Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Ginerk
selam kardeş eğer fırsatın varsa maliye ye git dosyana tekrar baktır belki taratıp gönderirler o zaman 20 günde geliyormuş burda yazan arkadaşlar var yeni sistem den 15 veya 20 günde geliyormuş ben onu anladım sen şafak saymayı boş ver maliye ye git bakalım ne olacak ben gitti bana 2 hafta sonra sonucun gelir dediler bende bekliyorum yeni sisteme göre benim dosyam eski yani 08.07.2020 inşallah dedikleri doğrudur burdaki arkadaşlar biraz olsun rahat nefes alırlar beklemekten bıktık artık

Merhaba mensione arkadaşım senin raporunda uyku apnesi oranını düşük görmüşler ve buyuzden orta şiddet puanı olan 10 düşürmüş ler . Arastirmani bu yönde yapabilirsin

Mensione
Hidradenitis den Oran aldin mi? Hastalık hangi evrede?Benim de hastalığım hidradenitis ondan soruyorum . Bu hastalıktan geri dönen ilk kez seni duymuş olacağım

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba mensione arkadaşım senin raporunda uyku apnesi oranını düşük görmüşler ve buyuzden orta şiddet puanı olan 10 düşürmüş ler . Arastirmani bu yönde yapabilirsin

Yani 10 tansiyon 10 uyku apnesi vermişler hocam

Mensione

hocam AVukatınıza şunuda danışabilir misiniz
Ankaranın vergi indirimi onayı gelene kadar geçen sürede emeklilik maaşımızı telafi edebilirmiyiz alabilir miyiz benim 8 ay oldu 8 aylık maaşı ne olacak bildiğim kadarıyla Ankara 30 gün içinde onaylamak zorunda bu bizi mağdur ediyor emeklilik işlemlerinizi geciktirdi maaş alamadık
toparlamaya çalıştım cümleleri ama bu kadar izah edebildim siz beni anlamışsınızdır bunu avukatınıza daşınabilir misiniz bizimle paşlaşabilir misiniz

Mensione

Evet benimde süreç uzadı biz aynı devreyiz ne günler yaşadık burada hala da buralardayız. İnşallah çok yakında bitecek dediklerimi iyi düşün 20 günde sonuc geliyormuş artık yeni sistemde boyleymiş .gir heyete tekrar raporunu al ben öyle derim ben olsam onu yapardım.2019 un aralik ayindan beri buradayiz unutma bir bukdr daha bekleyemeyiz

Talihsiz50

bence arkadaş haklı bende olsam hemen gider sağlık müdürlüğüne itiraz eder tkrar heyete girerim 20 günde raporumu alır maliye ye verrim 20 günde maliye yani iki ayda biter yine senin kararın senin kararına saygı duyarız bizim gayemiz mağdur olma diye

Gülsüm yıldırım hanımefendi 03124153259 arıyorsunuz devamlı memur çıkıyor telefona ben sordum bana anlattı memur bilginize

Twilight06

Hidradenisten oranı %10 olarak heyette gezdiğim doktor verdi. Kalp ritim bozukluğu %10 Bel fıtığı %8 , hipertansiyon %10 uyku abnesi %35 , sol orta parmak ampüt'ten %5
Doktorları gezdikten sonra, heyete içeri verdim raporu. Sayfanın ön tarafında uyku abnesi ve tansiyon arka tarafında diğer rahatsızlıklarım vardı. Muhtemelen sayfanın arkasına bakmadan öndeki ilk iki hastalığa %42 süresiz vermiş. Bende %40 yettiği için tekrar itiraz edip süreyi uzatmayayım diye o an itirazda bulunmadım. Ama iş nereye geldi. %19 indirdiler raporu 2019 dan bu yana haybeye bekliyorum. Oradaki doktorların işini düzgün yapmamasından dolayı bu hale geldik. Ve şuan Hidradenis evre atladı. Çalımayacak hale geldim. O yüzden sürecin uzayacağını biliyorum. Ama geriye dönük ve şimdi başlayacak süreçteki haklarımı almak adına kanuni haklarımı aramayı düşünüyorum. Fakat Serkan arkadaşımın dediği konuyuda düşünmüyor da değilim.Bşr kaç önemli işim var onları halletikten sonra Avukatımın yanına gideceğim.

Cevatalp

Sevgili kardeşim bu numarayı 50 defa erdim hani mamur açıyordu yok yok yok haşa bu ankaraya ulaşmak Allaha ulaşmaktan zor Allaha dua edersin duanı kabul eder her zorluğun arkasından bir rahatlık verir ama bu ankara cvp vermiyor be kardeşim inat emislercesine

Soru 3-4) Erken emeklilik için VERGİ İNDİRİMİ almam ve gerekli işlemleri yapmam şart mıdır? Vergi indirimi olmaksızın erken emekli olabilir miyim? Vergi indirimi alıp almamak hangisi daha avantajlı?

Cevap 3-4) Vergi indirimi belgesi memurların emeklilik işlemlerinde uygulanmaz. Vergi indirimi raporu alırsanız bu sadece görevde iken size fayda sağlar, emeklilikte fayda sağlamaz.

Engellilikten dolayı yaşlılık aylığı için yukarıda belirttiğimiz şekilde sağlık kurulu raporu alınıp SGK Sağlık Kurulu da bunu oransal olarak kabul ederse yaşlılık aylığı bağlanır. Yani oran olarak % 50 ila % 59 arası olursa 16 yıl hizmetinizin olması, % 40 ila % 49 arası olursa 18 yıl hizmetinizin olması gerekir. Bu durumlarda hizmet sürenizin henüz yeterli olmadığını belirtebiliriz.

Malullükten dolayı malullük aylığı için de SGK Sağlık Kurulunun MALUL OLDUĞUNUZA kararının verilmesi halinde hizmetinizin de malul aylığı için yeterli olduğunu belirtebiliriz. KAYNAK MEMURLAR NET SİTESİ

Bu gün istanbul vergi dairesi engelli servisine giden varmı aktif sgk olmayanları taramaya başladılarmı yeni siteme göre Ankara kurulla tlf. geçen hafta görüştüğümde bu hafta taramaya başlanacağı söylendi.
Ama forma bakıyorum aktif sgk sı olmayan istanbul dışı iller bizzat gidenler taratmışlar bizim istanbul neden taratacaklarını söyleyip gönderiyorlar insanları yeterince insanlar madur oldular zaten Allah herkese bol sabırlar versin.

ankara için arkadaşım gidecek adres varmı acaba neresi nereye gitsin diye şimdiden teşekürler

arkadaslar. bu rapor tarihinden itibaren onaylanan sürece kadar olan vergi indirimini alacakmısım. vergi dairesindeki calısan oyle soyledi. biliyorsunuz benim 14 ayda geldi sonuç. bu meblağ ne kadar nasıl hesaplanır bilen var mı? son maas bordronu al gel dedi.

haftaya bana denilen 3. hafta oluyor kesin gelmeli
haftaya da gelmez ise ümide keserim artık 3 yıl sonra normal emeklilik geliyor umutlar 3 yıl sonraya
o zamana kadar kıyamet kopmaz ise her şey olabilir

Artık her şeyi oluruna bıraktım. Ne olacaksa olsun. Artık vergi dairesine de gitmiyorum .gidipte yalanlarla dolanlarla geri dönüyorum. Morelim bozuluyor.sekerim yükseliyor tansiyonum fırlıyor.hasta oluyorum artık ankarayida aramıyacagim.adam yerine koyupta açmıyorlar.ne olacaksa olsun .30 yıl emeğimin karşılığı bu değil hakkımı bu süreçte ihlal edip bu hale koyanlara helal etmiyorum.bu dünyanın ötesinde var .Cenabi ALLAH bildiği gibi yapsın Ahımı aldılar

Devletime dargın değilim kırgında degilim bu hallere koyanlaradir sitemim

DOĞANAYÖZ abim ben aradim cıktı memur adi birol devamlı ara boş bırakma çıkar ben sana soeyeyim geçen hafta perşembe görüştüm bizim evraklar kurulda gözüküyor dedi nisan ilk haftası ist da olur dedi.sıkma canını gelicek gelicek gelicek 😂😂😂😂

yıllık 790 tl gibi bişidi enderim,diye biliyorum,,,bi arkadaşımıza aynısını ben sormuştun ben 2.basamaktan dı sanırım 60 oranım var,yıllıkmı 790 yoksa aylıkmı diye yıllık denmişti,,o civar

barsah

iyi fena değilmis... 14 ay 800-850 gibi bisey o zaman..

Dönem Engellilik Derecesi
2021 1. Derece (%80 ve üzeri engelliler) 1500-TL
2021 2. derece (%60 ile %79) 860-TL
2021 3. derece (40 ile %59) 380-TL
böyle birsey buldum ama...

28.07 bakanlığa gönderildi yazıyor ancak halen beklemekteyim. Ankaraya hiçbir şekilde ulaşamıyorum.

Mrb arkadaşlar iyi akşamlar sağlık kuruluna cıktım kalp%30 tansiyon%10
Fizik %5 ortepedi artoz ve capraz bağ ameliyatından sağ %13 sol%19 oran verdi kurulun karşısına cıktım şuan elimde %40 raporum var ortepedi yi saymamışlar
Sonuç olarak %40 raporum 20 yıllık sgk 5800 pirim günüm var engelli vergi indirimine baş vursam engel oranım düşermi engelim süresiz yazıyor

24 şubatda evrakları vergi dairesine teslim etmiştim. Bugün mesaj geldi sonuçlanmıştır diye. Çalıştığım kurumada yazı mail atılmış. Emeklilik başvurumu yaptım. Hayırlısıyla. Allah bekleyen herkese nasip etsin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gülsüm yıldırım
öncelikle hayırli olsun kardeşim çok sevindim yani 22 günde geldi değilmi raporun oranı kaçtı kardeşim inşallah bizimde erken gelirde oruç ayında masraf yaparız çocuklara bayramlık felan alırız

Arkadaşlar bakın bir kardeşimiz dosyası gelmiş demekki söylenenler doğruymuş yeni sistem 20 günde geliyormuş maliye ye verdiği tarih
24 şubatda evrakları vergi dairesine teslim etmiştim. Bugün mesaj geldi sonuçlanmıştır diye. Çalıştığım kurumada yazı mail atılmış. Emeklilik başvurumu yaptım. Hayırlısıyla. Allah bekleyen herkese nasip etsin

Üst Alt