sadece özym kılavuzuna bakmam yeterli oldu. size buradan tek tek kopyala yapıştır yaparak durumu anlatayım.
kılavuz şöyle diyor;
DİKKAT: Mezun olunan öğrenim düzeyi, program/alan/dal ile ilgili nitelik koşulunu karşılamadığınız bir kadroya tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete
uğramamanız için tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz
Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar tercih bildiriminden önce eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde
https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri zorunludur.
Eğitim bilgilerinde yapılmış olan değişiklikler önceki eğitim bilgisine göre yapılan tercihleri geçersiz hale getirebileceği için adaylar tarafından tercihlerin yeniden bildirilmesi işleminin
mutlaka yapılması gerekmektedir.
DİKKAT:
2016 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) KILAVUZU'nun BAŞVURU KOŞULLARI maddesi içerisinde yer alan "EKPSS/Kuraya, ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır. hükmü gereği 2016 EKPSS'de;
* ortaöğretim düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans/lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSSââââ¬Å¡¬ââ⬢ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi
ve öncesinde bir ön lisans veya bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),
* ön lisans düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSS'ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde
bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),
* kura ile yerleştirme için başvuru yapan ancak, 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde almış olduğu ortaöğretim, ön lisans, lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSS'ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir ortaöğretim kurumundan, bir ön lisans programından veya bir lisans programından mezun olan adaylar) bu tercih işlemlerinde tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.
9. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR
EKPSS'de yüksek puan almak veya kurada adı çıkmak, bu kılavuzda yer alan kadroya yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.
Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır.Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirme yapılsa bile ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır. Adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.
bunlar son tercih kılavuzunda yer alan bilgiler. Bu bilgiler ışığın da diplomanızı 9 mart öncesinde almış olduğunuz ve tercihleri yapmadan önce ösym ye bildirmediğiniz için atamanız iptal olur. hadi diyelim ki önlisans diplomanızı verdiniz ve göreve başladınız daha sonra ki süreçte lisans bitirdiğiniz açığa çıkarsa "gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır" maddesinden ileride telafisi olmayan bir ceza alabilirsiniz.
HAKKINIZDAKİ BÜTÜN BİLGİLERİ BİLMİYORUM SADECE YAZDIKLARINIZI BİLDİĞİM İÇİN BUNLARA GÖRE BULDUĞUM MADDELER BUNLAR DEDİĞİM GİBİ YİNE DE DPB Yİ Bİ ARAYIN NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİNİZİ UZMAN KİŞİLER SÖYLEYECEKLERDİR. SAĞLICAKLA KALIN