Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni SUT (24 Nisan 2011)

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
950
24 Nisan 2011 Güncel: SUT'da yapılan değişiklikle son halini alan ilgili madde aşağıda. Çocuk alt bezi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır:

7.3.2. Hasta alt bezi
(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda tanı belirtilmek kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi veya çocuk alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda, rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
(2) Hasta alt bezi ve çocuk alt bezi bedellerinin ödenmesinde, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz. Çocuk alt bezi bedelleri, SUT eki EK-5/A-1 Listesinde “301.220” kod ile yer alan “hasta alt bezi” için belirtilen fiyat üzerinden ödenir.

(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.

(4) İdrar inkontinansı ve gaita inkontinansı olan hastalara hasta alt bezi ve kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır.

(5) Sadece idrar inkontinansı olan hasta alt bezi kullanan hastalara kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde, kendinden jelli sondanın bedeli Kurumca karşılanmaz.

(6)Sağlık kurulu raporunda; kolostomili hastalarda idrar inkontinansı, ürostomili hastalarda gaita inkontinansı olduğunun belirtilmesi halinde hasta alt bezinin bedeli Kurumca karşılanır.

Iyi günler arkadaşlar. Ben bu sabah 4 yaşındalik kızıma alt bezi ödemesi için sgk evrak vermeye gittim. Faturada aldığım bezlerin ubb kaydının olmadığını söylediler. Ben de bez firmasını aradım. Firmanın kayıtlı 4 adet büyük boy bezi kayıtlıymış. benim aldığım bezi kaydetmeleri için ricada bulundum. Biz size haber veririz dediler. bakalım sonuç ne olacak.

peki bunu hangi bölüme yazdırabiliyoruz.rapor şart diyor ama hasta bezi veren firmaların dağıttığı broşürlerde!

yeni değişikliklerden maalesef ne eczanelerin ne,bez veren depoların nede doktorların haberi var:(

UBB' ye kayıtlı çocuk hasta alt bezi olarak alabileceğimiz marka veya barkot numaralarını bilen varsa yazarsa sevinirim.

Ben şunu anlamadım? Herhangi bir eczaneden hasta altbezi alsak, faturasını raporumuzla il sağlık müd. versek karşılamıyor mu?

gokay;

önce uzman bir doktorun reçeteye yazması gerekiyormuş.120 adetden başlıyormuş.biz eczaneden ücreti ödeyerek alıyormuşuz,sonrasında ssk 1 ay sonra ödediğimiz miktarı bize ödüyormuş.eczacıdan aldıgım bilgi bu,ama eczacıların ve bez dağıtan depoların hala rapor istemeleri enteresan!raporun kaldırıldığından haberleri yok sanırım hala.bende raporun kaldırıldığını buradan öğrendim.

aldığımız eczanenin buraya kayıt olma şartı mı var?

İyi günler arkadaşlar. Hasta altbezlerinin faturasının tahsilatı hakkında bilgi vereceğim.

Arkadaşlar hasta alt bezi için önce hasta adına hasta altbezi raporu çıkartılması gerekiyor. Rapor nöroloji bölümünden çıkartabilirsiniz.
Raporun tanısında ,hastanın rahatsızlığının , gaita ve idrar kontrolünün olmadığının belirtilmesi gerekiyor.
Raporda (günlük 1x4 adet kullanılması gerekmektedir) yazması gerekiyor.
Kurum 2 aylık 240 adet bez parasını ödüyor. Yaklaşık olarak 170 tl civarı. Fazlasını cepten karşılıyoruz.

Rapor çıkartıldıkdan sonra doktorunuza günlük 1X4 adet 2 aylık doz olarak 240 adet hasta alt bezi reçetesi yazdırıyorsunuz. Aldığınız bezin ubb'ye (ulusal bilgi bankasına) kayıtlı olması gerekiyor. Internet üzerinden kotrol edebilirsiniz.

(T.C. Saglik Bakanligi Ilac ve Tibbi Cihaz Ulasal Bilgi Bankasi)

Ürünün ubb kaydını konrol etmek için vermiş olduğum siteye girin. Orada bilgi bankası yazan yere tıklayın. Ondan sonra tıbbi cifaz yazan yere tıklayın. Açılan bölümde barkod yazan yerin karşısına ürünün barkod numarasını yazıp görüntü yazan yere tıklayın. ürün kayıtlı ise alt tarafta ürünün bilgileri çıkacaktır.
Yazının son kısmında kırmızı rekli yazıyla detay yazar. Oraya tıklayıp ürünün ubb bilgilerine ulaşabilirsiniz. O bilgileri yazıcıdan çıktı alıp evraklarınıza eklemeniz gerekiyor.
ürünün medikalden alırsanız ubb çıktısını medikalcinizden isteyin. Eğer marketten alırsanız benim tarif ettiğim yerden kendiniz çıkarırsınız.

fatura hastanın adına olacak. hastanın tc numarasınında yazdırın. ürünün marketten alıyorsanız faturaya elle 240 adet bez satılmıştır diye yazdırıyorsunuz. firmanın kaşesini bastırıp imzalatıyorsunuz. Faturayı kestirip üzerinede 1 adet ürünün barkodundan yapıştırıyorsunuz. faturanın arkasınada kendiniz 240 adet bez aldım yazıp imzalıyorsunuz.
Kimlik ve karne fotokopilerinide evraklarınıza ekleyin. çalışanlar için vizite kağıdıda istiyorlar. sgk kurumundan dilekçe veriyorlar . onun da doldurup evraklarla birlikde kuruma teslim ediyorsunuz.

Gerekli incelemelerin ardından yaklaşık iki ay sonra tc ziraat bankansına tc. Numaranıza parayı yolluyorlar.

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana .herkese hayırlı günler. Allah tüm hasta yakınlarına kolaylık versin.

Bu ayrıntılı güncel bilgi için çok çok çok çok teşekkürler. Sağolun.

Anladığım kadarıyla bundan sonra hasta bezlerini sadece medikalcilerden almak zorundayız.Eczaneler TİTUBB'a üye olup giriş yapmıyorlar, bu sisteme medikalciler kayıt yaptırıyor. Marketten aldığımız ürünlerde UBB siteminde görünmediği için medikalcilere mahkumuz.
Medikalcilerde ürünler hem pahalı hem de istediğimiz ürün zor bulunuyor. Ya da medikalciyle anlaşacağız faturasının KDVsini ödeyeceğiz, marketten aldığımız ürünlerinde barkodunu sisteme girmelerini isteyeceğiz.

Bir yanlışım varsa lütfen düzeltin.

çok sağolun ancak ben yinede takıldım ürün ulusal bilgi bankasına kayılıt olmasına yeterli değil mi ben anlattığınızdan bunu çıkardım...yardımcı olurmusunuz...

ürünün nereden alındığı önemli değil. önemli olan ubb ye kayıtlı olması gerekiyor.

Serpol79 ürünün nerden alındığı önemli değil demişsiniz.Marketten aldığınız bir ürünü ubb kaydını nasıl yapacaksınız?Oraya sadece yetkili firmalar kayıt yaptırabilir.

Galatalı arkadaşım marketten aldığın hasta altbezlerinde bahsediyorum. çocuk bezlerinden değil. çocuk bezlerinin kaydı yok.

Netice olarak bu mevzuatla çocuk bezlerinin ubb kaydı olmadığı için SGK ödeme yapamayacak ve herkes bezini kendisi alacak.Ancak molfix ve can bebe firması ürünlerini ubb kayıt ettirmek için başvurmuşlar.Şu an temas içindeymişler, olumlu sonuç alırlarsa bezi isteyen istediği yerden alabilecek.

Hasta konuşamıyorsa bez ücretleri nasıl alınacak?

Merhaba,

Annem 3 buçuk yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu yatalak duruma geldi. Herhangi bir felç olmamasına karşın, kendi iradesiyle hiç hareket edemiyor, konuşamıyor. Bu yüzden de kendini ifade etmesi, imza atması, sorulara cevap vermesi gibi şeyler imkansız.

Bir hasta raporumuz mevcut, raporun içeriğini tam hatırlayamıyorum, gerekli ise rapora bakıp buraya yazarım. Şimdiye kadar hasta bezi geri ödemesi için hiç başvuruda bulunmadık. Benim sorularım şöyle:

1. SGK'dan hasta bezi ücretinin geri ödemesini, kendisi bankaya gidemeyeceğine veya gitse de imza atamayacağına göre, bizler çocukları olarak nasıl tahsil edeceğiz?

2. Kimi yerde 1 aylık deniliyor, kimi yerde 2 aylık. Doğrusu hangisidir? SGK en fazla ne kadar sürelik hasta bezi geri ödemesi yapıyor?

3. Hasta bezinin dışında çoğunuzun bilebileceği gibi, yatak koruma bezi denilen düz bezler de var ve mecburen düz bez de kullanıyoruz. Bu bezler için de ayrıca bir geri ödeme var mı?

Teşekkürler.

Not: Yatalak hastaları olanlar için tavsiyeler:

-Hastanız idrar sondası kullanıyorsa, eğer mümkünse sonda kullanımını bırakıp bez kullanmaya başlayın. Enfeksiyon açısından kesinlikle tercih edilmeli. Biz enfeksiyon sorunu çok yaşıyorduk sonda kullanırken. Beze geçince çok şükür hiç kalmadı böyle bir sorun.

-Hasta bezi kullananlara, imkanları varsa hasta bezinin içine bir de çocuk bezi koymalarını tavsiye ederim. Çocuk bezinin kanatlarını ve yapışkanlarını kesip hasta bezinin içine yerleştirip hasta bezini normalde yaptığınız gibi bağlayın. Çocuk bezleri, hasta bezlerine oranla kesinlikle çok çok çok daha emici. Hastanız idrarını yapsa bile gerçekten altı kuru kalıyor ve çocuk bezleri hasta bezlerine oranla daha uzun süre dayanıyor. Enfeksiyonlar ve hastanızın rahatlığı açısından çok yararlı.

Herkese merhaba,
Yatalak yaşlı hasta yakınıyım. Yıllar sonra hasta bezi geri ödemesi için raporumuzu çıkarabildik. Ocak 2011'de prosedürde değişiklikler olduğu için tahmin edemeyeceğiniz kadar çok uğraşarak ilk geri ödeme başvurumuzu yaptım. Bu ay hasta bezi geri ödemesi almak için uygulamamanız gereken prosedürü aşağıda yazacağım. Fakat birkaç ay içinde prosedür yine değişecekmiş ve büyük ihtimalle eczaneden ilaç gibi alınacak. Yani SGK da aslında bu prosedürün hasta yakınlarına eziyet olduğunun farkında, iyileştirmeye çalışıyor. Aşağıda yazdıklarımı ocak/şubat belki mart 2011 döneminde geçerliymiş gibi düşünün. Bir de çocuk bezi hakkında bilgim yok, sadece yetişkin hasta bezi için yazıyorum.

SGK ayda 84.50 tl'ye kadar geri ödeme yapıyor. Yani siz önce bezi satın alıyorsunuz onlar sonra 84.50 tl yatırıyorlar. Şu an için yapmanız gerekenler şunlar:

1. Bez raporunu çıkarın.(Bu da bizim için ayrı bir maceraydı ama burada herkesin elinde raporu var kabul ediyorum.)
2. Raporda belirtildiği gibi aile hekimi ya da nöroloji uzmanına bez reçetesi yazdırın. Şu anda 2 aylık yazdırabiliyorsunuz. Hekiminize "2 aylık yazar mısınız?" diye sorun. Bazıları yazmıyormuş ama SGK memuru bana 2 aylık yazdırabileceğimizi söyledi.
3. Raporun fotokopisini çektirip reçeteyi yazan hekime "aslı gibidir" yazdırıp imzalatın. Bu gerekli olabilir ama olmayabilir de.
4. Medikale gidin. Medikale geri ödeme almak üzere bez almak istediğinizi; size bezlerinizle beraber:
a. Hasta adına kesilmiş fatura
b. Aldığınız ezin Barkodu
c. Barkod uyumlu UBB (ulusal bilgi bankası) çıktısı ve
d. Medikal'in UBB Kayıtlı Yetki Belgesi'ni
verip veremeyeceklerini sorun.
Bunları medikalin kendisinin vermesi gerekiyor. Siz hastanıza bakmakla uğraşırken bir de UBB eski sürüm çökmüş mü diye bilgisayar başında UBB çıktısı peşinde koşmayın. Bu tamamen medikale ait. Eğer size bunların hepsini tedarik edemeyecek ya da etmeyecekse o medikalden almayın başka yere gidin. Kağıtları almadan faturayı kestirmeyin. Faturanın üstüne aldığınız bezin Barkodunu yazdırın.
5. Medikal eğer bu kağıtları verebiliyorsa zaten sizi yönlendirir. Raporunuzun fotokopisini çeker. Boşlukların doldurulduğu bir dilekçe var, onun bir kopyasını da size verir, doldurursunuz.
6. Dilekçe örneği medikalde yoksa SGK'ya gidince de veriyorlar. Hasta ağzından dilekçe ama oğlu/kızı/torunu vs de imzalayabiliyor. Dilekçeyi doldurmak için hastanın sağlık karnesinin ön yüzünde yazan bilgiler gerekli. Tahsis no, TC kimlik No. Ayrıca bilmiyorsanız Ziraat Bankası'ndan hastanızın maaş hesabının IBAN'ini öğrenin. Bu dilekçeye IBAN'i de yazın. Direkt hesaba yatmasını istediğinizi belirtin.
7. SGK'ya gidince raporunuzda SGK hekimi onayı yoksa ilk önce sizi binadaki SGK hekimine onaya yollayacaklar. SGK hekimi de raporu okuyup mühür-imzalayacak.
8. Son olarak
- rapor aslı
- rapor "aslı gibidir" onaylı fotokopisi
- reçete
- Barkod
- UBB çıktısı
- yetki belgesi
- dilekçe
- IBAN
- sağlık karnesi
ile beraber SGK'ya gidin.

Herkese kolay gelsin, eksikler ve sorular varsa başlığı takip edeceğim. Umarım yardımcı olmuştur. Prosedür değişirse yine yazacağım. Görüşmek üzere, esen kalın.

ayrı bir post yapamadım, badidi'ni sorularını cevaplamaya çalışayım:
Bir hasta raporumuz mevcut, raporun içeriğini tam hatırlayamıyorum, gerekli ise rapora bakıp buraya yazarım. Şimdiye kadar hasta bezi geri ödemesi için hiç başvuruda bulunmadık.
Hasta altı bezi geri ödemesi alabilmek için "bez raporu" biye tabir edilen nörolojiden alınan üstünde "mesane ve rektum" kontrolü yoktur" yazan bir heyet raporu olması lazım.

1. SGK'dan hasta bezi ücretinin geri ödemesini, kendisi bankaya gidemeyeceğine veya gitse de imza atamayacağına göre, bizler çocukları olarak nasıl tahsil edeceğiz?

Ziraat Bankası, maaş aldığı hesaba yatmasını talep edin, IBAN vermeniz lazım. TCKN'ye de yatabilir. Bizde vekaleti var, bankamatikle çekiyoruz. Bankadan görevli her yıl gelip kontrol ediyor hala yaşıyor mu diye.

2. Kimi yerde 1 aylık deniliyor, kimi yerde 2 aylık. Doğrusu hangisidir? SGK en fazla ne kadar sürelik hasta bezi geri ödemesi yapıyor?

2 aylık yazdırabiliyorsunuz, rapor 1 yıllık çıkıyor, süresi dolunca yeni rapor çıkması gerekir.

3. Hasta bezinin dışında çoğunuzun bilebileceği gibi, yatak koruma bezi denilen düz bezler de var ve mecburen düz bez de kullanıyoruz. Bu bezler için de ayrıca bir geri ödeme var mı?

Maalesef bildiğim kadarıyla bez dışında diğer sarf malzemeleri geri ödeme kapsamında değil.

Öncelikle, yaptığınız detaylı açıklamalar için teşekkürler. Ancak anlayamadığım ve tam anlatamadığım bazı noktalar var.
SGK ayda 84.50 tl'ye kadar geri ödeme yapıyor. Yani siz önce bezi satın alıyorsunuz onlar sonra 84.50 tl yatırıyorlar.
Bu durumda SGK 70 kuruş (0,70 TL) gibi bir bedel mi ödüyor bez başına? Zira aylık en fazla 120 adet ödüyor diye biliyorum. Tanesi 0,70 TL'ye bezi nereden bulacakmışız onu da pek anlayamadım ya... Marketlerde canped'in fiyatı en ucuz 9,50 TL (orta boy 10'lu). Büyük boy 8'li olduğundan daha da pahalıya geliyor adet başına. (Bu kısım gerçek dışı verilerle hareket edinmeyi ilke edinmiş SGK'ya bir eleştiri idi.)
8. Son olarak
- rapor aslı
- rapor "aslı gibidir" onaylı fotokopisi
Raporun "aslı gibidir" onaylı fotokopisi varken, ayrıca aslını da mı istiyorlar? Yoksa sadece aslını görmek için istiyorlar da almıyorlar mı? Alıyorlarsa en geç 2 ayda bir yeni rapor çıkarttırmak demek bu çünkü.
- yetki belgesi

ile beraber SGK'ya gidin.
Yetki belgesini anlayamadım?
badidi' Alıntı:

Ziraat Bankası, maaş aldığı hesaba yatmasını talep edin, IBAN vermeniz lazım. TCKN'ye de yatabilir. Bizde vekaleti var, bankamatikle çekiyoruz. Bankadan görevli her yıl gelip kontrol ediyor hala yaşıyor mu diye.
Tabi bizde durum farklı. Hastamız emekli eşi. Yani herhangi bir maaş almıyor. Ailevi nedenlerle asıl emekli olan babamla da görüşmediğimiz için, eğer emekli maaşının yattığı bankaya emeklinin adına yatırılıyorsa bu para, zaten bizim şansımız yok demektir. Yok hasta yakını olan herhangi birinin (sözgelimi, başvuruyu yapanın) adına yatırılıyorsa o zaman bize uyabilir ancak.
badidi' Alıntı:
Maalesef bildiğim kadarıyla bez dışında diğer sarf malzemeleri geri ödeme kapsamında değil.
Kastettiğim şey de bez zaten, ancak bel bantlı hasta bezi değil de, 60x90 ölçülerinde dikdörtgen şekilli (içeriği hasta beziyle aynı olan) yatak bezi. Hastanın altına seriyoruz, taşmalara karşı.

Son bir sorum olacak, SGK'dan kastınız neresi? SGK il müdürlükleri mi, bölge müdürlükleri mi vs? Anadolu yakası Maltepe için nereye başvurmalıyız?

Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.

Not: Canped kullananlar fiyat bilgisi paylaşabilir mi? Biz toptancısından (bize 40 km uzaklıkta bulunan depolarından) orta boy bel bantlı 60'lı kolisini 40 TL + KDV'ye alıyoruz. Marketler malum, 9,50'den ucuzu yok şu anda.

Merhaba badidi,
Öncelikle geçmiş olsun.

Bez başına kaç lira ödeme yapıldığını bilmiyorum ama ödeme üst limiti ayda 84.50.

Raporun aslı gibidir fotokopisini isteyebilirler, yani 2. sefer gittiğimde isteyecekler en azından. bez reçetesini yazan doktora aslı gibidir yaptıracaksınız. Rapor aslını vermeyeceksiniz ama onu sgk doktoruna onaylatmak gerekiyor. yani aslını sizden almayacaklar ama görecekler. reçete yazdırmaya zaten doktora gitmek gerekiyor o zaman aslı gibidir yaptırın.

60x90 yatak koruyucu bezler, silme bezleri, ıslak tuvalet kağıtları ve eldivenler bildiğim kadarıyla geri ödeme kapsamında değil.

Yetki belgesi : Medikal'in UBB Kayıtlı Yetki Belgesi.

Bulunduğunuz yere en yakın SGK'yı arayarak nereye başvuracağınız sorabilirsiniz. Ben maalesef yardımcı olamayacağım. Sanırım şu anda sizin için yukarıdaki bilgiler teferruat. Anneniz ve babanız hala evli ise annenizin babanızdan SGK'sı vardır. Bundan nasıl yararlanacağınızı da SGK'ya sorarak öğrenmeniz en ssağlıklısı olur. Eğer sağlık karnesi yoksa herşeyden önce yoksa annenizi kendi sağlık güvencenize geçirin bence.

merhaba bende hasta alt bezi ve kendinden jelli sonda kullanıyorum bez raporumda rektum ve mesane kontrolü yok yazdığı halde sonda için gönderdiğim evrakları geri gönderdiler gerekçe olarakda hasta alt bezi kullandığı için sondanın ödemesini yapamıyoruz yazıyor sgk mı hatalı yoksa 2 sini birden karşılamıyor mu artık cevaplarsanız sevinirim...
ve bu konuda ne yapabilirim ?

şurada bu konuya değinilmiş:
http://www.engelliler.biz/forum/sos...nda-hem-bez-parasini-vermemesi-mumkun-mu.html

merhaba bende hasta alt bezi ve kendinden jelli sonda kullanıyorum bez raporumda rektum ve mesane kontrolü yok yazdığı halde sonda için gönderdiğim evrakları geri gönderdiler gerekçe olarakda hasta alt bezi kullandığı için sondanın ödemesini yapamıyoruz yazıyor sgk mı hatalı yoksa 2 sini birden karşılamıyor mu artık cevaplarsanız sevinirim...
ve bu konuda ne yapabilirim ?

ben marketten alıyorum hasta bezini,canbebe.aldığım market ubb kayıtlı değilsene ne yapmalıyım, (medikalden almak istemiyorum,marketler daha uygun)

Şu an için marketten aldığınız bezler için geri ödeme almanız maalesef mümkün değil. Gelecekte de olabileceğini sanmıyorum.

müzik;

UBB kayıt işlemi, bakkal bakkal, market market veya medikal medikal mi yapılıyor? Ben bu sistemin, tıpkı ilaç sektöründe eczane eczane kayıt yapılmadığı, ilaç şirketi ve markası bazında kayıt yapıldığı gibi, "marka" ve onu üreten/ithal eden "şirket(ler)" bazında yapıldığını zannediyordum.

Örneğin, (biz o markayı kullandığımız için söylüyorum) canped için "canped" markası ve onu ithal eden "ontex" firmasının UBB'ye kaydedildiğini, dolayısıyla da canped marka bir bezi hangi köşebaşından alırsanız alın, UBB kaydı altında olacağını düşünmüştüm. Yanlış mı düşün müşüm?

şu bezler marketlerde daha ucuz arkadaşlar.medikallerde neden pahalıki?daha sonra ödeme yapılıyormuş ya ona göre onlarda üstü kapalı faizmi uyguluyorlar!:)

bu nasıl bir saçmalık ya böyle..biz engelli yakınlarının işini kolaylaştıracakları halde şu yeni yönetmeliğe bakarmısınız?
ben kızım için bebek bezi kullanıyorum.çünki sadece 12 kg.hasta bezi kullanmam bu durumda mümkün değil.bir sürü formaliteyle uğraşıp zar zor bezi alıyorduk.şimdi onu7da kaldırmışlar öylemi??
bebek bezlerinin geri ödemesi olmadığı kesin mi arkadaşlar? yapacak hiç bir şey yokmu?:mad:

Arkadaşlar herkese tekrar merhaba,

Ben Ocak ayı boyunca yetişkin hasta bezi geri ödemesi için bayağı bir uğraştım. Süreç içerisinde eczaneden aldığım bezleri evrak noksanlığı yüzünden iade edip medikalden almak zorunda kaldım. Şu anda sistem yeni değiştiği için bir sürü aksaklık oldu.

Sizler marketlerden aldıklarınızla nasıl SGK'ya başvurdunuz bilmiyorum. Ben de iki yıldan uzun süredir raporumuz olmadığı için marketten koliyle alıyordum. Hem fiyat daha uygun hem de istediğimiz marka. En sonunda raporu çıkarabildim ve ilk başvurum bu prosedür değişme zamanına geldi. Bu süreç içerisinde kesinlikle anladığım şey şu: Market ve eczaneden aldıklarımız için yasal olarak geri ödeme başvurusu yapmamız şu an için mümkün değil.

Fakat bu prosedür de değişecek büyük ihtimalle. Önümüzdeki ay yine bez yazdıracağım. O zaman bir değişiklik olmuşsa buradan paylaşacağım.

Son olarak çocuk bezlerinin ödenmemesi çok büyük bir fiyasko, bence mağdur duruma düşen arkadaşlar SGK il müdürlüklerini arasın.

Üst Alt