Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben şahsen neye evet dediğimi bir link göndererek belirmiştim, 1. sayfadaki yazımı okursanız...

buradan linki tekrar veriyorum, üzerine tıklayıp neye veya niçin evet dediğimi öğrenebilirsiniz...

SDE, Referandumda Neyi Oyluyoruz? Çalışmasını Yayınladı! haberi - Stratejik Düşünce Enstitüsü, SDE

lütfen dikkatlice okuyup, aklıselim karar veriniz...

pardon, 3. sayfadaymış:) alıntı yaparak yazımı aktarıyorum...
http://www.engelliler.biz/forum/ayr...u-evet-mi-hayir-mi-tartisma-3.html#post750771

sen yaz kardeşim senin kendi fikrin yok mu bana de ki engelliler için şu hak var şunu yapicaklar de ? boşver sdelerin raporlarini bana yaz anlat tartişalim benim bilmediklerimde çoktur bileyim güzelce açıkla ama propaganda yapmadan ?

Araştırmadan yazmayın diyenlere araştırmaları önerilir, hiç bir partiye bağlı olmayan bir enstitünün sırf değişecek maddelerini kapsayan Referandum raporunu yayınlamak propaganda kabul edilip; başörtü-rahibe, ergenekon-sarıkız, villa-araba, ülker-cemaat, ıslak-kuru imza, ermeni-yahudi soyu, gibi yüzlerce Referandum maddeleri üzerinde sıfır bilgi veren çamur atma cinsinden yapılan yayınlar nedense ''kimilerine'' göre propaganda sayılmayıp, milletimizin maddeler üzerinde değil, siyasi görüş üzerinde oylama yapılması istenmektedir (nedeni oy ve rant kaybıdır)...

Araştırdım ve sunuyorum, takdir sizin...

güzel kardeşim bende diyorum ki bana özürlülere ne getirecek bu anayasa bana yaz diyorum sen hala teknik üstü kapali konuşuyorsun benim meselem parti değil diyorum şuan kanunda var oldugu halde uygulanmayan özürlü yasasi mevcut sen bunu uygularsin dersin ki bu size az geldi ben bunu anayasaya koyuyorum bana diyorum açıkla kanunda olmasina ramen doldurulmayan engelli kadrosu var başbakanimiz diyor ki yeni anayasada özürlüler işe giricek iyide bu yeni bir olay midir ki ? bunun zatan kanun hükmü var sen hem onu uygulamayacaksin hemde bak ben bunu anayasaya koyuyorum diyeceksin bu ne perhiz bune lahana turşusu denmez mi denir benda sana şimdi soruyorum benim kanunda var olmayan hangi hakkım anayasaya konucak bana açıklansin bende bilmek istiyorum tartişmak istiyorum(pozitif anlamda) bu mesele parti meselesi değildir ki

Arkadaşlar size birşeyi hatırlatmak istiyorum türkiye de neden hep birileri ortaya bir gündem koyar ve insanlar bu gündem üzerinde
takılıp kalır bundan çıkılması olanaksızdır istediğiniz kadar uğraşın bunu tartışarak bunun dışına çıkamazsınız. öyleyse kendi gündemini kendimiz yaratmalıyız ben öyle yapacağım.
bir vatandaş olarak ülkenin askerine siyasetçisine iktidarına ve muhalefetine bir takım tutumlarımız vardır bizim kararlarımızı bu tutumlarımız belirler aslında doğru olan da budur tutumlarımız yıllarca ve birtakım deneyimlerle oluşur yani şu lidere şu partiye şu kuruma oluşan tutumlarımız uzun tecrübelerle oluşur
bu sebeple bir liderden birkurumdan veya bir partiden bana şu konuda evet veya hayır de önerisi benim için hiç birşey ifade etmez benim için öneriyi yapan kurum ,lider, parti önemlidir
benim için ortadaki durumla ilgili inandığım güvendiğim iyi tutumlar beslediğim partinin,liderin v.s yorumları önemlidir, değerlidir ben buna bakarım.
ben anayasa uzmanı değilim; düzenlenecek kanunların tam anlamıyla bana ne götürüp ne getireceğini tam anlamıyla bilemeyebilirim benim bildiğim bir anayasa bütün toplumun herkesiminin katkılarıyla ve uzun bir sürede yyapılacak bir iştir ;ben yaptım hadi sen onayla; gibi bir basitlikle anayasa yapılmaz.
işin özüne gelince biz engelliler açısından olaya baktığımızda bizim önümüze bu anayasayı koyanlar bizim haklarımızı savunmaktan bahsediyorlar
acaba bu güne kadar bize ne yaptılar acaba _valla bana sorarsanız yıllardır bu siteyi takip ediyorum
en çok duyduğum laf hep kazanılmış haklarımızı kaybediyoruz lafı ben bir örnek vereyim binlerce insanın adığı sakatlık(2022) maaşı durdurulup birde borçlu yapıldı bu türkiye tarihinde yoktur. madur bir kesimi sanki bir dolandırıcıymış muamelesini ne çabuk unutuyoruz işte iktidarın pozitif ayrımcılıktan anladığı budur
kısacası diyeceğim ben kararlarımı verirken şuna inanırım dürüstlük başkalarına değil kendimize olan dürüstlüktür.
bana bu asgari ücretle yaşanıp yaşanmayacağını sormayanlar beni aptal yerine koyup kendi iktidarlarını yürütmenin yeni üçkağıdını bana ONAYLATAMAZLAR.

Yorumlanabilen her şey ihtimalleri de beraberinde getirir. 367 kararında olduğu gibi. Mesela, AİHM istemediği zaman din ve vicdan özgürlüğünü görmezden gelebiliyor. Bu yüzden insan olgusunun etkin rol aldığı yasalara pek güvenmiyorum. Ne kadar kötüye yoruluersa yorulsun, hiç olmamasından iyidir. 367 ile AKParti nasıl yükselişe geçtiyse, yapılacak olası yanlış bir yorum, sakatların da yükselişi olur : )

Zaten birçok siyasi parti dolaylı olarak pakete destek veriyor. Kılıçdaroğlu dokunulmazlıklar kalkarsa evet derim diyor, BDP ise baraj düşerse. Yani, aslında hiç kimse kötü demiyor.

Şu anda yapılan değişikliklerde bir sorun varsa bile, kalıcı olmayacağı muhtemel; çünkü yapılan her şey yeni bir anayasa için.

neyi sunuyorsunuz anlamadım? anlattıklarınız gündelik meseleler. çağ atlamak, kapalı alanda sigara için biri dövülmüş, Avrupa'yı gezdim oo medeniyete bak abi vb. bunlar mı sunduğunuz yani. bütün maddelerin tek tek okudunuz ve incelediniz. sonuç? söylesenize nasıl oluyor da yeni anayasayı hazırlayanların atadığı kişilerin başında bulunduğu sosyal sigortalar kurumunda, işkurda, ösym'de vb. engelliler için şöyle böyle atanamazsın, başvuramazsın diyor? yine aynı şekilde 38 bin engelliyi istihdam edeceğim deyip de bir yönetmelik ile kamuda çalışan engellilerin de sınava girip işsiz engellilerin şansını azaltıyor? bu mu bahsedilen pozitif ayrımcılık yani? yeni anayasanın gündelik hayata yansımasını şimdiden mi görüyoruz? yoksa ben herşeyi yanlış mı görüyorum? anormal mıyım? biri beni çimdiklesin...

torba anayasasi diye bir anayasa olamaz maddeler tek tek onaylanmali şimdi bir sürü maddeye evet diyebilirim hayir dediklerimde var anayasa deninlen şey toplumsal mutabakatla olmali ve gerçekten samimi olunmali HSYK değişebilir yada anayasa mahkemesi O zaman Yök içinde Bişeyler yapılmali 12eylülün getirdiği dünyanin en işe yaramaz kurumu değilmidir yök karşi degilmiydi yöke iktidar olunmadan önce mutlaka değiştirilmesi lazim diye komik olunmasin lütfen dünyanin neresinde görülmüş %42 oyla anayasa yapildiği

pronet benimde inatla söylediğim bunlar işte ? benim gücüme giden üzen bu soruyorum kimseden çıt yok senin haklarin neler var olan haklarini bilmiyorsun sonrada aa bak anayasaya giriyor ne güzel ayrimciliğin pozitifide negatifinede karşiyim kanundaki benim haklarimi versinler yeterli kimsenin sorunu olmaz dediğin gibi hanginizin haberi var 3eylülde çıkan sinav yönetmeliğinin o çok okuyan araştiran arkadaşlar bi okusun engellilere atilan çelmeyi konulan seti samimi olun samimi çıkarin at gözlüklerini okuyun hakkınızı arayin 280liraya gebe birakilmayin somut adimlar atilsin yapmak zorunda oldun işleri yap ondan sonra benim karşima geç benden oy iste sen sokma yıllardir bu ufacik kadroyu sonra ben özürlüleride koydum anayasaya keşke Kocaman Bi aferim MÜhürü olsaydi Aferim derdimmm....

Değerli Arkadaşlar,
Eşitlik ve pozitif ayrımcılık konusundaki yorumlar hatalı yorumlardır. Bende diğer meselelere hiç girmeden sadece bu konuya değinmek istiyorum. Sevgili Bülent'in birinci maddenin altına sunduğu maddelerin hiçbiri pozitif ayrımcılıkla ilgili değildir. Aksine eşitliğin tesis edilmesidir. Bir insanı engelli olmasında ötürü işe almıyorsan bunun adı negatif ayrımcılıktır. Çözmek için eşitliği tesis edersin. adı ise pozitif ayrımcılık değiş eşitliktir. 531 kişinin içinde engelli de ayrım yapmaksızın işe yerleştirseydi adı pozitif ayrımcılık olmayacak eşitliğin tesisi olacaktı. Lütfen birbirine karıştırmayalım. Mesela o 531 kişi içinde 5 kişi engelli olsa, herkese bildiğimiz minibüs tipi servis verilse, engelli kişiler araca iner binerken zorlanıyor ya da binemiyor olsa o kişilere devlet araba alsa işte onun adı pozitif ayrımcılık olur. yoksa çalışma hakkı herkesin hakkıdır ve herhangi birşeye dair işe alınmamak negatif ayrımcılık, almak eşitliğin tesisi, işe alırken ayrıcalık tanımak pozitif ayrımcılıktır. mesela o 531 kişinin en az %3'ü, 5'i sadece engelliler olacak ama geriye kalan (%97 ya da %95'inden) kısımdan da engelliler giriş yapabilecek olsa işte bu pozitif ayrımcılıktır. Yoksa 531 kişinin içinden kota olmaksızın giren engelliyi almıyorum demek negatif ayrımcılıktır.

Öte yandan Mevcut Anayasa 90. madde çok açık. Usulüne göre onaylanmış uluslararası belgeler kanun hükmündedir, anayasa'ya aykırılığı sebebiyle anayasa mahkemesine gidilemez denilmektedir. Siz BM engellilerin hakları sözleşmesini imzalamadınız mı? aşağıya o sözleşmenin ilgili maddesini koyuyorum. Siz eşitliği tesis etmeden pozitif ayrımcılıkla bunları aşacağım derseniz ancak havamızı alırız. Halbuki sözleşme ilk önce eşitliği tesis et sonra diğer tedbirlere bakın diyor. Üstelik eşitliği yeni anayasaya koumayarak zaten yükümlülükten kaçmış oluyorsunuz.

Diğer taraftan: yeni düzenleme çok açık, diyorki; pozitif ayrımcılık yapılırsa bu eşitliğe aykırı sayılmaz diyor. bir idare makamı eşitliği engellilerin lehine bozarsa yani bozmayı isterse o eşitliğe aykırı sayılmayacak diyor. yani gene idarenin iradesinde.

bu konu yaz yaz bitmez ama özetle böyle.
selamlar,
hakan

[FONT=Arial]Madde 5
Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması ve Eşitlik [/FONT]

[FONT=Arial]1. Taraf Devletler herkesin hukuk önünde ve karşısında eşit olduğunu ve ayrımcılığa uğramaksızın hukuk tarafından eşit korunma ve hukuktan eşit yararlanma hakkına sahip olduğunu kabul eder. [/FONT]
[FONT=Arial]2. Taraf Devletler özürlülüğe dayalı her türlü ayrımcılığı yasaklayacak ve özürlülerin herhangi bir nedene dayalı ayrımcılığa karşı eşit ve etkin bir şekilde korunmasını güvence altına alacaktır. [/FONT]
[FONT=Arial]3. Taraf Devletler eşitliği sağlamak ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak üzere özürlülere yönelik makul düzenlemelerin yapılması için gerekli tüm adımları atacaktır. [/FONT]
[FONT=Arial]4. Özürlülerin fiili eşitliğini hızlandırmak veya sağlamak için gerekli özel tedbirler işbu Sözleşme amaçları doğrultusunda ayrımcılık olarak nitelendirilmeyecektir. [/FONT]

Bay arkadaşım( akp diyecekki bak bunlar yaşlısına ,çocuğuna acımayan vicdansızlar.)akp zaten bizleri acınacak insanlar görüyor sende bu gözle bakıyorsun işte yıllardır bu acınacak gördüğü insanların çaresizliğini kullanarak bir takım insani olmayan yardımlarla bu insanları kandırıyor burası, akp nin acıyacağı değil, onurlu, şerefli ,namuslu insanların var olduğu ve hep varolacağı t.c cumhuriyetidir
bu halk kendini dilenci gibi gören :benim fakirim ,benim gurabam benim zavallım diyen bir ikıtidarı asla affetmiyecek ve ona bunun hesabını soracaktır.ERGEÇ.

Ananıda al git .... askerlik yan gelip yatma yeri değil....diyen (ama sahte raporlarla askere gitmeyen oğlunu unutmamak lazım) vatanı satacak duruma getiren bir başbakanın hiçbir yaptığı işi desteklemıyorum.
Engellilerin yararına olan bir değişimi zaten referandum olmadan da yapabilirler.
Hayır diyenlerinde engellilerin yararına yapılacak şeylerin olmasına engel olacaklarını sanmıyorum.
Ayrıca Bu ülkede sadece engelliler yaşamıyor.
Kendileri Gemicikler alırken Asgari ücretle geçinmeye çalışan halkı düşünsünler birazda.

zübüş;

Katılıyorum canım. Ben engelli değilim ama, down sendromlu bir kızım var, ama bir de oğlum var. Referandum da zaten engelliler için parlak bir durum yok ki.....

Özürlüleri kormak devletin işidir
bence özürlülerden oy almak için bir anlamı olmayan madde
madeeleri çinde olumusuzluklarda var olumlu yönleride ama olumusuzluklar daha güçlü olacağından endişe verici
yanlış insanlar yönetime gelirse çok kolay ayrımcılık yapacaklardır

"AKIL VE MANTIĞIN BİRLŞTİĞİ YERDE SORUN OLMAZ "

sorun varsa özülüler haklarını kaybediyorsa yeni yönetmelikle avrupayı değil mağduriyetin giderilmesi için çalışılmalı
seçime kadar özürlü olarak müsade ediyorum
vergi indirimi kaldırılmalı süreklidir raporu olanlar emekli ola bilmeli sağlam sayılmamalı
verilen kimlik kartı ayda bile geçerli olup birdaha doktor yüzü göstermemeli
% deler arsında ki farklılıklar kaldırılıp her özürlü tüm haklardan faydalanmalı

anayasada yer alacak olan engellilerle ilgili (geçici 2. ve 3. madde)ibare bana çok saçma geliyor, defalarca okumama rağmen bir anlam veremiyorum. benim yorumum şudur;
malüllere pozitif ayrımcılık yapmak suç değildir. Tamam da ya pozitif ayrımcılık ya yapılmazsa ? :)
Asıl pozitif ayrımcılık teşvik edilmeli, yapana karışmam gibi birşey olmuş.

yetmez ama evet.

Helal sana zübüş ya!
bize kalkmışlar 15 senedir burnumuzdan fitil ,fitil getiren milyonlarca insanı işinden eden ,çalışan milyonlarında haklarını gasp edip patronlara yediren,işsizlikten çaresiz geçimini sağlayamayan insanları dilenci gibi görüp aşağılayan,camide ,türbede ,iftarda bile dini siyasete alet eden ,sanki onlardan önce bizim dinimiz ahlağımız yokmuş gibi bizi dinsiz sayan .her dakika her saniye bizi geriye götüren. geriye götürdüğü halde bizi sanki çok ileriye gidiyormuşuz yalanlarıyla kandıran.sadece ve sadece inşaat zenginleri yaratan ülkenin bütün ormanlarını :vasfını yitirmiş orman deyip talan eden ve o talan ettiği ormanlara para babalarının yaşayacağı lüx siteler konduran .memleketin elinden gelse her yerini yabancılara satan,toplumumuzun endeğerli sanatçılarına durmadan çatan türk halkının ve engellinin önündeki en büyük engel olan bu zihniyet şimdi bize diyorki
_ülkenin her kalesini fethettim önümde birtek bana dur diyen yargı kaldı
_sana ileride hiç bir şekilde beni bağlamayan ve arkasında durmayacağım hak veriyorum.
_seni tam avcumun içine almama hak sağlayan bu anayasayı ne olur onayla
cevap veriyorum HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR

yaw allahaskına arkadaslar bu referandumda sacma sebeblerdendolayı oylarınızı bosa carcuf etmeyın. yazılara bakıyorum ınsan sırf tayyıbe gıcık oluyor dıe bole bı sansı kacırır aklım almıyor. bu nasıl bır dusunce yaw bosuna avrupalılar bizi kucuk gormuyoılar. zübüş narkadasımızın yazdıklarından anlasılan sırf tayyıbe sinir oıldugundan hayır dıyecegıdır. yani o pakettekı maddelerı sole guzelce bır okusalar hayır dıyecek bısıy bence yok. ben azından hayır dıyen hangı maddeyı nıe begenmedı dıe yazsa gam yemıcem. maddelerde bı yanlıslık yok ama kımı ınsan tuttugu partı hayır dedıgı ıcın hayır dıyor, kımı ınsan aılesındekiler hayır dedıgı ıcın hayır dıor, yanı ınsanımız hep bı yerden etkılenıyor. yani en azından biz engelli arkadaslar bırakalım party marty ıslerını elimizi kalbımıze koyup ona gore oy verelım . mesela sakat maası en dusuk 329 tl olacak valla sırf bu yuzden bir cok engellı arkadasımız evet demeli. kımseden etkılenmeden oy veren herkese allah razı olsun dıyorum.

eskiden memleke te giderken 22 saat te gidebiliyordum.şimdi ise 11 saat veya 1,5 saat

komşumuzun 2 tane ağır engelli çocuğu var,evde bakım parasından sonra çocuklarına daha iyi bakıyor.

eskiden ilaç almak için sabahın köründe ssk ya giderdim bekle allah bekle,birde aradığımız ilaç olmasa vay halimize,şuan her hastaneye gidibiliyorum her eczaneden ilacımı rahatça alıyorum.

istanbula geldim işsizdim,işsizliğim 2 gün sürdü,yasalardan dolayı işkur hemen işe yerleştirdi

eski mahhallede 20 ,30 senelik kiracı komşularımız 100 tl den başlayan taksitle tokiden ev sahibi oldu.

engelliler için beyaz kart olduğunu söylediler gittim aldım,Allah razı olsun yola verdiğim parayı evime market alış verişi yapıyorum.

yani verilecek örnekler daha çokkkkkkkkkkkkk

bunları görmezden gelemem

EVET

8 senediryeni mi aklınıza geldi engelliler???
ne kolaylık var allah aşkına şuan?sgk senin sarf medikal malzemelerini ödememek için trafik sigortasına gönderiyor.sigorta da ben bir yere kadar öderim diyor.
arkadaşlar daha önce dediğim gibi 3 madde dışında kimsenin diğer maddelere itirazı yok zaten.
bırakın da biraz sosyal devlet olduğumuzu hatırlayıp,bir şeyleri de düzeltsinler.
eskilere laf atacak vakit de kalmadı,8 senedir bu devletin başındalar,8 senedir nerdeydiniz?demekki geçen 8 sene de bizi kazıklamışlar ki şimdi pozitif ayrımcılıktan bahsediliyor.

JEAM Kardeşimin söyledilerinin hepsinin altına imza atarım.Çok güzel dile getirmiş.Yıllardır kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş özürlü kadrosunu 8 yıldır doldurma bugün refarumdum gelince %10 unu doldurmaya kalk.Madem özürlüleri düşünüyorsunuz neden tüm kadroları doldurmuyorsunuz da dilenci gibi makarna kömür veriyorsunuz.Bizlerin hakkını ellerinde koz olarak kullanıyorlar.Kısacası bizi kullanıyorlar.Engelliyi o kadar düşünüyorlarda neden yersiz ödeme iddiasıyla 24.000 kişinin maaşını keserek ceza uyguladılar.Hele hele bir kaç gün önce çıkan yasa tamamen özürlüleri yok etmeye yönelik.Bizi düşünüyorlarmış hah...hah..hah.

bencede EVET yapılanları görmeyip hep popilis davranıyorlar çünki tuttukları partiler onları öyle yönlendiriyor yapılanları yapılacakları görmüyorlar birinin ak dedigine öbürü aynı ideolojide olmadıgı için yaptıkları dogru olsa dahi zıtını savunuyop hayır diyorlar başarılı olmalarını istemiyen bir zihniyet bence

ıkdıdarları kukla gıbı kulanan asalak yapılanmaya dur demek için EWETTTTTTTTT

21 ŞUBAT KRİZİ...
Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizi...
21 Şubat 2001
Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan gerginlik, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin patlamasına yol açtı.
21 Şubat 2001 krizi, kamuoyunda "Kara Çarşamba" olarak adlandırıldı. Kriz, 14 aydan bu yana izlenen sıkı para politikasında önemli revizyona neden oldu. Hükümet, "dalgalı kur" politikasına geçme kararı aldı.

Krizin etkileri uzun süre devam etti. Binlerce kişi işsiz kaldı, çok sayıda işyeri kapandı.
alıntı..

biz bunları unutmadık unutmayacazda

batan bankaları ve hortumcu kartel medyalarınıda unutma bütün kriz bu çünki hortumlar kesildi bukişiler yiyemiyor halka dagıtılıyor kömürdü makarnaydı diyorlar daha önçekiler dagıtamıyordu çünki bu karteller ve yandaşları yiyordu halkın yetiminrızkını

Parti için diyen arkadaşlarda demekki akp yi tuttuğu için evet diyorlar.Zihniyet buysa bişey diyemiyorum.
Bizim için faydalı olan şeyler illaki var ama bunu şimdiye kadar neden yapmadılar yada referandum dan sonra yine yapsın bizi düşünüyorlarsa

ayrıca ben henüz ne evet ne de hayır diyemıyorum hala.ama genel olarak bakıldığında yasayı çıkaranların geçmişi ortada

burda boş yere çenemizi yormayalım kimse kimsenin fikrini değiştiremez sonuçta.

referandum niye oluyor arkadaşlar buzamana kadar mecliste cogunluk oldugu halde herşeyde anayasaya sıgınan milletin iradesine ipotek koyanlardan kurtulmak için gidiyor bu zamana kadar anayasa mahkemesini arkalarına alanlar yürütmenin elini kolunu baglıyor buzamana kadar mecliğsi calıştırmayanlar dan nkurtulmak için milletin iradesini millete veriyorlar onun için evet

bu millet o kadar da aziz nesinlik değil. araya olması gereken 3-5 madde koyupta sem'in siyonistin anayasasına evet diymem. sakatlar için değil madde değişimi hepsine birer tane sırça köşkte verseler vatan haini olamam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt