Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hey güzelmemleketimin güzel insanları gene 12 eylül öcesigibi kutup laşıyoruz allah sonumuzu hayır eyliye

Mecliste yasa tasarısı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) 5510 sayılı bekleyen şu anda.

vahide o kanun iki sene önce çıktı ... saygılar

korkma allaksi bişey olmaz korkmayin olmaz bu ülke 12eylül gibi sadece oku ve bilgili ol tartişmadan kaçma haklarini ara körü körüne bir düşünceye kapilma hiç bişey olmaz...

başımızdaki insan ağzıyla kuş tutsa tercihim değildir hiç bir konuşması etkilemez sadece makarna kömürle uyuyanların ewt oyunu alır zaten herkez neye oy vereceğini bilir fikir değişmez bu millet hipnoz olmuş yine kazanır böle hipnozllular olduğu sürece.

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma]
Esas sakatlar engelliye sakat diyenlerdir.Bu başlığın yakışmıyor sana oturan boğa
Bu siteden dolaylı olarak bir partinin borazanlığını yapma bu milleti bırak kendi kararını verir

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'e bir gurup AKP li gidiyor ve diyorlarki..
İşcilere birden fazla sendikaya üyelik hakkı veriyoruz bu yeni yasayla.sizde sadece bu iki kelimeyi söyleyin bırakın diyorlar..:).?. Ali Tezel'de diyorki, ben bunu söylersem halkı yanıltmış olucam , çünkü bu madde hiç de iyi bir şey değil.:) Eğerr yer alırsam reklamda, bunun iyi birşey olmadığını, işcilerin lehine değil aleyhine bir sonuç yaratacağını ve bu maddenin bir kaosa yol açaçağını da söylerim diyince akp li gurup çekimden vaz geçip gidiyorlar...:)..
AliTezel.com - HABERTRK-TRT’nin “Anayasa Paketi” tantmlarnda rol alamadm!!!

hipnozla alakasıyok elvan hanımdaha öncekilerini bu millet gördü batan onlarca bankaları hortumlar kartelleri haksız adaleti yapanınyanına kar kaldıgını şimdi bunlar yok saglık eskiye nazaran binkat iyi bundan kazanıyor hizmetler öncekilerden cokcokiyi sularım akıyor çöp dağları yok iskiyi dolandırıp devletin kasasını boşaltan yok ondan kazanıyor ama görmek istemiyorsunuz eksikler ola bilir ama eski yönetimleride biliyoruz bu iktidarı beyenmiyor ola bilirsiniz fakat öncekilerden katkat daha iyiler anlayana

Hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ben başka bir türkiye'demi yaşıyorum,en güvenilir ösym bile bu dönemde delik deşik oldu,bütün sınavlar şaibeli,her yer cemaatlarin elinde,torpilsiz taş kıpırdamıyo,ağzınla kuş tutsan onlardan değilsen bir yere gelemiyosun,malı götüren dolu (devlet sözde kitap dağıtıyo ihlas basıyo kitapları gibi.............)yök kalkmıyo,baraj inmiyo......................ben hiç bu kadar gelecek adına mutsuz ve umutsuz olmamıştım. Hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

İski skandalı çıkar çıkmaz o işe karışanlar anında.. dokunulmazlıkları kaldırılarak yargılanmaya başladılar...
Ama senİn akp yargılanmaktan kaçıyo dokunulmazlık zırhına bürünüyo.. kendi yargısını kurarak..paçayı kurtarmaya çalışıyor..:)
Hani şu Dengir Mir. diye b bakan vardı.. uyuşturucu kaçırmıştı tırıyla :).. onun bilem dokunulmazlığını kaldırmaya cesaret edemediler...Başbakan yolsuzlukları ve yolsuzluk yapanları koruma adına herşeyi yapıyor ..

Hani deniz feneri dosyası niye kapandı. Yarın daha çok yolsuzlukların üstü örtünücek.. ve sizler de yolszuluklara evet diyiceksiniz..

Neden rütük başkanını korudu başbakan

Neden kendisine muhtura veren genelkurmay başkanına üstün hizmet madalyası verdiler.. sizin akp. Hani darbe yapacakalardı ..Nasıl olurda madalya verirsiniz.. muhtura verdiği içinmi:confused:

Hem bize muhtura verdiler diye mazlum rolü oynadılar.. sonrada kalkıp muhtura veren generale madalya taktılar..:) hani darbecileri yargılyacaktınız..

Bu gün askerlerin çoğu dışarda.. peki kimler yatıyor.. gazeteciler yazarlar..ve medya mensupları onlarmı derbe yapacakalardı yoksa..:)

hayırsver çok haklısın başlık çok seviyesiz ve resmen propaganda.

hakkımız verilmiyor,hakkımız yeniyor,çok madur edebiyatları yapıldı.

şimdi soruyorum size,

arkadaşlar kimi evet demiş kimi hayır ,her bireyin görüşü kimseyi bağlamaz,kimsede karışamaz.12 eylül gelince vicdanının sesini dinler oyunu verir.
evet çıkarsa ben aynı ben hayır çıkarsa yine aynı ben.

birbirimizi yemeği bırakalımda neler yapabilriz onu konuşalım.yalan yok herkesin mağduriyeti var,buna çözüm bulalım.
çok güzel bir platformda bulunuyoruz,bu forum sitesinin önceliğinde inanınki ses çıkarta biliriz.

mağduriyetleri gidere bilmek için alın size fırsat önümüzde bir referandum ve sonrasında bir seçim.

birlik olursak başara biliriz.

toplu mail ler atalım.
toplu mektuplar atalım
gerekirse toplu yürüyüş yapalım

neden birtane geliştirici veya desdek mesajı olmadı? ben başka konulardada yazdım,ama her nedense bir tane cevap yok.
yazmak kolay ama icraata gelince malesef.

Ali Tezel...! 2008 de SGK yasası ile ilgili ne söylemiş ise hiç birisi doğru çıkmadı...önce bunu bilelim.
Yeni yasa bize ne getiriyor.?
Engelli, yaşlı ve çocuk gibi korunmaya muhtaçlar için alınan inisiyatifler anayasal hükme bağlanmış olacak.
Engelliler ilk kez Anayasa'da kanunen korunma kapsamına alınacak.
Belediyelerin (yerel yönetimlerin) sorumluluğu artacak ve hizmet alanı genişleyecek.
Ulaşımda, sağlıkta ve eğitimde engelliler için uygulanan ekonomik kolaylıklar 'eşitliğe aykırı' olmaktan çıkacak.
Özürlülerin istihdamı konusunda yasal çerçeve genişleyecek ve istihdamı artacak.
Türkiye, daha önce imzaladığı BM'nin Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmesi'nin gereğini yerine getirmiş olacak.
Ulaşımdan konuta şehircilik alanında yapılan tüm projeler, engellilerin kullanımına kanunen uygun projelendirilecek.
Toplumda engellilere karşı olan sosyal duyarlılık gelişecek.
Ulaşım, eğitim ve sağlık hizmetleri engelliler için daha kapsamlı işleyecek.
Korunmaya muhtaç çocuk, yaşlı ve engelliler için pozitif ayrımcılık toplumun ve kamunun gündemine gelecek.
Vicdani duyarlılıklar Anayasa'ya girecek ve bütün bürokrasiyi etkileyecek

Evet

Benden de kocaman bir EVET
Parti propağandası yapıyorsun deyip CHP borazanlığı yapanlara karşı EVET
Üstünlerin Hukukunu uygulayan nice olmazları olur yapan Yargıtay a karşı EVET
Derin devletin planlayıp saldırdığı Danıştay Saldırısını Malum çevreye mal eden zihniyete karşı EVET
411 eli kaosa kalktı diye manşet yapıp Anayasa Mahkemesinden iptal eden Yargının yasama üstündeki Erkine Karşı olarak EVET

hey güzelmemleketimin güzel insanları gene 12 eylül öcesigibi kutup laşıyoruz allah sonumuzu hayır eyliye
Korkma be abim, zıt kutuplar birbirini çekerler, aynı kutuplar ise birbirini iterler, zıt olup da eğrisi doğrusu ile tartışıp kendimizi geliştirip karar veriyoruz.
belki 13 Eylülde bu zıt kutuplar birbirini çeker de kuçaklaşma olur he ?

Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin eleştirildiği değiştirilmeye çalışıldığı, bölücü terör örgütü üyelerinin masumlaştırıldığı, kürt diyenin ‘aydın’, Türk’üm diyenin ’ırkçı’ diye nitelendirildiği, adaletsizliğin, rüşvetin ve yolsuzlukların had safhaya ulaştığı, milletin gururunun hiçe sayıldığı, anasına küfr edildiği, terörün meşrulaştırıldığı bir ortamı yaratan Akp'nin yine yalanlarla ortaya attığı ihanet anayasasına HAYIR!

almanyada deniz feneri dosyası hala gelmedi haburdaki pkkliler davulla zurnayla karşılandı bunlar ne çabuk unutuldu sözde daha vs yazmıyorum bile

Evet ben sakat değilim ,ben engelli'im

hayır derseniz en iyi niyetle bir şey olmayacak.. eski tas eski hamam ama evet çıkarsa en azından yeni taler değerlendirilecek daha iyisi için çalışılacak..değişim ilk adımla başlar..değişimden korkmamak gerekir.

ben kocaman hayır diyorum nedenmi!
Şu anda mecliste bekleyen 5510 sayılı (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz. Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızda oluşacak kayıplardan bazıları şöyle: Ø Zaten kadınlar için 58..., erkekler için 60 olan emeklilik yaşı ...hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28) Ø Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9.000 gün prime çıkacak. (Madde 27) Ø Emekli maaşları % 23 ila % 33 arasında düşürülecek. (Madde 29) Ø Yıpranma hakkı gasp edilecek Ø Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88) Ø Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'katılım payı' adı altında para ödenecek. (Madde 68) Ø 'Katılım payı' gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak. (Madde 68) Ø.

Her kesimin uzlaştığı bir şey var.Mevcut anayasadan iyi olduğu kesin.O yüzden tarafsız olmanın ya da hayırcı olmanın manası yok.

KONUYA NE KADAR UZAK OLDUĞUN BELLİ 5510 ÇOKTAN YASALAŞTI şuan 5510 dan önce işe girenler var 5510 dan sonra girenler var lütfen kulaktan dolma bilgileri burda paylaşmıyalım

Yasada engellilere iş verilecek diyormu.Işe giremeyen engellilerin almış olduğu 2022 sayılı özürlü maaşı en az asgari ücret seviyesinde olacak diyor mu.Demiyor.Yuvarlak konuşuyorlar.Ne anlarsan anla artık.Engelliler için bir şey yapacaklarsa bunu açıkça net bir şekilde çıkıp söylerler.Kendi istikbalini kurtarmak için anayasayı değiştiriyor.Sen beni düşünseydin bizi refaranduma alet etmezdin.

Alın size kasımpaşa siyaseti adamı tehdit ederek alırlar oyu lafım size evetçiler sonra başımaza taş yağacak sonra anamızı yanımıza verip gönderecekler buradan açın gözünüzü artık gözümüze baka baka küfür ede ede siyaset yapıyorlar neden bu bizim hoşumuza gidiyor bu kadar

hani akp hümeti tüm insanlara eşit mesafede yaklaşıyordu hani birine verdigi hakkı digerinede veriyordu alın size bir örnek..........
Madde 10’a eklenecek ibare: “Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.”
bakın arkadaşlar burda şehit ve gazi ailerin için extra yapılıcak olan şeylerden bahsediliyor iş yardım vs işin özünü araştırdım işin özü şu bu güneydogu gazileri için geçerliymiş istiklal kore ve kıbrıs gazi ve onların dul yetimlerini kapsamıyormuş peki sizlere soruyorum gazi gazi degilmidir korede istiklal savaşında kıbrıs savaşında gerçek mermi kullanmadımı neden gaziler ikiye bölüyorlar neden tek çatı alıtında birleştirmediler yardımı malul dedikleri güneydogu gazilerine yapıyorlar madem güzel bir anayada yapıcaktınız bu herkezi her kesimi kapsamalıydı anlıycagınız arkadaşlar fos bir anayasa ayrıca haburda davulla gelen pkk gösterisi kimi eseri deniz feneri dosyası unuttunuzmu hani akp insanları eşit tutuyordu ben sadece bir maddesini inceledim gazinin malulu muharipi olmaz gazi gazidir bu haksızlıkları görüpte evet demem aptallıktır

Iktidara gönül bağı olan malum yardım dernekleri yardım yapacağı kişi yada kişileri önce bir araştırma yapıyorlar.Bu araştırma yardıma muhtaç mı değil mi araştırması değil.Bizden mi değil mi araştırması.Eğer onlardansan sorun yok onlardan değilsen yardım alabilmek için şartların uygun değildir.

Artık biraz ağır konuşmayı uygun görüyorum. Eğer kendileri ile ilgili maddeleri benimseyip asıl tuzak olan HSYK maddesine rağmen görmezden gelenlerin samimiyetinden şüphe ederim.

arkadaşlar evet hayır tartışmasının kavganın sebebi sadece 2 madde gerikalanına mecliste bütün partiler mütabıktı kavga ettikleri anlaşamadıkları 2madde anayasa ve hsk referandumdan sonra evet cıktıgı taktirde arka bahceleri gidiyor halkın imarına acılıyor ondan artık istedikleri gibi at koşturamıyacaklar 7 kişininde gil halkın dedigi olacak halktan korkuyorlar

bay kardeşim idamıda bunlarmı kaldırdı ip atıp şov yapanlara sora caksın herşeyi satılar vatal elden gidiyor nakaratlarını daha önce kıbrıstada duyduk evet cıkarsa kıbrıs elden gidiyor rumların malı olacak diye evet olduda rumlarniye yaralarına olan şeyi kabul etmediler milleti vatan elde ngidiyor diye korkut mayın biz bunları daha öncede duyduk malum medya ve taraftarı oldugunuz siyasilerden kimseye hayır gelmez gelseydi zaten iktidarda olurlardı halk artık kimin ne oldugunu biliyor korkutmayla milleti kandıramaz sınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt