Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

merhaba arkadaşlar,

sgk ve emekli-maasi.com sitesi arasında ABO oranlarıyla ilgili aşağıdaki gibi bir fark var. bu farkın sebebini bilen var mı? hangisi en doğruya yakın sonucu verir?

1- sgk üzerinden hesaplayınca ABO oranları;
2000 öncesi ABO yüzde 47,5 /// 2000 - 2008 arası yüzde 35

2- emekli-maasi.com internet sitesine hizmet dökümünü copy-paste yapınca çıkan ABO oranı;
2000 öncesi ABO yüzde 60 /// 2000-2008 arası ABO yüzde 60

emekli-maasi.com sitesinde hesaplama yaparken özür oranı eklenebiliyor. sgk’da ise eklenemiyor. acaba aradaki farkın sebebi bu mu?

semihlex

Evet.Sgk resmi sitesi engellilerle ilgili bir hesap yapmıyor,çünki engelli maaşı istisna sayılıyor.O site sgk'lıların Geneline hesaplama yaptığı için.

Ama emekli-maası.com'da Engel parametresi mevcut oran girdiğinizde genelde 45 olan oranı Engellilere dönük pozitif ayrıcalık kuralıyla 60 a çıkarıp hesaplamayı bu ortalama ile yapıyor.
Haklısınız.Sebep bu.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

peki hangi veri doğru? sitede genel olarak emekli-maasi.com un verdiği sonucun, gerçeğe en yakın rakam olduğu söyleniyor.

semihlex

Her ikisini karşılaştırma şansınız yok çünki eğer ki engelliyseniz engel oranı girme şansınız yok Sgk sitesine.O sadece normal emekliliği hesap eder.

Ama emekli-maası.com'a engel oranınızı yazıp hesaplatırsanız aylık bağlama oranlarında yükseltme yaptığı için bir kaç yüz tl yüksek hesaplayacaktır.

Genelde emekli- maası.com hesapları gerçeğe en yakını olduğunu izliyorum sitedeki yorumlardan.Benim emekli maaşımı da sgk nın resmi sitesi engelli olduğumu bilemediği için 200tl civarı daha az hesaplamıştı.

bende tam 3 te 1 fark çıkıyor. mesela sgk 1825tl derken, emekli-maasi.com 3000tl diyor. bu kadar fark olması normal mi peki?

semihlex

Herhangibir ssk,bagkur,emekli sandığı gibi sandık hizmet birleştirmeniz varmı?Genelde o tür hesaplarda anormal farklar çıkıyor.

En iyisimi sgk müdürlükleri civarında Sgk Danışmanlık ofisleri var,100 tl gibi bir ücrete nokta hesabı hesaplama yapıyorlar,çok merak ediyorsanız bi uğrayıp içinizi rahatlatın derim.

Ama en azından 1800 tl altı maaş almayacağınız kesin gibi.

17Çanakkale

sandık birleştirme olmayacak. sadece ssk! işin sırrı ABO da. diğerinde yüzde 60 olan 2000 öncesi ve 2000-2008 arası ABO yu sgk neden 47,5 ve 35 olarak çıkarıyor. cevabını aradığım soru bu. bi danışmanlık firması iyi fikir, zamanı geldiğinde bunu yapacağım.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

semihlex

Engelli emekli olana pozitif ayrımcılık yapılıyor aylık baglama oranlarında.ister yüzde kırk ister yüzde 98 olsun özür oranınız farketmez.Sorunun cevabı bu.

Emekli-maası.com'a bir özür oranı girerek hesaplatın,bir de özür oranı girmeden.

Göreceksiniz ki normal birisi gibi hesaplattığınızda aylık bağlama oranları sgk resmi sitesindeki gibi hesaplanacak.

Buradan şu çıkıyor;Engelli emekli isen normal emekli olmandan biraz daha fazla emekli maaşı alıcaksın.

Rica ederim,iyi akşamlar

17Çanakkale haklıymışsın.

emekli-maasi.com a özür oranı girmeden hesaplatınca sgk ile tamamen aynı veriler çıktı. özür oranını yazınca ise ABO oranları 60 a 60 olarak değişti ve haliyle rakam arttı. engllilere pozitif ayımcılık yapılması ifaden tamamen doğru. o zaman buradan şu sonuç çıkıyor; sigortası tavandan ödenmiş olan emekli adayı engellilerin, 2000 öncesi ile 2000-2008 arası ABO oranı yüzde 60 tır.

beni danışmanlık firmasına gitmekten kurtarmış oldun :))

sana güzel bir hafta diliyorum.

17Çanakkale
@semihlex

bende hesaplıyorum ama sizin dediğiniz gibi öyle farklar yok.

sgk da yaptığım hesaplama 1702 tl

emeklimaaşı.com da normal hesaplama 1842 tl özür oranı yazınca 1850 tl.

görünen normal hesaplama sgk sitesinden 140 tl fazla.sizlerin dediği gibi aynı falan değil.

özür oranı da bişey farketmemiş.

@zamanyolcusu

Bu, kişilerin prim ödeme gün sayısı,toplam ödenen prim miktarlarının toplamı ile de alakalı olabilir.Her birimizin dönemler içerisinde ödenmiş prim gün sayımızında,ödenen prim miktarlarının da farklı olduğunu göz önüne alırsak kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.2000 yılı öncesi,2000-2008/10'a kadar ödenen hepimizin farklı.Peki sizde aylık bağlama oranları 45'ten 60'a çıkıyormu mesela emekli-maası.com'da yukarıdaki dönemlerde?Belkide olması gereken bir gün sayı sınırı var ve onu yakalayamıyorsunuz v.b. birçok neden olabilir,konunun uzmanı değiliz,
Benim buradan takip ettiğim yorumlar ve kendi tecrübem bana böyle bir fikir verdi.
En azından sgk resmi sitesinden birkaç yüz tl fazla bağlanacağını halen teyid ediyor beyanınız.Eve maaş bağlama kağıdı geldiği zaman buradan paylaşırsanız herkes yine bir fikir sahibi olur.
Bu platform da zaten bunun için kurulmuş,farklılıklar olacaktır elbet çünki hiçbirimiz aynı yerde, aynı yıllarda,aynı maaşlarla çalışmadık.

ÜÇLÜ SİSTEMDEN*SSK ŞARTLARINDAN ENGELLİ EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA

@17Çanakkale

Benim girişim 1993 yılı.8200 gün olmuş iki yıldır ödemiyorum artık.
emekli olabileceğim engellilik durumum yok şu an haliyle yaşımın dolmasını bekliyorum.
O da 2023 yılında dolacak.aylık bağlama oranları şöyle;

sgk sitesi; 73-59-45.80

emklimaaşı;67-59-45.80 şeklinde..oran da yazsam bu rakamlar değişmiyor.

2020 ocak ayında 3/1 derecesi ile öğretim görevlisi kadrosundan 2300 ek gösterge ile emekli olabileceğim (umarım) 02.02.2000 sigorta girişliyim. Emekli olacağım tarihte yaklaşık 5500 prim günüm olacak ve 350000 prim yatırmış olacağım yaklaşık olarak ne kadar emeklilik maaşım olur hesap yapabilen olur mu acaba

emekli-maasi.com sitesi üzerinden hesaplama yaparken 2008/10 den bugüne kadarki olan bölümü silin. yani sadece 1993-2008 arası ödediğiniz primler üzerinden maaşınızı hesaplayın bakalım ne çıkacak? muhtemelen yüksek çıkacaktır. yani 2008/10 sonra ödenen her kuruş prim maalesef emekli maaşını düşürdükçe düşürüyor. bu gerçekten çok şaşırtıcı. OturanBoğa nın -olabilen en erken zamanda emekli olmak en mantıklısı- önerisi bu noktada anlam kazanıyor.

zamanyolcusu

Birde vergi indirimi alarak emekli olan engelliler genelde 4000,5000,6000 gün sayısından oluyorlar,yani yaşı bekleyenden önce.Sizin prim gün sayınız oldukça yüksek be aylık bağlama oranlarınızda.Muhakkak bir parametre var ve ona takılıyorsunuz,belkide bu prim günü az ve aylık bağlama oranı yine az kişilerde çalışıyor olabilir.

semihlex

Dediğiniz dönemleri girip hesaplama yaptım 300 tl eksik oldu maaş.özür oranı girince 150 tl eksik çıkıyor.

Benim primler 2008 11. aya kadar asgari ücretten 12 aydan sonra asgari ücret üzerinden ödendiği için düşme olmadı.son zaman her ay hesaplama yapıyordum ve her ay 2-4 tl civarı artış oluyordu.şimdi artık prim ödemediğimden altı ayda bir artış oluyor.

EYT gaspı ile ilgili bu hükümetin birşey yapacağı yok 2023 ü bekleyeceğiz.

Şu an çalışanların hali çok zor gerçekten primler düşük ödeniyorsa çalıştıkça maaşları düşecek.

Malesef çoğu kişi bunun farkında bile değil.

Farkında olmaz mı lakin farkında değil gibi davranıyor işte bu beni hasta ediyor .5510 konunu daha bilen yok . maaşım düşük ne yapmam gerekiyor diyen insanlar var .ben çok bilgimi yazdım yardımcı olmaya çalıştım .ama olmadı bundan sonra daha yazmama kararı aldım . site içerisinde algı yapan kişiler mevcut olup yalan yanlış bilgi verenler mevcut olup itibar etmemenizi .işlemlerinizi bir uzman tarafından yaptırmanızı tavsiye ederim 😀 hoşçakal

Eryigit Murat...bu site de sözüm meclisden dışarı öyle çok o malum kişi yanlısı varki,insanları bile bile sırf hükümet i korumak adına yanlış yönlendirme eee buna da şükür kötüyü iyi gibi gösterme vs..bu kişileri allah a havale ediyorum...adam 725 tl maaş alıyor çözüm arıyor ama cevaptan çok nutuk dinliyor..reis nasıl koyunlarını kandırmak için bol bol nutuk atıp din istismarcılığı yapıyor..bunlarda başka bir versiyonu işte!!

merhaba arkadaşlar heyet raporum %49. siteden hesaplattım 2110 lira cıktı emekli maası. ek odeme 82 lira.. engellilik için artı bir ekleme yapılacak mı?

Vergi indiriminden emeklilik başvurusu yapacam fakat....

HERKESE İYİ GÜNLER DİLERİM

2 AY SONRA EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM NE KADAR MAAŞ ALABİLİRİM DİYE HESAPLAMA YAPTIĞIMDA AŞAĞIDA İNTERNET STESİNDEN YAPMIŞ OLDUĞUM HESAPLAMALARA GÖRE 762 TL OLDUĞU YAZIYOR BU DOĞRU BİR BİLGİMİDİR AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM

SAYGILAR SUNARIM...

EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ
Yaş Şartı
Özür %50
Yaşınızın Dolacağı Tarih
Yaş Şartı Yok
Hizmet Yılı Şartı 17
Sürenizin Dolacağı Tarih 10.10.2013
Prim Gün Şartı 3920
Kalan Prim Gününüz 52
1 - ) 2000 YILI ÖNCESİNE AİT KAZANÇLAR
Toplam 438,28
Gün Sayısı 285
Gösterge 9475 (12 / 1)
Aylık Bağlama Oranı 60
Eski Tam Aylık 79,59
Eski Kısmi Aylık 5,86
Güncellenmiş EKA 49,57
2 - ) 2000 YILI İLE 2008 EKİM ARASI KAZANÇLAR
Toplam 2.507,36
Gün Sayısı 101
Ort. Gunluk Kazanç 24,83
Ort. Aylık Kazanç 744,76
Aylık Bağlama Oranı 60
Yeni Tam Aylık 446,86
Yeni Kısmı Aylık 11,67
3 - ) 2008 EKİM SONRASI KAZANÇLAR
Toplam 207.184,94
Gün Sayısı 3482
Ort. Gunluk Kazanç 59,50
Ort. Aylık Kazanç 1.785,05
Aylık Bağlama Oranı 30,00
Tam Aylık 535,52
Kısmı Aylık 482,07

EMEKLİ MAAŞINIZ
Emekli Maaşınız 733,32
Ek Ödeme 29,33
Toplam 762,65

bende hemen hemen senin sartlarında emekli oldum 1185 tl alıyorum %55 özür oranı

yılbaşından önce müracat edersen yeni zammlardan maaş yüksek olur diye biliyorum

hacımaraşlı kardeş ben ancak yılbaşından sonra başvuru yapabilirim 52 güne ihtiyacım var peki hesaplama yaptırdım neden 762 tl çıkıyor onu anlamadım

kadir abim eksik gününü bilmiyorum 05,07,2017 de 6250 günüm vardı vergi indiriminden emekli oldum 970 tl maaşa bağlandım yılbaşındansonraki zamdanda faydalandım 1185 tl maaş alıyorum sürekli raporum var fakat
2 yılda bir muayene olacagım yaşım 40 %55 raporum var

merhabalar.

borçlanmanın emekli maaşına etkisi borçlanma dönemine göre değişiyor. Kimi borçlanma maaşa hiç etki etmezken bazı dönemde yapılan borçlanmalar emekli maaşını artırıyor.

Merhaba 2. Dereceden emeklilik müracaatı yapıcam inşallah. 2018 yılında engelli 4a (işçi çalışan) olarak emekli maaşı ne kadar?

merhaba Julyus45
52 günü borçlarnırsam yılbaşından önce emekliliğe başvursam yılbaşından sonra başvurmamdan daha faydalı olur mu

fatih2009

Merhaba,

emeklimaaşı.com 10 tl farkla doğru hesapladı. ek ödeme dahil 1380 tl bağlanmış.

Üst Alt