Arkadaslar Merhaba;
Hayırlısı ıle kararımı verdım ve emekli oluyorum..Şirketimle konustugumda yaşım genç olduğundan (1980 dogumluyum) emin olmak adına SGK dan (İzmit) emekli olabileceğime dair yazı almamı istedi.İstanbulda ıkamet ettıgımden Izmıte gıdıp gelmek sıkıntı yaratacagından dolayı onceden sızlerede danısayım ıstıyorum ..Emeklı olabileceğime dair yazıyı almak için yanımda bulundurmam gereken herhangi bir belge varmıdır ? Engelli Raporu Nufus Cuzdanı ve Vergı Indırım Kagıdı (Vatan Caddesındeki Vergi Dairesinden Isyerıne Gonderılen Vergı Indırımı Kagıdı Fotokopısı ) haricinde bulundurmam gereken birsey varmıdır ? Ençok merak ettiğim konu ise burada bazen tekrarlayıp durdugum emekli maaşım cunku ıkı sıte arasındakı fark 400 TL bakalım ne cıkacak...
Arkadaşlar,
Bugun Izmıt SGK Mudurlugune gıttım ,Oncelıkle benı sıgorta hesaplama bırımıne yonlendırdıler,Burada kı memur bey elımde Vergı ındırım kagıdı (Vatan Caddesınden sırketıme gelen yazı) olmasına ragmen emeklı olabılır yazısını almamız ıcın Vergı daıresıne yazı yazmamız gerekır ve bu yazının gelmesı gerekır ve bu yuzden de en az 1 ay beklersın dedı.Ama bu yazıyı ıstemezsen sırketınden cıkıs yaparsan aynı gun ıcınde tahsıs talep ıslemlerı ıcın ust kattakı ayrı bır bırımden talep yapabılırsın dedı..Ben emeklı oldugumu dusunuyorum sızde bakın dedım ve oda oyle gorunuyor dedı..Sirket ıse ay sonu ancak işlem yapabılecegı ıcın bu cuma gunu cıkıs evrakları ıle tekrar Kocaelı SGK ya gıdecegım.. Yalnız korkum SGK nın ayrıca bır aksılık cıkarması ..Sızce neden bır ayzı ıcın bu sekılde bır ıslem yapılıyor ? Basınıza geldı mı ? Memurun dedıgıne gore Vergı daıresı Istanbul oldugu ıcın bu sekılde dedı ama ben yınede tereddutlu yaklasıyorum .Sonucta cıkıs gırı ıslemlerı olacak...Yardımınızı rıca ederım ..