Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

Benim gibi kotu alevlenme geciren oldumu bilmiyorum.ama ben bile haci hoca ufurukciye gitmedim

Takip edilme hissi
Evde perdeleri kapatma
Kapilari kitleme korku
Yururken sesler duyma
Bana hakaret eden kufurler duyma
Bana suikast yapilacagini dusunme
Birilerunin beni zehirleyecegine inanip kimseninnekunden birsey yememe
Gece korkma
Evde tek basima kalamama
Ayda bir kere banyo yapma. Ve temizligime ozen gostermememe dogru duzgun banyo yapmama
Kilik kiyafetimi temuz giymeme

Ben bunlari asiri yasadim ama su an hastaligim 3 yildir remisyinda haci hoca ufurukcuye gitmeyin

Sihhatinizi doktorda tipta arayin

deskop bunların cogu banada oldu tabi daha kötüleride

Benim gibi kotu alevlenme geciren oldumu bilmiyorum.ama ben bile haci hoca ufurukciye gitmedim

Takip edilme hissi
Evde perdeleri kapatma
Kapilari kitleme korku
Yururken sesler duyma
Bana hakaret eden kufurler duyma
Bana suikast yapilacagini dusunme
Birilerunin beni zehirleyecegine inanip kimseninnekunden birsey yememe
Gece korkma
Evde tek basima kalamama
Ayda bir kere banyo yapma. Ve temizligime ozen gostermememe dogru duzgun banyo yapmama
Kilik kiyafetimi temuz giymeme

Ben bunlari asiri yasadim ama su an hastaligim 3 yildir remisyinda haci hoca ufurukcuye gitmeyin

Sihhatinizi doktorda tipta arayin

sen paranoidsin arkadaşım ondan öyle hissetmen normalmiş peki şimdi nasılsın iyisin anladığım kadarıyla

deskop bunların cogu banada oldu tabi daha kötüleride

aynen hatta daha kötüsünü yaşamışsın biliyorum, geçmiş olsun arkadaşım

Hastaligim 4 yildir remisyonda. Ayda bir depo igne vurunuyorum. Alevlenme doneminde doktor ilaci atiyorum diye takip acisindan depo igneye cevirdi. Her ay depo igne vurunuyorum. Suan iyiyim. Calisiyorum evime esime cicuguma bakiyorum. Emekliligimi bekliyorim. Emekliligime 3 yil var. Doktoruma sordum emekli olumuyum diye senin 45 raporun var emekli olursun. Kimse seni emekli etmem diyemez dedi. Birde kontrol muayenesi oluyormus ben simdi iyiyim dedim. Kontrilde emeklilik iptal olurmu dedim. Ilacla seni takip ediyoruz. Her doktor bilir sizofreni gecmez. Gecici degildir. Bir allahin kulu doktorda rapor vermem diyemez dedi. Sen emekli ol. Sizofreni sureklidir. Kontrol isterlerse biz hakem hastaneyiz bize sevk iste. Sana saglik kurulundan ben yszarum surekli emeklilik raporu verrim.dedi. sizofreni diger hastaliklar gibi gecici degil diuor.

Hastaligim 4 yildir remisyonda. Ayda bir depo igne vurunuyorum. Alevlenme doneminde doktor ilaci atiyorum diye takip acisindan depo igneye cevirdi. Her ay depo igne vurunuyorum. Suan iyiyim. Calisiyorum evime esime cicuguma bakiyorum. Emekliligimi bekliyorim. Emekliligime 3 yil var. Doktoruma sordum emekli olumuyum diye senin 45 raporun var emekli olursun. Kimse seni emekli etmem diyemez dedi. Birde kontrol muayenesi oluyormus ben simdi iyiyim dedim. Kontrilde emeklilik iptal olurmu dedim. Ilacla seni takip ediyoruz. Her doktor bilir sizofreni gecmez. Gecici degildir. Bir allahin kulu doktorda rapor vermem diyemez dedi. Sen emekli ol. Sizofreni sureklidir. Kontrol isterlerse biz hakem hastaneyiz bize sevk iste. Sana saglik kurulundan ben yszarum surekli emeklilik raporu verrim.dedi. sizofreni diger hastaliklar gibi gecici degil diuor.

psikoz ve şizofreni kalıcıdır o yüzden doktorun doğru olan bilgiyi vermiş, gönlün rahat olsun sıkıntı yaşamazsın merak etme
anksiyete vs olsa tamam illaki düzeliyor doktorlar takip ediyor ve emeklilik konusunda da sıkıntı çıkarıyorlar ama psikoz ve şizofreni beyin kanseridir tabiri caizse

ALLAH yardımcın olsun

skolyozun dedigi gibi deskop şizofreni vb psikozlar kroniktir anlayacagın beyin bi kere sapıttımmı bi daha yerine gelmiyo gercekci olmak lazım ama ilaçlarla 100 de 70 kendine geliyo ama sabit sanrı hezeyan vs şeyleri kafandan atamıyon bende 3 ayda 1 degişik şeyler türüyo şimdide zehirleyecekler korkusu başladı fazla yiyip icemiyom denedim cesaret ettim olmuyor beyin hastalıgı kardeşim beyin öyle inandırıyo eger biz bunu kendi kafamızdan uydurup inansaydık coktan düzelirdik millet bunu anlamıyor işte kontrol muayeneni kafana takma bi sorun cıkması imkansızında ötesi

Doktora anlattim ilk defa duydum sizofreni hastasina kintrol serhi koyularak emekli edildigini diyor. Biz ankaradaki en buyuk egitim.arastirma hakem hastaneyiz bize gelmedi kontrol serhki emekli muayenesi diye.
Tamam.diyor deprosyana kontrolnkoyar sizofreniye koyamaz. Bu hastalik kalici tam duzelmeyen ve takip gerekir diyor. Senin hastaligin turkiyenin neresine gitsen butun hekim bikirki sizofreni gecmez. Omur boyu ilac alir der. Velhasil benim ilacimi kesmiyor omur boyu alacaksin diyor. Gecici olsaydi keserdikndiyor

herkeste öyle deskop emin ol bende doktora sordum ilacı ne zaman bırakacam vs bana gercekci olun diye yalvardım bu hastalıkla yaşamaya alışacaksın dedi doktorlar hastalar üzülmesin diye bi cok şeyi söylemiyo haklılar yoksa nasolsa gecmiyecekmiş neden ilac iciyim deriz ama konu başlıgı actım şizoren ve psikozluların yaşadıgı zorluklar diye onların cogunu bizzat yaşadım millet korksunda ilac bırakmasın diye yazdım 3 gündür moralim cok bozuk bi şizofren komşum var polisleri dövmüş su anda sokakta cırılcıplak dolaşıyo haberini aldık bi kere tek başıma gezerken buldum zapt edemedim polislerde korkmuş saldırır diye fazla ilgilenmiyolar inşallah tamamen soyunursa biri ihbar eder kesin şu an yalnız ayakları cıplak bu şekilde kimse ihbar etmez onu inşallah başına bi şey gelmez cok korkuyoruz

Bunlarin daha ilerisi de anlatiyim size. Ilaci red edince kendini allah zanneden. Allaha kufur eden. Agir halusunasyon goren. Ciplak disatda gezen. Evinden kacip disari kacan. Dinine daha cok duskun olan. Kenduni cumhurbaskani sanan. Aile ferdine bicakla saldiran ve en tehlikeli olani ilaci almayip atan sinucunda polis ve ambulans gelip evden alip hastaneye yaturmak
Senin kimsuda agir vaka demekki aile fertleri ikna edip hastaneye yatirmali

deskop sen bu olayın ciddiyetinin farkındasın actıgım konuya yaşamadıysa kimse inanmaz dedim ama öyle degilmiş valla bana göre en pislerini ben yaşadım ama yalnız bu bizim yaşadıklarımız ve deneyimlerimiz özellikle büyük şehirde cok hasta bakan doktorlar cok iyi bilir valla şunu herkese söyleyim atak gecirince cıplak sokaga cıksanda saldırsanda vs vs herhaline şükredecen hemşerim düzelmenin yarısı şükürdür

ah ah deskop daha kesinlikle yazılmayacak şeyler varki deskop şuraya yazmış olsam hasta olan adam ben bunları yaparmıyım diye etkisinde kalır ya atak gecirir ya kendine zarar verir ya biz bu konuyu acmakla iyimi ettik kötümü ettik celişkide kalıyom

Ben bu anlattiklarini diger aile bireyimde yasadim bizzat birebir.
Evden kacmis ankaradan erzuruma gitmus teli kapamis ulasamiyoz. Bir gece ustu ciplak apartmanin disina cikmis. Disatda onunda bununla dovusmus. Sokakta insanlara saldirmis.
Bunlari bizzat kendim yasadim. Bas edemedi bize bicakla evde saldirdi. Polis cagirdik polis korktu. Gitti geri.

yav demekki ben benden başka kimse bilmiyo sanıyom demekki kılasikmiş neyse allah beyerinden saklasın

Benim.yasadiklarimi kimse yasamadi. Senin gorduklerinide yasadik ve deneyim.sahibi olduk. Bunlar tecrube oldu. Herkesun hayirkisi

hayırlısı inşallah ders alır ilacı bırakmayız

deskop sen hangi ilaçları kullanıyorsun igne vuruluyormuşsun senin hastalıgın agır benki gibi doktor sana % 80 vermesi lazım doktorun yanında derdini anlatamıyormusun sen agır hastasın doktorun yanında iyiyim dersen %45 verir rapor alırken nasıl davrandın neden %80 vermediler

Butunuyle farkindayim kardesim sana anlatiyim olayi 2012 yilinda rapor istedim doktordan napcan dedi. Emekli olacam 80 verin dedim. Doktorda dediki hastamiz emekli olup evde oturmasuni istemem sana seksen verursem seni iyice hasta ederim dedi. 45 senin isini gorur dedi. 45 verdi bende israr etmedim. Isimi goruyor
Ilacimin adi xeplion 150 mg depo igne ayda bir vurunuyorum. Ilaclari red edip kullanmiyorum diye depo igne yszdi

Butunuyle farkindayim kardesim sana anlatiyim olayi 2012 yilinda rapor istedim doktordan napcan dedi. Emekli olacam 80 verin dedim. Doktorda dediki hastamiz emekli olup evde oturmasuni istemem sana seksen verursem seni iyice hasta ederim dedi. 45 senin isini gorur dedi. 45 verdi bende israr etmedim. Isimi goruyor
Ilacimin adi xeplion 150 mg depo igne ayda bir vurunuyorum. Ilaclari red edip kullanmiyorum diye depo igne yszdi

ne saçma yaw, sen ağır hastasın arkadaş niye yüzde 45 verirki anlamak mümkün değil
bak bana yüzde 45 verdi normaldir çünkü ben ilaçlara hemen tepki verdim ve düzülmeye başladım yani ağır değil hastalığım şükürler olsun
ama senin öyle değil, keşke itiraz edeydin neyse artık

benim çalışma hayatım olmadı çalışmayıda oldum olası sevmedim özel sektör çok igrenç adamın canını alır 3 kuruş verip hiç durdurmaz 2022 maaşı alıyordum şizofreni oldum idare ediyordum çalışmıyordum çok rahattım sabah 10 kalkıyordum gezip tozuyordum kafama göre haraket ediyordum özgürdüm çok mutluydum ama paranın miktarı az oldugu için ekpss ye girdim memur oldum şu an mutsuzum çalışmayı sevimiyorum bu hastalıgımla alakalı beynim çalışmak istemiyor çok mutsuz sitresli oluyorum çalıştıgım da ama mecburum para kazanmam lazım en kısa zamanda emekliligi bekliyorum emekli olursam yine eski günlerdeki gibi mutlu olurum

sen ne iş yapıyorsun doktor senden dahamı iyi bilecek emekli oldugunda daha iyi olursun belki çünkü rahat olursun kafan saat gibi;);) olur diye düşünüyorum doktora itiraz edeydin %80 verin diyeydin doktor ne karışıyor evde oturmana yatmana sen hastasın %80 hakkın zaten

Ben ozel sektorde calisiyorum
Bilgisayar muhendisiyim. Ben calisiyirum igneler beni toparladi calismam lazim beni m cocugum ve esim var ailem var. Onlara bakmam lazim. Tedavi olarak ilac kullanarak bir nevi toparlandim. Calismak bana iyi grliyir evde durunca sikiliyirum. Daraliyorum dusarisi iyi geliyor

Ben ozel sektorde calisiyorum
Bilgisayar muhendisiyim. Ben calisiyirum igneler beni toparladi calismam lazim beni m cocugum ve esim var ailem var. Onlara bakmam lazim. Tedavi olarak ilac kullanarak bir nevi toparlandim. Calismak bana iyi grliyir evde durunca sikiliyirum. Daraliyorum dusarisi iyi geliyor
evde otur demiyorum sana dedigin gibi sorumluluklarımız var ama emekli olsan hiç parasız kalmayacan emekli maaşı yetmezmiki sana

ben paranoid tip şizofreniyim istanbullusun galiba şizo derneklerine hiç gittinmi

Benim primim 9500 tl den yatiyor. Suan emekli olsam 3 bin liraya yakin maas alirim. Emekli olursam isime yaramaz. Yuzde seksen alsam yarin emekli olurum. Ama gerek yok. Suremi bekliyorum. Emekli olsamda calismak zorundayim. Cocugumun gelecegi de var. Beni babam nasil okuttuysa bende oglumu okutacagim
Suan tedavi oldugumdan dolayi calisiyirum. Tedaviye yanit var.

destkop

emekli olsan tekrar çalışsan 1 taşla 2 kuş vurursun kafayı çalıştır:D:D:D[FONT=sans-serif]ben paranoid tip şizofreniyim istanbullusun galiba şizo derneklerine hiç gittinmi[/FONT]

Yok gitmedim sizo derneklerine gidecek vaktim yikki. Is tempom hareketli. Bir ara hastayken doktorum toplum ruh sagligi merkezimize gel demisti. Onada vakit bulamadim.
Emeklilik yuzde seksen rapor sikinti olur. Orda raporda calisamaz diyor. Ben o rapori alirsam nasil ise gircem. Sikinti olur

deskop bence 100 de80 alma bende senin gibi doktora calışacam dedim ısrar ettim 100 de45 aldım yani 100 de45le emeklilik şartlarına az kaldıysa 100 de 80 e gerek yok özel şirkette bile sıkıntı cıkar diye düşünüyorum bide kontrol muayenesi olursa düzelme varsa 100 de 45 e indirir o zamanda süreden kaybedersin bizlerin amacı düzelmek ben düzeliyimde yeterki 100 de sıfır versin bu hastalıgı yaşayanların cektiklerini bi allah bide biz bide ailemiz bilir sen neden rapor aldın diyeceksin doktorum işi gücü düşünme saglıgın elden gidiyor git rapor al en azından engelli kadrosuna gecersin yada calışamazsan devletin imkanlarından faydalan dedi ben maaşımın yüksek oldugunu söyledim ya saglıgın ya paran biz hekim olarak yalnız kişinin saglıgıyla ilgileniriz dedi yani birazda gecimi bizi ilgilendirmez gibilerine getirdi bi yerde haksız cocuklar duvarlarımı kemirecek bi yerdede haklı saglık her şeyden önce gelir şu an rapor aldıgıma fazla pişman degilim bakalım ilerde düzelirsem itiraz edip 100 de sıfır yaptıracam buda kolay degilmiş düzeldigini tam anlamak icin hastaneye yatırıyolarmış biliyon işte hastanede heyetin karşısına cıkınca istemeden dogruları söylüyon onlarda az bi şey hasta oldugunu anlasalar bile kendilerini saglama almak icin 100 de45 verirler yani anlayacagın onlar saglamda verse sakatta verse ileride bi sorun olursa başları yanar

Tb2nhf kardesim senin is nedir. Kac yildir tedavi goruyorsun. Teshis nedir. Ne ilaci kullaniyorsun. Emeklilik nekadsr var.

Şizofreniler ''Akıl Oyunları'' filmindeki gibi mi oluyor ?

Herkesin sikayeti farkli oluyor. Bunu ancak yasayan birinden daha dogru ogrenilir.

destkop

calısıyorum risperdal solian kullanıyorum askerligimi yatırırsam bu eylülde emekliyim emekli maaşı 1 milyar kadar hesapladım fakat doktor mutlaka calışmamı önerdi anlayacan calışınca kafada kuramıyom rapor 100 de 45 paranoid şizofreni ilk raporum atipik psikozdu şizofren tanısını vermek icin bazen uzun yıllar bekliyolar bu hastalıgın ilerde yeti yitimine sebeb oldugu istesemde calışamayacagımı söylediler doktorlar muayenelerimde dahi bu şekilde calışamazsın her seferinde yatacan diyolar ben onları ikna ediyorum cok sapıtırsam ben sapıttıgımi anlamıyorum yalnız ailem anlıyor ama düzelince sapıtmış halimi irdeliyebiliyorum iyice sapıtırsam işi bırakıp hastaneye yatacam ayrıca cömezim 4 yıllık hastayım

Şizofren olupta gözlerinde tik olan var mı aranızda?

Üst Alt