Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Hasta alt bezi ödemeleri ile ilgili yeni SUT (24 Nisan 2011)

ben huggıes aldım.siz isterseniz prima alabilirsiniz.market faturayı paket olarak kesti.üzerine toplam 240 adet yazıp.kaşeledi imzaladı.bezi nereden aldığın önemli değil.eczane medikal market fark etmiyor.önemli olan faturanın uygun kesilmesi.sgk bu şekilde kabul ediyor.bana geri ödeme yaptı.

Öncelikle geçmiş olsun hastanız imza atamıyorsa ve onun hakkında yapmanız gereken işler varsa vasii kararı almanız size kolaylık sağlayabilir ve bazen tek çare olabilir.Ama üzerine bir mülk veya herhangi bir şey (mülk vb.) varsa bunların satışında imza yetkiniz işe yaramıyor.

2. sayfada badidi rumuzlu üyeye cevap olsun diye yazmıştım.Daha doğrusu onun durumundakiler için.Emekli eşi ve tc kimlik nosuna yatmak zorunda olduğunu söylüyor.Tabii bunu bir banka yetkilisine sormak daha mantıklı olur ama.Vasi kararı gerçekten çoğu şeyi kolaylaştıran bir şey.Ayrıca bez paraları belli bir süre alınmassa zaman aşımına uğruyor ve geri sgkya gönderiliyor diye duymuştum.Bu doğru mudur?Doğruysa bu süre nedir?

gurkanakt;

afedersin onu gözden kaçırmışım..o arkadaşın yazısını şimdi okudumda durumu biraz karışık..ödeme hastanın eşine yapılacak gibi görünüyor.babaylada problem varmış görüşmüyorlarmış.bu durumda yine vasi kararı işi çözmez gibi...belki başka bir yol mevcuttur. bu konuda da bnm bilgim yok.

Merhabalar.Ben de 5 yaşındaki engelli oğlum için hasta alt bezi raporunu yeni çıkardım.Bazı anlayamadığım konular var.Bilen kişiler yardımcı olursanız çok sevinirim.Mesela benim kullandığım paketin içerisinde 32 tane var.2 aylık 8 paket aldığımda 256 oluyor.Faturayı kestiriken adet belirtilmesi gerekiyormuş ya 240 diye mi yazdıracağım yoksa 256 adet diye mi?Hastanın tc kimlik nosu,imza kaşe.Bunlar dışında faturada yazması gereken herhangi bir şey var mı.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.Allah hepimize şifa versin.

Bir de reçetede hastanın boyu,kilosu vesaire yazması gerekiyor mu?

bu fatura alma işlemini her aymı yapacağız, yoksa bir defa alıp sonrası için alımıyacakmıyız ?

yelpaze bildiğim kadarıyla doktora iki aylık reçete yazdırılıyor.Fatura da buna paralel olarak 2 ayda bir alınıyor.Yalnız fatura tarihin ya reçeteyi aldığın günle eş ya da ondan sonra olmas gerekiyormuş.Tam olarak emin değilim.Ben de yeniyim.Reçeteyi yazdırıp fatura kestireceğim marketten ben de ama tam olarak bilemediğim için daha yapmadım.Bilen kişilerin yardımını bekliyorum ben de.

Ablalarım bende sizler gibi bir ton prosedürle uğraştım ilk ay.
Sonradan öğrendim ki benım yerıme bu işleri yapacak medıkal fırmaları var.
iki ayda bir sağlık ocagından recetemı kestırıyorum. medıkal evıme kadar getırıyor bezlerı receteyı verıyorum onlara tamam oldu bıttı gerı ne kalıyorsa onlar halledıyor ne fatura ıle ugrasıyorum ne sgk ya gıdıyorum falan.
Bence yaşadıgınız yerdekı bu işleri yapan medıkal fırmaları bulmanız daha mantıklı

Syg.

fatma 35 ,faturaya 240 yazdırsanda 256 yazdırsanda sgk 240 üzerinden ödeme yapar .yani yazılanın önemi yok.reçeteyle fatura aynı tarihli yada fatura daha sonraki bir tarihli olmalı.6 ayda bankadan alınmayan paralar sgk ya iade ediliyor.2 ayda bir reçete ve faturayı ayazdıracaksın.aile hekimide yazabilir.faturaya isim ,soyisim ,adres , miktar ,tutar, kaşe olması yeterli.

İskoçyalım ve Sonar42 ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.

SGK, raporun bir nüshasını istiyor. Reçeteyi yaptırdıgınız doktora hasta alt bezi raporunuzun fotokopisini çektirin doktora aslı gibidir yazıp kaşe ve imzalatın. Aslını verirseniz 2 ayda bir rapor çıkartırsınız. Medikalcinin söyledigine göre sgk ödemelerinde bir miktar artış olacakmış.(240 adet'e 170 ödeniyordu 200 olur herhalde)

malzeme için medikalcilere vekalet verenler

Hasta bezi, sonda vs. gibi hastaların malzemelerini yorulmadan almaları için medikal firmaları vekalet alıyor hasta sahiplerinden. Ben yıllardır devletin ödediğinden bihaber tüm malzemeleri ücretli alıyordum, vekaletli malzeme almayı son bir yıldır deniyorum, geçenlerde www.sirkecisagliksgm.com adresinden bu ödemelerin takibinin yapıldığını görünce baktım, aldığım malzemeyle vekaletle alınan ödemeler arasında bir takım tutarsızlıklar gördüm, bu adres her ilimi yoksa sadece istanbul'umu kapsıyor bilmiyorum, t.c. kimlik no ile bakılıyor deneyin, sigortanızdan fazla bir alım yapılmasın, uyarmak istedim hepinizi.

Merhaba
240 adeti bir seferde alıp evemi götürüyorsunuz? Ben 10 luk paketlerden kullanıyorum.24 paket çok yer tutar.Azar azar alıp, birkaç faturayı( 2 aylık) birlikte versek olurmu?

iktisat70
2 aylık 240 adet almak zorunda değilsiniz..1 aylık 120 adet almanız daha mantıklı olur sizin için..azar azar alıp her seferinde fatura kestirmenizde kurum içinde sorunlara yol açmakta sistem bazen otomatik olarak ödeme aksatmaktadır....misal siz ayın 1 inde reçete fatura kestirdiniz..6 paket 60 adet aldınız bitti gittiniz tekrar reçete fatura kestirmeye atıyorum ayın 20 sinde arada 5 gününüz boşa yanıyor..bunu sistem otomatik olarak hafızaya alıyor..en iyisi ya aylık 120 adet yada 2 aylık 240 adet fatura reçete kestirip almanız..

Merhaba, Benim 4 yaşında engelli çocuğum var.Bez bedeli için rapor çıkarttım.Eczanelerde bez pahalı olduğu için yazıkdır diyerek marketten aldım.Yaklaşık 432 adet beze 170 tl para verdim.SGK ya verdiğim faturadada 432 adet görünüyor.Benim sorum SGK bana parasını öderken 240adet x 0,60 olarakmı yoksa benim ödemiş olduğum bezin birim fiyatındanmı bana ödeme yapıyor? Öle olursa bana 94 tl ödeyecek gibi görünüyor.Şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.

240 adet yani 2 aylıktan fazla kesilen bedeller ödemeye alınmıyor.. en fazla 2 aylık reçete yazdırıp 240 adetlik bez alabilirsiniz aldığınız her bezi 0.60 lira çarpıyoruz.. ama siz belirlenen miktar dışı fazla aldığınızdan 432 adet bez /170 lira 0.39 dan çarpıp size ödenecek miktarı belirliyoruz..tahminen 111 lira civarında geri ödeme alırsınız..

birde şöyle söyleyim reçetenize dikkat edin 120 adet yazdırırsanız 150 yada 200 adet malzeme almayın size 120 adet üzerinden geri ödeme yapılır..reçete dikkate alınıyor..

Peki ben yine marketten 240 adet bez alsam ve buna karşılık 95 tl para ödesem, SGK bana 95 tl parayımı verecek, yoksa benim markete ne ödediğime bakmayıp 240 adet bez karşılığı olan 170 tl yimi ödeyecek?

120 adet bez aldığınızda 96 lirayı aşmayın fazla ödemeyin..
240 adet bezlerde ise 169 lirayı aşmayın..hesabınızı ona göre yapın ki paranızı tam alasınız..

240 adet bez alıp 100 lira öderseniz 100 lirayı alırsınız..ama siz 432 adet aldığınız için bu birim fiyattan ödeme yapılır.. 432/170= çıkan sonuç en fazla 2 aylık alma hakkınız olduğu için 240 ile çarpılır..

Herkese merhabalar.Ben de çocuk alt bezi parası almak için uğraşıyordum.Bugün ilk defa belgelerimi tamamlayıp başvurdum.Sizlere yardımcı olmak adına yazmak istedim.Raporumu aslı gibidir yaptırmıştım.Görevli bu seferlik alıyorum bir dahaki sefere almam dedi.Raporda aslı gibidir ibaresinin yanında doktor kaşesini de istiyorlar.Reçeteyi de günlük 4*1;2 aylık doz 240 adet diye yazdırdım.Benim aldığım bezlerin paketinde 32 tane var.8 paket 256 adet oluyor.Faturayı da Bim den kestirdim.Kasiyer zaten faturayı kesti,bana verdi.Ne istiyorsanız yazın diye.faturanın üstüne hastanın adı,soyadı,Tc.si ve adresini yazdım.Bir de 8*32=256 adet diye yazdım.İmza ve kaşe attırdım.99 lira tuttu.Sgk nın tıbbi malzeme birimine götürdüm.Orada bir form dolduruluyor.Bir de hasta ve kimin üzerinden bakılıyorsa kimlik fotokopileri,reçetenin,faturanın ve aslı gibidir yazan raporun fotokopilerini de istiyorlar ayrıca.1 ay sonra hesaba yatacağını söylediler.Herkese tekrar geçmiş olsun ve kolaylıklar diliyorum.

hasta altbezi devamlı kullanılması gerektiği için..
raporun aslıyla birlikte kuruma gittiğinizde yetkili kişiye raporunuzu gösterip aslı gibidir diye kaşettirip imzalattırırsanız bundan sonraki evrak teslimatlarında fotokopi teslim etsenizde yetkili kişinin imzası olduğundan her seferinde doktor kaşesine gerek kalmaz..

Çok teşekkür ederim.Bir dahaki sefere öyle yapacağım.Gerçi bizim için pek sorun olmuyor.Biz her hafta hastaneye oğlumuzu götürüyoruz tedavisi için.O yüzden her hafta doktoru görüyoruz,yatış yapıyoruz.

rica ederim ama siz yinede dediğim uygulamayı yapın ki her seferinde rapor aslı istediklerinde sorunla karşılaşmayın..bir kez kaşeletin bir daha rapor bitiş süresine kadar bol bol fotokopisini kullanabilirsiniz..
çok geçmiş olsun..rabbim kolaylık versin size..

Çok çok teşekkür ederim.Amin inşallah,cümlemize.

fatma çok geçmiş olsun..
bende bugün evraklarımı teslım edicem..umarım bır eksık çıkmaz.her ay bır sorun çıkıyor mutlaka.geçen ay da reçetemın protokolunu yazmamışlardı.uğraş dur.bu ay bezi bir marketten aldım.faturaya prima alt bezi 240 adet yazmış.birim fiyatınıda 60 kuruş dan hesaplamış.kaşe,tc,adres filan tmm.tarihlerde uygun.raporun fotokopiside tmm.aklıma gelen herşeyi kontrol ettim.umarım sorun çıkmaz.iki kere gidip gelmek beni sinir ediyor.mutlaka bişe buluyorlar.

dikkat edilecek hususlar...
reçetede doktor kaşesi, tarihi, protokol numarası, alınacak malzeme adeti..120 adet yada 240 adet belirtilmeli...

faturada reçete tarihi ile aynı gün yada en çok 5 gün içinde reçetede yazan miktar kadar malzeme alındığına dair fatura ( marketten alındıysa alınan malzeme adetleri firma kaşesi imza)

rapor ilk kez malzeme alınacaksa aslıyla birlikte kuruma müracaat rapor aslına kurum yetkilisinden rapor görülmüştür die imzalatıp kaşeletmek...

başak 98 nickli arkadaş anlattığınız kadarıyla evraklarınızda eksik yoktur.

öyle görünüyor..teşekkür edrm.rapora imza kaşe demişsiniz ya,bu kurum sgk mı? o kısmı anlamadım
:confused: anladığım kadarıyla siz bu konuda bayağı bilgi sahibisiniz.

Merhaba,
Ben ilk defa hasta bezi raporu çıkarttım, raporuma günde 5 adet yazdı doktor, reçeteme de günde 5 adet, 1 aylık 150 adet yazıldı. Forumlardan öğrendiğim kadarıyla günde en fazla 4 adet/ aylık 120 adet ödeniyor.
Ben 150 adetlik reçetemle, 120 adet hastabezi alıp market fişime 120 adet yazdırtsam olur mu? Sorun çıkar mı?
Ayrıca ben belbantsız hastabezi kullanıyorum, 10 tanesi - 7 lira, 120 adet - 84 lira yapar, geri ödeme ne kadar yapılacak, (60 kr * 120 adet) 72 lira mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba landish öncelikle geçmiş olsun..
raporunuzda yada reçetenizde 5*1 yazması kurum için önemi yoktur. siz reçetenize 5*1 yazdırsanızda ödemeniz 4*1 den 120 adet üzerinden yapılır..yukarıda yaptığınız ödeme tablosu doğrudur..
10 tanesi 7 lira olan paketlerden aldığınızda size %18 KDV dahilse 84.96 lira.. geri ödeme yapılır.
dikkat etmeniz gereken bir husus..KDV dahil olarak 85 lirayı aşmadan hasta altbezi alabilmenizdir..böyle olduğunda zarara uğramazsınız..

Çok teşekkür ederim arkadasımm. Bir sorum daha olacak bilen varsa, canped belbantsiz hasta bezi sgk odemesi kapsaminda mi? Kendi Internet sitesinde kapsamda oldugu yaziyor bir medikalci degil dedi, kafam karisti.

Üst Alt