Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni SUT (24 Nisan 2011)

7.3.2. Hasta alt bezi
(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda tanı belirtilmek kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4(dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda hasta alt bezi rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
(2) Hasta alt bezi bedellerinin ödenmesinde, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı (Değişik: 06/01/2011-27807/8 md. Yürürlük:06/01/2011) aranmaz. aranır. (Değişik: 06/04/2011-27897/2 md. Yürürlük:06/04/2011) aranmaz.
(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.
(4)(Ek: 06/01/2011-27807/8 md. Yürürlük:06/01/2011) İdrar inkontinansı ve gaita inkontinansı olan hastalara hasta alt bezi ve kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır.
(5) (Ek: 06/01/2011-27807/8 md. Yürürlük:06/01/2011) Sadece idrar inkontinansı olan hasta alt bezi kullanan hastalara kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde, kendinden jelli sondanın bedeli Kurumca karşılanmaz.
(6)(Ek: 06/01/2011-27807/8 md. Yürürlük:06/01/2011) Sağlık kurulu raporunda; kolostomili hastalarda idrar inkontinansı, ürostomili hastalarda gaita inkontinansı olduğunun belirtilmesi halinde hasta alt bezinin bedeli Kurumca karşılanır.
buna göre SUT barkot işleminden vaz geçmiştir bence doğru yapmıştır.

bilgilendirmeler için gerçekten teşekkür ederim,peki ücret olarak ben geçen ay 110 tl'lik faturamın 85 tl'sini aldım,85 tl standard'mı ? yoksa fatura üzerinden kesilen bir yüzdelik oranımı vr.

ozgurarslan42;

1 aylık 120 adet bezin kurum tarafından ödenen tutar 85 tl dir. Faturan isterse 250 tl olsun.

Bilgiler için teşekkür ederim üstad. bir zamanlar çalışanlar için vergi iadesi vardı. devlet çalışanı fiş veren işletmelerin kapısında dilenci yaptığının farkına varıp adına asgari geçim indirimi adını verdiği basit bi sistemle hem ücretliye ek gelir imkanı sağladığı hem de işletmeleri satmadığı emtianın hatır için fişini vermekten kurtardığı sisteme benzer bir sistemde inşallah bu bezler için gelir. doktor raporu ile özrü tespit edilen vatandaşı hasta bezi ücreti almak için neden bu kadar kırtasiye ve hantal bürokrasinin acımasızlığına terk ediyor. ya bu ücreti tüm kaldırın yada ozida veritabanında kayıtlı uygun hastaların tc numaralarına tespit ettiğiniz ücreti ödeyin. devlette kurtulsun millet de. hoşçakalın iyi çalışmalar

Osman Çakmak abi eline diline ağzına sağlık....

Arkadaşlar benimde 7 yaşında serebral palsi rahatsızlığı olan çocuğum var ona heyet raporu çıkardım bitane tıbbi malzeme satan firmaya vekalet verdim benim adıma işlemleri yapsın diye iki aylık bir sefer aldım daha sonra yeni düzenlemelerden dolayı baya bekledik bu hafta beni aradılar receteyi yazdırabilirsiniz raporda idrar ve gayta kontrolü yoktur diye ibare olacakmış bilginize

firmaya hiçbir ücret ödemiyorum sadece receteyi aile hekimine yazdırıp götürüyorum 2 aylık 240-250 adet bez gönderiyorlar ayrıca raporda tarih olmasa 2 yıllık olarak adlandırılıyor bilginize.

slm arkadaşlar izmir sgk,hasta alt bezinde yeni uygulamaya göre ubtt kaydının kalktığını ancak 2 aylık 240 adet bezi kapsayan barkotların reçeteye yapıştırılmaya devam edeceğini söylüyor ,bu doğru mu bilgilendirirseniz şimdiden teşekkur ediyorum

Ankara sgk da ubb kaydının kalktığını,eski sisteme dönüldüğünü söyledilr.

Barkod uygulaması bir çok yerde yok. Bu konu da illere göre değişkenlik gösteriyor sanırım!

Bu sabah ankara sgk aradım. Barkod uygulamasının kaldırıldığını söyledi memur.lakin çocuk hastalar için çocuk bezi alamayacağımı söylediler.hasta bezi olacakmış.

Bugün İstanbul Fındıkzadede burdan okuduğum Bülent abinin yazdığı platin medikale gittim. Çok yardımcı oldular sağolsunlar.
Noterden vekalet verdim, Ayda 90 adet evime kadar bezleri getircekler sağolsunlar. Benım yapmam gereken sadece sağlık ocagından 2 ayda bır kere recete kestırmek bezlerı teslım ettıklerınde receteyı onlara verecem bezlerı alacam. Etliye sütlüye karışmıcam.
Çocuklar için degılde büyük bireyler için bu veya bunun gibi bir medikalle anlaşın hiç uğraşmadan rahatla evinize kadar bezleriniz gelsin.
Yine bu sitede paylaşınlar sayesinde bir sorunum daha çözüldü :)

25 kg. atındaki hastalar için artık ubb ve uygun belgesi istenmeyecek

[SIZE=5]:cool:[/SIZE] bir ara çocok bezi parasını alabiliyorduk ama yılbaşından itibaren ubb ve uygunluk belgesi gereğince 25 kg. altındaki hastalara bu belgeler verilmememekteydi. başbakanlığa attğımız mailler işe yaradı.bu hatadan dönüldü.artık yine eskisi gibi.istediğimiz marketten istediğimiz bezi alabileceğiz.ama lütfen kimse harama el uzatmasın ki bir kişi yüzünden tüm türkiye yanmasın.HAYDİ HAYIRLI OLSUN:)

bu kurumu bir türlü anlayamıyorum. barkodun kaldırlıdığını söylemişlerdi . şimdi sadece ubb kaydını istemiyorlarmış.barkot yapıştırılacakmış.

Dün yayınlanan ve SUT'da değişiklik yapan düzenleme ile çocuk bezlerine dair sorun giderilmiş görünüyor?

(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda tanı belirtilmek kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi veya çocuk alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda, rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
(2) Hasta alt bezi ve çocuk alt bezi bedellerinin ödenmesinde, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz. Çocuk alt bezi bedelleri, SUT eki EK-5/A-1 Listesinde “301.220” kod ile yer alan “hasta alt bezi” için belirtilen fiyat üzerinden ödenir.

Bu son değişiklikten sonra çocuk bezi konusunda deneyimi ya da güncel bilgisi olan varsa lütfen yazsın... Barkod isteniyor mu hala?

Bu sabah kurumu aradım. Barkot ubb çıktısı istemiyorlarmış. Eskisi gibi istediğimiz yerden fatura kestirip alabiliyormuşuz.
Tekrar değişmesse:))

Geldi ağa ile marabanın dediği: "Madem hiç bir şey değişmeyecekti, öyleyse biz bu b.ku niye yedik" :)

bülent bey en son yapmış olduğunuz açıklamaya ilaveten çocuk bezlerinde ubb sorunları yaşandığından 6 Nisan 2011 tarihinden itibaren tüm bezlerde istenilen barkod olayı kaldırılmıştır..

Bu konu ile ilgili,Ankara sgk' ya bende dahil yüzlerce şikayet olmuş.Bu tür konularda hakkımızı toplu halde aramamız gerekiyor arkadaşlar.

Hasta bezi

Dün eczacımdan ögrandigim kadarıyla hasta bezi ödemeleri yine eski haline dönmüş artık barkod. ubb gibi şeyler istenmiyor.
1. reçete
2. fatura
3. nüfus cüzdan fotokopisi
4. saglık raporu

merhabalar ben çocuğum için aldığım hasta bezinin ödemesinin 2 adetini bir kaç gün önce aldım bir tanesi 84.50 tl, diğeri ise 78.00 tl olarak bana ödendi banka memuruna sordum bilgisi yok neden kesinti oldu anlamadım.bu konuda bilgisi olan varsa bir cevap bekliyorum teşekkürler.

özgür bey; 1 ayda 120 adet bez kullanma hakkınız var..örnekleme yaparsak
06,04,2011 tarihinde faturanızı kestirdiniz.. 04,05,2011 tarihinde 1 aylık sürem doldu deyip yeni bir fatura kestirirseniz.120 adet değil 112 adet üzerinden geri ödeme yapılır.burada sizin dikkat etmeniz gereken reçete tarihleridir.

svedrif; teşekkür ederim bunu hiç düşünmemiştim haklısının,fatura kestirme günlerini kontrol etmeliyim.

Geldi ağa ile marabanın dediği: "Madem hiç bir şey değişmeyecekti, öyleyse biz bu b.ku niye yedik" :)

:D olayı çok güzel yorumlamışsınız.....
adanalı arkadaşlara bir sorum olucak..bazı illerde medikalcilerin bezi kapıya kadar getirdiğini okudum.adana da bunu yapan medikalciler varmı acaba??

aselam bursalı..
şehirden şehire işin yoğunluğuna göre değişebilir.. Evraklarınızda eksiklik yoksa İstanbul SSGK( sağlık sosyal güvenlik kurumu) en geç 1 ay içinde geri ödeme yapıyor..

yasa değişikliğnden sonra kızıma çocuk bezi alabıldım.
sağlık ocağından reçetemi yazdırdım.marketten bezimi alıp faturasını kestirdim.idrar ve gaita kontrolü yoktur diye belirtilen raporla birlikte sgk ya teslim ettim.
dikkat etmemiz gerekenler:
raporda idrar ve gaita kontrolü yoktur diye mutlaka belirtilmesi gerekiyor.
fatura tarihi reçete tarihinden önce olmamalı.aynı yada sonra olmalı.
faturada toplam 240 adet diye belirtilip kaşe ve imza olması gerek.
fatura hastanın adına kesilip tc si yazılacak.
aklıma gelenler bunlar.medikalcılerden iki misli almaktansa.indirimdeki bir marketten yada toptancıdan aldığımızda daha fazla bez alabılıyoruz.170 liraya 11 paket bez aldım.bu bnm iki aylık ihtiyacımı karşılıyor.medikalden 8 paket veriyorlarddı.biraz uğraşıyoruz ama napalım.daha fazla bez alıyoruz. bu konuda bir sorusu olan olursa memnuniyetle cevaplarım

başak_98 bizde kızım için medikal firmasınadan kızım için ultra prima alıyoruz.aylık 80,71 fatura kesiyor.tabii bu fiyat kadar bez alamıyoruz.devlet zarar ediyor.bezi markeetten aldığınızı yazmışsınız ultra prima türü bir ürünmü aldınız?market adet olarak fatura keser mi?çünkü bu tür bezler paket olarak satılıyor.hadi yazdı diyelim medikal firmadan almamışsınız diye ödememe durumu olur mu?

Üst Alt