim raporum %55 idi. Baypass, yüksek tansiyon,ve şeker insülin kullanıyordum.ilk raporum ve sürekli idi.Evrakları 12.06.2020 de adana vergi dairesine teslşm ettim. Aynı gün Ankara 'ya gitti. 7 ay 15 gün civarı sürdü. Gittiği gibi süresiz ve %55 olarak onaylandı. Bence Ankara' ya gidebile gitsin gidemeyen sürekli arasın çünki bağlı olduğunuz vergi dairesi çok ilgilenmiyor. Bekleyen bütün arkadaşlarında tez zamanda sonuçları onaylanmış olarak gelir.

Üst Alt