Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni SUT (24 Nisan 2011)

landish ...medikalcilere bakmayın sizi kendi müşterisi yapmak için böyle söylemiş olabilir..bildiğiniz yerden alın ama dediğim gibi 120 adet bez alımında KDV dahil 85.00 tl den fazla para ödemeyin..

Sagolasin Svedrif,Iyi ki bu site var, iyi ki sizler varsiniz. Ben marketten alacagim, umarim canped'in Internet sitesinde yazdigi gibi SGK kapsamindadir. Markette danisacagim kimse yok. SGK Kabul etmezse urunleri iade edecegim.

marketten aldığınızda yapacağınız tek şey kaç adet bez olduğunu misal faturanın ön kısmında boş bir alana 120 adet diye yazıp ödeme aşamasında kasadayken market kaşesi bastırmanız yeterlidir..aldığınız canped sgk da geçerlidir..

Tekrar teşekkür ederim Svedrif.

Bu arada SGK - Tıbbi malzemeler biriminin adresi bir türlü bulamadım internette, telefon numaraları var adres yok ?! Tarif edebilir misiniz arkadaşlar?

Şişli tarafında diyen oldu, karaköy diyen oldu ama tam nereye gideceğimizi bilmiyorum.

Yardımınızı rica ederim arkadaşlar....

Fındıklı/Sirkeci Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi
Tel: 0212 512 61 85 & 0212 512 61 87
Adres: Hocapaşa Mahallesi Ebu Suhud Cad. No:77 Sirkeci/İstanbul

TÜM DETAYLAR: SİRKECİ SAĞLIK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ
sirkeciaadres.png

Cok teşekkür ederim Bülent Bey.
Bu arada, sanırım bu uygulama yeni başlamış, raporların muhakkak hastanenin başhekimliğince onaylanmış olması gerekiyor!

Arkadaşlar, bunlar için UBB çıktısı ve medikalcinin satma belgesi artık istenmiyor mu? Ben boşuna mu götürüyorum. Teşekkür ederim.

UBB kaydı istenmez. Bezleri istediğiniz yeden alabilirsiniz. Sadece, svedrif arkadşaımızın aktardığı üzere, "120 adet bez alımında KDV dahil 85.00 tl den, 240 adet bezlerde ise 169 tl den fazla para ödemeyin" "faturanın ön kısmında boş bir alana 120 adet diye yazıp ödeme aşamasında kasadayken firma kaşesi bastırın" "fatura ile reçete tarihi aynı gün olsun yada aralarında en çok 5 gün fark olsun"
Bunların dışında bir şart olup olmadığını sigorta müdürlüğünden öğrenin.

SUT 7.3.2. Hasta Alt Bezi ve Çocuk Alt Bezi (Değişik başlık:RG-24/4/2011-27914) (27)(1) Uzman hekim raporu ile mesane veya rektum kontrolü olmaması (raporda tanı belirtilmek kaydı ile) nedeni ile (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) hasta alt bezi veya çocuk alt bezi kullanması gerekli görülen hastalar için günde 4 (dört) adedi geçmemek üzere en fazla 2 (iki) aylık miktarlarda, rapora istinaden tüm hekimlerce reçetelendirilmesi durumunda bedelleri Kurumca karşılanır.
(2) Hasta alt bezi ve çocuk alt bezi bedellerinin ödenmesinde, Kurum TİTUBB kayıt/bildirim işlemi tamamlanmış olma şartı aranmaz. Çocuk alt bezi bedelleri, SUT eki EK-5/A-1 Listesinde “301.220” kod ile yer alan “hasta alt bezi” için belirtilen fiyat üzerinden ödenir.
(3) Hasta alt bezinin sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.
(4) İdrar inkontinansı ve gaita inkontinansı olan hastalara hasta alt bezi ve kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır.
(5) Sadece idrar inkontinansı olan hasta alt bezi kullanan hastalara kendinden jelli sonda fatura edilmesi halinde, kendinden jelli sondanın bedeli Kurumca karşılanmaz.
(6) Sağlık kurulu raporunda; kolostomili hastalarda idrar inkontinansı, ürostomili hastalarda gaita inkontinansı olduğunun belirtilmesi halinde hasta alt bezinin bedeli Kurumca karşılanır.

arkadaşlar bugün hasta bezi aldım.faturayı keserken market tarihi şaşırdı.5.3.2012 yerine 3.5.2012 yazmış.sonra düzelti.üzerinide kaşeledi.bi sorun çıkmaz değilmi? fatura üzerinde kalemle düzeltildi.kendisi olmaz dedi ama kafamda soru işareti kaldı.bu şekilde sgk kabul edermi???

Ben de evraklarımı 05.01.2012 tarihinde teslim ettim, bugün 05.03.2012, yani tam 2 ay gecti ve hala adıma para yatmadı...
Normal mi? İşleyişte bir sorun olup olmadığını nereden takip edebilirim, fikri olan var mı?

Evrakları teslim ettiğin yeri arayıp sorabılırsın.
Bazen cevap veriyorlar :) belki farklı bişekılde yatmıştır.mesela bazen babanın tc sine yatarken bazen hesap nosuna yatıyor

Sana verdiğim aklı kendim kullandım aradım sgk,yı.belki başkasına faydası olur diye yazıyorum. Faturada herhangi bir yanlışlık olursa,yalnış yazılan yer tek bir çizgi ile çizilecek (karalanmayacak yani) üzerine kaşe vurulacak.düzeltme yalnız bu şekilde olursa sgk kabul ediyor.yani ben tekrar düzelttireceğim.:mad:

medikalcilerden alınan bezde raporda ismi geçen kişinin TC nosuba 20 25 gün içerisinde para yatıyo

Landish;

rica edrm arkadaşım.
benim kızım 18 yaş altı olduğu içindir belki,babasının tc nosuna yatıyor para.bir kerede banka hesap no:su istemişlerdi orayada yatabılır demişlerdi.

başak adanada medikal ürünlerinde gerekli kolaylığı sağlayan medikalci ahpabım var isterseniz ilgilenirseniz özel mesaj atabilirsiniz yardımcı olabilirim
:D olayı çok güzel yorumlamışsınız.....
adanalı arkadaşlara bir sorum olucak..bazı illerde medikalcilerin bezi kapıya kadar getirdiğini okudum.adana da bunu yapan medikalciler varmı acaba??

2 ay önce yararlanmaya başladım bu uygulamadan.Prosedürü bilmediğimden eczaneden aldım bezi. Faturada bez miktarı ve hastanın adı ile Tc kimlik numarası yazıyordu. Rapor ve reçete ile evrakları Sgk ya götürdüğümde marketten alabileceğimi söyledi. Bu sefer de marketten aldım.Bakalım sıkıntı olmaz sanırım.
Geçen sefer faturada yazılan paranın tamamını ödemişlerdi 25 gün sonra.

Bir önceki yazımda belirttiğim gibi dünBursa Sgk il müdürlüğüne gittim.Bursa'dan ilk defa benzeri işlem yapacaklara detaylı anlatmaya çalışacağım.
  1. SGK binasına geldiğinizde en sağdaki kapıdan giriş yapacaksınız.(iki girişi var).
  2. Danışmadan durumunuza uygun (SGK ödemeleri ,şahıs fatura ödemeleri) için sıra no alıyorsunuz.Sizi 13 numaralı bankoya yönlendiriyorlar.
  3. Sıranız gelmeden memurlarının bankolarından bulunan formu dolduruyorunuz.
  4. Ödemeyi alabilmeniz için yanınızda şu evrakların olması gerek.
  • Rapor aslı (Memur görmek istiyor.)
  • Rapor fotokopisi . Aslı gibidir doktor imzalı.(Bunu aile hekiminden çok fazla sayıda aslı gibidir diye imzalatabiliyorsunuz)
  • Reçete (Aile hekiminden alabiliyorsunuz. Üzerinde kaç adet olacağı yazması gerekir.4x1 250 adet.240 deniliyor ama bizim aile hekimi böyle yazıyor :) )
  • Alınan bezin Faturası (Faturada hasta adı TC Kimlik numarası ve Bezin adedi yazılı, firmanın kaşesi ve imzası olmalı.Nerden aldığınız önemli değil marketten aldım bu sefer.Bilgileri kendim doldurdum.)
Evrakları teslim ediyorsunuz. Raporun aslını size geri veriyor Aslı gibidir fotokopisi ile diğer evrakları alıyor. Verdiğiniz bilgiye göre Ziraat bankasına 1 ay sonra kadar hesabınıza yatıyor. Benim kızım hızlı kilo değişimi yaptığı için farklı boylarda bez aldım (2 paket 4-9kg +3 paket 7-15kg ) sıkıntı çıkmadı hatta memurada dedim.
Memurun dediği:bizim için önemli olan evrakların eksiksiz olması faturada yukarıda belirttiğim bilgilerin doğru olmasıve içeriğinde bez yazması birde fatura tarihi reçeteden önce olmamalı.
Tüm forum dostlarına selamlar.

• Reçete

slm.sayın rezber biz şimdiye kadar hep medikalciden bez aldık.coçuk için.bizi hep kazıkladılar affedersiniz.bizde marketten almak istiyoruz.siz hangi marketten aldınız bursada .teşekkürler.

Istediğin marketten alabilirsin. Fatura kestireceksin.faturada hastanın adı soyadı, tc nosu, sud kondu(301220) ,BEZLERİN BARKOD NASUNU, 240 adet bez satılmıştır yazısını yazdırıp kaşeletiyorsun.(2 aylık yazdırabiliyorsun.)

Sayın bursalı1968, gönül rahatlığı ile istediğiniz marketten aldım. Nurbaşak yakınımda ve uygun olduğundan ordan aldım.
dediğim gibi Faturada hasta adı ve tc numarası ile birlikte kaç adeet olduğu yazacak. Barkod yoktu benim faturalarımda ve sorun olmadı. (Eczaneden ve marketten aldıklarımda barkod yoktu). Ama farklılık gösteriyor her yerde barkodun bulunması iyi olur.

Faturayı alın bahsettiğim bilgileri kendiniz doldurun ki yanlışlık olmasın.Ve mutlaka kaşe ve kasiyerin imzası olsun.Ben öyle yaptım. Hatta daha önce yazdım mı bilmiyorum. Farklı boylarda bez aldım. SGK memurunun deidği fatura da bahsettiğim bilgileri olsun ve içeriği bez olsun yeter.
selamlar

Ben medicalilerden alıyorum 120 adeti için 120 Tl ödüyorum.Markrtlerdede aynı fiyat.Medicalci evrakları SGK kendisi götürüyor.SGK 120 tl ödemiyor doğrumu? Anadolu yakasında daha ucuz erişkin bezisatan yer varmı?

hasta alt bezi için rapor

Yetişkin bir bayanın "vesicovaginal fistül" rahatsızlığı var ve idrarını hiç tutamadıgı için yetişkin hasta altbezi kullanıyor.Bez masraflarının SGK tarafından karsılanması için çıkarılacak raporun hangi branşlardan cıkarılacagını bilen var mı. daha önce yazılanlarda hep nöroloji uzmanının verdiği raporlardan bahsedilmiş ancak bu kadının nörolojik rahatsızlığı yok .acaba kadın doğum uzmanı yada üroloji uzmanının vereceği tek hekim raporuna istinaden SGK ödeme yapar mı? Aydınlatan olursa simdiden tesekürler.:confused::confused:

merhabalar.ya benim öğrenmek istediğim bir husus var.hasta alt bezlerinde faturaya sut kodu yazılması gerekiyormuş.Daha önceden istemiyorlardı.Bu sut kodu çocuk alt bezleri için de aynı mı?Yani ben faturaya Sut kodu:301.220 diye mi yazıcam?yoksa başka bir sut kodu filan var mı?

hılkin;

Evet, "301.220" yazacaksınız.. Üst mesajlarda detaylı bilgiler var..

merhabalar,

marketten aldığım bezlerin geri ödemesini aldım.246 adet bez için ödediğim 124 Tl lik faturanın 120 TL sini yatırmışlar.

bilginiz olsun

selam.rezber ısra markete sorduk faturada 120 adet olarak yazamayız çünkü fatura otomatik çıkıyor dedi.ancak 4 adet 30 luk paket (çocuk bezi firma adı))şeklinde olur dedi.acaba sorun yaratırmı?

faturanın uygun bir yerine adetini onlar yazmıyorsa siz elle yazın. Yazının yakınına kaşe ve imza atılması gerekir.Zaten fatura kesilirken alta kaşe ve imza atılır.Bence siz bahsettiğim şekilde ise (kaşe ve imzalı) faturaya siz sonradan yazın. Eğer adat yazılı değil ise SGK da sıkıntı olabilir. Mesajınızda yazdığınız gibi 4x30 şeklinde de olur diye düşünüyorum.

herkese merhabalar engelli kardeşime 2 aylık bez alıyorum. bez yazdırma tarihini nasıl hesaplıyoruz mesela ben 16.11.2012 de iki aylık aldım (fatura tarihim 16,11,2012) 16 sı dahil olarakmı hesaplıcam iki aylık süreyi malüm bezler cok pahalı ve ben günde en az 5 bez kullanmak zorunda kalıyorum benım için bir gün bile gec yazdırması parasal açıdan zor oluyor. FATURAYI EN ERKEN HANGİ TARİHTE YAZDIRABİLİRİM yardımcı olursanız sevınırım

Üst Alt