Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kaç yaşına gelmişsin erk, yasaları okuyup karar veremior musun? kalbin ve aklın hangisine kanaat ettiyse oyunu o yönde kullan. burada sen nasıl vatandaşsan onlar da aynı durumda. oyunun sorumlulugu san ait araştırmaıs da. millet evet demen için yazacak ve fikrin bundan sonra üç gunde degişecekse geç kaldın arkadaşım. kendi başının çaresine bak. medet umma kimseden. aklını kullan. hayır mı evet mi çıkıor bundan sonra kendin karar ver düşün. hayır diyorsan hayırdır oyun. hepsi bu ya. yahu üç dmrt gun kalmış oyun için seni ikna etmeleirni mi bekliorsun kardeşim.

ben oy kullanmmamaya ahdim var bu ulkede. en son referandum için oy vermeyi düşünüyordum oyum da "evet" olacaktı ama bu da mumkun olmadı ahdimi tutmama vesile oldu galiba:) memleketimde oldugu için sandıgım, gidemeidğimden oy kullanamayacagım. oy kullanma derdim olmadıgından ve boylesi işlemlerden nefret ettiğimden ikametgah olayını çözmemişim ve referandum trenini kaçırmışım.. bundan sonra ikametgah olayını çözecegim ama bundan sonra da bana seçim anlamında zaten faydası olmayacak.. çünkü asla babam bile olsa partilere oy vermeyi düşünmüorum. bu benim şahsi ve özel kanatimdir. beni baglar. bir alt fikri yapısı yok. içsel bir karardır. belki de tarafsızlıgımı golgelemeisnden korktugum içindir bilemem ama ben kimsenin kapısında adımın anılmasına izin vermem. özgürlüğüme düşkünümdür.
ama insanımı severim. bir ak partide bir chp de bir mhp de bir saglam bir sakat bir orda bir burda yersiz yurtsuz, magdurlardan yana bir gezer göçerim.
hepsi candır bana.

cılgın kardeşim benim yeğenim de ünüversite mezunuydu girdi kppsye kazandı memurluğu urfada gümrük memuru şef 2500tl alıyor . ak partiye felan gitmedi.eskiden di parti ayakları artık kpps var çalış kazan . kısmet nasip

alicet;

Öncelikle agzını toplayacan sonra cılgınmıyım cıldırdımı gel sen benim yanıma kim oldugumu sana gostereyim ben kimsenin kafasını bulandırmam dogru bildigimi yazarım senin gibi nekadar oy toplarsam kardır diyede "lutfen evet deyin" diye buradakilerine yalvarmam bunu boyle bilecen kafana sokacan sonra sana kim burada git engelileri duygusal olarak somur diye soyledilerse beni onlarla karıştırmayacan felsefik yada tartışma adabı ile yazamıyorsan hic bu işlere girmeyecen tokat olayına gelince ALLAH a şukur 4 sene felsefe okudum halada felsefe ve piskoloji uzerine lisans yapıyorum karşımdakine oyle bir tokat atarım ki cumlelerle oturdugu yerden kalkamaz ama ben senin zihniyetinde olmadıgm icin senin gibi elime omurumde bir kez kitap alıp bu nedir ya demedigim icin boyle şeylere tenesul bile etmem sana bukadar konuşma yeter hayattında bir kez olsun kitapcıları dolaş felsefe piskoloji mantık kitapları oku sana soylenenlere koru korune inanma cunku oyle bir dipsiz kuyuda kıvranıyorsun ki sana nederlerse onu yapmaya hazırsın bir başka konu kıvırma olayı kimler kıvırır biliyormusun bilmiyorsun ayrıca ozelden yerini yurdunu yaz sana kıvırmak nasıl olur kimler kıvırır onuda yazayım seviyeyi duşurmeden tartış tamam egitimin az olabilir egitimine gore tartış bilmemek ayıp degil ogrenemek ayıp bizim her seviyeden insana saygımız var yeterki seviyesini koruyarak tartışmayı bilsin burada kahve agzı ile yazılacaksa onuda cok guzel yazarız beceriz merak etme sen en iyisi ortam icinde nasıl saygılı tartışılır ve fikirler yazılır ogren oldumu insanlara aman evete basın lutfen yalvarıyorum demeninde alemi yok herkes istedigine basar oyunu

arkadaşlar çok açık şekilde yazmışlar,engelliler ve diğerleri için devrim niteliğinde bir kanun ,biz engelliler desteklemesinde kim desteklesin?
bu fırsat birdaha gelmez.

her zaman muhalefet edenler olmuştur olacaktırda,sizlere saygı duyuyorum,ama şunuda iyi biliyorum,birşeyler düzelirse veya engelliler için yeni birşey çıkarsa inanıyorumki bizden bir adım önde gidersiniz.

tutturmuşlar yok makarnaya oy satanlar yok kömüre oy satanlar.bu düşüncedeki insanlar hangi çağda yaşıyor yawww :D

ben hayır diyorum...
kararıma en çok etki eden olay geçen ay kas hastalarının ankara ve istanbulda protesto düzenlemesi ve bakanlığın "kök hücre tedavisine başlanılsın" mesajı verilmesine rağmen cevap dahi vermemeleri.
anayasa dediğin 367 vekille çıkar.330 vekilin var.40 vekille anlaşsaydın ülkeyi kutuplaştırmazdın.
ama ben işin maddi boyutuna bakarım.yüzlerce miting.milyonlarca afiş.doğrudan ve dolaylı olarak 1 milyar tlyi bulur.şimdi bu parayla acaba kaç tane kök hücre çalışması yapılırdı?
yandaş medya veya merkez medya aylarca ülkeyi kutuplaştırmak yerine harcadığı gücün yarısını bu konuya ayırsa ne olurdu?
bazı cemaatlerin önünü açmak için yapılan değişikliğe hayır diyorum.
bu anayasada engellilerle ilgili HİÇBİRŞEY YOK arkadaşlar zaten var olan bir maddenin benzerini getirmişler.yaptıkları alicengiz oyunundan başkası deil.

hayır sonuna kadar hayır evet denilecek bir anayasa deil bu

şimdiye kadr hangı hukumet sızı bukadar zıkretı ayagımıza gelen bu fırsata destek verelım bak demedı demeyın kılıcdar oğlunu ve bahcelıyı dınlemeyın EVET deyın son üç gun bayramınız mubarek oyunuz evet olsun:)

sonuna kadar Evet :)

en önemlisi darbe anayasasinin degismesi....tüm kalkmasi daha iyi olurdu tabii... oda olur elbet.

ferdi bence sen akıllı ol ciğerim
bakın burda akp nin yaptığı şeyleri özme onlar zaten vardı
sen 15 yılda özürlüsün emekli oluyodun
sonra 16-17-18 yıl oldu 2003 den öncekiler i vurmadı fakat şimdi vuruyor ne oldu verilen hak akp aldı mı?
araç alamıyosun niye aparat yapman lazım yyaaa kadeşim otomatik araç bana yetiyor niye uzatıyonuz bak h sınıfı ehliyet var yok olmaz alamadık kim yaptı akp
yaaa arkadaşlar övmeyin bu adamları hepsi sadakayla iş yapıyor
biz özürlüler buna düşmeyelim
evet diyenlere acıyorum
hele özürlü ise dahada acıyorummm
hayır hayır hayır işinize gelirse

Veee bir şey daha asker her an her zaman istesin darbe yaparrr yapacaktır
12 eylül de kardeş kardeşi vuruyordu o zaman nerdeydiniz asker gece işe el koyduuu sabah herşey bitti
millet kırılıyordu iyiki yaptın kenan paşam iyikiii

BİZ özrümüze öz'lük olmayan hak'larımızdan dolayı mevcut düzenler sayesinde alıştık belki (!)

Ama

Bu ülke toprakları içinde; eşinize, dostunuza, çoluğunuza, çocuğunuza, arkadaşınıza, komşunuza bırakabileceğiniz bir çakıl taşı (da) var(sa) eğer o sandığın içinden sizlerin sağlıklı bir kararı çıkarması gerekir...

12 Eylül Darbecilerine ve Mevcut Düzeni Devam Ettirmek İçin İmparatorluk Kurmak İsteyen Güruh Siyasi Düzene HAYIR !

ya arkadaslar dünya degisiyor artik birakin bu vatan toprak satiliyor propagandalarina hepimiz dünya vatandasiyiz...bizler avrupada toprak ev arsa hersey alabiliyoruz ve kimsenin giki cikmiyor , yok AKP toprak satiyor yok AKP bilmem napiyor...birakin bu holiganligi...birseyler degisiyor Türkiyede ve biz bunu Gurbetden izliyoruz ve izlenimlerimiz pozitif yönde...biz önceleri izine geldigimizde tanidik engelliler evden disari cikamiyorlardi tekerlekli sandalya olmadigindan ve inanin artik bu problemler kalkmis durumda. Bizler disardan bakinca daha objektif yani degisimleri daha iyi görüyoruz...2000 de ne engelli bakim parasi vardi ne engelli maasi vardi artik bunlar var hersey bugünden yarina olmaz ama adimlar dogru atiliyor ve önemlisi yön dogru olmasi. Bu degisimleri görüpde ve halen birilerinin gazina gelip kuru tavir almak nankörlük olur. Kendini eliter aydin cagdas sananlar böyle seyleri görmesi lazim aksine tavir aliyorlar cok üzücü. Önemli olan sonucda birileri birseyler yapmaya calisiyor bunu su an AKP yapiyor ha evet CHP de yapsa yine desteklememiz lazim. Hizmet kim verirse versin yeterki faydasi olsun topluma.

saygilar

Kalem hanım asıl soruya cevap vermek yerine etrafından dolanarak konuyu farklı yöne çekmişsiniz, kutlarım. Biliyorsunuz ki her ne kadar haklı olabileğiniz konular varsa da haksız olduğunuz konun dışında polemiklerler de var. Ben bir polemikçi değilim ama neden kadınlarda askerlik yapmaz, bu konuda bir tavır yada eylemde bulundunuz mu doğrusu merak ettim. Zira hazır konuyu engellinin askerliğine indirgemişsiniz: demezler mi öyleyse kurtuluş savaşında erkeğiyle omuz omuza çarpışan kadınlarımız, seninde vurguladığın gibi toplumumuzda engelliden eşitlik anlamında daha avantajlı ve sesi çıkabiliyorsa, NEDEN ASKERLİK YAPMAK İÇİN MÜCADELE VERMEZ.
Ayrıca pozitif ayrımcılıklardan biride askerlikten muhaf olmaksa, aksi polemik yaparak kendinizle bile çelişmiyor musuz?
Yardım demişsiniz, ,işte benim misyonum (yardımım) polemiklerinizin karşısına felsefi mantığı ve doğru bilgiyi koyarak halkımın kafasını karıştırmanızın önüne geçebilmektir.

kimse ortalığı polemiğe vermeden, dürüstçe aşğıdaki sorumun cevabı verilemez. bülent beyinde dediği gibi cevabı oysa çok basitti: http://www.engelliler.biz/forum/ayr...-evet-mi-hayir-mi-tartisma-14.html#post752523

Aynı şeyleri tekrarlamaktan bıkmadıysan ne diyim sana düşle:) Forumdaki tüm yazılarına bak hemen hemen aynı:)
NOT: neyse biraz kırmak maksadıyla yazılmış gibi olmuş yazdıklarım. o yuzden değiştirdim yazımı.

düşle askerlik yapmak isterim şahsen ben:) İçimde bir ukdedir bu. Ayrıca iyi bir subay olurdum kendime guveniorum:) hatta iyi bir general:) hele bi referandum sonrasında diğer yasal düzenlemeler gelsin, sen gör şenliği:) Ama henüz bu aşamalara gelmek için çok erken:) ben sonraki çağı hesaplıorum:)
Şimdi yasalara göre her Türk vatandaşı askerlik yapmak zorundadır. Bu bir hak değil görevdir:)
[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 1 -[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur.[/SIZE][/FONT]
o yüzden muafiyet olayı da bu görevden muaf tutulmak anlamına gelir.
Bu durumu pozitif hakla degerlendiremeyiz. Yani askeriye geçip engellilerin lehine pozitif hak düzenlemior. Tam aksine yasadan aldıgı güçle engelli vatandaş bu askerlik görevini yapamaz diyor. çunku askerliği saglam erkekler yapar. neye gore? ilgili yönetmeliğe gore belirlenmiş ölçüsü biçimi agrlığı saptanmış gözü kulagı bedeni hasarsız insanlar yapar diyor.
bu şekilde engelli erkekler bu gorevden muaf tutuluyor. O yuzden lütfen gorevle hak olayını karıştırmayalım.
benim yazdıklarımın pozitif hakla alakası yok ki. sakatlığımdan dolayı muaf tutuldugum gorevimi yapmak istiyorum:)
ben askerlik yapmak isteyen vatandaşın sakatlıgından dolayı bu goreve talip olmasının reddini eleştiriyorum.
ama aynı şekilde bu gorevden muaf tutulmak isteyen bir engelliye ya da başka gerekçelerle askerliği reddeden insanlara da bişi demiorum.
eşcinsel biri geçmiş askerlik yapmak istemiorsa bu görevi reddediorsa ona da bişi demem mesela.
ben burada sadece şu anlayışla ilgileniorum:
engelli bir erkek niçin askerlik görevini yapamasın ki?
ha referandumdan sonra ne yapabileceğimi ve bu yonetmeliğin nasıl lehime düzenleneceği konusunda anayasa mahkemeisne nasıl giderim ne yaparım düşünce aşamasındayım halen:)
her yasa değişikliği beni oldukça fazla heyecanlandırır çünkü:)

sakatlar niçin hakim savcı olamıyor peki?
:)
yargı işi saglamların harcı mı sadece:)
bak yıllardır var bu konu ama varolan bu yasalara kimsenin çıtı çıkmıor?
ama cebimizde bu sorunlar duruyor:) aklımızdan çıkarsa canımız çıksın:)
ama takdir edersiniz ki köhneleşmiş yerleşmiş bir zeminle oynamak kolay olmuyor:)
daha dün çağlar öncesinde evinden çıkamayan bir engelli erkeğin düşünü unutmak kolay mı?
dışlanan şeytan kabul edilip yakılan o genç kızın hatıraısnı unutmak kolay mı?
onların düşünde sıra yani kısacası:)
bu adımlar için kaç asır geçti sayayım mı? kaç asırda alındı bu bahsettiğiniz şeyelr yani?
kusura bakmasın kimse bu noktadan sonra bilmem şu hakimin generalin saglam bedenine tapınacak değiliz:)
rampaları yolları geç anam babam. sırf engelli oldugundan dolayı yakılmaktan öldürülmekten dışlanmaktan ormanlara bırakılmaktan bırakılan insanlardan bahsediorum ben.
onlar hayatında ne tekerlekli sandalye gordu ne rampa. ne yol ne şehir gordu. ne aşk buldu ne onur buldu. annesi sevmedi babası sevmedi. ve 30 yaşını da hiç gormediler.
bundan sonraki çağ onların! onların hediyesi olacak da!

engellilere yönelik iyileştirme sözleri sadece balon inanmayın arkdaşlar boyle bir karalama çıkar menfaat politikası izleyen birine evet demek cumhuriyet düşmanlığıdır profilinie sosyal demokrat diye yazan insanlar bile evet diyor acaba buna evet derken çıkarları ne onu bilmiyorum sakın satılmayın

arkadaşlar hepsini okudum birde bizim için eğriyi doğruyu,eksikleimizi,noksanlarımızı gidermek için her daim yanımızda olan hiç sıkılmadan usanmadan takip eden OTURAN BOĞA bey diyelim eğer evet diyorsa bende evet diyorum çünkü biz ona güveniyoruz.diyeceksinizki sanki evet ve hayır onamı bağlı deil illaki ben sadece onun kararlarında bir çok şeyi bildiğinin düşüncesindeyim.nedenmi çünkü o AKP.CHP.MHP NE dedi die deil ne yapılacak die karar verdiği için hadi hayırlı kimse duymadan isterse duysunlar kimden fayda var EVETTTTTTTTT

engellileri bu kadar seviyordunuzda:
1)8 yıldır neredeydiniz?8 yıldır neden hiçbir şey yapmadınız da şimdi meydana çıkyorsunuz?
2)8 yıldır aklınıza gelmeyen engelliler şimdi mi aklınıza geldi?
3)'pozitif ayrımcılık' deyimi bile engellilere yapılan büyük hakarettir.
4)bugün gösterdiğiniz heyecanı ve isteği 8 yıldır neden göstermediniz?aklınız başınıza yeni mi geldi?
5)ölüyü dirilten,demokrasi deyip pankart asanları döven,adalet hukuk deyip kpss de 43 puanla biyoloji öğretmeni atayan,çalınmadık soru bırakmayan ve üstüne üstlük hala görevde olan,yargı bağımsız değil deyip siyasi idarenin eline geçirmek isteyen,12 eylül darbecilerini yalan söyleyip sorgulayacağını söyleyen(zaman aşımından dokunamayacaklar),her fırsatta dini siyasete alet eden,meydanlar da şerefsizler,haysiyetsizler gibi hiç yakışmıycak kelimeler kullanan zihniyete HAYIR HAYIR HAYIR...

çılgın bakıyorum üyelik tarihine (17 .07.2010) yenisin belki özürlü değilsin!.. Bizi ilgilendiren yasa ya gelipte burda duygu sömürüsü yaparak yok ben işsizim üniversite bitirdim ak parti revarans istiyor diyemezsin burda . Yasa bizi ilgilendirdiği için evet diyoruz. Bana ne a partisi b partisi

Şimdiye kadar size özürlü raporu vermeyen şimdiki sistem degılmıydı engelli haklarımız yeniliyor dıyen biz degılmıydık_? adam olan dogru durust cevabını verir cevaplar gelsın
Şimdiye kadar %40 rapor alamayan kişiler kendi kendi başının çaresıne baksın...... diyen bu sistemi yurutenlerın cevabı degılmıydi...
Eğer deıklerınız oldugu zaman yararlı bışey gormezsek bu yorumlardakı ınsanlardan hepınızden hesap sormak lazım akıllı olan milleti düşünür dogru karar verır... millet için

ATOKSAL ismili kişi çok doğru konuştu. lutfen yukarıdakı yazıyı okuyunuz yalan mı atoksalın yazdıkarı tamamen doğru katılıyorum hemde belgelerıyle ispatlanabilir....

Bir örnek vermesıde benden özürlü raporu verebilen hastanelere gelen hastaları sağlam çıkarmaya bakın size örnegın yıllık şu limiti geçmeyın denılıyor... hadı dıyelım EVET ÇIKTI.BU DURUMDA bu yazdıgım sistemde aynen devam edecek hemde fazlasıyla özurlu raporu almak zorlaşacak.. ......Sonra: (gelecek burada ö.raporumda haksılık yapılmış dıye yorumlarla yakınacaklar)...

çılgın bakıyorum üyelik tarihine (17 .07.2010) yenisin belki özürlü değilsin!.. Bizi ilgilendiren yasa ya gelipte burda duygu sömürüsü yaparak yok ben işsizim üniversite bitirdim ak parti revarans istiyor diyemezsin burda . Yasa bizi ilgilendirdiği için evet diyoruz. Bana ne a partisi b partisi

Hadi arkadaşım hadi okuda gel once benim okudugum araştırdıgım kadar araştır sonra benle polemige girmeye kalk benle tartışmak icin senin cumlelerin yeterli degil:):):) aramızda ucurum var ben burada daha bilgili donanımlı yazdıgını anlatabilenler var onlarla tartışırım hic olmasa bişeyler kazanırım okudugumdan bu sana son cevabım senle tartışamam zaman kayıbı olur yazdıgın cumleler bana bişey katmıyor bilgi yok icinde kuru kuru alkışalamalar var parti savunması var buda bana gore degil ALLAH yolunu acık etsin umarım akpliler bu canla başla savunmanı gorurde seni daha iyi yerlere getirirler :):):)

CILGIN-X sen hatalı konuısuyosun iyi düşün.. bu konusmanda bilgi eksıklııgi hatası olmasın.........

Niye hatalı konuşuyorum sabahtan beri bir insana olanı biteni anlatıp parmaklarımı yoruyorum karşımdaki şayet anlamıyorsa bunun acıklması frekanslarımızın aynı olmadıgıdır yani ucurum var demektir ben COK SEVDİGİM BİR DOSTUMUN BAŞINDAN GECENİ ANLATIYORUM adam bana benim şahsi okulumdan bahsediyor ben engelilerden akpnin referans istedigini soyluyorum adam bana tek bir madde almış lutfen oy verin diyor bunun bir acıklması varsa siz yazın bilgi eksigili nerde ALLAH a şukur bilgimden eminim ilaki şak şakcımı olalım ilaki gordugumuzu gormezlikten mi gelelim ilaki birilerinin peşinden mi koşalım yok dostum bu bana gore degil kusura bakmayın ben dogru bildigimi yazarım engeli vatandaşından referans isteyen bir parti simdi engeliye anayasada hak verecekmiş buna inanmamı bekliyorlar guldurmeyin beni engelisine saygılı olan parti referans istemezdi burada bilgi eksikligi yada yanlış yok okudugunu anlamayanlarla catışma var bukadar basit ..

cılgın x kardeşim sen burda niye yıpratıyon kendini işte arıyon madem sözçü gazetesin de cok güzel makale yazarsın senide hemen işe alırlar burda harcanma bence emin çölaşanla beraber

Eveeeeeeeeeeeet milyon kere evettttttttttttttttt

Halâ anlamadık mı mevcut ana-sını-sa-sı yasa ( dilim sürştü ) ;) ile bir yerlere varılamayacağını ?

Sadece EVET diyin ve ilerleyen yıllardaki mükemmel gelişmelere şahit olun.özellikle engelliler açısından.

ehh tabi AKP de hak etmiyor mu artık birkaç maddeye biraz dokundurmaya :D

allakasi sende şafakta akitte tarafta yaz şu devrik içi boş bilgisiz cahil cümlerlerinle ivet ivet ivet dur akşama kadar :)

cılgın x kardeşim sen burda niye yıpratıyon kendini işte arıyon madem sözçü gazetesin de cok güzel makale yazarsın senide hemen işe alırlar burda harcanma bence emin çölaşanla beraber

Ne yazarsak yazalım anlamayacaksınız demi iş arayan kim ? benmiyim degilmiyim birdaha anlatayımda birdaha karıştırmayın engeli bir dostum akp il teşkilatına başvuruyor kendimi gecindirecek kadar bir iş olanagı saglayın her tarafa başvurdum geri cevirdiler diyor gercektende oyle valilik esnaflar buyuk şirketler hepisi engeli alımımız yok demişlerdi bu arkadaşıma akp il başkanlıgında ki vadandaş senin bu istedigini kabul etmemiz icin teşkilattan birilerinin referansını getirmen gerek diyor işte olay budur magdur fakir fukara edebiyatı yapan bir sisasi partinin durumu budur simdi burada bazı fanatik akpliler ilaki diyor ki hayır bizim partimiz bu degil yahu gozumun onundeki olayamı inanayım yoksa sizin kafanızdaki partiyemi siz kafanızda oyle bir parti oluşturmuşunuz ki asla fakir fukara hakkı yemez böyle referanslar istemz vs vs ama anadoluda oyle degil işte anadoluda bir iş yapacaksan muhakak akp il teşikilatından referans alman gerek ama bu konuda sizlere kızmıyorum 8 yıldır oyle bir işlemişler ki bu temayı fakir fukara muhtaca sahip cıkarız biz böyleyiz söyliz diye siz artık gozunuz kapalı herşeyi yapacak duruma gelmişiniz ne yapalım benim dilimin dondugunce durumu anlatım bundan sonrası sizle ALLAH arasında sizinle vicdanınız arasında ben vicdanıma sordugumda o engeli dostum gozumun onune geliyor ve elim bazı şeylere varmıyor durum bundan ibarettir umarım bundan sonra iş arıyormsun senide işe almamışlar gibi aynı cumleler kurulmaz iş arayan ben degilim hele o arkadaşımı gordukten sonra asla akp binasına gidip bişey rica etmem cunku referansım yok:):):)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt