Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı'na atananlar burada buluşabilir miyiz?

mustafaozen

Kanun açık herhangi bir bakanlık buna engel olamaz 657 sayılı devlet memurları kanunu nda da buna yer verelim de dava açma hakkına sahipsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir şey daha sormak istiyorum. Şimdi atandım ve evrakları her şeyi teslim ettim diyelim , tekrar sınava atandığım kadro için giremeyeceğim söylendi bu doğru mudur ? 10 gün sonra sınav var. Ben sınava girip duruma göre hareket edemez miyim yani ... mustafaozen

Aynı kadro ve sınıf için tercih yapamazsınız misal gihe atandınız tekrar gih için tercih yağamazsınız aynı şekilde sağlık hizmetlerine atandınız sağlık hizmetlerine yercih yapamazsınız. Bahsettiğiniz sınav ekpss ise girin sonava zaten atanmışsınız ileride tercih yapmazsınız

arkadaşlar kooperatife üyeyim ama daha kooperatifte ki dükkanın tapusunu almadım mal beyanın da bulunmam gerekiyor mu bşrde borçar kısmına kredi kartı borcunu da yazacak mıyız ?

1)Arkadaşlar sağlık bakanlığına atananlardan evrakları teslim edenler var mı sited:2018 EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Sonuçlarına Göre Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadrolarına Yerleşenlerin Atanmasına Esas Olmak Üzere İstenen Belgeler ve Atama İle İlgili Duyuru duyuruya bakıp

2)İkinci bir sorum daha var iki yıllıktan mezun olup 2016 da sınava giren biri şuan iki yıllığın üstünden dörde tamamlamışsa şayet atamada istenen diplomada hangisini götürecek birde atama sorun olabilir mi

ahmetcrk

1 evrakları vermedim.
2 ekpss ye hangi düzeyde girdiyseniz o düzeyin diplomasını vereceksiniz bu konuda çok detay bilmiyorum ama lisans tamamlama yapmışsanız atamanız yapılmayabilir. Çünkü yönetmeliğe göre üst eğitimden mezun olduğunuz gün önemli böyle bir durumunuz var ise ekpssye lisans düzeyinden girmeniz gerekiyordu iyi araştırın soruşturun atamanız iptal olabilir.

mince

Üzerinizde olan tüm banka borçları vs ayrıyetten ev araba motor vb herşey yazılacak mal beyanı çok önemli yanılmıyorsam atandıktan sonra da her 5 sene de bir mal bildirimi yapacaksınız yanlış bir bilgi verirseniz TCK nın gerekli maddelerinden hakkınızda işlem yapılır ceza alırsınız

Arkadaşlar sağlık bakanlığını arıyorum herkes bir yerlere aktarıyor sizinle biz ilgilenmiyoruz diyorlar şurası ilgileniyor diyorlar arıyorum burası değil başka yer diyorlar orayı arıyorum orası da aynı.. Bir türlü ulaşamadım orayı aramadan teslim etsem evrakları sorun olur mu ki ? yada siz nasıl yapacaksınız ?

OguzZ'

Neden arıyorsunuz ki ilan da her şey açık il sağlık müdürlüğü insan kaynaklarına teslim edin ayın 20 sine kadar

gaye elif

Şu an itibariyle olan borcunuz yani bu ayı yazsanız yeterli olur

OguzZ'

Yok hocam gerek yok evraklarını hazırla git ver [emoji5] her şey açık zaten duyuru da mevcut yüne problem olursa yazın cevap veriyorum zaten her mesaja

@mustafaozen ben sınava girdiğimde önlisans mezunuydum lisansa tamamlıyordum lisansa tamamlamamda bu sene şubatta bitti yanlız tercih yaptım atandık burda bende önlisans veriyim diyorum ama lisans bitti bu sorun olabilir mi kafa karışık resmi sorabileceğimiz merci varmı bldiğiniz biraz kafanızı ağrıtıyoruz bilgilendirmeniz için teşekkürler

ahmetcrk

Hocam estağfurullah başım ağrımaz araştırmaktan ve bu tür sorunları çözmeyi seviyorum diyelim. Engelli kardeşlerime yardım ediyorum. Bu sorun yaratır diye biliyorum çünkü şöyle bir olay var lisans seviyesindesin önlisansdan sınava girdin önlisans seviyesindeki adaylara haksızlık ettin ösym böyle düşünüyor o yüzden de sana diyor ki mezun olabilecek seviyedeysen lisans düzeyinden sınava gir. Şimdi bu mantığa göre hareket edildiğinde ataman olmayabilir. Şimdi kanuna bi bakayım sana bilgi vereyim yarın dpb yi ara bi danış

sadece özym kılavuzuna bakmam yeterli oldu. size buradan tek tek kopyala yapıştır yaparak durumu anlatayım.
kılavuz şöyle diyor;

DİKKAT: Mezun olunan öğrenim düzeyi, program/alan/dal ile ilgili nitelik koşulunu karşılamadığınız bir kadroya tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete
uğramamanız için tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz

Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar tercih bildiriminden önce eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri zorunludur.

Eğitim bilgilerinde yapılmış olan değişiklikler önceki eğitim bilgisine göre yapılan tercihleri geçersiz hale getirebileceği için adaylar tarafından tercihlerin yeniden bildirilmesi işleminin
mutlaka yapılması gerekmektedir.

DİKKAT:
2016 ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) KILAVUZU'nun BAŞVURU KOŞULLARI maddesi içerisinde yer alan "EKPSS/Kuraya, ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır. hükmü gereği 2016 EKPSS'de;

* ortaöğretim düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans/lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSS’ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi
ve öncesinde bir ön lisans veya bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),

* ön lisans düzeyinde sınava giren; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSS'ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde
bir lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),

* kura ile yerleştirme için başvuru yapan ancak, 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde almış olduğu ortaöğretim, ön lisans, lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (2016-EKPSS'ye başvurunun son günü olan 9 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir ortaöğretim kurumundan, bir ön lisans programından veya bir lisans programından mezun olan adaylar) bu tercih işlemlerinde tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

9. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR
EKPSS'de yüksek puan almak veya kurada adı çıkmak, bu kılavuzda yer alan kadroya yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır.Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirme yapılsa bile ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır. Adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

bunlar son tercih kılavuzunda yer alan bilgiler. Bu bilgiler ışığın da diplomanızı 9 mart öncesinde almış olduğunuz ve tercihleri yapmadan önce ösym ye bildirmediğiniz için atamanız iptal olur. hadi diyelim ki önlisans diplomanızı verdiniz ve göreve başladınız daha sonra ki süreçte lisans bitirdiğiniz açığa çıkarsa "gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır" maddesinden ileride telafisi olmayan bir ceza alabilirsiniz.

HAKKINIZDAKİ BÜTÜN BİLGİLERİ BİLMİYORUM SADECE YAZDIKLARINIZI BİLDİĞİM İÇİN BUNLARA GÖRE BULDUĞUM MADDELER BUNLAR DEDİĞİM GİBİ YİNE DE DPB Yİ Bİ ARAYIN NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİNİZİ UZMAN KİŞİLER SÖYLEYECEKLERDİR. SAĞLICAKLA KALIN

mustafaozen ekpss 2016 yılında girdiğim sınav zamanı önlisans mezunuydum okulun bitmesine iki yıl olduğundan ösym arayıp sordum önlisanstan gir dedi ama malum iki ay önce 23.02.2018 mezun oldum tercihte yaptım lisanstan yapıyım dedim o olmadı sınava önlisanstan girdiğim için muhtemelen bu yılki ekpss ye lisanstan başvuru yaptım bu atama problem olursa diye ösym sitesine güncelleme yapıldı lisans görünüyom orda da hatlarda kafamda baya karışık

ahmetcrk

Kılavuza göre bilgi güncellemesi yaptıysanız sistemde bunu kabul etmiş sıkıntı olursa sistem kabul etti bilmiyordum dersiniz. Fakat evrakları vermeye giderken iki diplomanızı da götürün. Neden derseniz ileride bir problem olursa ikisi ni de tebliğ ettim dersiniz. Diplomanızın asıllarını vermeyin fotokopisini noter tasdikli verin elinizde kanıt olur ikisini de aynı gün tasdik ettireceğinizden Türkiye Cumhuriyeti Noteri sizi tanır. Sağlıcakla

Üst Alt