Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalem;

Çürük halk arasında kullanılan bir tabirdir. Kimse size askerden muaf olduğunuz için çürük dememelidir tabi bunu tartışmak bile gereksiz ancak işverern olsam ben de sormak isterim işe aldığım elemanın neden askerden muaf sayıldığını. Ayrıca askerlik şubesinde soruyorlar askerlik yapmak istiyor musun diye pek çok yerde hastaneye sevk etmeden önce. Ordumuza kimse bu konuda laf etmesin zira ben bir engelli olarak korka korka gittiğim askerlik şubesinden yüzüm gülerek çıktım. Sağolsun komutanlarımız ellerinden geldiğince anlayışlı davranıyorlar. bilgilerinize(bu ara da askerden muafım ve bana çürük diyecek olan akıldan çürüklerin lafına aldırmıyorum/aldırmayacağım.)

valla sitede ben bana soru geldiğinde ne cevaplar vereceğimi tasarlıorum artık:) Referandumdan sonra. idarelerin nasıl canını yakmanın, nasıl anayasa mahkemsine gidbilceğinin hakkını nasıl arayacagının şimdiden hazırlıklarını yapıorum.
ne guzel olacak şu söz.
arkadaşım avrupa insan hakları mahkemsine gerek yok:) daha iç hukuk yolu tükenmdi. Anayasa mahkemesi var demek n guzel olacak:)
Tabi birçok arkadaşın sorularla haşır neşirliği olmadıgı için değişikliği nasıl lehimize kullanabiliriz bilmior olabilirler:)
yakında memur olan arkadaşlarımız sorunlarını aktarmaya başlayacaklar:)
kurumlar mmurlar elimize düşecek bri bir:)

bela geliorum demez:) vatandaşı kışkırtıp(haklarını hatırlatmak) kurumların üzerin salmak ve yasaları hatırlatmak çok zevkli olacak:)
Tabi yasal düzenlemelr istmek şart:) anayasaya uyarlanamsı lazım di mi bazı yasaların?
iş çok da nasıl ugraşacagız kimler ugraşacak bilemiorum:)

sakatlar olarak cevap vereyim Yılmaz Özdil'e:) İtalik yazı Yılmaz Özdil'e ait. Diğeri sakatlara:)
1. Memur maddesi: Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı, dini imanı dilinden düşürmeyen cemaatçi arkadaşların soruları arakladığı, kul hakkı yemeye utanmadıkları ortaya çıktı.

Kardeşim biz KPSS'yegirsek bile sakat olduğumuz için memur olamıyoruz. Daha yeni kazandık sayılır bu hakkı. daha önce nerdydin?
2. Eğitim maddesi: Üniversite sınav sorularının takunyalılara sızdırıldığı, kendi dershanelerine servis edildiği, milyonlarca evladımızın geleceğini çaldıkları ortaya çıktı.
Kardeşim universiteye hazırlanacagım. uygun okul arıyorum. sakatlıgımla dolaşabileceğim bir okul. Okul yuzunu gormedim. annemin sırtında gittim. Okul mrdivenini annem çıkartıyor. Derdimi düşünüyorsan aylarca birazcık benim için bagır ortalıgı yık. akp ile savaş. valla yanındayım:)

3.Güvenlik maddesi: Polis Akademisi sınavında soruların zimmete geçirildiği, tarikatçılara ezberletildiği, uzun lafın kısası, hırsızların polis olmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Kardeşim ben polis akademisine giremiorum ki:) Sakatım.almıolar içeri. polis olamıorum. tabi hırsıza cemaatçiy kalır meydan. Bn laik demokrat bir sakatım. dvletin tüm anayasal degrlrine saygı duyan. hakkımı savun girim şu akademiye. hırsızlara kalmasın mekan. Savaş benim için, savaş aylarca. akp ye cemaatçilri kovduruncaya kadar oralara beni sok gerekeni bn yaparım. o cemaatçilerl bn savaşırım.

birkacı doru olabilir fakat cogu kartel medyanın safsataları aydın doganın kartelinde olupta birtane evet diyen varmı sırf bunlariçn dahi evet mührünü basarım

Ekonomi maddesi: Kamu bankası sınav yaptı, müfettişler aldı, boru değil, müfettiş bu, sahtekârları yakalayacak, 80 puan alanlar girecekti, 70 alanlar dolduruldu, rezalet ortaya çıkınca, bilgisayarın hata yaptığı söylendi... Bir başka kamu bankası müfettişler aldı, sınavı hazırlayan özel üniversitenin aynı soruları daha önce bir başka kamu kurumunun sınavında sorduğu ortaya çıktı, suçüstü enselenen üniversite “ayy çok pardon” dedi.

Valla ben sakat olarak kpss y girdim ama sakat olduğum için hakkım oldugu halde goreve alınamdım. yahu şu sgk nın sakatları alamdıgını duydun di mi? duymaıdn mı? hatırlatayım o halde. sgk sakat olanları almıyor. bana ayrım yapıyor. akp başında bir kurum bak bak sakatlara ayrım yapıor. akp çıban başı. bu olaya el atsana aylarca. nolur şu akp ye de sgk ya da haddini bildir. sgk ayrım yapıor sakat almıor. ne sınavlar beni ertleior bir bilsen. sadece sakatlar için açılmış sınavlara girebiliorum yahu bn?
alo hişt. orda mısın?

Tayyip Erdoğanın oğlu yaptı mı peki askerlik?

yılmaz özdil ertugrul özkök yazılarını okudukca üçaşa beşyukarı aynıbukişiler halkınderdinden anlamayan uzayda biyerde yaşayan kimseler bizden cok uzaklar

Tayyip Erdoğanın oğlu yaptı mı peki askerlik?

erkek değilmiş demek ki:) Çünkü her Türk erkeği 40 yaşına kadardı galiba askerdir. :) yasaya gore galiba:)
o halde tayyib'in oğlu Türk eri değil:)

Kalem;

arabayla hız yapıp devlet sanatcısı bir kadını ezip kacabilecek kadar sağlam olduğu biliniyor oysa tayyip beyin oğlunun...

allakasi hayatimda senin kadar bilgisiz konuşan bir insan daha görmedim ? kalemin yazdiklarinin hangisi yalan ? bunu taraf yada bugün yazsaydi o zaman doğrumuydu sadece evet demekle olmuyor neye evet dedini bana özgür kendi iradenle yaz onun bunun laflarini buraya yazma hala inatla propaganda yapiyorsun bülent abi sormuş diger maddeler beni ilgilendirmiyor özürlüler hakkında yazin diye ? sana özürlülülerin çektigi bir sürü şeyi yazdim ama kendi dar açinla ne güzel cevaplar vermişin neymiş özel sektörde çalişin ben örnek vereyim balıkesirde bir adet fabrika var oda 5 aydir kimseye maaş vermiyor istanbula mi gidiyim bir örnek gittim buldum en fazla vericekleri maaş 850 lira bana bir ev bul ev istanbulda ne yiyicem ne içicem ? yazdim sana binlerce 2022 maaşi kesilmiş 90 gün siigortasi olmayanlardanda hangi otobüse rahat binebiliyorsun nerede rahat geziyorsun çalişamayan milyonlarca özürlü var bakım parasi diyeceksin %84 dayima agır özürlü yazmayan zihniyet benim zihniyetim mi ? çalişamasaydin geçinebilecekmiydin üç ayda 540 rapora göre ev fazla 840 lira ? 8 yildir bu hükümet var şikayet etme hakkı yok onlarin benim var
oturdun yerden boşboş konuşma tamam evet buna saygim sonsuz yazmişin bi evet neye evet diyorum tık yok maşallah hç bir yorumada cevap vermeden geçemiyorsun propaganda yapma parti propagandasi hiç yapma ... ben sorunlari anlatiyorum senin derdin tasan yok onu anladik daha insan gibi yaşamak senin hakkın değilmi ? utaniyorum bilgisiz boş boş konuşanlardan dikkat çekerim evet diyenlerden değil boş bilgisiz konuşanlardan sonra magdur edebiyati yapmayin evet dedikde bunlari yazdi diye !!!siyasi forumlara yaz buarasi engelli forumu hem engelliler için hiç bir yazi yazmicaksin hemde borozanlik yapicaksin ...

aa askerliğis adce saglamlar mı yapar yoksa? o yuzden mi ayıp çürük alınması?
o halde askerliktn muaf tutulanları da ayıplıyolar mı?
yani biliorsun düşün kulagın kaybı sözkonusu mesela gr yonetmeliğe gore bu işitm kaybındana sker olamıorsa muaf tutuluyor. o halde ona saglam olduguna bakıp senin soyldiğin gibi soyluyolar mıdır? askrden kaçtı diye? dışardan anlaşılmıor çünkü? bu bakış açın sakatlara çarpar bnce:)
benc galiba sen askerliğini yaptın tayyibin ogluna çatabiliosan. bana bakma ben çatabilirim. çünkü bayanlara skerlik yapmıor. anlaşılır bişi bu. benden muafiyt blgis bile istemiorlar rahatım yani:)
ama askerlik yapmak isteyip sakatlıgından dolayı askerlikten muaf tutulan biri oslaydım en azından askeriyede bir buro işi bile olsun isterdim. asker olarak ama sivvil olarak değil. o kıyafetler içinde. askerlik yaptım diyrk tzkere alarak olacak bi gorev.
o yuzden askrlik yapmak isteyen sakatları hakim olmak isteyen sakatları savcı olmak isteyen sakatları anlayabiliorum.
konuları tayyibin ogluna tayyibe gtirmey grek yok. burada aynı cbhdeyiz arkadaşlar aynı cbhede. herkse karş hm de.
tayyibinine de yılma zozdilin de kim vars ahepsine yahu!
hakim olamıyoruz savcı olamıyoruz asker olamıyoruz polis olamıyoruz olamıyoruz olamıyoruz bir de onlardan yargı ordu yurutm dinleyecez ha!
kardeşim bizi mi alınıyonuz alın savaşın anın bizi bir kere ya bir kere ya!

çözümleri konuşmak daha sağlıklı olur bence
hangi hükümet yapmadı ki torpil
şimdi yapacağımız tek şey
yeni yönetmelik için istek istemek
yeni yönetmelik ile 1 milyon insan emekli olamıyor
derceler düşürülüyor bunu haletmek de fayda var

*! Paul Valéry’nin bir sözüdür bu: ’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.’ Unutmayalım ki ancak, olumlu etkileşimler ve doğru çıkarımlarla aydınlığa çıkabilinir...
*tartışmak sürtüşmek değildir. felsefi bi adabı normları vardır!</p>

"Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı?" son derece rencide edici bi başlık neden seçilir?
bilinsin ki, BEN ENGELLENENİM

onu da geçtim herseye cevap verilirken, madem tarafsınız öyleyse neden Erdoğan bu skandalı nasıl izah edecek! - EtikHaber - Doğru Haberin Adresi gibi olumsuz tehtitlere dair suskun kalınır: ki kanımca susmak onaylamaktır.

örnekleri uzatmayım. KONU ENGELLİ FAYDALANIMI KONUSUNDAN ÇIKMIŞTIR.
başbakanın çırkinleşen israrı bir çokları gibi artık beni de korkutarak itiyor. HAYIR. çünkü asıl kast sistemi budur. işte bu nedenledir ki 12 EYLÜLLERE HAYIR. çünkü HA ASKERİ DARBE, HADA SİVİL DARBE. HAYIRDIR İNŞALLAH. hem engelliyi yasalarla koruduğunu idda edeceksin, hemde tehtit edeceksin. HAYIR bu yalanır yutulur şey değil. ONURUNUZA NE OLDU DEMEZLER Mİ?
TAKİYENİN BU KADARINA DA, HAYIRRRRRRRRRRRRR.

referandumla gelecek diğer kanunlar olumlu yada olumsuz toplumun genelini etkileyecek iken, SIRF POZİTİF AYRIMCILIK EKLENDİ DİYE siz sanıyor musunuz ki, BİZ ENGELLİLER BU ETKİLENMEDEN MUHAF OLACAĞIZ.
ASLA HAYIR bunu siz de aksini savunuyor gibi yapanlarda biliyorsunuz.
öyleyse neden bizlere sorulmadan yapılan bu spekilasyon anayasa için bizleride kullanmalarını onaylayalım. KİMSE ENGELLENENİ BU DENLİ HAKİR GÖRMEMİŞTİ ! HAYKIRIYORUMMMMMMMMMMMMMMMMM!

nedenini burada yazmıştın ilgilenenlere bakınız: 12 eylül referandumundaki engelli hakları..? [Hukuk]

erdemle

düşle ezberden konuşmak yrin sitede binlerc soru seni bkelior. baya mucadeleci birine bnziorsun. biraz yardımcı olabilir misin oturanbogaya. ytişemior yahu gariban. gelior o soru bu soru. soru soranların hpsi bizden yani engelli. yardımcı olabilir misin? anlıyosun haktan hukuktan. biraz kardeşlrine yardımcı olsan. biliosun burası özgur bir site. ve oturanboga da akp ci değil kominist:) . arkadaşlardan chp li mhp li olanlar da var. her renkten varız. burada sadec bir siyasi grup yok yani. yardımcı olabilirsin di mi engllilere. yani aynı şylir tkrarlamaktan iyidir. hak hukuk bilmyen çok aramızda. madm sakat bir yazarsın ve bilinçlisin iş başı yapmak ister misin? biraz payaşacaksın bildiğini.
okul yuzu gormemiş, memurların elinde çocuk oyuncagına dönmüş yanlış bilgilendirilen, sorusuna cevap bulmak için kıvranan arkadaşların soruları birikior birikior. bu bizim mselemiz di mi?
valla yardımcı olursan seviniriz. bak burada ayzıorum ama aslında huzursuzum. sorusuna cvap bekleyn vatandaş çok. ve bn hpsini bilmiorum. bildiğim kadarıyla yardımcı oluorum. ama ytişemiorum.
bunun sonucu kesin hem. ksinlikl englliler faydalanacak bundan. kardşlrimiz faydalanacak yani. ogrnecğiz paylaşacagız. birlikte yetişecegiz. soru sorandan öğrenecegiz soru sorana ogretecegiz. karşılıklı paylaşım bu. ve sakatların ne çektiğine şahit olacagız. bire bir.
ben şahidim yaşanılanlara. binlerce kişinin yazısını okuyor ve bildiğimi anlatmaya çalışıorum mesla. ama azıcık ytişebiliorum. ykün çoğu oturanboga da. ve benim gibi çoğu uye de yardımcı olmak için didiniyoruz ama ytişmek mumkun olmuyor...

düşle neye evet dediğini bilmeyen insanlarla ugraşiyorsun boşa yaziyorsun hipnoz olmuşlar bunlar ? makarna patatese oy satan insanlara anlaticak neyimiz var ki ? benim hakkım olan kadro boş ben ünü mezunuyum 3 bin kişi ya vardir ya yoktur kendimide geçdim 30bin kişi meb sinavina başvurmuş kanunda var olan bir hakkkımı sen verme bide benden oy iste benim isyanim bu ?

Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer, sesi çok, içi boştur

engellilerın referandum oncesı düşünülmüş olması mıgde nızı bulandırmıyormu ? bu maddeler nerdeydı bugune kadar , lanet olsun ewetınede hayırınada , yerdeyken elımızden yıyecekler , havalanacaklar basımıza pisleyecekler

merhaba arkadaşlar burda açık ve net şekilde engelliler için oturan boğa bülent beyin belirtdiği gibi özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.” ben gecen gün hastaneye randevu almadan gidip barkotumu aldım .sıraya girmeden içeri girecektim. sıradakiler bana müdahele ettiler. biliyorsunuz herşeyden önce öcelik hakkımız var.bunu söyleyince sustular. ne güzel değilmi? işte bu yasayla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmacak bunun gibi günlük hayatta başıma çok olay geliyor . sakın ha ben akpartili değilim. bu hükümet sayesinde 5510 sayılı kanunu çıkartarak çok kişi hizmet günü yetmedigi için ölen yakının dan dul yetim aylığı alamıyordu. şimdi alabiliyor. adamlar çalışıyor. korkmayın ülkemiz bölünmez taş gibi silahlı kuvettlerimiz var. o yüzden yukrıda belirtmiş olduğum . haklarımız için evet diyelim . bakın yeni aklıma geldi BÜLENT BEY NE GÜZEL AÇIKLAMIŞ Çünkü devlet baba bize araç alımında –bir sürü başka kriteri de karşılamak şartıyla- vergi avantajı sağlamış. Bunu yapınca da, tüm sakatları damgalamaya hak kazanıyor! Yani, bir pozitif hak verirken, insanın mahremiyetine ipotek koyuyor, damalı inek gibi gezdiriyor beni trafikte. EVET DİYELİM HAKKIMIZDA HAYIRLI KORKMAYIN BU ÜLKE BÖLÜNMEZ.

Plakadaki damganın kime ne zararı var anlayamıyorum.En basitinden Engelliler için özel otoparklar var karşıdaki senin plakandan anlayacaktır oranın sana ait olduğunu.Bizler için o daha iyi değilmi.Ayrıca diğer sürücü de bunu plakandan görüyor ve tedbirini ona göre alıyor yada ne biliyim belkı daha dıkkatlı davranıyor falan filan.Takıldığınız bu noktalar gereksiz bence.

Diğer bir konuda askerliğin ne kadar kutsal bir vazife olduğunu bizler biliyoruz da malesef başımızdakiler bilemiyor.

hala bakıyorum işi seçime götürmüşünüz.genel seçim yapmıyoruz... c h p, mhp li parti işini bırakın, yasalaşacak yasa lehimize. o yüzden EVET DİYELİM. bir örnek daha size
ben ist. oturuyorum. iett eninde sonunda özelleşecek. alan özel sektör eşitlik ilkesine aykırı diye mahkemeye gidip beyaz kartlar (ücretsiz) taşıma kartları için dava açıp kaldırlarsa ne olacak? zaten özel halk otobüsleri bu uygulamadan hiç menmun değil. bakın yasaya işte bu yasayla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmacak BUNUN İÇİN EVET DEMELİYİZ.

bırakın parti işini yaaa. ben mhpliyim. ama lehimize olan şeylere neden hayır diyelim. seçim zamanı oyumıu gider mhpye veririm.

bu kadar basit

hakkımıda hayırlı olan ve bizi ilgilendiren yasa için evet diyelim işi siyasallaştırmayalım. boşuna o askerlik yaptımı yok nerde oturuyorlar yandaşlr gibi şeyler yazarak boşu bosuna partizanlık yapmayalım. seçim zamanı gidip partiniz oyunuzu verin. AMA BURDA KESİNLİKLE EVET DİYELİM YASA BİZİ İLGİLENDİRİYOR ARKADAŞLAR.

hakkımıda hayırlı olan ve bizi ilgilendiren yasa için evet diyelim işi siyasallaştırmayalım. boşuna o askerlik yaptımı yok nerde oturuyorlar yandaşlr gibi şeyler yazarak boşu bosuna partizanlık yapmayalım. seçim zamanı gidip partiniz oyunuzu verin. AMA BURDA KESİNLİKLE EVET DİYELİM YASA BİZİ İLGİLENDİRİYOR ARKADAŞLAR.

Hadı canım sende neden evet diyecem beni ilgilendiren yasa normaldede cıkar bu 1 ikincisi partizanlık yapan yok kendi adıma partim yok benim partimin adını soyleyim mi sana ekmek partisi duydunmu adını duymasın tabii bence sen burada partizanlık yapıp tek bir madeyle engelileri suistimal etmeye calışıyorsun gel senide ekmek partisine alalım rahatca cekinmeden fikirlerini yaz partin olmazsa daha rahat yazarsın yukardaki soruma cevap ver bir engeliden referans isteyen partiye evet mi diyelim bunumu istiyorsun engeli normal bir vatandaş bile degil akp referansın olmasa sana iş yok diyen bir zihniyete oylemi bravoo sana bence engelli degilsin dostum sen propaganda yapıyrosun burada ...

belki bu çıkan yasayla çok engelli kardeşimiz iş bulabilecek herşeyden önce öncelik hakıkmız var.

diger partiler yapmıyormu bunu al birini vur ötekine. burda önemli olan bizi ilgilendiren maddeler. ha bir de ben de ekmek partisindenim

çılgın x akıllı adamlar dindar diye oy verir mi partiye? :) okumadan araştırmadan sadece dindar diye oy verirsen olacagın bu:)
ayrıca iş için ak partiye niçin giidorsun onu anlamadım. işçi mi çalıştırıyor ak parti binaları? niçin insanlar ak partiden iş istiyor? Partileri sadece iş isteme kapısı gorurseniz ak parti az bile size:)
Hakkınızı yasalardan aldıgınız güçle aramaz dindar diye partili diye millet vekili diye aracı arasanız olacagınız bu.
ayrıca ak partiden medet umup, referans isteyip, küçülüp, kendinden diye yardım isteyen vatandaşla da kendinden diye yardım eden ak partiliyle de yasaları kullanarak mucadele edebilirsin. bunun yolu yordamı var. hakkı olup da yardıma muhtaçken hakkı olan bir şey ak partili değil diye verilmiyorsa hangi kurum ak partiye yandaşlık yapıyor ve ak partili diye tavır alıyorsa yasaları aç oku gerekeni yap sövene ve ahirete bırakana kadar. çunku zulümle oyle çene yaparak savaşılmaz. madem hınçlısın git gerekeni yap.
Ayrıca ak partiden ya da başka partiden yasaların verdiği hakkın dışına çıkarak medet umanları uyandır.
ama en önemlisi insanlara saygı duy. kims esenin oyunun peşinde dğeil oyun umurlarında da değil zaten.

seçim zamanı hesap sorrarız ama bu bizi ilgilendiriyor arkadaşlar lütfen aklınızı başınaza alın

evet deyin

yasada özürlüler için bir temenni var uygulama nasıl olacak örnek verilemeyen bir madde ne kadar anlamlı eşitlik ilkesine vurgunun mesela vergi istisnasına yansıması ne olacak ekonomik yansıması ne olacak iş yaşamındaki yansıması ne olacak o maddeyi okuyorsunuz adeta bir ilaç gibi sunuyorsunuz madem bu ilaç etkileşimi nedir bu tür yasaların mesela 100 tanesinin 98 i doğrudur özürlüler yasası bunun en açık örneğidir ama geri kalan iki madde öyle hükümler getiriyorki 98 maddenin hç bir uygulama olanağı kalmıyor benim düştüğüm durumdan faydalanıp beni kullanıp toplumun özürlülerle ilgili vicdani durumunuda kullanarak özürlülerle ilgili maddeyle yargı ile ilgili maddeyi aynı anayasa paketine sokarak oy avcılığı yapanlara hayır diyorum bu çok seviyesiz bir durum

bak arkadaşım arkadaşının değil binlerce arkadaşın iş ihtiyacı var. burada bunların hepsine şahidiz. ak partiyi ya da başka partiyi iş imkanuı sunan bir merci gibi düşünmekten vazgeçin diorum sadece. bu sitede iş ilanları forumu var. arkadaşının aradığı iş neyse burada ilan ver mesela. ayrıca işkur'a kaydolsun. bir iş çıkar muhakkak. bu siteden duyuru yaparsın iş ilanlarına bakarsınız yani iş arama usulü bellidir. partiye niçin gidilir anlamıorum. yapabileceğimiz bişi varsa bunu vatandaşlar olarak aramızda çözelim. devlettenm gidilebilecek merciler kamu memur alımları sınavlar bellidir onlara başvurulur. lütfen hiçbbir partiye iş için başvurmayın. bunları yapmakla tüm partileri yandaşlıga alıştırıyor vatandaş farkında olmadan. yahu partiler bile iflas eder bu şekilde. ha ne yapabilrizi kamu işçi alımlarının artırılmaısnı taleop edersin. işsizlik sıkıntısını gundeme getirirsin şu gece vakti aklıma gelmior. eger vatndaş muhtaçsa kaymakamlıga valiliğe gider. olmaıd sosyal hizmetlere. bir sürü gidebileceği devlet jkapısı var. ama asla partilere muhtaç değil. vatandaşlara da muhtaç depğil. durumu bilmeidğim için haklarını sayamıorum arkadaşın için. ama arkadaşın yoksul durumdaysa ve yoksulluga kimse yardım etmediği takdirde duçarsa devletin yardımını şart kılar. bu konuda kaymakamlıklar yardımcı olur. ha ak partili değil diye yardım edilmiorsa referandumdan sonra o idareleri süründürmek de bizim boynumuzun borcu olur!
Bana gelince kendim çalışıorum kendim kazanıorum. evime bakıorum. açsam da kendim başımın çaresine bakarım. oyle ak partiye başka partiyi bırak babamdan bile ayrdım istemem. boyle bir yapım var. ha bir gun de çalışamayacak durumda olursam başımın çaresine bakmak ister ve yardımcı ararsam devlet kapısına muhta olursam devlet kapısına gdierim en önce. oyle partiye martiye babama agama bile gitmem. çünkü ben yoksulluga düştüysem benim yoksullugumu o devlete çatır çatır hatırlatır hakkımı da ararım!
burada bu konuşma hakkımı açlığı üşümeyi evsizliği ve derdin her türlüsünü çekmiş biri olarak ve ustelik bunların ustesinden gelmiş brii olarak konuşuyorum. konuşma gucumu kendi ruhumdan alıorum. evsiz kaldıgımda onca akrabaya tenezzul etmek yerine gidip camide yatmayı göze almış özgurlugun tadını ve kimseye eyvallah etmemenin havasını sonuna kadar yaşorum evelallah.

bu maddenin örnek kullanım alanı nelerdir alınacak tedbirler bölümündeki tedbirler mesela vergi istisnası mesela işveren kontenjanıdan özürlü alımı mesela aylık bağlama koşulları ssk veya bağkur prim oranları bunlara bu yasanın bir etkisi olacakmı olmayacaksa kimse kusura bakmasın bu yasa yukarıda belirttiğim gibi bir yasa temenni diz boyu realite sıfır birilerinin keyfi olsun diye ben evet demem önce bu söylediklerim cevaplansın sonra partizanlık yapılsın

bak çılgınmısın yoksa cıldırırmısın bilmem artık ben sen den şüpeliniyorum üyelik tarihinde yeni gelip burda milletin kafasını karıştırma. sen belki engelli bile değilsin.
hala işin ak partiyle biz burda hakkımızı almak istiyoruz. kaybetmek ismemiyoruz. seçim zamanı gidersin chp ymi mhpmi yoksa bdp verisin oyunu ver
yok gülerek cevap veriyormuş da. kalemden tokat gibi cevap yiyince nasılda dansöz gibi kıvırtıyorsun .HALA DİYİYORUM BUNDA PARTİ SEÇMİYORUZ.
özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.” bunun için EVET diyoruz.
ANLADINMI KARDEŞİM.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt