Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Sayin deniz rüya naz sağolun açıklayıcı oldu çoğu kişi bu siteyi övüyor nihayetinde arkadaşların çoğu test edip onaylarsa en azından forumda engelli maaşlarını 100 de 100 e yakın doğru çıkarıyor diye kesin net bi bilgi sahibi olalım

iyi geceler arkadaşlar emekliliğime 38 gün kaldı emekli-maaş comda ssk bilgilerimi girip hesaplama yaptım 710 tl çıkıyor 2100 güne 2004-2008 fuul 1800 gün esnaf bağkurum var en son altıncı basaktan yatırmıştım bağkuru nasıl hesaplaya biliriz yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba ???

Ne kadar emekli maaşı alırım.

Merhaba benim öğrenmek istediğim konu şuanki şartlarla ne kadar emekli maaşı alırım. 15/10/1981 doğumluyum 1999 ilk işe giriş tarihi şuan itibari ile 4000 prim günüm var 150000 prim miktarı var. %70 engelli kadrosunda vergi indirimim var bu şartlarda ne kadar emekli maaşı alırım. Şimdiden cevaplar için teşekkür. Ederim

Maaşınızı bu bilgilerle tahmin etmek imkansız.
Maaş hesaplama siteleri,prgoramları var.
Onlardan yardım alabilirsiniz.

Merhabalar
Biraz önce Milliyet gazetesinin internet sitesinde bir haber okudum. Haberi buraya kopyalıyorum linkide veriyorum. içerik olarak biraz kafa karıştırıcı ola bilir. Benim anladığım kadarınla kendi yorumum Emekli maaşlarında nekadar çok pirim+gün= okadar yüksek maaş sistemine geçilicekmiş. Bu nezaman filiyatta uygulanır bilemiyorum.

Emeklilikte maaşları artıracak düzenleme - Türkiye'nin bir numaralı finans ve ekonomi portalı uzmanpara.com.

[h=1]Emeklilikte maaşları artıracak düzenleme[/h]
Sigorta primine esas günlük kazanç tavanı yükseltilerek hem SGK geliri 1.6 milyar lira artacak hem de brüt asgari ücretin 6.5 katından fazla kazancı olanların emekli aylığı % 15 büyümeyle 5 bin liraya dayanacak.

f_sa_762632351184.jpg

“Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı”, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gece kabul edildi.

Kanun tasarısı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda da değişiklik öngörüyor. Buna göre, günlük brüt asgari ücretin 6.5 katı olan sigorta primine esas günlük kazanç üst sınırı, günlük brüt asgari ücretin 7.5 katına yükseltiliyor. Vatan'da yer alan habere göre böylece, brüt asgari ücretin 6.5 katından fazla kazancı olan sigortalılardan daha fazla prim tahsil edilerek, hem bu sigortalıların daha fazla aylık ve gelir alması hem de SGK’nın prim gelirlerinin artırılması amaçlanıyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özel sektörün özellikle asgari ücret artışına bağlı olarak karşılaştığı maliyetleri karşılamak amacıyla 2016 bütçesinde 10 milyar liralık kaynak öngördüklerini anımsatarak, “SGK kayıtlarına göre, bir kısmı ücretli bir kısmı ise 350 bin sigortalı bağımsız çalışan var. Bu çerçevede 2017 yılında yaklaşık 1.6 milyar lira SGK’nın prim gelirlerinde bir artış öngörüyoruz” dedi.

AYLIĞI 658 LİRA ARTACAK

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz de tavandan bildirilen çalışan sayısının 4A kapsamında 295 bin, 4B kapsamında 55 bin olduğunu belirtti. Açıkgöz, tavanın 6.5 kattan 7.5 kata çıkarılmasının emekli aylıklarına etkisini şöyle açıkladı: ‘‘Kişi 4 bin 282 lira emekli aylığı almakta iken 658 liralık artışla 4 bin 941 liraya çıkacak, yani yüzde 15 artacak.”

ÖDEDİĞİ KADAR ÇOK AYLIK ALSIN

Tasarının görüşmeleri sırasında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Sistemde kişi ne kadar çok prim öderse ödediği kadar çok aylık alsın” dedi. “Burada yaptığımız her artış, iştirakçilerin emekli aylıklarını da artıran bir sistem” diyen Ağbal, şöyle devam etti: “Bu, hem ileriye dönük olarak gelir artışına imkan verecek hem de işverenler açısından maliyet oluşturacak. Maliyetin kimin üzerinde kalacağını belirleyecek husus, işveren ile işçi arasındaki sözleşme. Eğer net ücret üzerinden anlaşılmışsa yük işverenin üzerinde kalır ama net ücret sözleşmesi yapılmamışsa, o zaman kişi kendisi öder. Kişi öderse de aslında bugün tasarruf edecek, ileride ise bunu emeklilik olarak alacak.”

bunun garibanla ilgisi yok,bu sgk primi tavandan yatanları ilgilendiriyor

bunun garibanla ilgisi yok,bu sgk primi tavandan yatanları ilgilendiriyor

Tavandan yatanın ala bilceği maximumu söylüyor.

Benim bürüt maaşım 2000 TL 6500 de günüm var. Eski hesapta maaşım düşüyordu sürekli şimdi gün ve pirim arttıkça maaşta artıcak. Haberde en üst limiti söylüyor.

Kanun maddesi 01.01.2017'den itibaren yürürlüğe girecektir.

Biri bana bu konunun özetini anlatabilirmi hiç bi şey anlamadım konu kimi ilgilendiriyor

Ümit Kurtuluş
Burdan ben anladığımı yazayım.2016 yılı için sgk tavan ücreti (asgeri ücretin 6.5 katı) 10.705tl idi Yani bir kimse 15.000 tl maaş alsa da 10.705 tl üstünde gösterilemiyordu şimdi bu 10.705 %1 artırarak (asgeri ücretin 7.5 katı) 12.352 tl çıkarılacak.
Benim anladığım bu ama inşallah senin dediğin gibidirde herkesin işine yarar.

tarboy

Haberde evet sizin yazdığınızı söylüyor. Ve en üst limiti söylüyor. açıkçası ben yukarda yazdığım gibi anladım.

Çalışma hayatında nekadar kalır nekadar pirim ve gün olursa maaşta ona göre yükselicek. Maximum asgeri ücretin 7,5. katına kadar çıkıcak. Lakin daha düşüklerde daha az olucak.

son seçimlerden önce hükümetin 10. kalkınma planında ABO larlan ilgili bir çalışma yaptığı bu çalışmaya göre mevcut sistemde çalıştıkça düşen emekli maaş sisteminin yanlış olduğunu söylemişlerdi. Bu bizim için değil onlar için yanlıştı, çünki insanlar pirim gününü doldurduktan sonra sgk pirim ödemesini durdurtuyor kaçak çalışıyordu. Bu rakam ciddi boyutlara ulaşınca böyle bir karar almışlardı.

Ozamanlar seçime girip tek başlarına hükümet kuramayıp tekrar seçime gidildi terör olayları falan patlak verince 2018 ertelemişlerdi. sanırım 1 yıl önce çektiler.

Bizim için çok ciddi bir fark oluşmıcak lakin artık düşmicekte.

emeklilik

Merhaba benim %40 engelli raporum var sağ gözümde protez ameliyatı oldum raporumu değiştirmedim bu yüzden. Benim anlamadığım 2005 sigorta girişliler neden 2008 girişlilerden daha geç emekli oluyor.Dikkat ettim bundan kimse şikayetçi de değil arkadaşlar biz engelliyiz yıl sayımız çok uzun bunun için birlik olalım lütfen.bu konuyla ilgili bana da bilgi verirseniz çok sevinirim.

ELMAş

Bununlan ilgili sitede konular mevcut. Rahatsız olan ciddi bir kesim var.Bimer şikayeti falan var. Bir arkadaşımız ciddi takipte. Mecsile yazı falanda yazdı.

Sandığınız gibi değil durum.

Bu arada Tek göze %32 veriyorlar. Vergi indiriminiz varmı? Yok ise elinizdeki rapor ilen vergi indirimi alamazsınız. Tabi başka rahatsızlıklarınız varsa bilemicem.

Yeniden merhaba ;
Tabiki tek gözden %32 aynı zamanda kulaktanda eklenince tam rapor %40 a ulaştı vergi indirimim var. Baltazar hesabından sonra bu orana düştü.bende bu konuyla ilgili bimere yazı yazdım.Belki ben çalışa bilirim ama bir çok arkadaşım bu konuda madur olabilirler.Bizim hastalıklarımız sürekli gecen degil ilerleyen hastalık sonuçta uzatmalarının bir anlamı yok diye düşünüyorum.

Vergi indiriminden emekliliğe başvuru

Slm arkadaşlar.1 kasım itibari ile vergi indiriminden emekliliğe başvurumu yaptım hayırlısıyla. E-devlet ten baktığıma göre tahsis numarası çıkmış net maaş belli değil.
Buna göre 2000 öncesi aylık bağlama oranı 62.00
2000-2008/10 arası aylık bağlama oranı 60.00
2008/2010 sonrası aylık bağlama oranı 33.54

2000 öncesi gün 312
2000-2008/10 arası gün 2604
2008-2010 sonrası gün 2780
Toplam 5696
Göstergesi 9475
Ne kadar maaş bağlanır bir fikri olan varmıdır. Teşekkürler

bu sitede de ben yapamadım jackal75 kopyalamayı yapıyorum yapıştırmayı yapamıyorum Bakmak ısteme sebebim askerliği yatırdım
ne kadar farkedicek onu merak ediyorum

18 yıl hizmet süresi %40 engelli raporu ile bağlanan maaş (yatan prim asgari ücret üstünden) 858.00 tl

Selçuk bey, sizinle aynı gün başvurmuşuz aylık bağlama oanları sizinkiyle aynı maaş konusunda benimde bi fikrim yok

erkan medeni

Aşağıdaki konunun başında verilen excel dosyasını bilgisayara indirip satırları elle doldurunca çok doğru sonuç veriyor. En azından benim rakamları yaklaşık değil tam bildi.

Ben emekli maaşım ne olabilir diye ağustos ayında hesap kitap işine daldığımda bu sitedeki iki ana link ve SGK'nın kendi sitesi olmak üzere üç yerde hesap yaptım.

SGK zaten kafadan elendi.Engellilerle ilgili hesap yapmıyor.
emekli-maas.com maaşımı 2800 TL olarak hesapladı.
Aşağıdaki konunun ilk mesajındaki excelde maaşımı 2710 TL olarak hesapladı.

Maaşım belli oldu ve durumumu anlattığım konudan hatırlarsan 2710 TL olarak kesinleşti gibi.Dolayısıyla excel kuruşu kuruşuna hesaplamış oldu.

emekli-maaş.com ve excel neden farklı rakamları çıkardılar diye biraz kontrol yaptım.emekli-maaş.com sitesi katsayıyı 15125 olarak almış, e-devlete yansıyan ve bu excelde de hesaplar sonucu çıkan katsayı 14375. Bu rakam dışında prim tutarları gün sayıları vs emekli-maaş ve excel arasında hiçbir fark göremedim.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...belli-maas-miktarimi-nasil-ogrenebilirim.html

1996 sigorta girişim var 6300 prim günü burut maasim 3300 tl yude 40ozur var kaç para aylık alabilirim

Vergi indirim ayligi

Mkumcu3741
www.emekli-maasi.com
Sitesi yakın sonuç veriyor buradan hesaplayabilirsiniz

Yargıtaydan emekliyi üzen haber!

2000 öncesi emekliler için yapılan intibakın, 2000 sonrası emekli olanlara da uygulanması için Yargıtaya açılan davada, 21. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin ret kararını onadı. TÜED Avukatı Yazıcıoğlu "Yargıtaydan umduğumuz sonucu ne yazık ki alamadık" dedi.

[FONT=Arial]argıtay 21. Hukuk Dairesi, 2000 öncesi emekliler için yapılan intibakın, 2000 sonrası emekli olanlara da uygulanması için açılan davada yerel mahkemenin ret kararını onadı.

[/FONT]
[FONT=Arial]Türkiye Emekliler Derneğinin (TÜED) Hukuk Danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu eşitsizliğin ortadan kalkması için dernek üyesi İbrahim Avcı adına açılan davada Yargıtayın karar verdiğini belirtti.[/FONT]
[FONT=Arial]Ankara 3. İş Mahkemesinde görülen ve ret kararı verilen davada, Yargıtay 21. Hukuk Dairesinin inceleme yaptığını ifade eden Yazıcıoğlu, inceleme sonucu mahkemece verilen ret kararının onandığını aktardı.[/FONT]
[FONT=Arial]Dernek üyesi İbrahim Avcı adına açılan dava konusu "2000 yılı sonrası emeklilere verilmesi gereken hak"kın mahkemece reddedilmesi üzerine Yargıtay'a başvurduklarını anımsatan Yazıcıoğlu, "Yargıtaydan umduğumuz sonucu ne yazık ki alamadık. Dosyadaki bilirkişi raporu ve ombudsman kararı lehimize olmasına rağmen, Yargıtay mahkemenin verdiği ret kararını onadı." dedi.[/FONT]
[FONT=Arial]ANAYASADA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU YAPILACAK[/FONT]
[FONT=Arial]Üyelerinin konuyu bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesine taşıyacağını da açıklayan Yazıcıoğlu, TÜED'in 2000 yılı öncesi emeklilerin intibakında olduğu gibi 2000 yılı sonrası emeklilerin intibak hakkı için başlattığı hukuk mücadelesini sonuna kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğini söyledi.[/FONT]
[FONT=Arial]Hükümetten de beklentileri olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:[/FONT]
[FONT=Arial]"Hükümetimizden beklentimiz, 2000 yılı öncesi emeklilerimizde olduğu gibi bir yasayla 2000 sonrası emeklilerimize de intibak hakkı tanınması için Parlamentoda bir çözüm üretmesidir. Emeklilerimiz yıllardır bu düzenlemeyi beklemekte ve umutlarını sürdürmektedirler. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu mağduriyetin giderilmesi Parlamentomuzun öncelikli görevleri arasında olmalıdır."[/FONT]
[FONT=Arial]İNTİBAK NEDİR?[/FONT]
[FONT=Arial]Sigortalıların çalıştıkları dönemlerdeki kanun hükümlerinin esas alınmasıyla emekli aylıkları karma sisteme göre hesaplanıyor.[/FONT]
[FONT=Arial]Prim kazancı ve prim ödeme gün sayısı aynı olmasına rağmen, farklı tarihlerde emekli olunması halinde emekli aylıkları eşit olmuyor.[/FONT]
[FONT=Arial]Bu durumun düzeltilmesi için güncelleme kat sayısı ve aylık bağlama oranlarında eşitliği sağlayacak düzenlemeler yapılması "intibak" olarak adlandırılıyor.

[/FONT]
http://www.milliyet.com.tr/o-tarihten-sonra-emekli-olanlara--ekonomi-2347124/

arkadaşlar bende edindigim bil gileri paylaşayım dedim rapor iş yerine geldi raporu aldım sgk ya gittim bana bun ları vergi dairesine git aslı gibi yaptır dediler bende yaptırdım geldim 11 11 de emeklilik dilek cesi doldurdum verdim cuma günü ögleden sonra oldu pazartesi e devlete bilgiler düştü bir hata dolmadan kaıtlar eve geldi

Sukru12345

Gayet hızlı bir işlem olmuş.Tebrikler.

11.11.16'da emeklilik başvurusu yaptın ve emeklilik kağıtları bir hafta içinde eline gelmişse hız muhteşem valla.Ben emeklilik başvurusunu yaptıktan 85 gün sonra evrakları alabilmiştim.Kayseri istanbul farkı:)

e-devlette henüz ek ödeme rakamları falan çıkmadı sanıyorum? Ama evraklar eline geldiğine göre zaten ek ödeme ne, birikmiş dahil ve hariç maaşın ne görüyorsundur.Aralık başında e-devlette de bilgiler görünecek ve aralık döneminde paranı alacaksın demektir.

evet dogru 11 11 2016 başlangıç 970 tl aralık maaş 1205 tl maaş günü 25 şınde gelen evrakta öyle yazıyor e devlette yazmıyor ama banka ve şube belli

yanlız e devlette son 40 gün pirimim yok gözükmüyor 10 cu ve11 ci ayların pirimini katmamışlar belki o yüzden çabuk geldi diye düşümüyorum

Üst Alt