SiyahPelerinliAdam' Alıntı:
Rekursion olaya bir Batılı gibi bakması sebebiyle bu kadar tepkili bence...
bu olaya bi batili gibi nasi bakiliomush, sevgili kara pelerinli adamcim?... bi batili ile bi dogulunun türkiye de uygulanan plaka olayina bakishindaki (olmasi gerektigini düshündügün) farki anlatir misin bana lütfen?!...
SiyahPelerinliAdam' Alıntı:
Ancak hayatın bir görünen(arızî), bir de görünmeyen(aslî) yüzü vardır. Görünen(arızî) olanı değiştirmek, sadece görüntüyü değiştirmekle sonuçlanır. Aslolan hayatın görünmeyen(aslî) yönünü değiştirebilmektir.(*Alıntı: Yusuf Kaplan) Plakadaki bir işaretten nereye vardın diye kızanlar çıkacak belki bana ama yazılan bunca yorum/fikir sonrasında görüntü'nün manası ancak boyle ifade edilebilir... Bu performansı hayatın görünmeyen yüzünde gösterebilsek ne de güzel olurdu...
bashkalarini bilemicem ama vardigin "yere" ben kizmadim walla
... pek güzel ve pek manali bi laf etmishin etmesine de, görüntüye takilip hayatin görünen yüzünü görünmeyeninden daha üstün tuttugum
(uz) icin ya da görünmeyen yüzüne dalmaktan kactigim
(iz) icin bu tepkiyi (performansi
) gösterdigimi
(zi) düshünüosan
(burdan sonrasini kendi adima konushiym) beni zerre-zirnik kadar anlamamishsin, arkadashim
... aksine, sirf görüntüden ibaret oldugunu iddia ettigin bu konuyu "hayatin" degishmesi gerektigini düshündügüm görünmeyen yüzüyle birazcik olsun ilintilemeseydim sayfalar dolusu yazma zahmetine girmezdim
(gerci "yazmaktan ve okumaktan zevk almiom" desem yalan olur ama o kadar da can sikintisindan vakit doldurmak icin ne yapicani shashirmish biri degilim )... eger vaktin varsa yazilanlari bi kez daha okumani rica edicem, ben de okicam tekrar
... ayrica burda ima ettigini bashlik altinda bolca yapilan ve önyargidan ibaret olan
"plaka uygulamasini istemeyenler sakat olmaktan utananlardir" eshitlemesine benzetiom biraz ve pek shik bulmuyom...
bu isharetin olmasi ya da olmamasi cok shey degishtirmedigini söylüyüosun... katiliorum... o ishareti plakama yapishtirsam -özellikle de olumlu yönde- pek bishi (hatta hic bishi) degishmicene inaniom ben de... zaten en cokta bu yüzden mecbur tutulmasini sacma buluyor ve olayin sanki o isharet olmasa sakatlar araba kullanamicakmish gibi ortaya konulmasindan rahatsizlik duyuyuorum... bu tür önyargilarin yararimiza oldugunu düshünemiom pek, tam aksine... belki shimdi
"boshver önyargilari, onlar arizidir, kim ne düshünürse düshünsün yeter ki sen asli olan kendini bil, keyfine bak o zaman hershey düzelicek, hershey cok güzel ve hayat bayram olucak" diebilirsin
... ama ben önyargilarin ve yanlish düshüncelerin hayati genelde zorlashtirdigina, onlarin kalkmasiyla bazi sheylerin arizi ve asli olarak
olumlu yönde daha kolay degishicene inaniom... ve bu plaka uygulamasinin tr.de uygulandigi shekliyle (özellikle shu mecbur tutulmasiyla) bazi yanlish düshünceleri kaldirdigini degil, habire körükledigini düshünüom...
görüntüyü degishtirmeyi o kadar da kücümseme bence... "hayatin" bi görünen bi de görünmeyen yüzü vardir ama bi de tam olarak bilinmeyen bi yerlerde öle bi cizgi vardir ki görünen ve görnmeyeni birbirinden ayirmak neredeyse imkansizlashir... bazen görüntüde yapilan degishiklikler (bu cizgi üzerinden) görünmeyendeki degishikliklere dönüshebilir
... diger yönden gelen etkinin daha kuvvetli oldugunu düshünsem de bu yönün hepten kücümsenmemesini önemsiom...
tabii ki de bi hastaligin semptomlariyla degil kendisiyle ilgilenilmeli önce ki hastalik o semptomlarla birlikte kökten iyileshtirilsin, yok edilsin... en güzel ve aslolani budur elbette... ama eger hastalik tam olarak anlashilamamishsa ya da öyle shakkadanak diye hemencecik iyileshtirilebilen türden degilse semptomlariyla yakindan ilgilenmek cok faydali ve önemli
olabilir... zira bazi semptomlar hesaplanilamayan bashka semptomlara, yeni hastaliklara ve hatta düzeltilemeyen hasarlara yol acabilir... biliorum, o cümleyi cok seviosun ama cok önemli olani ve cok önemli olmadigi icin hic önemli olmayani tanimlamak o kadar da kolay degil gibi... her "önemlinin" daha "önemlisini" bulabilicemizden cok önemli olmaktan cikar, hic önemli olmayan, dolayisiyla hic bi dikkati hak etmeyen "mertebesine" düshüverir...
(shimdi sevgili andanteyi alintilicam birascik) iyi ama nereye kadar?... öyleyse hic bishi yazmiyalim bu sayfalara, hepimiz üyeliimizi iptal edelim, kapatalim siteyi...
hem merak ediorum, sakat oldugunu her ne sebepten olursa olsun göstermek istemeyen birinin buna mecbur tutulmasi hic mi rahatsiz etmio seni, cok mu önemsiz buluosun?... sakatligindan utanip elinden geldigi kadar saklamak isteyen biri icin ne kadar zor bi durum oldugunu tahmin edebiliceni düshünüyom... tabii ki de plaka mecburietinin kalkmasiyla utanma sorununun hoppadanak kalkicana inanicak kadar üshütük deilim ama rahatsiz olmasi rahatsiz etmio mu seni?... olaya bi batili gibi baktigim icin mi bu kadar uyuz oluorum ben?... bi dogulu gibi bakarsam "boshver, onlar kompleksli insanlar, ne halleri varsa görsünler, böle önemsiz bi konuyla boshuna yormayalim kendimizi ve güsel devletimizi" mi demeliyim? :?...
selamlar...