Oturan Boğa,
tespitlerin çok güzel ve yerinde olmuş. Aynen katılıyorum ve bende EVET diyorum. Hoşgörüne güvenerek bu tespitlerini kopyalıyorum
Tabiiki yapılacak olanlar yetmez ama küçümsememek lazım. Türkiye bir çağ atlamanın eşiğindedir. Hep biz demedikmi, Avrupanın şukadar sene gerisindeyiz diye, hep biz yakınmadıkmı bizdeki kanunlardan, haklarımız nerede diye...
Bir arkadaşımız (HAYIRSEVER) Cumhuriyet savcısının garajda sigara içti diye dövülmesinden bahsetmiş, üzücü bir olay olduğu kesin
. Ama o Cumhuriyet savcısı hakkında kapalı alanda sigara içti diye neden hiç bir kınama yok, veya soruşturma yok???
(üstünlerin hukuku bu olsa gerek)
Bir arkadaşımız (ksk2000) ''Anayasada yazmış olması bir şey ifade etmiyor'' demiş...
Sanırım başka bir cümle kurmak istedi kendisi. Ama şuna katılırım, biz haklarımızı aramasını bilmezsek tabiiki orada yazması bizim için birşey ifade etmez.
Bir diğer arkadışımız (satlas) ise sırf AK Parti bu Anayasa değişikliği taslağını öneriyor diye hayır diyeceğini söylüyor...
İşte sorun burada, insanın kendi tuttuğu Partinin neden böyle bir taslak sunamadığının bir çeşit yakınmasıdır bu. Gerçi Hayır diyecek çoğu Partilerinde gerçek yakınması budur. Şuna inanıyorumki, hangi parti olursa olsun; bu değişiklik tasarısını gündeme getirselerdi, ozaman kendilerinin en çağdaş ve demokratik olduklarını gururla ilan edeceklerdi. Bunun adı siyasettir.
Ben şahsen bütün Avrupa ülkelerini gezdim, Almanya ve İspanya'da 15 sene kaldım. Şu anda Türkiye'nin Demokrasi sancısı çektiği kanaatindeyim, bütün maddeleri tek tek okudum ve inceledim, Avrupa standartları düzeyindeki bir Türkiye Anayasası için kararım EVET. Aklıselim ve partiler üstü düşünen her bireyin, bu Anayasa değişikliğine EVET diyeceğinden eminim.
Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından hazırlanmış çok güzel bir referandum raporu var, okumanızı tavsiye ederim;
SDE, Referandumda Neyi Oyluyoruz? Çalışmasını Yayınladı! haberi - Stratejik Düşünce Enstitüsü, SDE