Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

kardeşim hayırlı olsun inşallah.

Endereren kardeşim hayırlı olsun
Selamunaleyküm aradaşlar bugun bende antalya vergi dairesine gittim 12 ci aya kadar gıden evrakların tekrar girişini yapmışlar.İnşallah bir faydası olur

Arkadaşlar merhaba
Bugün Ankara ve bağlı bulunduğum vergi dairesi ile görüştüm yeni sisteme geçilmiş vergi dairesi 1 temmuza dönüp evrakları sisteme taratiyormus.Ankara evrakları taratıp gönder bizi ara gerekeni yapalım dedi. Kanser tedavisi görenlere öncelik tanınıyor ya o yüzden bilin istedim herkese selamlar

Ben dün verdim bugün taratıp göndermişler.Yeni sistem böyle galiba.Umarım kısa sürede gelir.

Bulent78 kardeşim benimde Antalya rapor Temmuz 10 da aldım %69 süresiz Ankara ya gidiş Ekim 3 . Anladığım kadarı ile hepimizin Rapor ve Evrakları tekrar taratıp yoladılar. İnş gelir biran önce hayırlısı

Ares Antalya

Aynen öyle kardeşim güncelleme yapıldı bir ay içinde cevap gelir diyor bağlı olduğum vergi dairesi. Hayırlısı bakalım. 04 08 2020
Benimki de

Hayırlı akşamlar. Peki sıraya konmayan rapor için neden bilgilendirme yapılmıyor. Veya ret verip dosya kapanmıyor. Merak ettim?

Doganayoz kardeşe sormuştum

Barsama
Şimdi malesef işin üç kagitciligina kaçan engelli mükelleflerimiz var tabiki bunu devlet farkediyor vede dosyayı tozlu raflara kaldırıyor. Vatandaş gidiyor 15 günlüğüne bir tanıdık bir işverene kendisini sgk lı yaptırıyor, vergi indirimine başvurup 15 gün sonra çıkış verdiriyor param gitmesin diye sonrada konrol edildiğinde bunun düzmece bir giriş ve çıkış olduğu teyit edildiğinde dosyasi isleme alınmıyor geçersiz sayılıyor ondan sonra veryansın ediliyor .malesef böylesi arkadaşlar yüzünden gerçek çalışan sgkli vatandaşta yoğunluk sebebiyle sıra beklemek zorunda kalıyor.

savcılı
Egerki dosyanız incelenip sağlık kurulu sırasına konulmuş ise 11 kasımdan önce sorun çıkmıyor 11 kasımdan sonra incelenmiş ise tekrar sgk girişi yapıp, vergi indirimine gerekli sartlari doldurup başvurmanız gerekiyor kardeşim Allah kolaylık versin

Ne demek uc kagirci engelliler var saygisiz.adam gelmis 55 yasina yuzde 70 engelli vergi indirimi almasi gerek emekli olmasi icin kim bu adami gercek anlamda alip calistirir.tabiki kisa sureli sigortali olmasi lazim.bu sahtekarlikmi yani.sahtekarlik engelli raporlarini hak etmeden alanlardir.

şöyle düsünmek lazım, madem o yaşa gelmiş, malulen emekli olma hakkı da var. neden bunu değerlendirmiyor? br de boyle düsünün. Gerekli şartları yerine getirmisse, (ki vergi indirimene basvurmak için sartlar yerine gelmisse, malulen için hayli hayli gelmis demektir) bu hakkını kullanabilir. Böyle bir hakkı var. umarım ne demek istedğimi anlatabilmisimdir. AYrıca. elbette istisnalar vardır, ama gerçekten bunu yapan insanlar var. Yahu bu grupta gormedikmi, raporumu nasıl artırım diye soran insanları.

Arkadaşlar bugün 8 ay dır takip ettiğim forum sayfasına bir bakayım dedim bir kaç tane daha onaylanmış evrağın geldiğini gördüm. Size tek birşey sölicem ben istanbuldaki bütün vergi dairesi müdürlerinin ve yardımcılarının oturduğu lojmanın tam karşısında oturuyor ve hepsinide bizzat tanıyorum. Vergi dairelerinin bir etkisi olsa bana olurdu en başta ama bu işte herşey sırayla bakanlığın belirlediği kriterlerde ilerliyor benim onayımın gelmesi kanser rahatsızlığı lefoma geçirmemden dolayı oldu belkide sebebini bilmiyorum bu forumdaki sayfayıda sadece dert köşe olarak görüyorum çok boş muhabbet dönüyor burda dediğim gibi organize olup bir karar alıp hukuki anlamda hep beraber uygulamak olmalı diye düşünüyorum lütfen faydalı şeyler paylaşın benim şuanda paylaştığımdaki fayda vergi dairesi müdürlerini tanıyıp hiç birinin bir etkisi olmadığı bu konuda konun sadece gelir idaresi başkanlığına ait olmasını size birinci ağızdan söylemek dolayısıyla kuzu kuzu sonuç çıkana kadar bekliceksiniz hadi kalın sağlıcakla.

Doganayoz kardeşim maksadını aşan laf söylemişsin sistemi eleştireceğine bizleri suçlu buluyorsun bizim zaten amacımız elimizdeki raporla emekli olmak bu başvuruyu çalışma şartına bağlamak sistemin aptallığı bence düşünceni tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim.

Mazlum bir kitleyiz kimsenin insaflığı yok bize kim engelliye acırda yardım eder ki işte çalıştırır tabiki yaşamak için ne gerekiyorsa yapacağız 15 günlüğün girdi çıktı yapılmış da ne olmuş imkan verilse kim bu yola başvurur ki bence boşuna bir birinizi üzmeyin sonuç olarak hepimiz sağlık sorunları yaşayan insanlarız mağlesef sistem çok ilkel bir sistem mağlesef Avrupa'nın 90 yıl gerisinden gidiyoruz
Nerden biliyorum ingilterede işsizliklik sigortası 1912 yılında başlamış bizdede 2002 yılında yaaa

Merhaba,
Öncelikle umarım soruma cevap veren bir arkadaşımız çıkar.Valla sayfaları okudukça kafam karışıyor.Ben aşağıdaki şeyleri anlayamadım ALLAH Rızası için birisi bana yardımcı olabilir mi ?
1) Bu yeni sistem neyin nesi.Eski sistemle yeni sistemin farkı ne ?
2) Bu iddia edilen yeni sistem ne zaman başladı Aralık 2020 Demi yoksa Ocak 2021 Demi ve bunun gerçeklik durumu nedir.Bu konu ile ilgili hangi kurumdan bilgi alabiliriz ?

Bulent78
Yalçın6877

Merhaba,
Yanlış anlamazsanız bilgiyi nereden aldınız ? 3 Şubattan önce başvuranlar ne işlem yapacaklar daha doğrusu nereye başvuracaklar yapacaklar bilginiz var mı

Mektepli1967

Merhaba,ortada çok yoğun bilgi paylaşımı ile deneyim farklılıkları nedeni ile çeşitli sonuçlar mevcuttur.

Yeni başvurular ile ilgili sistem değişikliği yapıldığını öğrenmenin ve süreçleri hakkında en doğru bilgileri almanın yolu başvuru yaptığınız vergi dairesi ile birebir görüşmektedir.

Vergi dairenizin engellilik servisi ile görüşerek daha sağlıklı bilgilere ulaşacağınıza inanıyorum.

Saygılar.

Zaten vergi dairesinin soylediklerini paylasiyoruz burada.iller arasi farklilik olabilir.onu bilemiyoruz

Ayrica tum basvurular anladigim kadariyla yeni sisteme yukleniyor.

Endereren malulen emeklilik normal emeklilikten farklı hem az para hemde yüzde 80 90 istiyorlar

Bulent78 Bilgi Hazinedir

Teşekkür ederim bilgilendirme için.
Ah birde şu vergi dairesindeki sorumlu arkadaşa laf anlatabilsek yok üstadım anlamak denir bilmiyor vallahi daireye gitmeye korkar hale geldim.Adam sanki gene ne var dercesine muamele yapıyor dayısı kuvvetli galiba bir şey de yapamaz olduk dolayısı ile sorduğumuza cevap alamayınca işte sizlerin kafasını ağrıtır olduk.
Rapor 13.01.2021 vergi dairesine verildi.
Vergi dairesi İl defterdarlığa göndermiş 19.01.2021 Tarihinde interaktif vergi dairesi sayfasında dilekçeler bölümünde evraklar taranmış ekleri ile birlikte görülüyor işleme alınmış.
Şimdi bu başvuru yeni sisteme göremi yoksa eski sisteme göre mi ?

Endereren

Malulen Emeklilik şartlarını Gaziantep SGK'ya sordum % 60 bile SGK sağlık kurulu raporu nu kabul etmiyor en az % 60 bakıma muhtaçtır ağır engelli ibaresi istiyor
Öyle kolay değil malulen emekli olmak
Benim raporum %72 olduğu halde kabul etmiyor
Ağır Engelli Bakımına muhtaçtır ibaresi istiyor
Malulen emekli olmak isteyen bir şansını denesin

Dayanamıyorum yazacagım agzı olan konuşuyor. Savcılı cok yaşa. Yazdın ama burada kıt zekalılar var engelliden yana olacagına laf söylüyorlar. Ben küfürden mimlendim. Denetimli serbestlik verdiler küfür etmiycem onlar bildiler kendilerini. Anladınız siz

bbgugur

evet bunu biliyorum. VErgi daireside bunun onüne geçmek için belliki boyle bir formül üretmis. Çalısamayacak durumda olmak baska, daha yüksek maas alabilmek için ise girip 10 gun sonra çıkmak baska. anlatmak isteidğim bu.

kıt zekalılar falan bunlar nasıl soylemler allah askına???
kimse burada keyfinden geyik yapmak için yazmıyor. Burada herkes engelli. Herkes bildiğini paylasmaya calısıyor. Soylemlerine dikkat edin. Kimse taraf değil. Hepimiz fikir yürütüyoruz, herkes edindiği bilgiyi paylasıyor.

Endereren kardesim kimse hak etmedigi birseyin pesinden kosmuyor burada.ben 54 yasindayim yuzde 60 engelliyim ne ise alan var nede ilgilenenn.5200 de gunum var ne yani calisanlar benden dahami cok vergi indirimi almayi yada emekli olmayi hak ediyor

Yalçın6877
bakın hala anlamıyorsunuz... GERÇEKTEN HAK EDENLERİ tenzih ederek TEKRAR soylüyorum. Bu durumu suistimal edenler ne yazıkki var.

Doganayoz

7700 primim ve 24 yıl hizmetim var. İş bulamamak üçkağıtçılık değildir. Hasta olmadığın halde engelli raporu aldı isen ozaman üçkağıtçı olursun.

Bence üç defa düşün bir defa yaz.

Ve burdaki insanlardan özür borçlusun. Nasıl bi zihniyetin var senin. Kimse hakkı olmayan bişeyi istemiyor.

Üst Alt