Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar az önce konuştum Ä·asımın sonunu yazıyorlarmış biraz sabredin diyor az kalmış kurul haftada iki gün toplanıyormuş biraz hızlanmışlar ama yazım aşamasında olduğu için sonuç göremiyor muş galiba anladığım kadarı yazımda çok dosya var anlaşılan

Kasım ayı olanlar 10 ile15 gün sabredin diyor yazımdan anca çikar

Saçma olan şey pandemi Ekim Kasım Aralık ve hatta Ocak ayını bile kapsamayan pandemi olayina anlam veremedim daha geçen benim Ağustos ayında veren arkadaşım şuan emekli ve maaşını alıyor 45 günde sonuçlandı dedi bana seninki neden uzun sürdü diye bana sordu buna ben anlam veremedim pandemiden tam 4 ay önce verilen rapor onaylanmadı çok saçma yaaaa bunu hiçbir açıklaması olamaz pandemi diyorlar başka birsey demiyorlar

Çalışanlar çok rahat

Sizi gördükçe kahroluyorum
10.05.2019 bakanlığa gönderildi
20.09.2019 eksik evrak için hastaneye gönderildi
26.11.2019 bakanlığa gönderildi
TAM 13 AY OLDU ARKADAŞLAR

Arkadaşlar yeri burasımı bilmiyorum ama, ben çarşamba kurula girdim bugün raporum çıkmış, %65 sürekli diyor, Veriliş nedenine de engelli kartı diye yazıyor. Şimdi memurum yıl olarak da 19 yılı doldurdum ve sanırım %40 oranı tutturdum. Bu raporu alıp vergi dairesine mi başvurmam gerekiyor? İş yerim ile görüştüğümde vergi dairesine vermem gerektiğini söylüyorlar, ancak forumda daha farklı bir prosedür var sanki.

Arkadaşlar birşey soracaktım ben evrakı Gebze Kocaeli vd den verdim evrakın durumunu nasıl takip ediyorsunuz bilen yazarsa sevinirim e devletten sorgula butonuna bastığımda işleminiz sonlandı diyor başka bilgi yok gebze vergi dairesi ara 02626412950 /312 yi tuşla sakatlık birimi tc.ni ver, sor.kolay gelsin

Miyako
sen vergi dairesi ile görüşüp istenen evraklarla birlikte başvuru yapacaksın geçmiş olsun

göksel75
Bunlar dediğin gibi şaşırtıcı ama bizimde elimizden birşey gelmiyor devlet bu yapılana akıl sır ermiyor ama bunlari Allah'a havale ettim bekliyorum

Miyako

engelli karti ilce aile ve sosyal isler mudurlugunden cikariliyor biliyorum raporda neden yazdigini ilk senden duydum.raporu bulundugun yerdeki vergi dairesine gidip engelli vergi indirimi icin muracat ediyorsun.onlarda ankara merkez kurula yolluyor sonra bizimlesin sonuc en az 6 ay bekliyorsun.hayirli olsun raporun.

Mıncırık

Google dys yaz ben sözcü yazan yerden link tıklıyorum oradan açıyorum e devletti normalden giremedim

Arkadaşlar tam net bilen varsa cevaplarsa sevinirim.

1 Engelli raporunu aldık
2 vergi dairesine verdik.
3 vergi dairesi Ankara sağlık kuruluna gönderdi.

Sonraki süreci detaylı anlatabilirmisiniz. Raporu kim kontrol ediyor, yazıyor, nereye giriş yapıyor, imzalar vs.

Teşekkürler.

felix35
Vergi indirim başvurun Ankara gelir idaresine ulaşıyor. Burada merkez Sağlık kurulunda inceleme için sıraya giriyor. Takii raporun incelenip kurul karar veriyor. Sonra vergi dairene gelecek yazı için bekliyor bu süreç şu ara 6 ayı buluyor.
Dosya yazısı vergi dairesine ulaşana kadar Evis te hep "rapor gönderildi, sonuç bekleniyor" yazısını görürsün. Vergi dairen gelen yazıyı işleme alınca eviste rapor sonucunu görürsün. Aynı zamanda çalışıyorsan işyerine tebligat gelir.
Gelen sonuç olumlu ise çalışıyorsan işyerinin vergi dairesine vergi indirimi başvuru yapılıp, maaşına vergi indirimi farkı yansıtılır. Emeklilik için başvuracaksanız bu belge, sağlık raporu ve işten çıkış belgesi ile sgk ya başvuruyorsun.

Yanıtınız için teşekkürler, Rapor vergi dairesinden sağlık kuruluna ulaştı, sıraya girdi. Oraya kadar tamam. Raporlara kaç doktor bakıyor, sadece 2 gün mü çalışıyorlar? rapor yazma olayı nedir, ıslak imzamı yoksa e imza mı oluyor. Rapor yazan kişi doktor harici birisimi? Kaç kişi rapor yazıyor. Raporlar slsteme nasıl, günde kaç adet yükleniyor? Syg.

ve bu haftada biter, kalan sağlar bizimdir inş sabırla devam bekledigimize değecek inş haftaya hayırlı güzel haberler aliriz

felix35 virus zamani haftada 1 gun toplaniyorlarmis simdi haftada 2 gun ptesi ve cuma raporlari bakanlitan 2 gorevli 2 prof dr.2vergi dairesinden personel ve 1sgk personeli varmis.rapor yazmiyolar usule uygun olup olmadigina ve iyilesme durumu olup olmadigi gibi durumlara bakip v.b seylere bakip karar veriyolar sonra onay ve imza sureci eksik üye varsa bekliyo yoksa sonuc yazim işlemine geciyor.bu sonuclarida ordaki memurlar vergi dairelerine yolluyor.gunde degil haftada 200 0 gibi dosya gidiyomus 81 ile. Bukdr bilgim var.

Evis izmir vd. ne giremiyorum. İzmir olan arkadaşlar, girebilen varmı.
Bir umut işte, acaba veri girildi, güncelleniyor o yüzdenmi acaba?

Evet kardeşim bende giremedim bugün. Sistemde sıkıntı var. İstanbul ve Ankara eviste öylemi arkadaşlar bilen varmı. Ankara cevap vermiyor zaten, eviste giderse yandık. 😳 Tahir özböler

atilla3500

Emeklilik için başvuracaksınız bu belge dediğiniz belge hangisi acaba. Eger vergi indirimi belgesi ile memurlarda bu belgeyi beklemek zorundalarmı yoksa direkt sgk ya başvurabiliyormuyuz.Teşekkürler şimdiden cevap için

Makiyato
Vergi dairesinden gelecek olan Gib tarafından onaylanmış vergi indirim belgesi ile, emeklilik şartlarını sağlıyorsanız(engel derecenize uyan hizmet yılı, gün ile) istediğiniz zaman emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Vergi indirimi ile emeklilik başvuru için bu belgenin gelmesi gerekiyor.

atilla3500

Peki abi son ve en kritik sorum, Bu gib belgesi ile emeklilik için başvurduğumuzda yeniden mi raporun ankaraya gidip gelmesi vs vs şeyleri bekleyeceğiz?

Makiyato

Devlet memurları için GİB vergi indirim şartı yoktur, Memurlarda vergi indirimine bağlı olarak aylık bağlama işlemi yapılmaz. Vergi indirimi raporları sadece memurun görevde iken vergi muafiyetlerini sağlar.

Kurumunuza başvuracaksınız, onlar SGK kurulundan uygunluk alacaklar, uygunluk verilirse emekli olursunuz.

yasdev
Bende prosedürü böyle biliyordum aynen dediğiniz gibi. Peki sgk uygunluk verdikten sonra hemen emekli olmak mecburiyeti yok değilmi, yukarıda arkadaşın dediği gibi istersek on yıl sonra olabiliriz dimi?Çünkü vergi dilimi vs talep etmeden direkt emekli olmak istiyorum diye kuruma başvurunca ankaradan onay dönüşü " hadi senin raporun onaylandı emeklisin artık yürü bakalım " demezler dimi bana.
2.sorumda ben aynı anda hem vergi indirimi için vergi dairesine hem emeklilik için sgk ya başvurabilirmiyim.Bunu neden yapacan derseniz bilmiyorum gerçekten ;))

Siz emeklilik icin başvurmadıysanız sizi gem hadi onayın gelmiş emekli edelim demez siz muracat etmeden

Evet cumadan beri evis izmir çalışmıyor. Cuma izmir vergi dairesini aradım kasım gelmeye başladı dediler

Selamlar aranıza yeni katıldım . Allah herkese tez zamanda olumlu haberler nasip etsin

Üst Alt