Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ya kardeşim iyi has diyosunda ,emek verip bu yazıyı yazmışsın tsk edrim ama bu kulaktan dolma meseleler ,aha şimdi aradım konuştum 183 bu kuyu 189 vergi dairesine sor diyor 189 hiç yakadan tutturamıyor bağlı olduğun engelli bölümüne git diyor araya gidiyorsun hele bir ankaradan cvp gelsin diyor ankara maliyeye gidiyorsun sireni bekle diyor .valla ben bu işten biktim usandim kısacası muhattap yok tek çare cvp bekliyep gorecez

bende bugun sgk'dan emekli olur belgesi alıp is yerine verdim. 31 mart itıbarıyla giris cıkıs yapılacak. 31'inde emekliliğe basvuracağım.

Arkadaşlar merhaba,
19.11.2019 eksik evraktan, 07.08.2020 tekrar maliye bakanlığına % 42 süresiz gönderdiğim raporum % 19 olumsuz olarak dün maliye bakanlığında geri geldi. Bilginize

Muhtemelen uyku apnesi, 30 gün itiraz hakkım var,. Mahkeme yoluna başvuracağım. Uyku abnesini pek kabullenemiyorlar. İlk eksik evrak. Şimdi oran düşürdüler. Mahkeme yoluyla çıkan sonucu süreç ne kadar sürerse sürsün. Buradaki arkdaşlara faydalı olmak adına gelişmelerden haber verceğim.

Şemsettin ASLAN
dava açma hakkın yokmu kardeş hastalıklarını paylaş bizde bilgi sahibi olalım ona göre hareket edelim

Endereren
hayırlı olsun canım kardeşim allah yemeni nasip etsin inşallah senin adına çok sevindim

Endereren
Hayırlı olsun kurtuldun.
siteyi takip etmekten sonucu beklemekten kendi adıma konuşuyorum siteyi takip etmek bile hergun 1 saatimi alıyor.
7.7.2020 ank varis bekliyorum.

Mensione
Yazık olmuş, bence 30 gün içerisinde maliyeye dava açmanı tavsiye ederim .uyku apnesini özel hastaneden alınmışsa maliye kabul etmiyor .birde hayatı tehlikesini belirten ibarenin olması vede cihaz kullanman gerekli diye biliyorum

Mensione

Uyku apnesini devlet hastanesiuyku plokinliginden mi aldın oran ne idi cihaz kullaniyormuydun hayatı tehlikesi olduğundan sürekli kullanmalı yazıyor muydu

uyku apnesi 35'lik bir oran ... uyku apnesi değildir. baska birseydir.

Yanlış biliyorsununuz dava açma hakkım var!!! Uyku abnesi yüksek tansiyon. Fakat benim ayrı durumum var. Kalp ritim bozukluğu, bel fıtığı, ayrıca hidratenitis supurativa. Bu üç hastalığıma heyetten önce oran verildi. Fakat üç hastalığı heyey görmezden geldi. 38 puanlık oranımı görmezden geldiler. 42 süresiz sonuç heyetten net çıkttığı için, süreç uzamasın diye itiraz etmedim. Ama bu itiraz etmeme durumum. Bana iki seneye, hatta belki mahkemeyle çok daha fazla uzun süreye mal olacak ama, sadece güncel olarak deği geriye dönük olarak da hakkımı arayacağım. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu olan hatalar benim hatam değil. %80 oranındaki rahatsızlığımı %19 düşüren zihniyeti çökertmek için elimden gelen tüm kanuni haklarımı kullanacağım. Benden sonraki bekleyen ve bu durumd olan arkadaşlarada örnek teşkil edeyim. Çok kuvvetli medyada dostlarım var. Mahkemeyi ilk önce kazanayım. O dostlarımı da bu yolda silah olarak kullanacağım.

uyku apnesi 35'lik bir oran ... uyku apnesi değildir. baska birseydir.
Kardeşim uyku abnesi %35 hipertansiyon 10, heyet çıkışı %42

Mensione

yine bir yanlıslık var? aldığınız 19. yani birseyi yok sayarsa ortaya çıkan bu puanlar olmaz... olamaz. uyku abnesinin bir kısmını kabul ediyorum diyemeceğine gore. matematiksel olarak bir yanlıslık var

Doganayoz

Cihazsız uyuyamıyorum kardeşim. Sgk anlaşmalı özel hastane. Ama sorun, devlet hastanesi veya başka bir hastane olması önemli değil. Raporumda cihaz kullanmazsa ölüm tehlikesi var yazıyor. Heyete girdiğim hastane devlet hastanesi ve %35 veren doktor uzman doktor ve heyet doktoru. Solunum testi. Ekg ve bir sürü test yapıp o oranı verdi. Çat diye raporuma bakıp vermedi yani

Endereren
Kardeşim uyku abnesi ve tansiyon. Sırf yanlış olan matamatik değil. Zihniyet toplam heyetten önceki oranım %45 heyet diğer hastalıkları görmeyip uyku abnesi ve tansiyona 3 puan kırıp süresiz net %42 verdi. Senin anlayamadığın olayı çözemedim.

bak birader tane tane izah edeyim. hakkını verdiyler vermediler o ayrı onu simdi sil kafandan. elindeki rapor %42 mi? 42. sana red geldi ne geldi 19. 23 puan kırılmıs. buraya kadar tamammıyız? bende diyorum ki. uyku abnesinin oranı 35, tansiyonun da 10'dur. birsey yok sayılacaksa komple yok sayılır. bu durumda senin durumun matematikle izah edilemez. anladın? yani biraz ondan kırdılar biraz bundan olmaz.

ayrıca 35+45 olarak hesapladığından 3 puan kesmisler diyonsun ya kesmediler. balthazara gore hesaplanınca 41,5 cıkar zaten fazladan yarım puan bile almsın. yani sana verilen misal(50) toplamı olan bir raporun karsılğı 50 değildir. bathazara gore değisir

Endereren

Belki biliyorsundur ancak yinede hatırlatmak isterim. Ayın 31'inde mutlaka SGK ya müracaat etmelisin aksi taktirde emekli maaşın 1 mayıs itibari ile başlar. Yani bir ay emekli maaşından kaybetmiş olursun. Ben olsam senin yerinde nisanı kaybetmemek için garanti olsun diye bir kaç gün önceden çıkış yaptırırım ve müracaat ederim. Tekrar hayırlı olsun.

Endereren
Tamam birader, gelen oranda ve yazıda neden ne puan kırıldığı yazmıyor.Ben sadece tahmin yürütüyorum. Tansiyondan bu güne kadar bu forumda puan kırıldığını ne gördüm ne duydum. Ama uyku abnesinden puan kırıldığını eksik evraktan geri geldiğini herşeyi gördüm ve duydum. Matematik zaten yok. Bende senin kafandaki olayı soruyorum.Sana göre, neden veya nerden kırdılar bu puanı? Baltazardan sonra çıkan net heyet puanı Ankara'ya gitmeden önce %42 idi. Ankara bunu bir şeylere dayandıranarak düşürdü.

olayın ozü bir garipliğin olması. bana gore puan kırmak değil bu. belirttiğim gibi. uyku abnesi mesela, uygun bulmadı yetersiz buldu diyelim. tamamen yok sayar. 35 puanı siler. sebebini bilemem. arastırman lazım.

Endereren
Araştırma yapacağım zaten kardeşim. Bunun için ayrıca yasal haklarımıda kullanacağım. Benim burada yazmamın sebebi. Bekleyen arkadaşlara bilgi kalması için attım. Sebebi elbet çıkacak. Ama bu sebep ve sonucu kanuni yollarla devam ettireceğim gazeteci arkadaşım.

tabiki hakkınızı arayın. Bu arada gazeteci olduğumu nerden biliyorsunuz?

Endereren

Medyada çok tanığım var. Ayrıca nereden bildiğimin çok önemi varmı? Emekliğinin tatını çıkar. Sen iyi bir arkadaşsın. Hoşçakal. İyi akşamlar

Senin tek sorunun sgk ile anlaşmasıda olsa tahminen söylüyorum ozel hastanelere itimat edilmediğini dusunuyorum

Bu akşam çok detaylı bir şekilde,maliye sağlık kurulunun hangi tur raporlari düşürdüklerini inceledim arkadaşlar. Verilen hastalıkların tanilarinin belirtilmediği, yetkili devlet hastanelerinden alınmayan hastalık raporlarini.hastalik cetveline uygun olmayan balthazar formülündeki yanlış hesaplamasi diye sıralayıp gidiyor .tabiki engelli mükelleftin de 30 gün içinde dava açmasını hakkını veriyor

DenizTurgut16 Kardeşim Valla Üzüldümm.
İnşallah Tez zamanda sonucun Gelirr. Veee Bu hayat seni gerçekten Yoruyorr.
Sen Ankarayı felan aradın mı. Öncelik verirlerdi..
Rabbim Yardımcın olsun Kardeşimm..

Mensione kardes ben 49serkan red yiyen.uzüldüm mahkeme uzun is dediler ben tekrar heyete girdim.iyi arastir .şimdi yeni sistem falan 20gunde sonuc geliyor iyi sorustur kardesim

Son düzenleme:
YILDIRAY BOZOK

Amin kardeş cümlemizin
Ankara ile görüştüm iki hafta önce aradığımda sana öncelik tanınıyor evrakları taratip tekrar yolla dediler onu da yaptım sonra kurulda onay bekliyor derken iki hafta geçti bile daha ne yapabilirim bilmiyorum Allah'a emanet olun

Talihsiz50
Anladım sağol kardeşim.Avukatımla bu konuyu ve senin şuan söylediğin konuyu enine boyuna konuşacağım. Bu arada sanada geçmiş olsun. Seninde benim gibi süreç uzamış.

Üst Alt