Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatlar için kolay bir soru: Evet mi Hayır mı? [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
çilgin bin kez yazdim cahille tartişmayin bunlara ne desen boş hayat felsefeleri boş ver iki kilo makarna bi kilo pirinç sabaha kadar evet diye melerler boşver 13 eylül ola hayrola :)

ah bide şuraya neye evet yazdiğinizi bide ifade edebilseniz borazanlik yapmadan ne güzel olucakda çok şeymi bekliyorum acaba ? ben neden hayir dedigimi günlerdir yaziyorum bi kişide şuna evet diyorum diye yazmazmi be arkadaş bu kadar mi boş olunur ? özürlülere neye evet diyorsunuz kanunda olmayan ne var kanunlar uygulaniyormu ? neden 8 senedir kanunda var olan bir madde işletilmiyor bi yazin korkmayin yahu çok mu zor beni ikna etmeniz ben akpli değilim chplide değilim ? bunu anlamak çok mu zor tartişmakdan kaçanlara diyorum evet diyipde tek kelime yazanlara sesleniyorum orda kimse yok mu ?

zihniyete bak kimsede çıt yok yaz kaç gülüyorum :) katıla katıla

cılgın kardeşim cok güzel hikaye anlatıyon yok akpartide tanıdıgın olcak tanımazsan almayız sende uyurken üstün acıktamıkalıyo sende hanifi avcı gibi kitap yazsana ackalmaz hemde duygu sömürüsü yapmazsın

bir işnde olmuş olur kimseye muhtac kalmazsın ak partiye niye gidiyon orası fabrikamı yoksa kapısında iş ilanımı var

belki okumuşsundur benden fazla ama hala cahil düşüncelerin var madur ed biyatından başka bildiginiz yok

Hükümetin hazırladığı ve 12 Eylül‘de referanduma gidecek olan Anayasa değişikliği ne demokratiktir ne de halkın çözüm bekleyen sorunlarına demokratik bir yanıt vermektedir. Metinde; siyasi partiler yasası, seçim barajları, örgütlenme özgürlüğü, demokrasinin geliştirilmesi vb. gibi hayati sorunlara yer almamıştır.
Eşitlikçi, özgürlükçü bir anayasa ancak demokratik katılımın bütün kanalları açılarak yapılabilir. İhtiyacımız olan parasız eğitim ve sağlık, güvenceli çalışma ve insanca yaşam hakkının, her kültür ve kimliğin özgürce ifade edilmesinin güvence altına alındığı, yeni bir anaysa. Kürt sorununun çözümünü de barındıran ülkemiz halklarının bir arada yaşamını güvenceye alan, din ve inanç işlerini devlet müdahalesinden çıkartan,zorunlu din dersinin olmadığı bir eğitim siteminin,12 faşizminin anasaya koyduğu YÖK ün kaldırıldığı,örgütlenme hakkı önündeki baraj vb. engelleri ortadan kaldıran, tüm çalışanların sosyal hak ve kazanımlarını koruyan yeni bir anayasa halkımızın gerçek ihtiyacıdır. Anayasa tartışmaları bu zeminde yapılmalı ve dayatılan değişikliğin hangi toplumsal sınıfın çıkarlarını savunduğu ve emekçi toplum kesimleri için neler getirip neler götüreceği açığa çıkartılmalıdır.13 eylül 2010 da dönüşü olmayan bir yola, iran gerici rejimi benzer bir yapıya engel olmak için, STK ların,üniversitelerin,ilerici, demakrat (yorgun olmayan) geniş katılımlı yeni bir anayasa için 12 eylülde evren in ve RTE nın anasasınada HAYIR demek Ülkesini seven,hayır terketmiyoruz, bu ülke bizim diyenlerin kesin kararı olmalıdır.

jeam kardeşim hiçbir partiye bende üye degilim aklımda bana yeter şimdi sana neyazsam seni inandıramam nede sen beni alıntılarla köşe yazılarıyla anca kendinizi avutursunuz başka kimseyi kandıramazsınız kandırıkclar sizigidi sizi

allakasi;

Dostum senin okudugunu anlayamama problemin mi var kim madur edebiyatı yapıyor yahu sen yazılanı oku sen anayasa maddelerinide boyle okuyup yorumlayıp evet diyorsan vay bu Turkiyenin haline demekki neden evet dedigin ortaya cıkıyor sen okudugunu anlayamıyor yorumlayamıyorsun acık acık altı cizli yazdıgım halde hala olay benim olayımış gibi anlatıyorsun vaysayalım benim olayım ben işi babandan mı isteyecem sosyal devletim ben diye odun komur makarna dagıtan partiden isteyecem madem sosyal devlet geregi o yardımları yapıyorsun bana yardım yapma iş ver ben kendi alın terimle calışayım diyecem ama nerde yaza yaza bir hoş olduk halaaaaaaa aynı yerde dolanıp duruyorsun be kardeşim yeter "JEAM" hak vermeye başladım valla kardeşim biraz edebi metin oku lutfen okudugunu gercekten anlamıyorsun yazdıklarımdan sen madur olayını cıkardınsa gercekten edebiyatın cok zayıf ALLAH bilir sen devlet memurusundur oylemi yoksa....

wedo hanım 8 senedir bu parti iktidarda hala iranrejimi diyorsunuz size kapanın burkasi giyin kırbac cezasımı verecezmi dediler neye istinaden bukadar sallıyosunuz veya size benzer bazı arkadaşlar vatan bölünür diyenler bile var 13 eylülden sonra milleti bukadar cahilmi sanıyorsunuz negeldiyse başımıza bu yüzden geldi zaten şu an beyen medigimiz 12 eylül kenan evren anayasasıda vatan elden gidiyor kominist olursunu şu olorsun bu olursunla %97 oyla kabul oldu yani sizlerin yaptıgı gibi vatan millet rejim iran olursun laiklik elden gidiyor palavralarına bu milletin karnı tok

ben memurda degilim cılgında deyilim toy hiç degilim boş yazıp boş konuşmam hasen yazmışsın ha alıntı nefarkeder sonucta oraya oyazıyı sen yazmışsın kendi inandıgın gibi farketmez camurat izi kalsın

cılgıx kardeşim

"allakasi" tamam dostum sen haklısın gordum duydum diyorum san hala camur at iz kalsın diyorsun tamam ben okadar adi birim ki durduk yere insanlara camur atıyorum o ilde oturuyorum referans isteyen il teşkilatı gorevlisini tanıyorum gordum ben okadar şerefsiz degilim insanlara iftira atacak tamamı ama sana ne yazarsak yazalım sen aynen savunacaksın belli akp sayesinde bir yerlere gelmişin borcluluk piskolojisi icinde canla başla savunuyorsun tamam ben seni anladım sen haklısın bu dogaldır seni bir yerere getirenleri savunman ugraşamayacam gece gece..

jeam ve çılgınx ve aynı şekilde bunlar gibi seviyesiz bir dil kullanan arkadaşlar bir yerde durmayı düşünüyor musunuz yoksa devam mı?
Okumasından konuştugu dile kadar insanlarla alay etmeye devam mı?
hayır ya da evet demek ya da dedirtmek için bu düşülen duruma degiyor mu?
evet diyenler grekçeleirni size yazmazsa nolacak?
hayır diyenler size grekçelirni ayzmazsa nolacak beylr?
farzedin sadece bir kelime ayzıyolar size ne? külhanbeyi misiniz sizler?

Yahu ben hanım değilim, her uzun saçlıyı hanımmı sanıyorsun.
Sana verilecek cevap yok.
Gören gözlere düşünen beyinlere iyi algılayan kulaklara ihtiyaç var bu ülkede. Henüzde tükenmediğini biliyorum.
Son sözüm bu konuda 13 eylülden sonra tarikatlara, gericilere, emek düşmanlarına 12 Eylül darbe anayasasına zamanında destek verenlere,mevcut anaysadan daha faşizan bir anayasa destek olmamak için HAYIR demek tek çözümdür. allakasi bu yazdıklarım sana cevap değildir genel yazdım.

bu skandal değil de nedir? yok mudur cevap verebilecek onurunuz!
hepinize sesleniyorum.

akp engellisini AÇIKTAN TEHDİT EDİYOR. YOK ARTIK CANLAR. madem öyle başbakanın da deyimiyle: BERTARAF OLAKSAM DA, GELECEĞİM İÇİN İNADINA BİTARAFIM! kendinizden utanın be yeter. bu ne ALLAH aşkına: Erdoğan bu skandalı nasıl izah edecek! - EtikHaber - Doğru Haberin Adresi eğer geçekten engelli için bu kadar yırtınır, hakaret eder miydiz? ALLAH, ALLAH İLE ALTATANLARIN HESABINI SORSUN: LANETLİYORUM.

Referandum sürecinde devletin tüm olanaklarını seferber eden AKP, engelli yurttaşları rencide eden bir uygulamaya imza attı. AKP Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, kentteki engellilere gönderdiği bayram tebriğinde kendilerine her ay asgari ücret tutarında ücret ödendiğini anımsatarak Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak pozitif ayrımcılığı içeren düzenlemenin yer aldığı anayasa değişikliğine evet oyu vermenizi diler, bu vesile ile Ramazan Bayramınızı tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarımdedi. Mektubu savunan Çelik, engellilere yardım yapılmasına ilişkin düzenlemeyi AKP’nin getirdiğini belirterek Biz bunu hükümetimizin bir icraatı olarak görüyoruz. Ben bunda da son derece haklı olduğum kanaatindeyimdedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in desteğiyle geçen hafta düzenlenen 50 bin kişilik iftar yemeğinde yapılan evet propagandasının yankıları sürerken bir skandal uygulama da Balıkesir ’den geldi.
Kutlama tebriği gönderdi
AKP Balıkesir İl Başkanı Avukat Adil Çelik, kentteki engelli yurttaşlara bayram nedeniyle birer kutlama tebriği gönderdi. Tebrikte, açık bir dille referandum propagandası yapan Çelik, önce devletin engellilere ödediği evde bakım ücretini anımsattı, sonra da bu ücretin karşılığında evetoyu istedi.
Devlet yardımını partisinin yardımı gibi gösteren Çelik, tebrik mesajında şunları dile getirdi:
Anayasada ifadesini bulan sosyal devlet olma ilkesinden hareketle; engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik olarak, 2007 yılından bu yana ağır özürlüsü olan ve bu özürlüsüne bakan her vatandaşımıza yasal şartları tutması kaydıyla her ay düzenli olarak net asgari ücret (544.44 TL) tutarında evde bakım ücreti ödenmektedir. 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan referandumda engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak pozitif ayrımcılığı içeren düzenlemenin yer aldığı anayasa değişikliğine EVET oyu vermenizi diler, bu vesile ile Ramazan bayramızını tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.
‘Benim partim yaptı’
Skandal mektup üzerine telefonla ulaştığımız AKP Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, mektubu doğrularken Mektuptan evet oyu verin, yardımlar devam etsin anlamı mı çıkıyorsorusuna, Ben öyle bir anlam çıktığı kanaatinde değilimyanıtını verdi.
O zaman neden yardımları anımsattınız? Direkt bayram kutlaması yapmak yerine böyle bir yolu tercih etmeniz merak uyandırdısorusu üzerine de Çelik, Olabilir, merak etmiş olabilirsiniz. Bizim de kanaatimiz bu. Engelli vatandaşlarımızın hem bayramını kutladık, hem bu vesileyle referandumda destek istemiş olduk. Neticede ben siyasi bir partinin il başkanıyım biliyorsunuzdedi.
AKP Balıkesir İl Başkanı Çelik, Yardımları siyasi partiler değil, devlet yapmıyor mu?sorusuna da şu yanıtı verdi:
Elbette ki devlet. Bu düzenlemeyi getiren ve bunun ödenmesine vesile olan da Ak Parti hükümeti, yani benim partim. Bundan önce böyle bir şey yapılmamış. Biz bunu hükümetimizin bir icraatı olarak görüyoruz. Ben bunda da son derece haklı olduğum kanaatindeyim.

Pardon kime dedin seviyesiz diye sanırım benim nickimi karıştırdın yoksa seviyesizligin ne oldugunu sizin cematin dili ile yazarım gorursunuz adınıza yakışır şekilde cumleler kurun Melek hanım yoksa mahcup olursunuz..

akp sinin de Allah belasını versin!!!! şu duruma bakın yahu! gören de milletvekili seçimi var sanacak!!!

çılgın x burası mahalle dğil karıştırma. seviyesiz dil kullananlar dedik iyi oku.

Tanımadıgınız insanlara seviye tespit sınavı yapmayın bence kimin nekadar seviyeli olduguna siz karar vermesiniz okadar merakınız varsa seviye tespit etmeye once bulundugunuz cemaatin seviyesini tespit edin ne kadar ayıp ya agzınız acıldımı sizden hoşgurulusu olmaz ama biraz uzerinize geldik mi hemen agzınıza gelen hakareti edersiniz bunlar sizi ele veriyor hanım efendi farkında degilsiniz..

kalem ben gayet seviyeliyim seviyesiz boş konuşanlara söyle onu düşüncesini belirten adama sen git gözcüde yaz şunda yaz bunda yaz diyen seviyelide bende boş konuşuyorsunuz demem mi seviyesizlik sizden ögrenecek değilim seviyeyi neye göre kime göre seviye !!! herkes haddini yerini bilsin burasi sizin okulunuz bizde sizin ders verdiğiniz çocuklariniz değiliz yeterlimi?

burada bir cumleyl derdini anlatmaya çalışan arkadaşlar var. burada o bir cümleyi kurmak için kendi kendine okuma yazma ogrenenler var. okul yuzu gormeynlr var.
derdini anlatamayıp kıvrananlar var. e nolacak şimdi?
soylemsinler mi bir cumle kanaat hakları yok mu? düşünclrini açıklamakla yetinip anlatamıyorsalar size ne? akılları yokmu?
istre hayır ister evt drler size mi düşmöüş bunu sorgulamak?

yahu nasıl olur? nasıl olur? nasıl kurdugu cumlelere okudugu okula aklına duşuncesine laf atarsınız nasıl?
ya içinde alay ettiğiniz insanlardan okula gitmemeiş insanlar var!
bu mu suçları?

sakat oldugu için okula gondrilmemişşşşşşşşşşşşş!!!!

ben bir cümle yazanlara tek kelime söylemedim bu birincisi benim laifim git şu gazetede yaz şunda yaz bunda yaz diyenlere buda ikincisi burasi tartişma paltfomu bu konuda biz tartişalim diye açilmiş seni rahatsiz eden ne ben onu anlamadim kime hakaret etmişiz herkeze saygiliyim dedim ben fikir tartişmasi yapmak istiyorum allakisinin yorumlarini yazilarini oku ondan sonra burda ögreticilik yap ahkam kes olurmu ? sizlede tartişma niyetinde degilim hayir diyen adama kimin hakkı var git şurda yaz burda yaz demeye yada git özel sektörde çaliş demeye ? bu kadar mi basit yani !!!
kalem konuyu çarpitma demogojinin yeri değil burasi ? internet platformu burasi gülüyorum sana yahu bişey demiyrorum benim laf attim insan gözcüde yaz çölaşanda yaz diye satir satir yazi yaziyor sen büyüksün allahim !!!

Ama burda siz ahlam kesiyorsunuz. karşınızdaki insana ögrenci muamalsi çkeiorsunuz. nasıl bir duygu bunun size yapılması? ben de sizin aklınızı ölçeyim mi o halde? nasıl bir duygu yahu bu? buna kimin hakkı var oylyse? kimsenin yok!

kavgacı bir dildi kullandıgınız! ve kavga istiyorsanız burdayım! evet buyrun! başlayalım.

evt diyenlere de hayır diyenlere de sözüm. bu tarz dili kullanıyorsalar eger. bn de kullanıorum işte.

Kalem amacımız sorgulamak değil elbette.Yukarda yazmışsınız ya "okuma yazama bilmey var,derdini anlatamayanlar". İşte derdimiz onlara gerçekleri göstermek ve doğru olanı aktarmak. Siz sevyesiz sevyeli ölçümünüzü nasıl ve neye dayanarak yapabiliyorsunuz.
Birde ne var mevcut başbakanın uslubu yanında burada yazan arkadaşların uslubu gayet sevyeli ve düzeyli.
siz bu konuları bırakın herkez kendinden sorumludur uslup konusunda.

akla paydos yani. tartışmak için yazacagım sadece.

wdo bunun için tartışsalar bunun için bagırsalar anlarım. ama yanlış insanlarla kavga edilior. ilkokula bil girmmiş uyenin altına yazılıor aham kesilior. sorunsana bunun hesbını kolaysa diyesi gelior insanın. hayır dese d o benim kardeşim evet dese d.
bizim derdimiz bu drt.

kalem ben kime ahkam kesmişim ? akıl ölçmek ne benim haddime nede sizin haddinize bu ikincisi ? ayrica siz engelli değilsiniz sanırım birakta biz engelliler tartişalim buranin ögretmeni değilsiniz banada karişamazsiniz varsa hakaret kötü söz iletirsiniz moderötere verecekse verir cezami kimseyide aşşaladim yok herkese elimden gelidigi kadar yardimci oluyorum eski nickimde ozcemoz bana çok teşekkür ettiniz konularda olmuştu hatirlatirim sakın ama sakın bana öğretmen edasinda yaklaşmayin sakın !!! ben burda ilkokul mezunu adama ne demişim boşkonuşmayin tartişalim demişim ilkokul mezunuysa kendi ifade edemiyorsa burda satir satir herkese laf yetiştirmesini biliyor ? sizemi kaldi bireyin savunmasi ? hayatiniz acitasyon hayatiniz demogoji hayatiniz mgdur edebiyati !!!

[FONT=Verdana][[FONT=Verdana !important]9 Eylül 2010 23:41[/FONT][/FONT][FONT=Verdana] [FONT=Verdana !important]judges birincisi zeka özürü olan birine senin gibi geri zekalilarla muhatap olmam demen çok hatali bu 1.cisi burda yüzlerce zihinsel arkadaşimiz var anlama sorunlarida olabilir kimseyi aşşalamaya senin hakkın yok bide kalkmiş hak hukuktan neye evet diyeceğim diyorsun insan biraz utanir senin özrün ne biri sana senin gibi körle yada senin gibi topalla tartişmam dese hoşuna gidermi şimdi bunlari okuyan senin evet diyen cümlelerine inanirmi ? samimi olun biraz!!! ondan önce önce insan olun !!![/FONT][/COLOR]
[/FONT][/COLOR]

gerçeklrin nasıl gosterildiğine bakar mıısn wedo? lütfen yukardaki ayzılanlara bak...

çılgın akp y de sövsen dinime de sövsen umurumda dğil. hele cemaatler hiç!
ama burda birilerinin okuyup okumamasını sorgulama kuçumseme aşağılama hakkı kimsde yok. işte bundan rahatsız olurum!

Sayın Melek hanım bir soru soracam Sayın Başbakanın uslubu hoşunuza gidiyor mu? sakatlar icin basit bir soru evet yada hayır:):)

Anlamayana anlamamaya israr edene ben 100 kere iş isteyen ben degilim arkadaşım dedigim halde iş bulamadın diye saldırma diyene başka ne yazılabilirki demekki bir yerde bir terslik var aramızda bir uyumsuzluk var demektir oda insanı yonden bir uyumsuzluk olmadıgına göre bilinc ve hayat goruşudur demi sayın Melek hanım

Buradan alaşılıyor ki ülkenin durumunun neden bu halde olduğunun sorunu eğitim. Eee tabii paralı ve kalitesiz eğitim olursa fazlası beklenemez. Ama ne varki eğitimsiz bırakıp insaları dümen sularında götürmek kolay. İşte bunun içinde HAYIR demek en akılcı olanı.

yukarda memurlar nette bir arkadaşa verdigim cevap bu yeterince açık oldumu ? nasil biri oldugum konusunda ...

hah boyl duzgun ayzılsa anlarım wedo. işte burada bir fikir sunuyorsun. egitim sorunu derkn karşındaki insanı aşağılamıor soruna dikkat çkeiorsun. peki yukardaki dillre n diyorsun. aşırı sinirli oldugum için anlatamıorum. arkadaşlara sen anlatabilir misin uslupları konusunda? ne yazsam akp cemat şu bu lafları gelecek karşıma. rica ediorum şu derdimis sen anlat arkadaşlara...
en azından hayır dediğin için senden bir çıkar ummazlar ve dilini anlayabilirler belki... ben n dersem boş...
hepinize hayırlı bayramlar diliorum. bana musade...

kalem kimse okul seviyesi yazmadi hala haddini aşiyorsun !!! ben ne kimseye sen ilkokul mezunusun dedim nede aşşaladim bana verilen üslüpla cevap verdim bunu anlamak zor değil sizin kadar zeki ve bir okadar seviye ölçmeye kadar işi vardiracak biri için bu yazdigim anlamasi zor değil değilmi?

benim neden hayir dedigimi neden iş bulamadiğimi kanunlarin neden uygulanmadini 2022 maaşi kesilen otobüse binemeyen kaldirimi olmayan insan var diyorum verdikleri cevaba bak ondan sonra konuş yukariya bak diyeceğine ?

Ya arkadaşım bak ben o arkadaşa 100 kere iş isteyen ben degilim benim dostum dedigim halde devamlı bana belden aşagı vurmak icin iş bulamadıgın icin saldırma diyor bende insanım bir yere kadar sabır taşı olsam catlarım sonra diyor ki kelam hanım tokat gibi lafı yapıştırdı şimdi kıvırma diyor yeter ama bukadar hakarette karşılık egitim seviyemiz farklı anlaşamıyoruz demek mi suc oldu melek hanım onun bana kıvırma demesi tokat yedin susdun demesi suc olmadıda benim bu cumlemi sizi kızdırdı yapmayın ALLAH aşkına adam bana agzına geleni soylerken neden beni savunmadınız bunuları yazamasın demediniz de benim bir cumlemi agızınıza sakız yapıp cigniyorsunuz polomik yaratmak icin mi

aynen katiliyorum cılgın x bana verdikleri cevabida okur isen çildirmamak elde degil arkadaşin tuzu kuru bu kesin ? ben işsizim diyorum oturdu yerden özelde çaliş diyor balıkesirliyim ben burda fabrika bile yok özel sektör yok ne yapmam lazim o zaman benim istanbulami gelmem lazim geldim diyelim 850 lira maaşla nasil ev tutayim nasil geçineyim diyorum tık yok :) cahil ya arkadaş bizi gözcüye iş bulursun diyor bu ne terbiyesiz bir uslup bune terbiyesiz yaklaşim !!! laf söyledik mide vay efendim sen nasil söylersin o bana söylüyor o zaman neden sesin çıkmiyor gıkın çıkmıyor ? çıkmaz bayan öğreticimiz anca bize sesi çıkar ...!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt