Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma] bunun nesı guzel ben kpssde tercıhlerle yerlestırılsem benı işe alacakalrmı yoksa senin özur durumun var özurluler ıcın bıdaha sınavamı gıreceksın dıyecek?

bu mu?

neoldu nıye cervap vermedın bay sende

boş konusmasını bılıyosun bun a cevap ver

keşke evet diyenler yeni anayasa ile hayır diyenler de eski anayasayla yönetilseydi..o zaman kimin haklı kimin haksız olduğunu görecektik...:)

dogru soluyosun...... husyın 19

bak havale geldı lafı orataya atıyolar sonra cevap vermıyolaR...

neden evet mecliste yapılan oylamada kadaın haklarını koruma bıle hayır dıye mhp ınadına evet 335 yerıne 450 ıle kadul edılseydı bazı madeler 89 maddenın en az 70 ıne herkes evet dıyor bunların kapagını açmadan hayır deyıpp oylamaya gıtme hepsıne hayır de tum kapıları kapa sonrada cık akp anayasa de propaganda yap zamanında dogru maddelerı kabul etseydınde kalan duşuk oylu maddeleri referanduma götürselerdi insaf diyorum zaten 367 oy alan maddeler referanduma girmıyor cumhurbabanı onuyor mıllı gaztede yayınlanıp yürürlüge giriyor evet mevcudun ıyısı oldugu için evet birşeyler yapmak için çabalamasına evet yetmez ama evet

kardeşim saglam kişiler iş bulamaz ken biz engeliler kolaylıkla iş bula cak diye birşey yok arayan mevlasınıda bulur belasınıda benim rapor oranım%71 bende zamanında iş aradım ama yılmadım işe duvarlara tutunarak gidiyordum şimdiki arkadaşların herşeyi devletten bekleyip kapagı devlete atmak istiyor ona bakarsanız egitimde de ögretmen acıgı var ordada birsürü kadro bekliyor sadece engellilere indirgenmemeli duygu sömürüsü yaparak degil şartlarıda göz önüne alalım

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma] bunun nesı guzel ben kpssde tercıhlerle yerlestırılsem benı işe alacakalrmı yoksa senin özur durumun var özurluler ıcın bıdaha sınavamı gıreceksın dıyecek?

bu mu? CEVAP LUTFEN

Başlığı açarken de yazdığım gibi, beni ilgilendiren, daha doğrusu burada tartışma açmama neden olan şey sadece ve sadece sakatlara dair olan maddelerdir. Onun dışındaki tüm değerlendirmeler benim ilgi alanımın dışında. Vatan-millet sakarya muhabbetleri de, AKP şunu yapmış-yapmamış sözleri de beni bağlamaz... Aşağıdaki gibi konuya dair görüşler vardı da gözümden kaçtıysa, lütfen yazın, onlara dair görüşlerimi de yazarım...

531 kişinin içinde engelli de ayrım yapmaksızın işe yerleştirseydi adı pozitif ayrımcılık olmayacak eşitliğin tesisi olacaktı. Lütfen birbirine karıştırmayalım. Mesela o 531 kişi içinde 5 kişi engelli olsa, herkese bildiğimiz minibüs tipi servis verilse, engelli kişiler araca iner binerken zorlanıyor ya da binemiyor olsa o kişilere devlet araba alsa işte onun adı pozitif ayrımcılık olur. yoksa çalışma hakkı herkesin hakkıdır ve herhangi birşeye dair işe alınmamak negatif ayrımcılık, almak eşitliğin tesisi, işe alırken ayrıcalık tanımak pozitif ayrımcılıktır. mesela o 531 kişinin en az %3'ü, 5'i sadece engelliler olacak ama geriye kalan (%97 ya da %95'inden) kısımdan da engelliler giriş yapabilecek olsa işte bu pozitif ayrımcılıktır. Yoksa 531 kişinin içinden kota olmaksızın giren engelliyi almıyorum demek negatif ayrımcılıktır.[FONT=Arial] [/FONT]

Kısmen doğru tabii Hakan, ama hatalı yanlar da var bu kavramsallaştırmanda.
Herşeyden önce gündelik yaşamlarımızı toplumu oluşturan bireylerin/grupların arasındaki ilişkiler, sınıfsal çıkarlar ve devlet mekanizmasının tercihleri belirler. Yani, sorunlar, eşitsizlikler zaman içinde bir vaka olarak ortaya çıkar ve politika dediğimiz şey de bu sorunları ortadan kaldırmak için yapılır.

Buradan hareketle, söylediklerin doğru, çünkü tabii ki sgk'nın 531 kişilik ilan verirken "sakatlar başvuramaz" demesi ayrımcılık suçudur ve bunun ortadan kaldırılması da asla "pozitif hak" değil; eşitlik ilkesinin gereğidir. Bu konuda hiç şüphe yok. Fakat, benim verdiğim örnek, sgk'daki zihniyetin ortaya konması içindir. Bu adamların algısında "sakatlar için kota konmuş, gitsinler bu pozitif hakkı kullansınlar" düşüncesi var değil mi? Tabii ki var. Adamlar o ibareyi yazarken bal gibi de bunu düşünerek yazmışlardır. Daha kısa bir süre öncesine kadar KPSS'ye sakatlar alınmıyordu sırf bu gerekçeyle (bkz). Ben de diyorum ki, işte, bu adamların bu savunma duvarı bu anayasa değişikliği ile darmadağın olacaktır. Diğer verdiğim 5 örnek de bunu ortaya koymak içindir... Evet, herkesle eşit olmayı istemek pozitif hak talebi değildir, ama bu kurumların tutumu bir vaka olarak "pozitif hak verilmiş, kalsınlar o sınırlar içinde" şeklinde olunca, bu zihniyet bu düzenleme ile ortadan kaldırılır. Bundan sonra "sakatlar giremez" diye ilan veren kurum görevlisi Ayrımcılık suçundan TCK'da yargılanır. O savunma argümanını hakimler de kullanamaz!
Az bir kazanım mıdır bu? Sizin bu konuda sgk'ya açtığınız davada sgk'nın yapacağı olası bu savunma bu anayasa değişikliği ile olanaksız hale gelmeyecek mi? Yazımda verdiğim örneklerin bertaraf olması büyük bir kazanım değil midir?

Öte yandan Mevcut Anayasa 90. madde çok açık. Usulüne göre onaylanmış uluslararası belgeler kanun hükmündedir, anayasa'ya aykırılığı sebebiyle anayasa mahkemesine gidilemez denilmektedir. Siz BM engellilerin hakları sözleşmesini imzalamadınız mı? Siz eşitliği tesis etmeden pozitif ayrımcılıkla bunları aşacağım derseniz ancak havamızı alırız. Halbuki sözleşme ilk önce eşitliği tesis et sonra diğer tedbirlere bakın diyor. Üstelik eşitliği yeni anayasaya koumayarak zaten yükümlülükten kaçmış oluyorsunuz.

Altında imzamız olan uluslararası sözleşmeler -idealize ettiğin gibi- iç hukuku bu derece düzenleyebilir mi Hakan? O zaman ulusal yasaları hepten kaldıralım. Anayasaya da gerek yok. Uluslararası sözleşmelerin altında imzamız var nasıl olsa.
Ortada bir vaka var. Kurumlar "pozitif hak"ları bahane ederek bir sürü haksızlığa imza atıyor. Uluslararası sözleşmeleri vs. de takmıyorlar. Yargı mekanizması da yarın öbür gün verilecek olası pozitif hakları eşitliğe aykırı bulursa şaşırmam.
Bunları şöyle bir düşününce, "pozitif haklar eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz." ibaresinin olması bir avantaj sağlamaz mı bize? Anayasada bu değişikliği yapmamız imzaladığımız uluslararası sözleşmelere bir halel getirir mi? Bu ibarenin olduğu anayasa mı daha eşitlikçidir, yoksa varolan cuntanın yaptığı anayasa mı?

Diğer taraftan: yeni düzenleme çok açık, diyorki; pozitif ayrımcılık yapılırsa bu eşitliğe aykırı sayılmaz diyor. bir idare makamı eşitliği engellilerin lehine bozarsa yani bozmayı isterse o eşitliğe aykırı sayılmayacak diyor. yani gene idarenin iradesinde. [FONT=Arial] [/FONT]
E kimin idaresinde olacak? İdare gücü elinde bulunduruyor, hizmeti o sunuyor; doğal olarak haksızlık yapmaya muktedir olan da onlar. Onlar bu haltı yerse, biz de bu maddeye istinaden hakkımızı savunacağız...

Hasılı, yazımda aktardımğım 4 madde ve onlara dair verdiğim örnekler ortada. Onlara bakıp, "hayır, bugünkü anayasa daha iyi" demek benim açımdan mümkün değil. AKP de yapsa yapılanlar iyidir derim, CHP de, X partisi de. Bunu derim, ama sonra döner, haksızlıkları, yanlışlıkları, eksiklikleri dillendirir, bunlar için mücadele ederim...

bende hayır vericem,bunların 8 yıllık iktidarlarında canım ülkemin geldiği durumdan endişeliyim.tehdit baskıyla sindirilmiş bir topluma döndük.yargıyı ele geçirmeyi çalıştıklarını düşünüyorum.referendumda evet çıkarsa diktadörlüğün yolu açılmış olacaktır.engelli haklarımıza gelince.yurtdışından istediğimiz aracı getirip.5 yıl sonra satabiliyoduk.bunu aldılar elimizden.yurtiçinden ötv siz araç alıyoduk,onuda ötelemeyle aldılar elimizden.ayrıca sadaka toplumu yarattılar.kömür,nohut makarna dağıtımı 21.yüzyılda yapılmayacak bi olay.ve bu iktidar yaptı.daha bugün 19 eylüldeki engelli alım sınavı iptal edildi.oyum hayır.....

Arkadaşlar aynen özetlediğim gibi ablam cerrahpaşadan 58 derecede rapor aldı ,

Akabinde ankara daki maliye bakanlığının heyeti kabul etmedi haydarpaşa numuneye gönderdi haydarpaşa numune heyetide 43 dereceye düşürerek maliye bakanlığının heyetine gönderdi daha sonra alt ve üst ekstremitenin 4/1 , 4/2 ye göre derecesini bir daha istediler ve bu gün numuneye gittik %19 yazdı hoca ve bu da raporun bozulduğunun resmiyete geçirileceğinin ön hazırlığı oldu ,

Şimdi yeni kanuna göre alınan hemde hakem hastane olan numune haydarpaşa hastanesi 3/4 ay önce verdiği raporu neden bozdu ne değişti ben söyleyim maliyenin heyeti istedi diye insanların hayatı ve emekliliğiyle oynanıyor biz ne yapalım allah aşkına söyleyin yardımcı olun.
işte bir kardeşimizden örnek.iktidarın engellilere faydası............

zaten bu anayasa paketinde elimize bulunan haklar ısıtılıp önümüze konmuş durumda zaten var olan şeyler ve milletin aklını çelme politikası fetullah güleni arkasına alarak birşeyler yapılıyo ama sanırım fetullah gulen yetmedi engellleride arkasına alcak lütfen duyarlı olalım zaman gazetesinde abdullah ocalanın resmini koymuşlar hayır diyenler diye altına ufak bi dipnot apdullah öcalan çekimser bre adam neden getirip hayırın içine koyuyorsun sen din adamısın siyasetle işin ne o yüzden hayır taraftarıyım

miiletin hakkını yiyen milletin hakkına tecavuz eden kadrolaşmanın bu şekilde yapılıp kpss sınavının adını akpss olarak değiştiren cemaatlerin iş bitirip memleket yönnettiği bir iftiraların kol gezdiği bir hukumetin arkasında nasıl olabilirm

Basitçe anlatalım:

KPSS sınavında engelsizler ve engelliler giriyor. Eğer "bu sınava sakatlar giremez" derlerse bu ayrımcılık ve suçtur. Eşitlik ilkesine aykırıdır. Engelliler için kadro var demek ayrımcılık hakkı vermez veremez. Çünkü normallarle de yarışabilen engelli vardır, yarışamayacak engelli de vardır.

Dolayısıyla bir engelli "eşitlik ilkesine göre ben de KPSS'ye girmek istiyorum" der / demeli. Onun hakkıdır. Çünkü kpss engelsizlere göre düzenlenen bir sınav değildir. Tüm vatandaşlara açık bir sınavdır. Dolayısıyla ilköğretimde / lisede / üniversitede okumuş bitirmiş engellilerin KPSS'ye giren engelsizlerden ne farkı vardır?

Normal şartlarda okuyan engellilerin yanında engellilerin bazıları da engellerine göre müfredatı ve ortamları hazırlanmış olan özel eğitim ve rehabilitasyon okullarında okumaktadırlar. Şimdi engelliler için özel bir sınav yapılıyorsa buna engelsizler giremez. Neden? Çünkü sınav adı üstünde engelliler için düzenlenen engelli sınavıdır. Ve engelsizin buna girmek istiyorum deme hakkı zaten baştan yoktur. Çünkü o engelli değildir! Dolayısıyla burada bir eşitlik kavramından bahsedilemez.

Lütfen kavramları çarpıtmayın. İçini boşaltıp işinize gelecek şekilde doldurmayın. Kimse aptal değil.

Kimdi o herşeyde hukukçuları suçlayan kişi ülkeyi yok bilmem ne mahkemesi hsyk falan yönetiyor diyen...

Habur rezaletinde eli silahlı eşkiyalar için seyyar mahkemeleri kim kurdu? Acele yargılama yaparak eşkiyaları serbest bıraktıranlar? Ve şov yapılmasına sebep olanlar?

Aynı hız neden Silivri'deki mahkemelerde gösterilmiyor?

Bunları ne çabuk unuttunuz..Bağımsız hukuk bir gün size de lazım olur.

başkasının zihniyeti beni bağlamaz,benim zihniyetimde başka bir kimseyiseyi bağlamaz.

1:yıllardır beri o engelli dernekleri en alasından sizin haklarınızı sildi süpürdü,hiç böyle tepki verdinizmi çok merak ediyorum?

2. evet diyenlere hertürlü hakaretleri medyadan görüyoruz.sizce aşağalamaya hakları varmı ?

3:ben günlerdir hep çağrılarda bulundum işte fırsat gelin birlik olalım ,bir kere olsun destek olup veya cevap yazdınızmı?

4:ben sokakta yürürken zorla kolumdan tutup ikna etmeye hakları varmı ?

5:bir partinin bayan üyeleri eminönünde üye çalışması yaparken,karşı tarafta bulunan,rakip partilerin,bayanlara saldırıpta tartaklama hakları varmı?

daha bunun gibi vs vs bir sürü örnekler var.

bunlara cevap istiyorum...

yaaa millet dün ne konuşuyoduk bu gün evet ler coştu H A Y I R kardeşim HAYIR
özürlüye ötv indirimi yapan devlet bir aoarat saçmalığı koydu doğuştan özürlü vatandaşım apartım yok diye azar işit dim o ne birde alaycı tazırla uğurlandım
sayın başbakan hep göz boyuyor alooo millet uyanın HAYIR deyinnnn ki YAPILAN HATALARDEN DÖNÜLSÜN
BU GÜN ÖZÜRLÜYÜÜ BÖLDÜLER
YARIN DEVLETİ
SONRA VATANIII
AKP YE GÜVENMİYORUM
HAYIR
HAYIR
HAYIR ARKADAŞIM

engelliler ile alakalı madde daha olsa güçler ayrılığının içine edecekleri için oyum hayır olacak.

Yarın saat 19:45 CNN Türk kanalı 5N1K programında bu konu tartışılacak ...

Yeni anayasa paketinde özürlülerle ilgili, özlük haklarını düzeltecek, özürlü haklarını düzeltecek hiç bir yasa maddesi yok. Zaten şimdiki devleti yönetenler özürlü derecelendirme cetvelini çıkarıp binlerce özürlüyü madur etmedilermi; binlerce özürlünün kazanılmış emeklilikleri iptal edilmedimi? Daha birçok kazanılmış hakları elinden alınmadımı madur bırakılmadımı? Onun için HAYIR - HAYIR - HAYIR .....diyorum

EVET diyorum arkadaşlar ben 15 yıllık bir engelli olarak geçmişe bakıyorumda birde şimdiye bakıyorum bu hükümet bizler için az şeyler yapmadı bunu kimse inkar edemez..
bakın küçük bir örnek vereyim..2001 yılında 3 ayda bir alınan maaş 74 tl idi bugün 2010 benin aylığım nerdeyse 1000 tl evde bakım ücreti dahil olmak üzre ben çalışmıyorum benim durumumda çooook kişi var bence şükür etmek gerek en azından bizleri de düşünüp bişeyler yapıyorlar belki zaman zaman birşeyler aksıyor eee ne yapalım burası türkiye..yinede
EVET arkadaşlar..

Sonuna kadar evet...........

SEVDALIM kardeş sen referandumla akpyi önce ayırt et sonra maddeleri iyi oku oku ki, neye evet neye hayır dedigini bil referandum ayrı particilik ayrı . haaa gelelim genel seçimlere secim zamanı sen akp oy vermessin chp verirsin veya kjdklasjd partisine ver oyunu, ama referandum gelecegimiz için cok önemli bir adım kulakdan dolma laflarla umutsuzluga sürüklenmiyelim

[SIZE=2]Sevgili Bülent,[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Uzun bir girizgah yapmadan kısa ve net yazmaya çalışacağım. Kırmızılar size, siyahlar bana ait.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]“Bundan sonra "sakatlar giremez" diye ilan veren kurum görevlisi Ayrımcılık suçundan TCK'da yargılanır. O savunma argümanını hakimler de kullanamaz!” [/SIZE]
[SIZE=2]tespiti hatalıdır. Zira bu yeni anayasa olmasa bile şu haliyle mevcut yasalar size ayrımcılık yapma hakkını vermiyor. “Bundan sonra” lafzı hatalıdır. Şu an TCK’ya göre yapılan iş zaten suçtur.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Az bir kazanım mıdır bu? Sizin bu konuda [/SIZE][SIZE=2]sgk[/SIZE][SIZE=2]'ya açtığınız davada [/SIZE][SIZE=2]sgk[/SIZE][SIZE=2]'nın yapacağı olası bu savunma bu anayasa değişikliği ile olanaksız hale gelmeyecek mi? [/SIZE]
[SIZE=2]Hayır gelmeyecek. Çünkü biz eşitliğe aykırı ve negatif ayrımcılık olduğunu iddia etmekteyiz. Neden pozitif ayrımcılık yapmadın demedik.Negatif ayrımcılık yaptın dedik. [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Yazımda verdiğim örneklerin bertaraf olması büyük bir kazanım değil midir? [/SIZE]
[SIZE=2]Yazında verdiğin örnekleri pozitif ayrımcılık bertaraf etmiyor. Eşitliğin tesis edilmesi ancak bu örnekleri bertaraf edebilir. [/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Altında imzamız olan uluslararası sözleşmeler -idealize ettiğin gibi- iç hukuku bu derece düzenleyebilir mi Hakan? [/SIZE]
[SIZE=2]Net cevap veriyorum: Evet. Bir defa bu bir idealize edilmiş değildir, bir taahhüttür, yükümlülüktür, görevdir ve sorumluluktur. İkincisi anayasa 90. madde der ki: senin yasa uluslararası sözleşmelerle çelişirse geçerli olan uluslararası sözleşmelerdir. Peki uluslararası sözleşmeler üstünse içi hukuku nasıl düzenlemeyecek. Yasmanın bir ödevi de uluslararası sözleşmelerle yasaların birbirine uyumlu hale getirilmesini sağlamaktır. Herhangi bir uluslararası sözleşmeyi imzaladıktan sonra o sözleşmeye aykırı hüküm koyulamaz. [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]O zaman ulusal yasaları hepten kaldıralım. Kaldırmayacağız elbette ama uluslararası sözleşmelerle çelişiyorsa düzenlemeleri ona göre yapmak zorundayız. Zorundayız kelimesini maksatlı kullanıyorum zira keyfiyete bırakılmış değildir. Zorunludur. [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Anayasaya da gerek yok. Uluslararası sözleşmelerin altında imzamız var nasıl olsa. [/SIZE]
[SIZE=2]Anayasa’ya gerek var ve fakat uluslararası sözleşmelere aykırı olmamak kaydıyla. Uluslararası sözleşmeleri sadece taraf olduk demek için imzalamıyoruz. Biz bir taahhüt veriyoruz. Diyoruz ki: “ben burada tanınan haklara saygı duyacağım ve aksini yapmayacağım.” Yapmıyorsan o zaman uluslar arası yaptırımlar giriyor. Mesela AİHM kararları. Yargı karar veriyor ve diyor ki ayrımcılık yoktur. AİHM ise aksi yönde karar veriyor. Hangisi geçerli sence? Tabiî ki AİHM’in kararı.[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Yargı mekanizması da yarın öbür gün verilecek olası pozitif hakları eşitliğe aykırı bulursa şaşırmam. [/SIZE]
[SIZE=2]Bir tek somut örnek yok bu konuda.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Bunları şöyle bir düşününce, "pozitif haklar eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz." ibaresinin olması bir avantaj sağlamaz mı bize? [/SIZE]
[SIZE=2]Aksine bize korunması gereken muhtaç kişiler olarak algılanmamızı sağlamlaştırır. Aslonan eşitliktir. [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Anayasada bu değişikliği yapmamız imzaladığımız uluslararası sözleşmelere bir halel getirir mi? [/SIZE]
[SIZE=2]Uluslar arası arenada yükümlülüklerinizi yerine getirmediğiniz sonucu ortaya çıkar. Size rapor yazarlar, belki kınarlar. [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Bu ibarenin olduğu anayasa mı daha eşitlikçidir, yoksa varolan cuntanın yaptığı anayasa mı? [/SIZE]
[SIZE=2]Yeni anayasa eşitlik getirmiyor, böyle bir hüküm okudunuz mu?[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]E kimin idaresinde olacak? İdare gücü elinde bulunduruyor, hizmeti o sunuyor; doğal olarak haksızlık yapmaya muktedir olan da onlar. Onlar bu haltı yerse, biz de bu maddeye istinaden hakkımızı savunacağız... [/SIZE]
[SIZE=2]Yapma Sevgili Bülent. Yapılan haksızlıkları meşrulaştırmış olursun. Anayasa’ların bir amacı da yasamanın, yürütmenin, yargının sınırlanırı belirlemek ve sınırlandırmak içindir. İrade elinde bu kadar güç bulundurmasın diye Anayasa ve yasalar yapılır. Anayasaların bir amacı da bireyi devletten korumak içindir. Şimdiye kadar devlet hep bireyden korundu. Bu maddeye göre hak talep edemezsin. Çünkü alınacak bir tedbir varsa diyor. Almazsan ne olur peki?[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Hasılı, yazımda aktardımğım 4 madde ve onlara dair verdiğim örnekler ortada. Onlara bakıp, "hayır, bugünkü anayasa daha iyi" demek benim açımdan mümkün değil. [/SIZE]
[SIZE=2]Yeni anaysa senin korunmaya ihtiyacın olduğunu söylüyor. Sen bunu hazmedebilir misin? [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]AKP de yapsa yapılanlar iyidir derim, CHP de, X partisi de. Bunu derim, ama sonra döner, haksızlıkları, yanlışlıkları, eksiklikleri dillendirir, bunlar için mücadele ederim... [/SIZE]
[SIZE=2]Mücadelen kutlu, mübarek olsu. Hepimizin amacı mücadele etmek. Hiçbirimiz niyet sorgulamamalıyız. Siz de ben de sorgulamıyoruz elbette. Ama engellilik meselesini ne iktidar ne de muhalefet partileri anlamış değil. Engellilik lafı geçen her cümle bize sihirliymiş gibi geliyor. Bu yeni Anayasa geriye doğru bir adımdır. Çünkü imzaladığımız ve taraf olduğumuz sözleşmelerin altında kalmıştır.[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]Kısa dedim ama gene uzun oldu galiba. [/SIZE]
[SIZE=2]Selamlar gönderiyorum[/SIZE]
[SIZE=2]Hakan[/SIZE]

Arkadaslar bu anayasa akp anayasası ben bu anayasanda hiç umutlu degilim gelecegimiz için HAYIRRRRR HAYIRRRRR HAYIRRRR

Siz hiç bir yetkilinin(iktidar mensubu) bu refarandum gündeme geldiğinden bugüne 12 eylülden sonra engellilerin istihdamı ile ilgili bir tane kelime duydunuz mu.Duyamazsınız.Çünkü yasada bizi ilgilendiren hiç birşey yok.Ne var 24 tane kelime oyunlarıyla doldurulmuş içi boş maddeler ve 2 tane de iktidarın geleceğini güvence altına alacağı madde var gerisi hikaye.

Bütün yorumları okumadım, okuduğum kadarı ile mevcut statükoyu korumak ve ak parti düşmanlığı yapıldığı neticesine vardım. Her hangi bir parti üyesi değilim, ülkemizde fotbol takımı gibi parti tutulduğu bir dönemdeyiz. Ülkeye ne getirir ne götürür diye bir derdimiz yok. varsa yoksa siyaset. şimdi sormam gerek şu ak partiyi eleştirenlere halk partisi(chp) bu ülkeye statükodan başka ne getirmiş. Hatırlayın 8 yıl öncesini ssk lılar devlet hastanelerine, sağlık ocaklarına gidemiyorlardı. o zaman eşitlik ilkesi yokmuydu, ozaman devlet neredeydi, bu örnekleri çoğaltmak mümkün yüzlercesini yazabilirim. Ama gerek yok at gözlüğü takanlar zaten göremez. Hayır diyenler galiba at gözlüğü takanlar sadece önlerini görüyorlar, Allahtan ak parti yolları yaptırdıda düz yolda yürüye biliyorlar. Ülkenin selameti için kim ne yapıyorsa EVET demek tüm Türk halkının görevi bence, ak parti, chp, mhp, vs. yapmış önemli değil, yeterki milletin yararı için yapsınlar. Devir iletişim devri her vatandaş ne olması gerektiğini artık göre biliyor, duya biliyor. yeter ki AT GÖZLÜĞÜ ile bakmayın doğruyu yanlışı görün artık. STATÜKO ya HAYIR ÖZGÜRLÜKLERE DEMOKRASİYE EVET selametle.

sevgili BÜLENT KÜÇÜKASLAN ve bu yazıyı okuyacak herkes lütfen egoist düşünmeyin.sadece engelliler için yapılacak bir iki düzenleme bile değil sadece rötuş ,makyaj için koca paketi kabul etmek neden.engellilere her türlü hak verilsin hatta normal insanlardan daha üstün tutulsun ama özgürce yaşayacağınız bir ülkeniz olmadıktan sonra eye yarar.bu engelli maddeleri engellilerin oylarını almak için tuzak maddeler.ayrı ayrı oylansa eyvallah.
ÖNCE KENDİMİZ DEĞİL ÜLKEMİZ
LÜTFEN SEYREDİN

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/hayirci-metin-uca-canli-yayin-oyle-sozler-soyledi-ki

Bende kendi düsüncelerimi söylemekte özgürüm özgür hakkımı kimse elimden alamaz bir kac sey bende yazayım....
ortapedik engeliyim bende bütün kader arkadaslarım gibi
  • ama bastıra bastıra söylüyorum ki bazı engeli arkadaslarım cooooook nankör allah bildiyi gibi etsin
  • böyle düsündükce hiç bir zaman iflah olmazsınız.??
  • cok sey var söylemek istediyim ama susuyorum

Biz istedigimiz kadar demokrasi havarisi kesilelim istedigimiz kadar statüko yanlısı olalım istedigimiz kadar felaket telllalığı yapıp EVET çıkarsa türkiye biter bölünür parçalanır diyelim netekim akp in ilk iktidarından öncede aynı hikayeler okundu Akp nin iktidar olmaması için Türkiye iran Olmayacak dendi Laiktir laik kalacak dendi meydanlarda mitingler düzenlendi o mitinglerin arkasından ETÖ (ergenekon Terör Örgütü) çıktı AKP iki dönem iktidar oldu 8 senedir 2 türkiye bölündü ne İran oldu ne laiklik elden gitti 13 eylül sabahıda EVET çıkacak ve türkiye yerli yerinde duracak insanlar biraz daha kendine güven içinde olacak
Görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler
herkese iyi bayramlar

Anayasa degısıklıgıne sadece bedenımle bakmıyorum .... eger bunu yaparsam kendı cıkarım ıcım var olan bırı olurum kı bzımde yakındıgımız durum bu zaten ....
anayasa bır butundür ve ben boleyım dıye kardeısmın, aılemın yada sevdıklerım ıcın yanlıs oldugunu savundugum kararlara evet dıyememmm...

emin kardeş dediklerine bende katılıyorum bugünki malum kartel ve siyasi partiler evet çıkarsa ülke bölünür diye başlık atmış gene milleti korkutmaya calışıyorlar daha önce akpartiye oyvarmeyin iran oluruz dedikleri gibi milleti hala küçük görüyolar arkadaşın biride yukarda alıntı yapmış benim oyumla çobanın oyu birmi diye bizi halkı hala küçüm süyorlar korkutup vatan millet sakarya deyip evet cıkarsa ülke elden gidiyor masallarıyla artık bu milleti kandıra mazlar engelliye ne verdi diyorlar aldıkları maaslara baksınlar yeterli degil ama önceki iktidarların verdiginden katkat iyi agır özürlü evde bakımaltında ikincibir maaş alıp evde bakımlarımadi manevi acıdan sıkıntıları birnebze giderilip kolaylaştırılıyor hasta nelerde engeliler için önçelikli tanınmış sıra bekleme yok önceden ilac alamadıgımız günleri debilliyorduk daha hala engelliye birşey yapmadı diyenlere kızıyorum keşke daha önçekilerde bunlarkadar yapa bilseydi şimdi daha ileridüzeylerde olurduk bunları hala görmek istemiyorlar cünkü zihniyetleri farklı kendilerinden olmayan agzınla kuştutsa gene yaranamaz gene korkutma gene iftira evet cıkarsa ülkelden gidiyor vatan bölünüyor masalları benim oyumu buşekilde alamazlar şu zamana kadar vatan eldengidiyordiyenler bu vatan için neyaptılar kutuplaşmaktan başta onun için evet veriyor bu millet

ya arkadaslar siyasi görüsünüz sorulmuyor anayasa maddelerini okuyun sonra karar verin olmazmı.eğer okumayı bilen birisiyseniz inananın evet den baskası olmayacak.bizim için maddeleri okuyun lütfen.görüsünüz size kalsın.

elif hanım cok dogru söylüyorsunuz fakat ülkemizdeki kutuplaşma yüzünden kiminin beyaz dedigine sırf karşı ideoljiden oldugu için siyah diye biliyor cıkacak yasalarda aynı herkes istedigi gibi yorumluyor birgurup engelliler acısından cok güzel avantajlar saglıyor dediklerimize bir gurubu muz da haklar elinden alıyor diyebiliyor inşallah referandumdan bizler için hayırlısı cıksın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt