arkadaşlar yazılanları okuyorum ama bu plakanın kaldırılması için hukuki olarak bugüne kadar ne yapıl ve bundan sonra bu logoların kaldırılması için ne yapılması gerekiyor danıştaya yürütmeyi durdurmak için herhangi bir başvuru yapıldımı yapılysa sonuç ne oldu
selam kunta, bundan üc küsür yil önce izmirli bi vatandash plakasindaki piktogrami söktürmek icin önce icishleri bakanligina, ordan olumsuz cevap alinca da mahkemeye bashvurmushtu (*)... sonuc ne oldu bilmiom, cok aradim bulamadim ama icishleri bakanliginin savundugu ret ishlemine gösterdigi gerekce cok enteresan doorusu, hehehe ;
Dilekçede şöyle denildi: `Müvekkilimizin aracındaki plakalardan sakatlara mahsus işaretin sökülmesi yolunda İçişleri Bakanlığı`na yaptığımız başvuru neticesinde ilgili kurumca tarafımıza gönderilen yazıda, (vergi muafiyetlerine ilişkin bu araçların kullanımında oluşabilecek suiistimallerin önlenmesi ve gerekli denetimin etkinliği ve kolaylığı açısından uygulamanın gerekliğine ilişkin) savunulan ret işleminin iptaline ve telafisi imkansız zararlara yol açacak durum taşıdığından yürütmenin durdurulmasına karar verilmesini talep ederiz.` (kaynak)
en etkin ve en kolay böyle denetleyebiliolarmish bizi garibanlar ... yazik, napsinlar! araclarimizi eshlerimize, ailelerimize, arkadashlarimiza kullandiririz mullandiririz (ki yanlish bilmiosam o siralar ötv'ye muafiet bile degil, öteleme uygulaniodu - mtv'ye muafiet vardi sadece)... ishin anlayamadigim garip taraflarindan biri shu; arabani bütün vergilerini ödeyerek de alsan yine bal gibi yiosun bu teshhir damgasini ve yine senden bashka hic kimse kullanamio arabani ...
kabul; zamaninda cok kötü suistimaller olmush ve buna karshi savunma mekanizmalarina ihtiyac duyulmush... ama insanlari ulu orta damgalayarak yapilmamali bu...
[FONT=Arial][FONT=Verdana](*) ve taktir ettigim bu hareket sitemizin bicok üyesi tarafindan "kompleksli insanlarin kendini ortaya koyma, ilgi cekme cabalari" olarak[/FONT] kücümsenmishti ...[/FONT]