Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hozgul Arkadaşlar kolay gelsin Bu emekli maaşı com da hesaplama yaptım çıkan sonuç bu.bilgisi olan 'lardan Ricam hesaplamalardaki 3 abo oranına göre çıkan tam aylıkları toplama yapıyorum 1350 tl + ek ödeme olması gerekmezmi.birde 2008 Sonrası abo oranı %30 gözüküyor bakmakla yükümlü kişi varsa %40 mi olur.Saygılarım'la..link bu..Screenshot_2018-12-25-16-47-23.png
3.derece vergi indirimi ile.
@ https://photos.app.goo.gl/rPC9JZqrhxeCWSDj6
Aslında bu siteler çok doğru sonuçlar çıkarır. ABO hakkında ise kısaca şunu söyleyebilirim: Sigortalı eşiniz (çalışmayan ya da aylık almayan) veya 18 yaş altı çocuğunuz (yüksek öğrenimde 25 yaşa kadar) varsa, toplam pirim gün sayınız 7200'ün altında ise o zaman sanki 7200 gün pirim varmış gibi hesaplama yapılır. Böylelikle 2008 sonrası ABO %40'ın altında olmaz.
hozgul bey sizede bir sorum olucak 2008 sonrası ABO%40 ın altına düşmez demişsiniz ancak benim 6500 günüm var 1994 ten bu yana ancak 2008 sonrası ABO %37,4 gibi görünüyor daha ilk maaşımı almış değilim ayrıca eşim çalışmıyor iki tane çocuk var biri orta öğretim biri üniversite..yani nasıl oluyor bu ABO işi anlamadım o zaman benimde 2008 sonrası en az %40 olması gerekmezmiydi primlerim düşükten yatmadı çokta yüksek değil tabii ama asgari ücrettende değil tabiki daha ne bağlandı hiç bilmiyorum 01 kasım başlangıç görünüyor e devlette ancak diğer tüm kısımlar sıfır tl bu kadar beklemek normalmidir..teşekkürler kolay gelsin
peki..yine buradan soralım o zaman ABO oranlarını herkes paylaşsın..bu nasıl oluyor gönderdiğiniz metni inceledim tamda 9805 inci sayfada böyle bir şeyler belirtmiş tam olarak net değil ama..peki benim maaşın bağlanma süresi normalmi 311 ekimde verdim dilekçeyi 01 kasım itibarıyla emekliyim diyor ancak henüz net bir şey yok primlerimde hep tek yerden ve şehirden yattı
hozgul bey bu konuyla ilgili bir forum buldum sitenizde var şişiksami diye bir arkadaş bu abo durumundan çok çekmiş o forumda okudum detaylı yani şunu söyleyim adamın enson gittiği sgk şefi sizin bütün tezlerinizi çürütmüş(aslında kanun öyle demiyor)12. kutuğu işaretlemeden bile otomatik oluyormuşmuş falan filan derken böyle..zaten ne kadar maaş alıyorsunuz forumunuda azönce hemen hemen yarısını inceledim daha fazlada bakamadım valla kafam tuttu gördüğüm kadarıyla bu son kısım 2008 sonrasını %40 gibi alan yok gibi tektük var ama onlarda maaşı asgari yatanlar oluyor...son durum bu sizin burada yazdıklarınız çok doğru ve gerçek bilgiler ancak iş uygulamaya gelince onca paylaştığınız bilgi çöp oluyor çünkü hiçbiri gerek işverenler gerek yetkili mercihler tarafından uygulanmıyor buna benzer bir konuda ufukalp abiylede yazıştım onunda dedikleri sgdp konusunda haklıydı ama işveren gelde anlat ya işinden olucan yada sesini çıkarmıycan ne diyelim sağlık olsun o yüzden bu konu hakkında (2008 sonrası enaz %40 abo oranı) artık soranlara bence şişikkemalin yaşadıklarını direk paylaşın paylaşınki milletin içine olmadık kurt düşmesin açıkçası bende ilk okuduğumda ne oluyor falan oldum çünkü dediğim gibi benimde 2008 sonrası abom %37 diyor insan ister istemez şüpheye düşüyor ama şişikkemal bu olayı anlatmış umarım biraz daha şişmemiştir şaka bir yana hepinizi seviyorum iyiki varsınız
18 ay askerliği yatırdim zaman sigorta giriş tarihim 12.10.2002 den
12.4.2001 yılına çekmiş oluyor
12.4.2020 yılında kısmet olursa vergi indiriminden emekli olacam
şuan emekli olsam acaba ne kadar emekli maaşı alırım bilen varsa yazarsa teşekkür ederim askerliği yatırmasam ne kadar alırım yatırsam ne kadar alırım
07.01.2019 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : *1720.14
Ek Ödeme : *68.81
Sgk nin emekli maasi hesablama sitesinde bu kadar cikiyor emeklilik dilekcesini verdik sizce bu dogrumu gercekten bu kadar emekli ayligimi alicaz?
Arkadaşkar yatırılan prim günleri 2000 yılndan önce olursa maaşlarda ciddi fark oluyor. Sebebi ise ABO hesaplamalarında dengesizlik 2000 ylı öncesi primgünü kazançlar toplamının %70 hesaba dahil edilirken 2000 ile 2008 arası %40 ile%60 arası değişiyor 2008 sonrası %30 oranında hesaplanıyor maaşların asıl düşük olması bu sebeblerden
Merhaba iyi çalışmalar % 54 sürekli engelliyim 3 derece verği indirimi aldım
1997 sigorta girişim
Özel
Gösterge 9475
Aylık bağlama oranı 6100
Ortalama yıllık kazanç 12,002,40
Aylık bağlama oranı 2.
Ortalama aylık kazanç 2,080.80
Aylık bağlama oranı 3
2000 öncesi 931
2000-2008-10 arası 1550
2008-10sonrası 2901
Toplam 5382
Buna göre ne kadar emekli masşi alırım
moonlife öncelikle emekli lik hayırlı olsun.peki sgk girişi ,prim günü,toplam yatırılan prime esas kazanç,2000 öncesi 2000/2008 arası,2008/den sonra kaç gün primleriniz vardı.birde kaçıncı derece vergi indirimi ile müracat ettiniz.bunları Paylasirsaniz bizler içinde iyi olur.selametle..prime esas kazanç lariniz asgari ücret tenmi yatti..
@ Arkadaşlar kolay gelsin.,Sgk emekli maaşı hesaplama guncellenmes.Fakat Emekli-maaşı.com Aktif değil başka birşey çıkıyor.bilgisi olan varsa buradan paylasabilirmi..kalın Sağlıcakla..
Benim kafam karıştı arkadaşlar.. %86 SÜREKLİ raporum var.. Ankaradan onaylanıp gelmesini bekliyorum.. Sgk sitesinden emekli maaşını hesapladığım da ekte resimde gönderdiğim rakamlar çıktı karşıma.. Resimdeki rakamlara göre bağlanacak olan aylık maaş kaç TL?
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ali Tezel' in sitesi hakkında bilgisi olan var mı? Sitesinde 50 TL karşılığı maaş hesaplıyor, bu hesaplama güvenilir mi? Herhangi bir fikri bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar merhaba, emekli-maasi.com sitesi kapanmış acaba buna benzer siteler var mı hesap yaptırabileceğimiz? SGK da tam hesaplamıyor bizim maaşları.