Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Vergi indiriminiz rapor tarihinden itibaren geçerlidir. Benim geç emekli olmam bağkur borcumla ilgili ufak sıkıntılardan dolayı oldu. Vergi indirim bedeli almadım çünkü çalışmıyordum. Emekliliği müracaat ettikten 2 hafta sonra emekli oldum.

Merhaba arkadaşlar herkese sağlıklı günler dilerim bu 3.çü kez soruyorum yeni sistemde sgk.olmamayan yanı çalışmayanların evrakları güncelleniyormu veya güncellenen varmı Allah rızası için cevaplayın bilgisi olan varsa

Kabukcu37

Bu iş benimde kafamı kurcalıyor. Ekim ayında başvurduğum zaman sigortam vardı fakat şuan çalışamıyorum.
Yeni sisteme dahil olamıyoruz nasıl olacak bilmiyorum.

Aynen kardeş bu nasil bir işleyiş kalp kırmızı geçirdim sağ tarafım porblemli yaş 50.Beni kim işe alır her şeyimi kaybettim işimi arabamı evimi unutmamak gerekirki herkes bir engelli adayi

Selcuk24
Sen ınteraktif vergi dairesinden edevlet sifrenle giriyorsun bunu bastsn soyluyum bende ordan girdigimde bende de ayni sorun yok ben im işyerine yazım gelmiş ama ne eviste nede inteaktifte bir sonuç yok

Bu nasıl bir sistem anlamadım gitti . Ağustos tan beri bekliyoruz buradan Facebook tan takip ediyorum Şubat'ta verip 25 günde sonuç alanlar var az kaldı kafayı kıracam artık.biz arayınca dahatemmuzlar yeni geliyor deyip sallayıp duruyorlar çok afedersiniz,,,

Biz uzayama çıktık?bizim raporlar uzaydan mı onaylanıyor?

06,08,2020

10.02.2021 de giden raporum bu gün eksik evraktan geri döndü

Kabukcu37 abim sigorta li işte çalışmayan lar vergi indiriminden faydalanamıyor

Cevatalp

Kim diyor bunu? Şimdi biz boşuna mı bekliyoruz böyle saçmalık olur mu haziran ayında temmuz ayında sonuçu gelenler iptal mi oluyor bu durumda?

Cevatalp

Başvuru yaparken evet çalışıyor olman gerekiyor fakat emekli başvurusu yaparken de calışmıyor olman gerekiyor. Burda birçoğumuz şuan calışmıyor, çalışamıyor. yeni sisteme dahil edilmeyebiliriz ama vergi indirimi yazısı mutlaka gelecektir.

Bide bizleri bu düşünün 7, 8 ,9 ay bekle eksik evrak tan geri dönsün daha sonra bekle babam bekle 1992 SGK 8250 pirim sol EL parçalanmış daha neyi bekliyoruz paşazadelerrr???

İyilesmemi bekliyorsunuz?

Maliyeden onay yazım geldi raporum sürekli ama ankara maliye 2 yıllık vermiş bana devamlı olmucakmıydı bu lütfen yardım edin cevap bekliyom

Selcuk24
Evet kardeşim aynen öyle, dilekçeler bolumunde sadece isyerinden doldurulan 4 adet , evrak ve kimlik fotokopini cikiyor

Kabukcu37
O dediginiz konuda hiç bir sıkıntı yok ankara maliyeye sormuştum. Sıranız geldiğinde evraklarınız kurula girecek .sonuclari başvuru yaptığınız vergi dairesinden öğrenebilirsiniz dediler ustam

Selcuk24
normal bir durum bu. hepimiizin oyleydi. yani isleme alınmıs demek. bekleyeceksiniz.

Kabukcu37
arkadasım, ne payılması gerektiğini kimse bilmiyor. Tüm Türkiye'de aktif olarak kullanımlaya baslanmadığı için bu yeni sistem, bağlı bulunduğun vergi dairesini aramanı veya gitmeni oneririm. Anayasa mahkemesinin vermis olduğu bir karar var 2 gun once. Hersey muallakta yani.

Kabukcu abim hemen biryere sigortalı gözük evrağın gelsin ondan sonra işyerinden çıkışı aldıktan sonra sgk müracat et anca öyle oluyo

@Zafer33
2021 mi eminmisiniz? epe; erken gelmis sonuç. 1 ay bile olmamıs nerdeyse.

@Cevatalp
Dün bir link paylastım. kulaktan dolma is yapmayın bence. Anayasa mahkemesi EMİKLİLİK İCİN İSTEN AYRILMAYI ANAYASA'YA AYKIRI BULDU. Yetkili ağızdan oğrenin. Burası Türkiye. Anayasa mahkemesi oyle der, ama uygalıyıcı uygulamaz!!!!

@Bilgi Hazinedir adlı arkadasımızın guzel paylasımı.

Anladım eyvallah kardesim sağolasın ben bir problemmi var diye düşündüm demekki herkeste oluyor

Ok sağol kardeşim

Endereren öncelikle hayırlı olsun rapor sonucun gelmiş çok sağındım.ben vergi dairesi ile görüştüm alo 189 aradım ve görüştüm bana söylenen çalışıyor olman gerekiyor dediler sigortalı bir işte ve başvuru yapman için en az 5 aylık sigortalı olman gerekiyor vergi indirimi müracatı için.

MEHMET DNCKL Vergi indirimi muracatinda çalışman gerekiyor vergi dairesi çalıştığın işyerini arıyor çalışıp çalışmadığını sorguluyor ve insan kaynakları çalışan personeli bilgilendiriyor vergi indirim yazısını gidip alcaksın diye ordan yazıyı alıp sgk ya gidip emeklilik müracaatını başlatıyorsun sgk emekliliğe hak kazanmıştı yazisi veriyor o yazıyı çalıştığın işyerine veriyorsun işyeri çıkış işlemlerini başlatıyor ve o yazıyı sgk verdikten sonra emekli oluyorsun durum bu

Kabukcu37 abi sormak istediğin bir konu varsa sor

Yalan yanlış konuşma Cevatalp sinir uçlarımızla oynama.biz çalışırken başvurduk vergi indirimine.senin dediğin gibi sonuna kadar sigortalı olmamız gibi bi durum yok. Sıradayız zaman gelince bize de sonuç gelecek.

Ginerk ben burda kimseye senaryo yazmıyorum duyduğumu burda paylaşıyorum öğrenmek isteyen gider sorar soruşturup öğrenir ist vergi dairesine sordum gelir idaresi başkanlığı ANKARA ve sgk unkapanı emeklilik servisi burada yazılana inanmıyorsan gidip soracaksin

Cevatalp
Kardeşim sen yalancısın onbinlerce benim gibi ilk başvuruda sigortalı sonra işyerinden ayrılmış insan var bunların vergi iadesi kabul değil diyorsan sıkıntı sende.

Arkadaşlar vergi indirimi başvurusu yaparken ssk istiyor doğru işyerine doldurup veriyorsun.sonuc işyerine ve ikamet adresine gidiyor.Bu pandemi doneminde Ankaradan sonuçlanması ortalama10 ay sürüyor bu süre zarfında çalıştığın isterimden ayrılmış olman vergi indirimin sonuçlanmasına etki etmez.Yani dosyayı verirken bulunduğun vergi dairesine hangi işyerinin kaşesi var ise sonuç oraya ve ikamet adresine gider hepsi bu.Ortada bilgi kirliliği dolaşıyor sadece.Subatta yeni sisteme geçilmiş doğru bende müracaat ettiğim maliyeye gittim ve yeni sistemi söyledim dosyamı çıkarttı şuan çalışıyormuşum diye sordu müracaat ederken çalıştığın aynı idyerindemisun dedi evet dedim.Simdik olay şu bu yeni sisteme kaydederken çalıştığın işyerinin vergi numarasını giriyorlar otamatik olarak ssk aktif oluncada sistem kabul ediyor olay bu.Sisteme girince direk kuruldaki kişiler görüyormuş dosyayı. Cevabında dosya üzerinden yapıyorlarmış.peki vergi indirimi müracaatı ettikten sonra işten ayrılan ssk si olmayan arkadaşların dosyası eski sistem üzerinden sonuçu bildirilecek hepsi bu yani.

Merhaba
Ben 19.01.2021 de başvurdum.Benim şimdi ne yapmam gereklidir.Bizim başvuru eski mi şimdi

Üst Alt