herkese merhabalar. bende kardeşimin yerine takipçiyim ağabisiyim ben. benim kardeşim spastik engelli ama spastik engelinde hangi hastalıklar var bilemiyorum. o yüzden kısaca kardeşimin durumunu açıklayayim;
kardeşim şuan 24 kilo, 10 yaşındadır.kardeşim orta- ağır mental retardasyon zihinsel engellidir, kalp hastasıdır ve vücudu tamamen güçsüz kuvvetsiz, yumuşak spastiktir, zeka geriliği 3 yaşında gösteriyor. bütün hastalıkları doğuştan oldu yani doğum öncesinde oldu. nefes darlığı var çabuk yoruluyor 100 150 metre yürüdükten sonra yürümüyor dinlenerek yürüyor, yoruluyor o yüzden kardeşim kucağımıza taşıttırıyor ve taşımaya mecburuz. hiç konuşamıyor ama sesini yükseltebiliyor. 3 yaşında emeklemeye başladı, 5 yaşında yürümeye başladı ve şimdilik 10 yaşında yürüyor ama bizim gibi sağlam yürüyemiyor koşamıyor 24 saat bakıyoruz ve özellikle dışarıda sürekli yanındayız. biz olmasak çabuk kaybolur daha önce böyle nedenler oldu ama kardeşim dışarıya kaçmasına rağmen kayboldu. eğitimi özel rehabilitasyonda hocasıyla birebir eğitim alıyor. bu açıklamaya rağmen kardeşimde spastik bölümünde hangi hastalıklar var bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum? bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim teşekkürler.