Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Kadir Demirbağ
Devlet yilbasindan sonra olun diyor benekimde oldum yilbasinda zam olcak yukselcek katsayi yukselirse yilbasindan sonra olanlar fazla alir diyorlar bilemiyorum

@Kadir Demirbağ

Öyle gereksiz maceralara hiç gerek yok diye düşünüyorum.

Yılbaşından sonra emekli olduğunuzda maaşınız hesaplanırken önceki kazançlarınız için enflasyona göre güncelleme yapılıp ondan sonra maaşınız hesaplanır.

Yılbaşından önce olursanız bu sefer de tamam maaşınıza Ocak zammı uygulanır ama maaşınız zaten kazanç güncellemesi yapılmadan bağlandığı için hemen hemen yine aynı olacaktır.

Sadece eğer yılbaşında asgari ücret ile birlikte maaşınız da artıyorsa yeni yıldan bir maaş aldıktan sonra emekli olmanız kıdem tazminatı açısından faydalı olacaktır.

@Ufukalp @Julyus45 arkadaşlar araştırmam üzere yılbaşından önce bu günün şartlarında ve enflasyona göre sanki daha faydalı olacak gibi görünüyor okumuş olduğum makale aşağıya kopyalıyorum yorumlarınızı beklerim.

YILBAŞI NE FARK ETTİRİYOR?

Geçmiş yıllar kazançlarının emekli olduğunuz yılın ocak ayına güncellenmesinde 30.09.2008 gününe kadar geçmiş yıllar, TÜFE (enflasyon) oranı ile geçmiş yıllar büyüme oranının (GSMH'nin artış oranı) çarpımıyla sağlanırken, 1.10.2008 sonrası dönem için TÜFE'nin tamamı, büyümenin ise sadece yüzde 30'u dikkate alınmaktadır. Büyüme (2014 yılı) oranı ise halen yüzde 3 ile 4 arasında beklenmektedir; bu rakamın yüzde 30'u ise 0.9 ile 1.2 arasındadır. Yani emeklilik dilekçenizi yılbaşından sonra verirseniz geçmiş yıllar kazancınız yüzde 0.9 veya yüzde 1.2 oranında fazla değerlendirilecek. Buna karşın kaybınız da olacak. Çünkü emeklilik dilekçenizi yılbaşından önce verirseniz, enflasyon oranı kadar kaybınız olacak.

Şöyle ki: Yılbaşından önce emeklilik dilekçenizi verdiğinizde hem 2014 yılı Ocak hem de 2014 yılı Temmuz dönemi ve 2015 Ocak ayı zamları emekli aylığınıza eklenecek. Yılbaşından sonra emeklilik dilekçesi verirseniz bu sefer sadece 2015 Ocak ayı zammı aylığınızı etkileyecek. 2014 yılı enflasyon oranı toplamda yüzde 8 ile 9 gibi olacak beklentisi var. Büyüme oranı da yüzde 3 ile 4 gibi bekleniyor. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur’dan emeklilik dilekçesi verecek olanların emekli aylığı baz alındığında, yılbaşından önce verilmesi daha avantajlı görünüyor. Öte yandan işçiler emekli olurken kıdem tazminatı alırlar ve kıdem tazminatı tavanını aşan brüt kazançları varsa yılbaşında kıdem tazminatı tavanı artacağından kıdem tazminatı düşünüldüğünde yılbaşından sonra vermek daha avantajlıdır.

ÖZETLE

Sonucu özetlersek, ülkenin büyüme oranının yüksek, enflasyon oranının düşük olduğu yıllarda emeklilik dilekçesi yılbaşından sonra verilmeli, büyümenin düşük olacağı yıllarda ise yılbaşından önce verilmelidir.

@Hacı maraşlı kardeş sürekli raporum var demişsin ama 2 yılda bir muayene olacağını yazmışsın benim raporum %50 süresiz benimde yaşım 41 2 yılda bir raporu yenilemem gerekiyormu ?

Kadir Demirbağ tabi ki karar sizin.
Alıntıladığınız makalede de geçmiş yıllar kazançlarının emekli olunan yılın ocak ayına güncelleneceği yazıyor, benim demek istediğim de o.
Sıfır nokta bilmem kaçlı çok ince hesapları gözden geçiriyorsunuz ama borçlanarak cebinizden çıkacak miktarı hiç gündeme getirmiyorsunuz.
Makalenin son paragrafında:

"Sonucu özetlersek, ülkenin büyüme oranının yüksek, enflasyon oranının düşük olduğu yıllarda emeklilik dilekçesi yılbaşından sonra verilmeli"
Deniyor.

Şu anda %25 ler ile son 15 yılın en yüksek enflasyon oranıyla karşı karşıya olduğumuzu da belirtmek isterim.

Bütün bu yazılanlar elbette sadece bir fikir teatisi ve herkesin kendi görüşünden ibaret. Sakın yanlış anlaşılmasın.
En iyi yol konuşarak, tartışarak ortaya çıkar.
Ben olsam, bu şartlarda hem de cebimden para harcayarak emekliliğimi birkaç ay ertelemezdim.
Bu benim düşüncem tabi.
Her şartta en güzel sonuçları almanızı temenni ederim.

Ufukalp sgk sitesi veya diğer emekli maasi comda bagkur ve sgk hizmet birleştirmeyi yaptığımızda yine doğru hesapliyor mu yoksa çıkan hesaplanan rakamdan bağkur olduğundan dolayı düşük mu çıkar

egemat1
Bahsettiğiniz aylık hesaplama sitelerini hiç kullanmadım, bilgim yok.

engelli emeklilik maaş baglama

merhaba

7045 prim günü aylık bordro 4500 brüt 384.000 tl toplam sgk matragım var. nekadar maaş baglanır. sgk matragı her 100.000 tl de artış oluyormu. saygılarımla.

Kadir Demirbağ iyi akşamlar bu yaziya göre yılbaşından sonra emeklilik müracat i yapmak daha faydalı gibi. Benimde3.derece vergi indirimi ile Bugün itibari ile emeklilik hak edisim. Ama ben yılbaşından sonra yada temmuz 2019 da yapmayı düşünüyorum..

Vergi İndiriminden Emekli Olursam Ne Kadar Maaş Alırım

Öncelikler herkese selamlar. Benim 4800 günüm, 450.000 Pirim sayım var. %50 den fazla raporum çıkıyor. 1995 ssk girişli olarak ne kadar emekli maaşı bağlanacağını bir türlü bulamadım. 1980 doğumlu biri olarak hala çalışmaktayım ama maalesef bedenim artık kaldırmıyor. Yılbaşından sonra emekli olmak istiyorum. Tecrübeli olan arkadaşlardan bir destek bekliyorum. Saygılar...

Burada hiç kimse bu verilerle sizin emekli maaşınızı hesaplayamaz. Ortalama bir fikir edinebilmek için maaş hesaplama sitelerinden yardım alabilirsiniz.

Bazı sitelerde örneğin akşam gz emekli maaş hesaplama sisteminin değişeceği ve 2000 sonrası maaşların artacağı haberi var doğrumu acaba?

Emekli Maaşı Hesaplamada Net hesaplayan site hangisi?

Arkadaşlar selamlar.

Normal ya da engelli-malul emekli maaşı hesaplama konusunda en güvenilir ve doğru hesap yapan site-sistem hangisidir sizce?

Gördüğüm kadarıyla ; SGK'nın sistemi haricinde aşağıda ki siteler ya da kişiler yapıyor hesaplamayı..

emeklimaasihesaplama.com
emekli-maasi.com

Ve Ali Tezel ve ekibi..

Düzeltme

sencerpasa peki bu site güvenilirmi.hesap yaptiranda detaylı paylassa daha faydalı olur.

@ Arkadaşlar Bende sene başı yada temmuz da 3.derece vergi indirimi ile müracat edicem.Ali tezel e mail attım.emeklilik hesaplama sı için Anında Dönüş yaptılar.ama!400 TL danışmanlık ücreti istediler.Daha uyguna Nasıl ve nerede hesaplama yaptirabilirim. Bilgisi Olan Arkadaş 'lardan Ricam..Selametle

Emekli olsam nekadar maaş alırım ?

merhaba arkadaşlar yardımcı olursanız sevınırım aşagıdakı satlarla emekli olan biri ne kadar maaş alır
Engel oranı : %53
doğum tarihi : 07/04/1975
Emekli sandıgı girişi : 15/04/1999 450 gun
ssk başlangıc tarihi 15/01/2001
ssk gün 5635 toplam 6085gün
son brüt maaş 2.600 tl
toplam odenen prim : 242.572 TL

eksık yazdıgım bilgi varsa ekleye bilirim

Son düzenleme:
sigorta girişim 2002 10 cü ay
3 cü derece vergi indirimden faydalanıyorum 5125 primim var işten ayrıldım son aldığım maaş 2700 tl emekli olursam ne kadar maaş alırım lütfen cevap verin ayrıca 18 ay askerlik yatırsam faydası olurmu

Sgk portalda 812 + ek ödeme çıkıyor
emekli-maaşı sitesinde ise 914 + ek ödeme çıkıyor, hangi sitede doğru acaba?
Ek ödeme ne demek arkadaşlar sürekli mi maaşa ek olarak verilir, bir defaya mhsus mu?

Ek ödeme sürekli oluyor çıkan rakamada kafana takma en düşük maaş bin TL olacak meclise gelmek üzere

1996 dan bu yana tavandan yatan sigorta primim eylül ve ekim ayında tabandan yattı, Sgk maaş hesaplama sitesine göre her ay 8 tl emekli maaşı azaldı. 2 ayda 16 tl maaşım eridi. İnanamıyorum.

Knopfler...hocam suriyelilere para nerden akıyor zannediyorsun,hükümet kendi cebindenmi veriyor!!??

arkadaşlar vergi indiriminden emekli olanlar ne kadar maaş alıyor bilgisi olan varmı bi arkadaş 3 ay önce öldü 6250 primi vardı 1.5 maaş almış çok az değilmi

benim sigorta girisim 2002 prim 5125 olmuş bu durumda vergi indiriminden emekli olsam ne kadar maaş alırım

sgk nin sisteminden hesaplatiyorum 1225 tl maaş alırsın yazıyor bu ne saçmalik ya bununla insan nasıl geçinebilir

@Osman onay
Vergi indiriminden emekli olanlar şu kadar, şu kadar günle emekli olanlar bu kadar maaş alır gibi bir standart yoktur.

Emekli maaşı hesabında prim gün sayısının yanında, prime esas kazanç tutarı, hatta primlerin dönemine kadar çeşitli kriterler vardır. Burada hiç kimse size şu kadar maaş alırsınız diyemez. Ancak benzer durumda emekli olmuş olanlarla karşılaştırarak bir fikir edinebilirsiniz. Forumda ne kadar prim ve kazançla ne kadar emekli aylığı bağlandığının paylaşıldığı bir başlık vardı.

Ya da emekli maaşı hesaplama siteleri de bir fikir verebilir.

Osman onay

Yaşlılık emekliliği v.s diye ayrım yapılmıyor.Prim günün ve ödenen pirim miktarın alacağın maaşı etkiliyor.Ben 7230 gün ile şu an 2145 TL Alıyorum.Son 7 senem asgari ücretin 2 katından fazla maaş aldımYani asgari ücretle çalışan birisi 9000 gün pirim ödese bile belki benimle aynı maaşı alacak.Ne kadar maaş alırım diye bir başlık var forumda.Orayı incele istersen.

18 ay askerliği yatırsam vergi indiriminden emekli olunca maaşım yüksek olurmu şuan prim 5125
emekli olmama 34 ay var
askerliği yatırırsam 16 ay kalır

bir ay önce işten ayrıldım son aylığım 2.900 idi askerliği yatırsam kalan süreyi çalışmadan beklesem daha mantıklımı yoksa kalan süreyi nerde olursa çalışıp mi doldurayım maaşım düşük olursa emekli olunca düşükmü maaş alırım

Merhaba..bnde 1 aralik ta emekli oldum.maas hesaplaması yaparmisiniz.
2000 öncesi 336 gün
2000.2008: 2036 gün
2008 sonrası: 3062 gün
Toplam 5432
Ort.yillik kazanc 13.568.40
Ort aylık kazanç 3.045.60
Gosterge 9475
Aylik baglama oranlari
2000 oncesi 61
2000.2008 60
2008 sonrasi 33.59
Hisse 1.1