Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Merhaba,
Öncelikle umarım soruma cevap veren bir arkadaşımız çıkar.Valla sayfaları okudukça kafam karışıyor.Ben aşağıdaki şeyleri anlayamadım ALLAH Rızası için birisi bana yardımcı olabilir mi ?
1) Bu yeni sistem neyin nesi.Eski sistemle yeni sistemin farkı ne ?
2) Bu iddia edilen yeni sistem ne zaman başladı Aralık 2020 Demi yoksa Ocak 2021 Demi ve bunun gerçeklik durumu nedir.Bu konu ile ilgili hangi kurumdan bilgi alabiliriz ?

Yok mu cevap verecek.

Bence en dogru cevabi bulundugunuz yerdeki vergi dairesine ugrarsaniz alirsiniz.burda kafaniz daha cok karisacak

bu konuyla ilgili yeterli açıklama yapıldı diye dusunuyorum aslında. Daha once belirttiğim gibi, henüz tüm Türkiye bu uygulamaya geçmis durumda değil. Dolayısıyla arasanız bile haberim yok diycekler veya biz henüz geçmedik diyecekler. Uygulama, yeni basvurular için geçerli. Ama calısan calısmayan kısmını bilmiyorum.

arkadaslar oncelikle sakin olalim yenis sistem denilen memur olan arkadaslar nilir EBYS elektronik belge yonetim sistelĺmi..eski sistemde taratma yapiliyordu gelen evrak birimi ankarada basip dosyaliyordu.yeni sitemde hersey elektromil ortamda oldugu icin sef yada mudur o ortamda evraklari kurula veya ilgili kisilere hemen atiyor.ve buradan islemnyapma hizlari .performans degerlendirme yapilabiliyor.o nedenle daha hizli yoksa yeni kesif degil..eski dosyalarida bu sisteme tariyorlar tabi bir surec dahilinde..
tek farki evrak dosya olunca kaybolup masada sumen alti olmuyor.surecteki farkliliklarda tamamen memurlarin ust yazilari gec yazmalari.kimi memur isini seviyor gorevini zamaninda yapiyor kimisi dunyaya kus gelmis. o nedenlede bakiyoruz haziran evragi bir bakiyoruz agustos evragi ...

MEHMET DNCKL

Üç kagitcilik derken ,seninn gibi emek vermiş hak etmiş arkadaşlardan bahsetmiyorum .sn arkadaşım onlar hak etmişler ve başım üstüne benim bahsettiğim aracılarla rapor çıkarıp sgk giriş yapıp çıkış yapıp hak ihlal edip senin benim gibi yıllarca emek veren kişilerin mağdur edilip, ,ankarada dayisi olanlaradir ithamın.

Günaydın dostlar Bugün Ankara ya fax çektim rapor için bilgi verirlerse paylaşırım buradan

Adres :Gelir İdaresi Başkanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi Edinme Birimi
İlk Adım Cad. Dikmen / ANKARA
Fax : 0 (312) 415 28 26

Dün İzmir vergi dairesiyle görüştüm ve aldığım cevapla şoka uğradım 02.07.2020 de raporumu gonderdim sonuç nedir diye sordum aldığım cevap yeni sisteme geçildi en geç 1-2 aya sonuç gelir dedi. Yaa el insaf 8 aydır bekliyorum evraklar tekrar taranacak ve sisteme girilecek dedi. Bu nasıl bir işleyiş insanlara saygı da yok. Kardeşim sen daha önce gönderenler o de sisteme katacağına git 2021 itibariyle yeni yapılan başvurular bu şekilde olacak de. Ben 8 ay beklemiştim daha 1-2 ay bekleyeceğim

Şimdi 32 94 ü düşürdüm. Raporumu sordum ve yeni sistemi hanımefendi çok kibar bir şekilde şöyle anlattı,
Eski sistem kağıt raporlar elden ele geziyor Ankara'ya ve geldikleri illere idi şimdi hepsi elektronik ortamda eksik evrak dönüşümü vs. Olmayacak e- nabızdan bakılıp eksikler giderilecek yani evrak eksikliği vs. Olmayacak. Tam mesai başladı eskiler için kötü ama artık çok daha seri olacak dedi. Unutmayın ki 2 yada 3 yıl sonra istenen tekrar raporlarda enaz 6 ay bekliyor, artık 1 ay içinde işlemler tamamlanacak kısmetse dedi.
İnşaallah diyorum.
:)

selamun aleyküm abim antalya vergi dairesi engelli birimine gidip sordum. Sistem degişmiş dosyaları tekrar kendileri gönderiyorlar . Sistem inşallah daha hızlı sonuc gelmesi ve cıkan sonucun hemen msj olarak bize gelmesini saglayackmiş.

Mektepli1967
antalya vergi dairesi engelli biriminden bizzat gidip bilgi aldım. Sonuc daha cabuk gelecek ve bize msj gelecek miş .

Kızkulesi

Abi Kayseri Vergi Dairesi bana 10 gün içerisinde sizin raporun sonucu mesaj olarak cep telefonunuza gelecek dedi. Gelmezse bize bildirin halledelim dedi.

Herkese merhaba bir bilgi paylaşmak istiyorum Eksik evrak durumunda evraklarınızı teslim ettiğiniz vergi dairesine gidiyorsunuz oradan size bir yazı veriyorlar siz o yazı ile rapor aldığınız hastane sağlık kuruluna gidip kağıdı veriyorsunuz onlarda hastane arşivinden raporları çıkartıyorlar vergi dairesine yazıyı yazıp yolluyorlar öyle tekrardan doktor çık yok tahlil ol yok bilmemene yok öyle birşey vergi dairesi gelen yazıyı Ankara'ya yolluyor oradada 2 haftada sonuç geliyormuş

arkadaşlar evragı yollayalı bugün tam 240 gün olmuş sizce biraz da geç kalmamışmı numarada sürekli meşgul ne düşünüyorsunuz

benim 2 yıl oldu 2 kere eksik evraktan hastaneye yönlendirdiler en son 9/7/2020 de gitti halen bir cevap yok saçlarım beyazladı artık beklemiyorum bile devlet 24 aylık maaşımı çatır çatır yedi cimere 4 kere yazdım 3 ayda bir bilgimiz yok başvuru yaptığınız vergi dairesine başvurun yazısını yazmışlar Allah hepinize kolaylık versin

Merhaba şu an yeni sisteme göre SGK.olmayıpda evrakları güncellenen varmı,cvp için teşekürler

iyi günler bir sorum olacak babam diyaliz hastası ve %90 engelli raporu var bir araç almak istiyoruz babam araç kullanabilecek durumda değil bizde başka şehirde yaşıyoruz aracı komşusu kullanacak hem kendi şahsi işi için hemde babamızın işi için bununla ilgili herhangi bir kısıtlama vamı.
ayrıca kaza durumlarında bir yaptırım söz konusumu.şimdiden teşekkür ederim

Arkadaşlar bende böyle bir süreçten geçtim, 21.12.2019 da raporumu gönderdim 20.09.2020 de aldım. 27.01.2021 tarihinde de emekli oldum. Pandemi olmamış olsaydı daha hızlı ilerlerdi bu süreç. Kafanıza takmayın, elimizden birşey gelmiyor sonuçta.

Şahin Sever

merhaba Şahin bey ,

emeklililiğ geç mi başvurdunuz ,yoksa yazı gelince başvurudunuzda 4 ay sonra mı sgk emekliliğiniz kabul etti. rapor onaylandıktan sonraki süreci açıklarsanız seviniriz.. ayrıca rapor gelene kadarki sürecteki vergi indirim bedellerini vergi dairesinden alabildiniz mi?

Arkadaşlar bu evis konusunda bir sorum olacak bilen arkadaslarin cvp lamasını rica ediyorum.
Rapor bekleniyor
Rapor bakanlığa gönderildi cvp bekleniyor
Dedikten sonra ne yazıyor örneğin, isleme alındı veya sonuçlandı,gibi yazılar mi yazıyor

Ist vergi dairesi bana eviste sonucunu görünce evraklarımı buradan alabilirsin dediler tskler

Doganayoz benim evraklar işyerine geldi eviste hâlâ rapor cevap bekleniyor yazıyor evise boşuna bakmayin

Kolay gelsin vergi indirim bedelini şirketmi ödüyor yoksa vergi dairesimi ödüyor

Üst Alt