Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni SUT (24 Nisan 2011)

ubb ye marketin kendisi mi; yoksa üretici firmamı kaydoluyor?ben marketten canbebe alıyordum.oğlum çok zayıf.hasta altbezi kullanmıyorum.lütfen şikayetlerimizi (( özürlüler idaresi başkanlığına )) yazın bizi medikallere mahkum etmesinler..

Hasta alt bezi kullananların mağduriyeti

SGK Hasta alt bezi ödemeleri SUT tebliği - 06 Ocak 2011 tarihli resmi gazete yapılan değişikle 8 yıldır 10 yaşındaki engelli oğluma aldığım çocuk bezine ait işlemler değiştirilmiştir.UBB kaydı aranmakta fakat buradaki kayıtlar yalnızca yetişkin hasta alt bezlerine ait olmakta benim gibi küçük çocuklarına bez kullananların bezlerine ait UBB kayıtları olmadığından 6/01/2011 tarihinden itibaren aldığımız bezlerin ödemelerin yapılmayacağı belirtilmiştir.Bu uygulama ülkemizde yaşayan onbinlerce küçük yaştaki engelli çocukları mağdur etmektedir.Söz konusu yönetmeliğin değiştirilmesini talep etmekteyim. Eğer söz konusu işlem aynı şekilde uygulamaya devam edilirse DANIŞTAY da dava açmaktan başka çaremiz kalmadığını sizlere duyurmak zorundayım.

yukardaki metni özürlüler idaresine ve başbakanlığa gönderdim sizlerinde bu mağduriyetimizin giderilmesi için paylaşmanızı diliyorum

fatihhakan;

ben ne gerekıorsa yaparım..ilk fırsatta nerelere mail amam gerekıosa atacağım.sgk il müd.görüştüm medikalcilerle görüştüm.kesinlikle ödeme yapılmıyor.medikalciler firmaların kayıt olmasını bekledıklerını söyledi.dolayısıyla bez fırmalaRINADA MAİLLER ATMALIYIZ

bugün başbakanlığın 150 nolu telefonunu aradım ve şikayetimi ilettim
oradaki görevli şikayetimi dilekçe olarak kayıt etti ilgili olan çalışma bakanlığına göndereceğini söyledi ,

daha öncede başbakanlığın sitesine girerek yukardaki şikayetimi email olarak göndermiştim bu emailime cevap gelmediğini hatırlattım

bütün arkadaşlara ilgili yerlere şikayetlerimizi her türlü yoldan ulaştırırsak çözümünde kolaylık olacağını düşünerek bu konuya ihmal etmemelerini diliyorum.

ak parti ankara milletvekilerinin hepsine aynı zamanda ak partinin kendisinede emaillerimi gönderdim
şimdi cevap larını bekliyorum

Galatali arkadaşın yazdıklarına katılıyorum Bizzat sgk dan sordum sadece medikelden alınmış bez faturalarını ödüyorlar. Medikelcilerin pahalı sattığını daha doğrusu kurumun ödediğine denk bez verdiğini bizlerinn marketlerden çok daha ucuza ve daha fazla alabildiğimizi söylememe rağmen , bunu kabul etmediklerini durumumuzu sgk genel müdürlüğüne dilekçeyle başvurabileceğimizi falan söledi. Yani şimdilik kesinlikle sadec medikalden alınan bez faturalarını ödüyorlar marketleri kabul etmiyolar eczaneler hakkında bir bilgim yok ..

özürlü mesane kontrolü olmayan 18 yaşı altı cok zayıf gelişmemiş ve 2 yaşından büyük cocuk var hepsi madur cözümünü bekliyoruz inşallah bir acıklama yapar saglık bakanlıgı

hasta alt bezi ödemesi hakkında

serpol bezi marketten aldıktan sonra faturayı kestirip ubb kaydınını internetten çıktı alıp ekleyeceğizmi.çünkü marketlerin ubb kaydı yoktur. bir problem çıkmazmı.cevap yazarsan sevinirim.

13 yaşında çocuğum için 9/02/2011 de eczaneden aldığım faturayı işyerinden izin alamadığım için,dün sgk ya götürdüm.
Bütün bezler aynı barkot olduğu için,tek barkot yapıştırdım.
Ubb kaydı ve bütün evraklarım tamam olduğu halde barkotların hepsini istediler. Barkotlar gelmeden alamayız dediler.
Bez torbalarını attığımızdan diğer barkotların olmadığını bütün barkotların aynı bez ve numara olduğunu söylediğim halde kabul etmediler.

Bu bütün barkotların getirilmesi uygulamasını Müdürleri Ali Rıza beyin 18/02/2011 tarihinden itibaren istediklerini müdürle görüşmemi istediler. Müdürüde yerinde bulamadığım için mağduriyetim devam ediyor. Üçüncü defa işyerinden izin alıp tekrar gideceğim.Yeni çıkan yönetmelikte böyle birşey sözkonusu mu?

Barkodların tümümün getrilmesi sgk'daki çalışanın işgüzarlığı. Bi parça iyi niyeti olan memurun bu tür kapris yapmaz. Bir barkod bal gibi de iş görür.

Çocuk bezi için UBB kaydı olan firma bulamadım. Henüz bu ürünü kaydettiren bir firma yok belki de. Bilmiyorum. Ama ekstra small yetişkin hazta bezinin UBB'si ile sgk'dan ödeme alınabiliyor. Marketten ya da eczaneden alındığında marka yazılmasın, "hasta alt bezi" diye geçsin. UBB konu olarak da aşağıdakilerden biri yazılsın (ve faturaya "ubb tarafımızdan yazılmıştır" diye not düşülüp kaşe basılsın), sgk ödeyecektir...

Firma adı: PAUL HARTMANN
Firma tanımlayıcı no: 2667269061874
Etiket adı: MOLİCARE CLASSİC EXTRA S
Küresel ürün numarası (barkod): 4049500342537

Firma adı: ONTEX
Firma tanımlayıcı no: 2667269043258
Etiket adı: CANPED BELBANTLI YETİŞKİN HASTA BEZİ ORTA BOY 30ADET
Küresel ürün numarası (barkod): 8690742310240

Bu firma "hasta emici çocuk kilodu" için ubb almış, ama henüz bez için almamış. Belki zaman içinde alır diye not etmiş olayım:
Firma adı: KİMBERLY
Firma tanımlayıcı no: 2667269029072

Firmanın Ürün Satma Belgesi de siteniyor. bunun için bezleri medikalcilerden almamız lazım. Benim kızım 3 yaşında HUGGIES'in 4 numarasını kullanıyor. Gittiğim medikalcı faturaya normal hasta bezi barkodu yapıştırıyor. Ama bana isteğim marka bezi veriyor. Fakat işin en kötü yanı markette 24,00 tl olan bezin paketini medikalden 35,00 tl ye alıyorsun.
Benim uyguladığım yöntem bu.

OturanBoğa;

bu şekilde fatura kesmeyi marketler kabul edermi?her hangi bir riski varmı?büyük marketler bu şekilde fatura kesmeyi kabul ederler mi??medikalciler veya marketler satmadıkları bir ürünü satmış gibi gösteriyor.bunlar denetlenmiyormu?

Hasta alt bezi

Daha önceden raporlu hastalara hasta alt bezi veriliyordu.şimdi ise sağlık bakanlığının yeni düzenlemesiyle hasta alt bezi dışında hiç bir tür bez alımı olmayacakmış.benim kızım 6 yaşında hasta alt bezinin en küçüğü bile elbise gibi oluyor..ya küçük engellilere göre hasta alt bezi üretilsin ya da eski sisteme geri dönülsün...

Biz emekli sandığına bağlıyız.anlaşma yaptığımız ve vekalet verdiğimiz medikalcimiz var.hasta alt bezi yazdırıp 6 yaşındaki kızıma prima 5 numaralı bezi alıyoruz.geçen ay gittiğimizde bize artık hasta alt bezi yazdırıp sadece ve sadece hasta alt bezi alabileceğimiz aksi takdirde ödeme yapılmadığını söylediler.benim kızıma uygun hasta alt bezi yok..mecburen kendi paramız karşılığında aldık ve tek çocuğumuz değil..herşeye tamam da neden bu verilen haklarda sürekli birşeyler değiştirilip duruyor.inanın bütün yetkililere mail gönderdik gerekirse dava bile açılır..benim gibi mağdur olanlar lütfen yol gösterin.

badidi arkadaş.. öncelikle annenize geçmiş olsun acil şifalar..

1- annenizden vekalet almanız gerek ailenizde bu işlerle uğraşabilecek bir yakınınıza vekalet çıkartın..yada her hangi bir medikal firma yetkilisine vekalet verin medical firmaya vekalet verilince bezleriniz her ay düzenli olarak adresinize teslim ediliyor.
2- aylık 120 adet bez kullanır ibaresi varsa.. receteye 2 aylık doz yani 240 adet bez yazdırabiliyorsunuz..
3- hasta yatak koruma bezi geri ödemesi yoktur..faturanızda alındı die gösterseniz bile sadece hasta alt bezi ödemeye girmektedir..

Arkadaşlar aldığınız o bezler yetmezse. Bağlı bulunduğunuz Belediyelerde o raporun fotokopisiyle bez temini yapmaktalar. Özellikle illerin Belidiyesi. Örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Birimi.
Herkese geçmiş olsun. Hayatta Yüce Allah kolaylıklar versin.

-Ben dün rapor çıkarttım tek hekimlik rapor ayda 120 adet kullanabilir şeklinde üroloji doktorundan aldım.
-Sonrasında sağlık ocağında reçeteye yazdırdım gunde 4X1 (1aylık) şeklinde 2 aylıkta alınabılıyor ben deneme amaclı 1 ay yazdırdım
-Daha sonrasında bir medikal firmasıyla anlastım bezleri evime kadar teslim ediyor. Medikal faturayı kesti sonrasında bir a4 kagıdına butun barkotlar yapıstırdı kaşeledi. (svedrif arkadaşımdan ogrendıgım kadarıyla butun barkotlara gerek yok 1 tanesi yeterli ve medikal fırmasındanda almak şart değil herhangi bir yerden bezleri alıp faturanın ustune yapıstırmak yeterli )
- Nüfus kağıdı fotokopisi, hesap cuzdanı fotokopısı ve sgkdaki hazır bir dilekçe ile bugün sgk ya gıdıp teslim ettim. Paramı en yakın zamanda alacam.

svedrif arkadaşıma cok sağolsun çokça yardımcı oldu bana ona burdan teşekkür ediyorum.

rica ederim iskoçyalı her zaman yardıma hazırım..

arkadaşlar ben raporumu çıkarttım ve medikalcime verdim . medikalcime hasta alt bezi parasını alabilir vekaleti çıkarttım noterden. 2 ayda bir recetemi yazıp yolluyorum gerisini medikalcim hallediyor.para işlerine karışmıyorum daha doğrusu.

Bizimde aynen sizin anlattığınız gibiydi bu zamana kadar ki durum.şimdi medikalci ödeme yapılamaz diyor ..nedeni ise hasta bezi yerine çocuk bezi aldığımız içinmiş.yahu bende mi sorun var yoksa çok mu kafam karışık..en sonunda çankayada isyan bayrağı çekeceğim..neyse son bir kez daha şansımızı deneyeceğiz...

Arkadaşlar,
Ben bu işlemlerin hepsini yaptım.Fatura, ubb çıktısı, ürün barkoduv.s. Fakat faturada aldığım bezin hepsinin barkodunu istediler. Paketler 8 li olduğu için 240 adet bez için 30 tane barkod yapıştırmam gerekiyor.

hasta bezinin ubb kaydı hemde bayilik belgesi olucak.o yüzden merket ve eczanelerde sorun çıkıyor.

hasta altı bezi

arkadaşlar hasta altı bezi alıp evrakları sgk ya gönderip ücretin %80 geri alıyordum artık medikaller sonda gibi bezide vekaletle veriyorlar hiçbir ücret talep etmiyorlar evraklarla filanda uğraşmamıza gerek kalmıyor isterseniz bu şekildede alabilirsiniz...

Evet, İsmail'in yazdığı gibi, hiç bir ücret ödemeksizin vekalete karşılık bez ihtiyacınızı karşılayacak medikal firma bulmaya çalışın bence de.

İstanbul'da mesela: Platin Medikal (0212 635 94 51)

istanbul fındıkzadede çare medikal var

benim bez ve sonda aldığım sadece vekalet sonda veya bez roporu ve kimlik fotokopisi veriyorsunuz reçete tarihi geldiğinde medikali arayıp reçetemi yazdırıp yollayın diyorum ücretsiz adresime yolluyolar

tel: 0212 588 48 84

arayıp bir konuşun sizede uyarsa çalışırsınız valla çok rahat evrak filan hiç uğraşmıyorum

arkadaşlar ben bursada medikalçiyim burda o dönemler geçti hasta kimse o gitsin diyo bankaya,önceleri bezi ben yazdırıp hastaya veriyordum bende vekaletle alıyodum,şimdi hasta yakınına vasi tayini istiyormuş,yada kendisi gelsin.....

ben istanbuldayım benimki şöyle ben babamın üzerinden sigortalıyım devlet ödemeyi babamın tc kimlik numarasına havale yapıyor babamın medikale verdiği vekaletle medikal bankaya gidip babamın tc kimlik numarasına yapılan havaleyi alıyor bu kadar basit aynı sondada olduğu gibi sonda ödemeleride tc kimlik numarasına yapılıyor medikal bankadan vekaletle alıyor...

Herkese hayırlı günler. 01.04.2011 tarihinde atbezi için sgk'na evrak vermeye gittim.Evrağı alan memur yeni bir çalışma başlatıldığını ve hasta çocuklar için bez paralarının evraksız her ay bankaya tc kimlik numarasına yatırılacağını söyledi.Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Ankara sgk dan sordum.Böyle bir çalışmanın olduğunu,henüz yürürlükte olmadığını, belirli yaşa kadar hasta alt bezi raporu olan çocuklar için bez paralarının evraksız her ay bankaya tc kimlik numarasına yatırılması için çalışıldığını söylediler.

Üst Alt