Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
CeCo' Alıntı:…
bu adam normal plakalı bir araca binse senelik 2 tane pul parası vermesi gerekiyor
…
en azından arabanın vergisini ödemiyoruz o kadarda hakkımız olsun yani değilmi
…
CeCo' Alıntı:bülent beyin dediği damga kelimesi bence yanlış benim arabam damgalımı oluyor yani
…
demiş.damgalı
sıfat
1 . Damgası olan, damgalanmış olan.
2 . mecaz Kendisine yüz kızartıcı bir suç yüklenmiş olan.
demiş.damga
isim
1 . Bir şeyin üzerine bir nişan, bir işaret basmaya yarayan araç.
2 . Bu araçla basılan nişan, işaret.
3 . mecaz Bir kimsenin adını kötüye çıkaran, yüz kızartıcı durum:
"Orada da haksız damgalar altında kalırsan ne olacak?"- A. Gündüz.
4 . Bir şeyin kime, hangi çağa ait olduğunu gösteren belirgin iz, işaret, nitelik.
CeCo' Alıntı:[size=4]… benim bahsettiğim ocak ve temmuz pulu biz bunları ödemiyoruz ben bundan bahsediyorum sen neden anlamak istemedin ben bunu anlamadım
…[/size]
CeCo' Alıntı:[size=4]…
tekerlekli sandalye amblemi damga değildir ben bunu bilirim sayın baben olayları çarptırmayalım
benim arabamdaki tekerlekli sandalye amblemi beni hiç rahatsız etmiyor etmezde[/size]
Baben' Alıntı:Kısmen [size=6]Off topic[/size]
Rekursion' Alıntı:[size=4]walla lider334, mesajini iki kez okudum ve her okumamda bunlari yazmadan önce bashlik altinda yazilan bütün mesajlari okuyup okumadigin hakkinda shüpheye girdim dogrusu ...
...[/size]
[size=4]Ben de hâlâ şüphedeyim ve bir adım daha gideyim: Bu tür cevapları YANLIŞ buluyorum. :evil: Tamam, gözden kaçmış olabilir! Ama uyarıldığı halde, aynı şekilde devam edenlerin, "saygı"dan, "mantık"tan söz etmeleri biraz garip duruyor, bana göre.
Çünkü: "Sorulan soruların, önceki mesajlarda cevabı var mı?" diye merak etmek, soruyu soranın yapması gereken bir iştir. Ama diyelim ki; o soruya verilen cevap, onu tatmin etmedi. O zaman, o arkadaş, daha önce sorulan soruyu ve cevabını alıntılayıp getirir + kendi düşüncesini de yazar, daha sonra cevap hakkı kazanır! Yoksa, söylediklerinde tamamen haklı olsa bile, haksız duruma düşer..[/size]
sehribanu' Alıntı:[size=4]… Engelli plakası ile kişiler tacize açık bir hale geliyor.trafikte kolaylık sağlanacağı yerde ,engelli kişi zor duruma bile sokuluyor.
Bence plakanın özel olması çok gereksiz.[/size]
Pegasus' Alıntı:[size=4]…
İstanbul gbi keşmekeşli şehirde kimse sakat diye size saygı göstermediği gibi sizi bu yüzden rencide edecek şekilde davranabiliyorlar. Hatta sana kapımın önunde bana ait yere aracını park eden arkadasa ne yaptıgını sordugumda bana verdiği cevabı ileteyim. "Bana mı sordun sakat olurken..." evt çok kibar vatandaşlarımızdan biri... Kaldıki biz bir uygulamayı ortaya koyarken keşmekeş içindeki istanbulu mu baz alacagız? Bu nasıl bir mantıktır.
...[/size]
lady1260' Alıntı:[size=4]Daha önceleri özürlü plakalarının kalkmasına karşıydım.Ama beni ikna ettiniz.Özellikle son günlerde artan gasp olaylarına açık davetiye.Ben de karşıyım özürlü plakasına.[/size]
sehribanu' Alıntı:[size=4]Ben 2 yıldır araç kullanıyorum engelli plakası bana hiç bir kolaylık sağlamadı şimdiye kadar.Hatta hayatımı daha da zorlaştırdı.Biri bana anlatsın engelli plakasının engellilere ne gibi kolaylık sağlıyor.Devlete ödemediğimiz ÖTV dışında.Nerelere park etme üstünlüğümüz var.Ben aracımı çok kısa bir süre için bankanın önüne park ettiğim zaman anonsla uyarılıyorum.Trafikteki diğer insanlar, engelliye yol üstünlüğü vermek surda dursun yarışmaya başlıyorlar.Vay be ben engelliyi geçtim psikolojisi ile egolarını tatmin ediyorlar.Engelliler,engelli plakası ile hedef durumunu sokuluyor.
Ben de kendimle oldukça barışık biriyim ama etiketlenmeye karşıyım.Trafikteki kişilerin yüzde kaçı gerçekten sağlıklı da bizim işlev görmeyen organlarımızdan dolayı etiketleniyoruz.Bu çok kötü bir ayrımcılık bana göre.Ben önce insan sonra engelliyim.Engelimin benim önüme kötü bir etiket olarak konulmasınıdan hiç hoşlanmıyorum.[/size]
ikinci bahar' Alıntı:[size=4]…
Özürlü olduğumu gösterir bir plakaya sahip olmamın,şu ana kadar bana trafikte seyir halinde iken avantajı olmadığını ayrıca belirteyim ..
örn; trafikte ,yakışıklı bir sürücü ile bakışırken ,tabi o kişide seni sağlıklı zannederek '' güzel kızmış'' diye ,sana bakıyorken, öne geçince plakayı gören bidaha bakmıyor (kötü bir örnek mi oldu?)
Özürlü olduğu için mutlu olan arkadaşlar, dilerse ayrıca emniyete başvursun,kendilerine özürlü plakası istesinler ,insanları trafikte kendilerine acındırsınlar ya da senin ne işin var trafikte modunda sıkıştırılsınlar ,aşağılansınlar..
paşa gönülleri bilir...
Ama istemeyen sakatlara da engel olmasınlar,destek olsunlar..
sevgiler..
(Rekursion aslında bu işaret değişmiycekse,kız özrlüler pembe ,erkekler mavi mi kullansa ki bu işareti!
hatta anten filan taksak arabalara antenlerin ucuna özürlü işareti olan bayraklar.. arabayı kullanırken o işaretler dalgalansa.. daha mı iyi olur acaba? )[/size]
yargıc' Alıntı:[size=4]benimde aracım var plakadan hiç rahatsızda olmuyordum takı arabama hırsızlar gırmeye kalkışınca bakmışlar engellı amblemı var nasılsa bızı yakalayamazdıye gırmeye çalışmışlardı alarm çaldığında bereket erkek kardeşim o hızla çıkıp ıkısınıde etkızı hale getırıp karakola verdık savcılığındaki ıfadeler şöyleydı daha once bu işaretın ne anlama geldiğini bılmıyorud çok araba soyduk sonra bu sakat arabası işaretı olduğunu öğrendık nasılsa alarmda çalsa sahıbı bızı yakalayamaz diye ..
bende şiddetle karşıyım ya bu trafık ışıklarında gaspçılar tarafından saldırıya uğrasak ne yapabılırız diyelelim ki yaptık o esnada
adama bir şey olursa da cezası var ben böyle damgalı bazı hayvanlar var çook özür diliyerek hani ineklere damga vururlar kaybolduğunda bulunsun diye kendimi
öyle hissetmeye başladım şiddetle karşıyım artık
..[/size]
yakupyusuf' Alıntı:[size=4]Özürlü amblemli plakaya bende karşıyım.
Her ne kadar bu amblemin hem avantajı hemde dezavantajı olsada ,avantaj kısmı park kartı ile tabiki halledilebilir.Ve trafikte giderken herkesin plakadan dolayı bizlere tuhaf ve art niyetli bakması önlemiş olur.
Şimdi yaşamış olduğum bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Bir gün akşam vakti özürlü amblemli mercedes marka arabam ile bir mahalleye gidiyordum yolda telefonum çaldı ve konuşmak için yolun kenarına durdum.O vakit oradan geçen bir polis devriye aracı benim orada durmamdan huylanmış olacakki ekip arabası ile yanıma yaklaşıp camlarını açıp araçlarının içinden orada niye beklediğimi ve devam etmemi söyledi bende tamam dedim.Tam hareket edecekken ekip otosunda bulunan polis memurlarından birisinin diğerine küfürlü bir şekilde :?: :?: :?: sakatı bindiği arabaya bak diyerek söylendiğini işittim. Tabiki o anda öyle zoruma gittiki bir şey yapacak durumda olmadığımdan Allaha havale ettim.Sakat amblemini görenler kendileri öyle arabalara binemedikleri için böyle kötü düşünebiliyorlar.Gerçi düşünceler kişilerin karakterleri ile ilgili bir sorun fakat Niye böyle olsun Normal plakalı bir BMW mercedes araba görünce herkes onun sahibinin ne derece zengin olduğunu düşünerek ve imrenerek bakıyor.Oysa aynı araçta Sakat amblemini görünce kıskanarak acıyarak hakir görerek bakılıyor (tabi böyle düşünmeyip normal karşılayan bizim adımıza böyle bir arabaya sahip olduğumuz için sevinen insanlarda yok değil).
Şimdi amblem kalsın diyen arkadaşlara soruyorum.iki farklı araç görseniz BMW veya Mercedes.Biri sakat amblemli plakası var diğerinde normal plaka.Her ikisininde şoförü aracın içinde ve sakat olup olmadıkları belli değil.Belki sakat amblemli olan aracın sahibi diğerinden daha zengin fakat tanımıyorsunuz.Sizlerde sakat olduğunuz halde her iki aracın şoförü hakkında ne düşünürsünüz? Sizin böyle düşünmenize neden nedir? Bence eğer tahmin ettiğim şeyleri düşünüyorsanız sebebi kesinlikle damga gibi görünen o amblemden dolayı.
...[/size]
serra' Alıntı:[size=4]merhaba arkadaslar,
yeterince siteye giremediğim için amblem konusunda da düşüncelerimi net olarak belirtemeyebilirim. ama başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istedim.
olayın geçtigi yer istanbul/ortaköy bu semti bilenler oralardaki ara sokakların ne kadar dar ve bazı yerlerinin ne kadar yokuşlu oldugunu bilir.
olay şöyle gelişti. ben yokuş aşagı inerken tam sonuna yaklaşmıştım ki yokuşun başında düz olan kısımda park halinde bekleyen araç hareket etti. ayrıca iki araba geçemez. buna rağmen yola girdi. benden yol istiyor düşünseniz ya yokuş aşagı inmektesiniz yolun neredeyse sonuna gelmişsiniz yol bana ait diyor ve yokuş yukarı çıktığı için ona yol vermem gerektiğini söylüyor bu kural dogru ama ben zaten yokuştan aşağı inmekteyim o yolda park halindeydi. benim yokuşun sonuna geldiğimi görmüştü buna rağmen yola girdi. yokuş yukarı geri geri gitmek zorunda kaldım (yokuş yukarı ve geri geri gitmek ne kadar zor araba sürücüleri iyi bilir)geri geri gitmeden önce de tartıştık ve bana tek söylediği şey plakandaki amblem aslında senin beyninde dedi beni beyin özürlü olarak gördü, bu sözden sonra sadece güldüm zaten işten gelmişim yorgun argın bu tip insanlarla uğraşıp kime ne kanıtlayacaktım, ne yapabilirdim ki karşımdakinin ne kadar öküz olduğunu anlamıştım. çekip gittim bu olay sanıyorum 2001 yılında başıma geldi ama hatırladığım zaman hala öfke duyuyorum ve allahından bulsun diyorum. ama aynı şey tekrar başıma gelse ne yapabilirim allah bilir.[/size]
DİNÇ' Alıntı:[size=4]SİZE BİR YAKINIMIN BİR ANISINI ANLATIYIM BU KONUYLA İLGİLİ YAKINIM KAMU KURULUŞUNDA ÇALIŞAN BİR ENGELLİ ÖZÜRLÜ PALKALARINDAN İLK EDİNENLERDEN BİRİSİ DERTLEŞMEMİZDE SUNU İFADE ETTİ BEN RAPORUMA UYGUN OLARAK ÖZÜRLÜ PLAKASINI ARABAMA TAKTIM TAKTIGIM GÜN KIRMIZI IŞIKTA DURDUGUMDA HERKEZ ARABAYA VE BANA BAKIYORDU İLK ÖNCE BANA ÖYLE GELDİĞİNİ SANDIM SONRADAN FARK ETTİM Kİ İNSANLAR PLAKAYA BAKIP BENİM DİĞER İNSANLARDAN NE DEGİŞİKLİĞİM OLDUĞUNU ARAŞTIRIYORLAR SONRA ARABAYI GARAJA ÇEKTİM SİNİRİMDEN BİR DAHA KULANMADIM DİYE ANLATMIŞTI SADECE PAYLAŞMAK İSTEDİM[/size]
tekerlekli sandalye amblemi damga değildir ben bunu bilirim sayın baben olayları çarptırmayalım
benim arabamdaki tekerlekli sandalye amblemi beni hiç rahatsız etmiyor etmezde[/size]
[size=4] 4 . Bir şeyin kime, hangi çağa ait olduğunu gösteren belirgin iz, işaret, nitelik. [/size]
burda ancak konuşuyoruz başka bir iş yaptığımız yok plakayı kaldrımak için içişleri bakanlığına bir dilekçe yazalım diyelim biz bu plakayı istemiyoruz ilk imzayıda ben atacam
…[/size]
[size=4] d) Özel plaka uygulaması hem ayrımcı/ötekileştirici bir uygulama olması ve hem de gasp vb. konularda güvenlik sorunu yaratması açısından büyük sakıncalar doğurmaktadır. Trafik kuralları her Türk vatandaşı ve her otomobil için aynı olduğuna göre, ayrı bir plakaya da gerek olmamalıdır.
Dilekçenin tamamı
[/size]
evet, evet, ben de plakamin pembe olmasindan yanayim cünkü kadin olmaktan utanmiorum, sikilmiorum, gocunmuyorum... ayrica alman devletinin plakama bi ay yildiz takmasindan yanayim cünkü türk olmaktan utanmiorum, sikilmiorum, gocunmuorum... bi de sölim devlete esmer oldugumu herkese gösteren bi amblem dizayn edip plakama resmii olarak taksin, cünkü esmer olmaktan utanmiorum, sikilmiorum, gocunmuorum... hangi okuldan mezun olduumu da plakama yapishtirip herkese göstersin devlet, cünkü o okuldan mezun olmaktan hic utanmiorum, sikilmiorum, gocunmuyorum... eger yer kalirsa bi mc donalds ishareti bi de annemin, babamin resmini isterim plakamda cünkü ara sira fast food yemekten ve ailemi coook sevmekten hic utanmiorum, sikilmiorum, gocunmuyorum...mare' Alıntı:BEN PLAKDA ÖZÜRLÜ İŞARETİ OLAMSINDAN YANAYIM.
BUNDAN UTANMIYORUM, SIKILMIYORUM, GOCUNMUYORUM.
öhüm! bana kalirsa cevap cok basit;mare' Alıntı:BENDE SAĞLAM OLARAK ŞÖYLE DÜŞÜNEBİLİRİM. KARDEŞİM BENİM ALDIĞIM ARABAYI BENDEN UCUZA ALIYORLAR BENDE AYNI ŞARTLARDAN YARARLANMAK İSTİYORUM. BUYUR CEVAP VER.
Rekursion' Alıntı:mevcut ulashim imkanlarindan faydalanmak her insanin en en en doal hakkidir... ama eger bi engelli toplumun diger fertleri gibi faydalanamiosa o imkanlardan bu dezavantaj bi türlü telafi edilmesi gerekir... devletin en önemli görevlerinden biridir bu: mümkün oldugu kadar eshitlik saglamak... bizim de en dogal hakkimizdir eshitlik... vergi muafieti, engelli otoparklari vs. bu eshitligi biraz olsun saglamak icindir... hakkimizdir bunlar hakkimiz!... ayricalik degil!... lütuf falan hic degil!... bize verilio diye hic kimseye bishe borclu degiliz ve ne plakamiza ne de alnimiza herhangi bi isharet yapishtirarak gezmek zorunda birakilamayiz... kishilik hakkina aykiridir bu uygulama...
Rekursion' Alıntı:yürüyebilen, toplu tashima araclarini kullanabilen insanlar icin lükstür araba ama benim icin lüks degil, bir IHTIYAC... hem de cok önemli bi ihtiac... bu yüzden yapilio vergi muafieti ve yapilmak zorunda!... yürüyememeyi ben secmedim... toplu tashima araclarina binememem de devletin sucu... ya onlari benim de herkes gibi hic zorlanmadan ve tek bashima kullanabilecegim hale getirir ya da bazi vergileri almaz benden... bana mecburen verilmesi gereken haklardan faydalandigimi herkese göstermek zorunda degilim...
anlatabilio muyum? bir devlet bütün vatandashlarina belli hizmetler/haklar sunar (örnegin ulashim imkanlari - yol, kaldirim, otobüs, tren, trafik lambalari vs.) ve bazi vatandashlar herkes gibi o hizmetlerden faydalanma hakkina sahip oldugu halde elinde olmayan sebeplerden dolayi (örnegin sakatlik) faydalanamiosa diger vatandashlara göre dezavantajdadir... ve bu dezavantaj, hizmeti sunan tarafindan bi shekilde mümkün oldugu kadar telafi edilmesi gerekir, hic bishi yapmayip seyirci kalirsa ayrimcilik yapmish olur... ya dogrudan o hizmeti herkes tarafindan faydalanilabilir hale getirir ya da dolayli olarak (örnegin bazi vergi muafietleriyle) faydalanmayi mümkün mertebede kolaylashtirir... engelli haklariyla yapilmaya calishilan / yapilmasi gereken maksimum derecede eshitlik saglamak, kimseyi dezavantajda birakmamak... bu yüzden ayricalik olarak göremiom ben o haklari... benim bildigim ayricalik birilerini bashkalarindan üstün görerek muamele etmektir... bizler saglam vatandashlardan üstün tutuldugumuz icin mi motorlu tashit vergisinden muaf olabilioruz?... hayir! yashama kalitemizde saglamlara biraz olsun yetishebilmek icin muaf oluyoruz... türkiye shartlarinda sakatlarla saglamlarin yashama kalitesinin, sahip olduklari imkanlarin vs. eshit oldugunu iddia edemeyiz heralde, edebilir miyiz?!... bana kalirsa cok büyük bir mesafe var arada... ve bu mesafe kisaltilmadigi sürece, mümkün oldugu kadar eshitlige yaklashilmadigi sürece asil ayricaliklilar saglamlardir dolayisiyla sakatlara ayrimcilik yapiliordur (lütfen gene "türkiye'de sakatlardan bashka kimseye ayrimcilik yapilmior" gibi algilanmasin yazdiklarim! e mi?)...Rekursion' Alıntı:eger "sosyalim" diye gecinen bir devlet engelli vatandashlarina parkyerleri ayiriosa, herhangi bir vergiden muaf ediosa, bunu mecbur oldugu icin yapior... iyilik yapmak, lütufta bulunmak icin degil... benim hakkim olan vergi muafietinden (ötv.yi derseniz muafiet bile degil, sadece öteleme) faydalandigimi herkesin gözüne sokmaya ne hakki var?... engellilerin icinde bulundugu zor durumu kendi ishlerini kolaylashtirmak icin kullanmaya hakki var mi?... eger suistimal edenler olduysa onlari cezalandirsin... dishiyle tirnagiyla parasini bir araya getirip yasal yollardan arac alan bir engelliyi sirf herhangi bir muafietten faydalandi diye damgalamaya hakki var mi?... karshidan görenler de engellilere bedava araba verilio sanicak... engellilere "asalaklarmish" gibi bakilmasina yol acmaz mi böyle bir durum?...
ndipi' Alıntı:ben çok menmunum dedim ya aracımın hem camınada yapıştırdım engelli aracı armasını ben engelliyim kardeşim bununlada gurur duymaktayım ister plakamda olsun o arma ister olmasın kimlik kartındada özürlü yazıyor ona kalısa ama neden bu plaka konusu bu kadar öncelikli bir konu alıyor anlamak mümkün değil burda engelli plakası kalksın diyen arkadaşlar varsa vede Ankada olan gelsin ben aracımla onu bir ank dolaştırayım ve o plakanın neye yaradığını görsün ne zararı var yada ne faydası var görsün derim
ndipi' Alıntı:dilemma plaka sorun değil olsada olmasada olur bizleri diyer araç kullananlardan ayıran plaka değil evet ne güzel söylemişsin herkes gibi sınava giriyoruz bir ehliyet almak için ama aldığımız ehliyet sadece aracımızvarsa işimize yarar onun haricinde hiç bir işe yaramaz işte mücadelesi tartışılması gereken bu
Valla arkadaşım, senin bu başlığı okuman ve cevap yazman için başına silah doğrultan mı var? Rahatsız olduysan tıklarsın Bu başlığı takip etmeyi bırakı, bir daha da ne okursun, ne yazarsın bu başlığa.. :evil: Neyi konuşup neyi konuşmayacağımız karar verecek mülki amir sen misin yaa
babenjimin de dedigi gibi tam da bu zorunlulugun sacmaligini anlatmaya calishioruz ishte biz de burda... plaka uygulamasinin faydali oldugunu savunmak icin yazmish olamassin bunlari?!... amblem takmish olsaydin -üstelik hakli oldugunu söyledigin- o kaza meydana gelmicek miydi de amblemi takmadigini ögrenince birden bire suclu durumuna düshüp parayi faiziyle geri ödettirdi sana sigortan?... shansin varmish ki karshi tarafin sigortasi da geri istememish ödedigi parayi... sakat olushunu belirginleshtirmedigin icin kendi sigortanin öyle bi hakki varsa karshi tarafin da gayet tabii vardir... amblemi kullanmadigin icin mahkemece otomatikmen suclu durumuna düshmüshsün cünkü... güzel bi durum mu bu shimdi? faydali bi durum mu?... o sacma uygulama olmasaydi, amblem mecbur tutulmasaydi bahane edilemicekti ve diger sigortalilara nasil davraniliosa sana da öyle davranilicakti, paran cebinde kalicakti...CeCo' Alıntı:ben zamanında normal plakalı araç kullandım kaza yaptım çok kötü bir kaza değildi ama hasar vardı ben haklı idim karşı tarafından sigortası bana para benim sigortam karşıya ödedi vs benim sigorta şirketi benim araçta amblem yok diye karşı tarafa ödediği parayı mahkeme yolu ile faiziyle geri aldı benden benden yani anlacağınız biz bu plakayı TAKMAK zorundayız arkadaşlar
bunu nerde okudugunu israrla görmek istiorum, sevgili ndipi!... kim söylemish? nerde yazili, kanun muymush, hangi sayi??... bilmek istiorum, cünkü kulaktan dolma, yalan yanlish bilgilerin "kesinlikle yasak" gibi kati sözlerle ortaya konulmasini dogru bulmuom... emniet genel müdürlügü - trafik hizmetleri bashkanligi - trafik arashtirma merkezinin internet sitesini iyi kötü inceledim ve sarfettigin cümleye uzaktan yakindan benzeyen sözlere rastlayamadim... bashka nerelere bakip bu ishin aslini örenebilirim, bilemiorum... engelli pictograminin bi uyari isharetiymish gibi ortaya konulmasindan ve ele alinmasindan rahatsiz oluorum... bütün trafik isharetlerini inceledim, öyle bisheye rastlayamadim! ne tehlike uyari isharetleri arasinda ne trafik tanzim isharetleri ne de otoyol isharetleri arasinda göremedim... hatta park etme isharetleri gurubuna bile almamishlar... araclarda bulunmasi gereken uyari isharetleri olarak bulurum belki dedim, bulamadim... buyur biras da sen incele istersen, belki benim gözümden kacmishtir; http://www.trafik.gov.tr/trafik_guvenligi/trafik_guvenligi.aspndipi' Alıntı:şunuda söyleyim ben bir yerde okudum aklımda kaldığı kadarı ile özürlü plakası olan araçlara normal araçlara yaklaşıldığı kadar yaklaşılması kesinlikle yasak neden? Çünkü anladığım kadarı ile engelli birey trafikte sıkıştırılmaması acısından
sen yokush yukari kalkarken arabani bazen biraz geri kacirabiliorsun diye bütün engellilerin plakasina amblem yapishtirilmasini mi istiosun... herkesin mecbur tutulmasini mi istiosun?... yokushlarda sorunsuz kalkish yapabilen sakatlar yok mu sence? olamaz mi?... hem farz edelim ki amblemli aracini geri geri kacirdin ve arkanda bekleyene vurdun, bu durumda bütün suc onun mu oluo? cikan masraflari o mu ödüyo?... ödemiosa ne ishe yario?... ishe yaramiosa neden mecbur tutuluyoruz?... ayrica kimsenin kimseye amblem kullanmayi yasaklamaya nieti yok ki, sadece mecburiet kalksin dioruz... ondan sonra diledigin kadar kullan...ndipi' Alıntı:birde malum bizler özel donanıma sahip araçlar kullanmaktayız şahsen ben kendi aracım iken yokuş yukarı kalkarken araçımı bazen geri kaçıra biliyorum elimde olmadan
"engelli aracidir fazla yaklashmayin" gibi pek kisa sayilmayan bi cümleyi okicak kadar yaklashmishsan zaten biras fazla yaklashmish olmaz misin? özellikle de seyir halindeyken ve belli bi sürati gecmishsen ... ancak park yerlerinde veya senin shu yokush yukari kalkma sorununda erkenden görülüp ishe yarayabilir belki... zaten o yazi genelde parkyerlerinde arabanin arkasina fazla yaklashilmamasi icin kullanilior, cünkü tekerlekli sandalyesini bagajinda barindiranlar cikarip kurmak icin bi miktar yere ihtiyac duyuyorlar... bikac kez ben de yashadim o problemi ve benzer bi stiker kullanmayi aklimdan gecirdim... devlet tarafindan mecbur tutulan bi amblem ile öyle bi stikeri kendi isteginle kullanmanin arasinda hic mi fark göremiosun?...ndipi' Alıntı:hatta bir araçın arkadasında şunuda okudum ENgelli aracıdır fazla yaklaşmayın diyede yazıyordu kocaman harflerle
nevbahar' Alıntı:Baben demiş ki;
Rahatsız olduysan çeker gidersin.. Kimsenin kimseye konuştuğu konu ile ilgili saygısızlık yapma, konuşturmama hakkı yoktur burada.. Ama onu yapan olursa, 'yapamazsın' deme hakkımız doğar bizim de..
Konu ile ilgili bende birkaç kelam edip meramımı anlatmak isterim ama yazılanlara şöyle bir baktım en iyi kalsın dedim, neme lazım dedim şimdi noktasını, virgülünü uygun yere koyamazsam bende azar mazar işitirim Allah korusun.
Belki buradaki bir çok arkadaşımızdan hem yaşça daha büyük hem de daha tecrübeli olan ağabeyimiz noktaya, virgüle takılmış, milleti habire fırçalıyor hatta kovuyor, birde üstelik ev sahibi sayılır.
Bildiğim kadarıyla bu köşe "Türkçe'yi düzgün kullanma köşesi" değil, milleti rahat bırakın biraz isteyen istediğini istediği gibi yazsın. Yazılanlara bakılırsa kimin ne demek istediği anlaşılıyor zaten değil mi?
Aynı şeyi bir başka forum yöneticiniz başka bir forumda yapıyor. Sizi onunla kıyaslayıp size haksızlık etmek istemem, bu konuda o ipin ucunu kaçırmış ne diyelim Allah ıslah etsin.
Lütfen biraz daha sükunet.
ndipi' Alıntı:… şimdi soruyorum arkadaşlar Plakadaki Engelli İşaretimi bu kadar önemli yoksa Ruhsattaki yazan mı neden bende B sınıfı ehliyet sahipleri gibim başka engelli arkadaşlarımın araçlarını kullanamıyorum evet bende sınava girdim bende o şekilde aldım bizlerde tutmuşuz plakadaki şekil ya ruhsatta yazan kocaman yazıya ne diyeceğiz
CeCo' Alıntı:ne plaka imiş beee vayy anasını devlet sorunu oldu uğraşacak başka bir konu yokmu acaba ne kadar sorun oldu bu plaka
…
idi..ndipi' Alıntı:…
O zaman siz simit satmaya devam edin derim o konudada bir çok yorum yazdım …
denizsu' Alıntı:FORMULLA arkadaşımıza kulak verelim!..
herkez kendine göre yorumlamasın, genele göre düşünülsün...
Rekursion' Alıntı:yokushlarda sorunsuz kalkish yapabilen sakatlar yok mu sence? olamaz mi?.