Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu ülkede garajda sigara içiyor diye cumhuriyet savcısı dövülüyor
uzun saçlı, lensli diye istanbulun göbeğinde üniversiteli genç bıçaklanıp öldürülüyor
mehmet arkadaşım bu olayların üzerinden bir hafta daha geçmedi ülke nereye gidiyor?
lütfen bunlarıda görelim

Ewt bunların hepsi özgürlük sorunudur zaten herkesin özgürce yaşayabileceği bir dünya dileğiyle

Bay sana gelince dediğimi bildirme diye bişey sana düşmez adabını topla

o sakat kızın okula gelebilmesi için taşıt sağlaması gerekmiyormu o okul denen kurumun- sosyal devlet ilkesi nerde - faşizm nazizm bu sakatlar okuyamıyacakmı o kız - bu devlet bu sistem - o kızla neden ilgilenmiyor ? o okulun öğretmenleri o kızın yanında o kızla neden hak aramıyor ? o okulun müdürü neden bakanlığa bidiri yollamıyor o kızın okuması için ? o gelecek müfettiş engelli öğrenciyi rapor edemezmi? toplum o kızı görüyor o kızdan bu toplumda çok var çünkü - fakat o kızı bu sistem görmek istemiyor o kızla ilgilenmiyor.

bir sakat esir değil aslında. ama fakirse dördncü katta oturuyorsa ve tekrlekli sandalyde oturuyorsa esareti başlar.
okula annesi goturmez. ilkokuldan terk. okul yok iş yok, delikanlı olur. gemzke istr yalvarır annesin abisin ydi duveline. gotururlrselr çıkabilir sokaga. delikanlıdır sevmek ister. kürt olsun pkk lı olsun çirkin olsun fakir olsun dogulu olsun batılı. solcu olsun dinci olsun ulkucu chp akpli hiç farketmz. yter k yari olsun. ama hiçbiri bakmaz yuzune. altına kaçırır kokakr sakatın akıllısı bile tiksinir ondan.
kimse sorgulamaz niye cahil diye. ama cahil diye alay konusu olur. aşağılanır. yazamaz. yazsa itibar eden yok.
bir bilgisayar bulur yazar yazar kızlara sarkıntılıktan mimlenir. bilmiodur ki oysa yol yordam.
sonra öldüğü duyulur.
ölmüştür.
bu kaderi kimse sorgulamaz.
daglısı çingensi çerkezi binbir milleti aynı dildn soylenir.
sakatttır o.
ordusu almaz.
işçi olamaz. mmeur olamaz.
çalışamaz. okula gidemz. ergin olamaz. anneye babaya mahkum.
özgürlüğüne ölümle kavuşur bu ulkede.
ölür.

aynen öyle levent arkadaş sistemin ayıbı bunların hepsi. aramızdaki bazı faşist diyeceğim artk onlara sistemin işlerine geldikleri yönlerini sevip işlerine gelmeyeni itiyorlar bir kenara.
yazık....

kalem sen çok ayrı bir yerden bakıyorsun neyse konunun cılkı cıktı benden bu kadar
iyi geceler

"o sakat kızın okula gelebilmesi için taşıt sağlaması gerekmiyormu o okul denen kurumun- sosyal devlet ilkesi nerde - faşizm nazizm bu sakatlar okuyamıyacakmı o kız - bu devlet bu sistem - o kızla neden ilgilenmiyor ? o okulun öğretmenleri o kızın yanında o kızla neden hak aramıyor ? o okulun müdürü neden bakanlığa bidiri yollamıyor o kızın okuması için ? o gelecek müfettiş engelli öğrenciyi rapor edemezmi? toplum o kızı görüyor o kızdan bu toplumda çok var çünkü - fakat o kızı bu sistem görmek istemiyor o kızla ilgilenmiyor. " demişsin lvent.

toplumun gundeminde değil çünkü. hepsi işçiyi, memuru, kürdü, orduyu, savcıyı, mahkmeyi, gunydoguyu, milleti, devlti sistemi iktidarı düşünmekle meşgul.
hinlik ararlarken asıl hinlik boyl yapılıor işte. yasalara ragmen okula bil almıolar. bu sadece bir kısmı. sorun çok. ayrımcılık anormal boyutta.
bak her yrde şunu duyarsın. şu sözü:
"engllilrle ilgilio maddelere sözümüz yok ki. tek tek olsa geçirri o maddeleri." e daha once nrdeydiniz?
engellilerle ilgili çok düzenleme yapıldı daha once. niye ortalıgı velveleye vrmdiniz?
Sesiniz çıkmadı hukumet bir sürü değişiklik yaparken. o zaman goz boyama olmadı da şimdi mi oldu?
niçin tartışılmadı engllilerle ilgili çıkartılan bir süür düzenlem iiçin? boyle bir sorunu yok mu ulknin?
yoksa bu sistem ngllilri toplum yerine düşünür mü?
devlet işini iyi mi yapıyor yoksa?
çıt yok iktidardan başka? o da sessizce yapıyor her şeyi. daha once yaptıgı gbi. engellilerle ilgili tk duzenleme rferandumda olmadı yani.
ayrıca da yaptı. tartışılmadı hiç.
şimdiki gibi.
çunku ordunun hakimlrin savcılaın kürtlerin drdi daha buyuk.
ayrıca bir de oy vrm meselesi var.
onca engelli nasıl oy vrecek?
sırtta taşınarak.
umurlarında sanki hepsinin.
işçi partileri solcular taşırlar mıdır dersiniz oy vermelri için.
gerçi bu da devltin işi. konuşulacak mevzu değil. tartışılacak mevzu değil.
hukumet niy düşünsün ki?
o halde halk ne işe yarar?
muhalft ne iş yarar?
hpsin dvlet hukumt dşünür nasılsa iş sakatlara gelince. canım yapsın işte bişiler devlet di mi?

sen istmiyorsun en başta. sisteme bu konuda yardımcısın. iyi bir yemsin yani.
gundemini yaz birgun deftre. Yapacaklarını.
tartışacagın konuları.
yazacagın konuları. sohbet konulaını.
gideceğin mkanları. bir sıraya koy. kaçıncı sırada o kız o çocuklar?
1 mayıs daha önemli senin için. işçi daha önemli. sistem daha onemli. sen bunları tartıırken sistm kıskıs guluor:)
iyi bir ymsin. sayende v senin gibiler saysinde sistm iyi balık avlıyor. küçük balıkları.
ama sen buyuk balıgı almak drdindesin sistemden.
alamazsın bu şekilde.
o senin sistem ddiğin dalga gbidir. ufak balıkları ala ala derya olur.
oysa ufak balıkları almak sistemden çok kolay.
şahit oldugun sorunu çözmekl başlarsın işeee.
merak etme avlana avlana avlarsın bir gun.

beni tanımadan neler yaptığımı bilmediğin halde nasıl böyle beni öngörünle yargılıyorsun - hemde sataşma üslubuyla - tartışmalar üstünlük için yapılmaz- bilgi edinmek ve bilgiyi paşlaşmak için yapılır - bir öğreticinin üslubu deyil bu -.

ufak balıklarla ilgilenmediğimi ima ediyorsun , hayır hem buyuk balıkla hemde ufak balıklarla ilgileniyorum - fakat sen büyük balıtan korkuyorsun korkma yiğit ol

Yok bn sistemin tekerine çomak sokmakla meşgulum şu an:)
gerisini hep birlikte çözeriz:)
Sistemin yürümesi için olanca şidddtle çırpınılıyor, o yüzden referandumda "hayır" denilior ama:)
uzgunum :)
bundan sonrası gezegen guvenlik sistminin (GGS) kontrolundedir artık:)
GGS "evet" ddikten sonra iş bitmiştir:)
Hayırlı sabahlar:)

NOT: Okullar açılana kadar yokum. ancak kısıtlı ugrayabilirim. 20 Eylül'den sonra görüşmek üzere. hürmtlr..
Yarınlarınız aydınlık olsun. her ne olursa olsun bahar gelsin.
bahar şart:)

ben de EVET diyorum ama engellilere hala istenilen verilmemiş ve çok eksik var. İnşaAllah düzelir. işe alım konusunda Cumhurbaşkanın onayından geçen son değişiklikler hiç te iyi şeylerin olabileceğini göstermiyor. ''ilk defa'' ibaresi neden maddeden çıkarıldı. ilk defa memur olabileceklerin alımını engellemek için değilmi?

engelliler sadece bir oy malzemesi olarak kullanılıyor bence bu yasalar için bence evet demenin bir manası yok anayasa da yazmış olması hiçbir şey ifade etmiyor türkiyede kaç milyon engelli var biliyormuyuz birlikte hareket edebiliyormuyuz yok kpss yi kazansak bile bu yasa yuzunden alacakmı sanıyorsunuz ben sanmıyorum 12 eylul darbesinin anayasasının cok maddesi degişti herkes kendine göre birseyler getirdi ve degiştirdi sonuçta bu 20 kusur maddelik tayyip erdoğan anayasasının bir grup begenmedi diye 12 eylul deki referandum oluyor gerçekten sadece bizim iyiliğimiz için 5 madde 10 madde getirsinlerde göreyim sanmıyorum
normal işlere başvurduğumuz zaman askerlik belgesini istesede istemesede halimizi görmüyormu sakat olduğumuzu fark edilce adamın konuşma tonu bile degişiyor nrereyi bitirirsen bitir adam almıyor çünkü o işi yapacagımıza inanmıyor
kısacası kafalar gerçekten degişmedigi sürece isterlerse 1000 madde yapsınlar

sonuna kadar hayır nedenmi tek bir kelime al ananı git buradan diyen adamların hazırladığı yeni pakete güvenemem.ayrıca özürlüler için koyulan maddeler den bence reel icraatlar çıkmaz sadece lafta kalır burada amaç bence engelli oylarını sahiplenmektir.ayrıca unutmayın engelliye sahip çıkıyoruz diye yüzbinlerce engellin sakatlık oranını %40 ın altına çektiler.Bumu sahiplenmek sonuna kadar hayır zaten evet demek bir taraftan hükümetin seçimlerde tekrar kazanması demektir.oyüzden tekrar HAYIR HAYIR HAYIR

sayın oturan boğa,

kpss'yi kazanmış engelli bir arkadaşa "olmaz engelli sınavına girmelisin" demek ayrımcılıktır. Suçtur. Bunun referandum ile ilgisi olmadan derhal dava edilmesi gereken bir davranıştır. Kaldı ki engelliler bu ülkede engelsizlerle birlikte aynı ilköğretim okullarını, liseleri, üniversiteleri okuyor. aynı sınavlarla sınıf geçiyor. ayrıştırma, ayrımcılık ne zaman başladı? yazıklar olsun.

Bu arada 8 yıldır aynı iktidar var. işkur, ösym (kpss) gibi kurumlar yıllar önce ayrımcılık yapmıyordu şunu yapamazsın bunu yapamazsın demiyordu. ne oldu da son yıllarda çıkmaya başladı bunlar? Komplo teorilerine itibar etmem. Ancak sormadan da duramayacağım yeni anayasa oylansın diye mi çıkmaya başladı?

Bir söz var da: Eşeği önce kaybettirip sonra buldurmak.

evet demek için binlerce sebep var...
darbeden tutun yargının mevcut siyasi kadrosuna kadar...
ancak hayır diyenlerin bir sebebi yok.. neymiş efendim hsyk üyelerini akpliler oluşturacakmış... yargıyı ele geçirecekmiş vs..
bir kere hsyk üyelerini ve yargıyı doğudaki batıdaki ve türkiyenin her yerindeki hakimlerin oyları belirleyecekken nasıl oluyorda yargı akp nin oluyor..
herkes yargının tarafsızlığına bakıyor fakat şu anki yargı çok mu tarafsız...
eminim gelecek olan yargıdan daha taraflı bir yargı şu anki yargı..
engelliler için bakacak olursak...
kardeşlerim diyorlarki zaten kanunda engelliler için belli bir kadro mevcut bunun anayasaya girmesine ne gerek var..
ufak bir örnekle açıklayalım:
anayasada başörtü yasaktır diye bir ibarede yok.. fakat bir yasak mevcut..
bunun gibi bir örnekle yola çıkarsak: mevcut kanunda bu var fakat alım olmuyor çünkü anayasaya göre yasal değil.. ancak bu madde anayasaya girerse devlet mecburi konumda kalacak ve atamalar inşallah gerçekleşecek..
bir diğer konu hayır diyeceğimiz maddelerde var ama tümünü birden oylamak zorunda kalıyoruz..
kardeşim siyasi görüşüne bazı maddeler uymuyor olabilir ancak bu maddeler türkiye için maddeler akp için veya belli bir parti için değil...
gülü seven dikenine katlanır derler..maddelerin içinde diken değil belli bir çıkıntı bile yok!
12 eylül darbesinde abim işkence gördü suçsuz yere.. ve sağlık problemleri yaşıyoruz şu anda böbrek nakli için uğraşıyoruz...bunu eminim siz yaşasanız farklı düşünürdünüz ama empati kurmak zordur anlayabiliyorum..
siyasi görüşümüzü bir kenara bırakıp mevcut askeri anayasanın değişmesi ve özgürlükçü bir anayasanın başlangıcı için herkesin oyu "yetmez ama evet" olmalı...tabi farklı düşünenlere saygılıyım

Oturan Boğa,

tespitlerin çok güzel ve yerinde olmuş. Aynen katılıyorum ve bende EVET diyorum. Hoşgörüne güvenerek bu tespitlerini kopyalıyorum:)

Tabiiki yapılacak olanlar yetmez ama küçümsememek lazım. Türkiye bir çağ atlamanın eşiğindedir. Hep biz demedikmi, Avrupanın şukadar sene gerisindeyiz diye, hep biz yakınmadıkmı bizdeki kanunlardan, haklarımız nerede diye...

Bir arkadaşımız (HAYIRSEVER) Cumhuriyet savcısının garajda sigara içti diye dövülmesinden bahsetmiş, üzücü bir olay olduğu kesin:(. Ama o Cumhuriyet savcısı hakkında kapalı alanda sigara içti diye neden hiç bir kınama yok, veya soruşturma yok???:confused: (üstünlerin hukuku bu olsa gerek)

Bir arkadaşımız (ksk2000) ''Anayasada yazmış olması bir şey ifade etmiyor'' demiş...:) Sanırım başka bir cümle kurmak istedi kendisi. Ama şuna katılırım, biz haklarımızı aramasını bilmezsek tabiiki orada yazması bizim için birşey ifade etmez.

Bir diğer arkadışımız (satlas) ise sırf AK Parti bu Anayasa değişikliği taslağını öneriyor diye hayır diyeceğini söylüyor... :confused: İşte sorun burada, insanın kendi tuttuğu Partinin neden böyle bir taslak sunamadığının bir çeşit yakınmasıdır bu. Gerçi Hayır diyecek çoğu Partilerinde gerçek yakınması budur. Şuna inanıyorumki, hangi parti olursa olsun; bu değişiklik tasarısını gündeme getirselerdi, ozaman kendilerinin en çağdaş ve demokratik olduklarını gururla ilan edeceklerdi. Bunun adı siyasettir.

Ben şahsen bütün Avrupa ülkelerini gezdim, Almanya ve İspanya'da 15 sene kaldım. Şu anda Türkiye'nin Demokrasi sancısı çektiği kanaatindeyim, bütün maddeleri tek tek okudum ve inceledim, Avrupa standartları düzeyindeki bir Türkiye Anayasası için kararım EVET. Aklıselim ve partiler üstü düşünen her bireyin, bu Anayasa değişikliğine EVET diyeceğinden eminim.

Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından hazırlanmış çok güzel bir referandum raporu var, okumanızı tavsiye ederim; SDE, Referandumda Neyi Oyluyoruz? Çalışmasını Yayınladı! haberi - Stratejik Düşünce Enstitüsü, SDE

Arkadaşlar ben hukukçu değilim,bir taraftan memleket meselesi yapmışsın AB ye girme işini ,yasaların hala emir komuta zinciri ve uzantıları ile yönetilen bir memleket bu tezatlığı önce ortaya koymak gerekir,toplumda uzlaşı kültürü olmayıncada TBMM de halledilecek işler maalesef bu kadar harcanan emek karşılığında milletin önüne geliyor,bu aşamaya gelmedende bu işler halledilirdi ama kamuda statüko denilen bir yapı buna maalesef müsade etmedi,bunun sonucundada yargıdan bir çatlak ses çıkarak HAYIR için APO dan faydalanmak gerekir gibi bir ifadeyi maalesef söyleyebiliyor,ben önce memleketim diyorum,japon falsefesini savunuyorum,memleket olmadan birey olmaz,üreterek kalkınarak müreffeh seviyelere ulaşılır,herkes oturduğu yerden emek edebiyatı yaparsa oturur kendi kendimizi yeriz :rolleyes: senelerce olduğu gibi,
Bir elin nesi iki elin sesi misali birlik beraberliğimizi bozmadan,taleplerimizi ilgili kurumlara bildirerek burada altını çiziyorum bir uzlaşı zemini içinde hiçbir talebimizin karşılıksız kalacağına inanmıyorum,HOŞÇAKALIN.

Çok ayrıntılı incelemedim ama, sadece bugünü düşünmemek lazım, sadece özürlülerle ilgili maddeleri de düşünmemek lazım o şekilde düşünürsek yanılırız. Bize haklarımızı versinlerde gerisi beni ilgilendirmez zihniyeti bencilliktir. Bizlerinde özürlü olmayan çocukları, yakınları, dostları, akrabaları var, onlara getirdiği artı ve eksiler nedir. Hiç inanmıyorum iktidar partisinin halk için iyi şeyler düşündüğüne kendileri için zemin hazırladıkları aşikardır. Bugün bir çok bağımsız mahkeme hangi konuda olursa olsun özürlüler lehine karar veriyor, yarın bu mahkemeler devletin insiyatifine geçtiğinde ne anlamı kalacak tabiki devlet ne yönde karar isterse o yönde verecek kararını. Hukuk sisteminden şikayetçi olan ve bertaraf etmek isteyen bir iktidar var karşımızda. Yarın iktidar verilmiş hakları söke söke geri alıyorum derse hangi yargı aksi karar verecek, iktidarın yargısımı. 2 kere düşünmek gerek.

bülent hocam herkez kendi tarafından bakıyor mesala şu yazıyı bir ele alıyım.... Madde 10’a eklenecek ibare: “Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz....türkiyede istiklal gazisi yaşamıyor ve eşleride ama hala kore gazisi ve eşleri yaşamaktadır yaklaşık 100 bine yakında kıbrıs gazisi ve dul yetimleri yaşamaktadır neden türkiyede gaziler arasında ayrım yapılıyor bakın orda malul gazi diyor yani güneydogu gazileri herzaman oldugu muharip gazilere ayrım yapılıyor eger bir anayasa yapılıcaksa tüm gaziler tek çatı altında toplanmalıdır neden gaziler arasında malul muharip diye ayrım yapılıyor şimdi diycekler çıkıcakdır güneydogu gazileri sakat kalmış engelli olmuş vs peki kıbrıs korede istiklal savaşında bancuk silahımı kullanıldı orda sakat kalan yokmuydu bu madde gösteriyorki gaziler arasındaki yapılan ayrımcılıgı farkı geçen gün içişleri bakanlıgı bir genelge yayınlandı bu anayasa degişikligi hazırlayan zihniyet o genelgegede kendini göstermiş genelgede kıbrıs kore ve istiklal gazileri yok sayılıp sadece malul gazilere yardım bahsediyordu hatta valilige yapılan itirazda muharip gazileri gazi olarak görmedikleriide söylemişlerdi şimdi toparlayacak olursak nasıl insan insansa türkiyede gazi gazidir eger bir hak verilicekse tüm gazilere ve yakınlarına verilmeli

"yetmez ama evet" argümanına anlam vermek güç. Madem eksikler var neden tamamen düzeltip oylamaya sunmuyorsunuz? Bu durum bir kazazedeyi karga tulumba hastaneye götürmeye benzemiyor mu? Biliyorsunuz karga tulumba taşıma yüzünden birçok kazazede sakat kalıyor veya ölüyor.

bir de bağımsız mahkemeler devletin inisiyatifine geçecek iddiaları doğruysa bu kediye ciğer emanet etmek demektir. hem yargıç hem sanıkın bir arada olduğu mahkemeden nasıl bir sonuç çıkar acaba?

neden bu maddeleri tek ek sorulmuyor

Güzel Bir Geleceğe EVET ayrıca hayır demekte de hayır yok

pozitif ayrımcıklık adına ve darbe anayasasına karşı çıkmak adına EVET diyorum

Değerli arkadaşlar:
Ben bir sosyolog olarak düşüncemi belirtmek isterim. Şüphesiz evet diyeceğimiz maddelerin sayısı çoğunlukta ama bununla beraber yargının siyasallaşması söz konusu. HSYK maddesi en öenmli olanlarından. Tartışmaya mahal vermeden söyleyeceğim sadece bizim elde edeceklermizi düşünerek, toplum menfaatlerini de gözardı etmememiz gerekir. Kendimizden çok birlik ve beraberlik içinde çıkarlarımızı düşünüp hareket ettiğimiz gün, bütün engelleri ortadan kaldırmaya başladığımız gün olacaktır. Sadece elde edeceklerimizi düşünerek diger maddeleri gözardı etmemenizi rica ederim.

Ben uygulamaya bakarım.
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi seyahat hakkımızı kısıtlıyormu? kısıtlamıyormu?
İzmir belediyesi engellilerin seyahat özgürlüğüne kısıtlama getirdimi? getirmedimi?
Gerisi safsata hele biz sakatlar için hiç bir şey getirlimez.
Bizleri sadece göstermelik konularda hatırlıyorlar. SGK den medikal alırken bin dereden bin su alıyormusunuz almıyormusunuz.
İşe girmede önceliğiniz varmı? yokmu?
Uyan millet artık safsatalara kulak asma.
Bu maddeler tek tek oylansa idi seçme şansımız olurdu.
Bu nasıl demokratik anlayış ki illa benim dediğim olsun. Daha başından Mecliste uzlaşılmadan getirilen
dediğim dedik pakaeti eh artık demokrat olmakta bizlere düşüyor.

Anayasa oyunu,soysun senin oyunu

Mesele özürlü insanlar için EVET yada HAYIR OYU DEĞİLDİR.Mesele;meselemiz Türkiye hudutları içerisinde biz özürlüler hangi haklardan yararlanmalarımızdır.Haklarımız yalında olsa kanunlarla belirlidir.Kanunu yapanlarda bizlerin sectigi bireylerdir.Bu referanduma bizim maddelerde girmiştir.Bu maddeler bize yönelik maddelerdir.Biz engellilere konulan bu maddelerin referandumdan gecmesi sadece bu 4 madde anlamında bize olumlu yön kazandıracaktır.Referandumdan geçmese bile bir ENGELLİ madde değişikliği bana sorulması sebebi ile ben bir engelli olarak bunu görevim sayar ve bir Türk vatandaşı olarak oyumu ANAYASA yı deklare etmem adına EVET kullanacagımı ifade etmek isterim.Ama bu maddeler olmasa idi bu değişikliklere oy bile verme zahmetine girmezdim.

1980 anayasasına karşı olmayan ne bir siyasi parti ne de sivil toplum örgütü ne de bir vatandaş var.herkes karşı 82 anayasasına.
ancak:
1)82 anayasındaki en büyük değişiklikler 2001-2004 yılları arasında yapıldı;şimdiki değişiklikler bunu yanında hafif kalır.şimdi bu kadar heyecan gösteren arkadaşlar o zaman neredeydi?
2)darbecelerin yargılanacağı söyleniyor:zaman aşımından hiç birine dokunamayacaksınız.30 yıl doluyor çünkü 13 eylül sabahı.
3)bu anayasanın değişmesi için zamanında chp ve mph önerge verdi mecliste.o zaman neden kabul etmediniz?şimdi ne oldu da kimseye danışmadan maddeleri değiştirmeye kalktınız?
4)kritik 3 madde dışında paketteki değişikliklere kimse hayır demiyor zaten.o 3 madde de neler var biraz araştırın.
5)değişiklikler esas olarak yargı alanında yapılmasına rağmen neden miting alanlarında bunlardan değilde kimsenin zaten hayır demiyeceği maddelerden bahsediliyor?
beni ikna edin evet diyeyim!!!

hala benim soruma cevap veremiyorsunuz ben diyorum ki engellilerin %3 çalştirma zorunlulugu var mı var bunu almalarina engel nedir diyorum ki bunu ana yasaya koysan ne olur zaten kanunda var memurlara toplu sözleşme zaten şuan yapılabiliyor ? benim derdim çogu madde zaten kanun hükmünde yürürlükte yapmak zorundalar neden yapilmiyor madem biz çok düşünüyorlar neden 50bin kişi alinmiyor bi çirpida 30bin öğretmen alan meb çok mu zor bu 50bin insana iş güzel yaşam sunmalari istismar değil mi bu mesele akp chp meselesi değil ki yukaridada yazdim chpnin bankasi olan iş bankasi yıllardir özürlü kadrosunu doldurmuyor bide alay edior ben mülakata çagirdilar gittim sadece adın ne derde oturuyorsun diye sordular gönderdiler? zaten bu 12eylül anayasasinin çogu değişmiş darbe anayasasi kalmamiş Yökte darbe anayasasi ürünü samimilerde yökü neden kaldirmiyorlar benim derdim o başörtüsü şu bu değil benim var olan haklarimi sen vermeyeceksin bide diyeceksin ki anayasaya koydun iyide kardeşim soruyorum işde zaten var olan bir şey ısıtıp neden önümüze konabiliyor ? kpss meselesine gelince iki yere başvurdun diyelim o zamanda sağlam insanlarin hakkı gasp olmuyormu ? tek tarafli neden bakiyorsunuz mesela saglamlar engelli sinavina başvursa kıyamet kopmaz mi şu 50bin kişiyi alsalar bu dertler biticek hem almiyorlar hemde bunu gözümüze sokarak deiştircez diyorlar alan sensin degiştiren sensin anladiniz umarim

ben evet diyenlerin neye evet dediklerini yazmasini istiyorum merak ettim belki benimde fikrim degişir kanunda var olmayan ne geliyor önümüze ? agizlarda bi darbe anayasasi ? %90 deişmiş bir anayasa bu kadarda körü körüne okumadan araştirmadan yazmayin yahu allahiniz aşkına

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt