Aynı şeyleri tekrarlamaktan bıkmadıysan ne diyim sana düşle
Forumdaki tüm yazılarına bak hemen hemen aynı
NOT: neyse biraz kırmak maksadıyla yazılmış gibi olmuş yazdıklarım. o yuzden değiştirdim yazımı.
düşle askerlik yapmak isterim şahsen ben
İçimde bir ukdedir bu. Ayrıca iyi bir subay olurdum kendime guveniorum
hatta iyi bir general
hele bi referandum sonrasında diğer yasal düzenlemeler gelsin, sen gör şenliği
Ama henüz bu aşamalara gelmek için çok erken
ben sonraki çağı hesaplıorum
Şimdi yasalara göre her Türk vatandaşı askerlik yapmak zorundadır. Bu bir hak değil görevdir
[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 1 -[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur.[/SIZE][/FONT]
o yüzden muafiyet olayı da bu görevden muaf tutulmak anlamına gelir.
Bu durumu pozitif hakla degerlendiremeyiz. Yani askeriye geçip engellilerin lehine pozitif hak düzenlemior. Tam aksine yasadan aldıgı güçle engelli vatandaş bu askerlik görevini yapamaz diyor. çunku askerliği saglam erkekler yapar. neye gore? ilgili yönetmeliğe gore belirlenmiş ölçüsü biçimi agrlığı saptanmış gözü kulagı bedeni hasarsız insanlar yapar diyor.
bu şekilde engelli erkekler bu gorevden muaf tutuluyor. O yuzden lütfen gorevle hak olayını karıştırmayalım.
benim yazdıklarımın pozitif hakla alakası yok ki. sakatlığımdan dolayı muaf tutuldugum gorevimi yapmak istiyorum
ben askerlik yapmak isteyen vatandaşın sakatlıgından dolayı bu goreve talip olmasının reddini eleştiriyorum.
ama aynı şekilde bu gorevden muaf tutulmak isteyen bir engelliye ya da başka gerekçelerle askerliği reddeden insanlara da bişi demiorum.
eşcinsel biri geçmiş askerlik yapmak istemiorsa bu görevi reddediorsa ona da bişi demem mesela.
ben burada sadece şu anlayışla ilgileniorum:
engelli bir erkek niçin askerlik görevini yapamasın ki?
ha referandumdan sonra ne yapabileceğimi ve bu yonetmeliğin nasıl lehime düzenleneceği konusunda anayasa mahkemeisne nasıl giderim ne yaparım düşünce aşamasındayım halen
her yasa değişikliği beni oldukça fazla heyecanlandırır çünkü