[SIZE=3]@Ahmet T
Bende şizofrenlik yok hamdolsun. Benim rahatsızlığım sol ayakta çocuk felci. Öncelikle bunu belirterek almış olduğum bir teklifi burada aktarmak istiyorum. Yıllar önce (takriben 35 sene önce) altlı üstlü oturduğumuz iyi bir komşumuz vardı. Bu kadıncağız bir gün anneme gelip bir teklifte bulunmuş. İstanbul/Beylerbeyi taraflarında, müstakil bir villada oturan ve oldukça da zengin bir akrabasının bir tek kızı varmış. Çöpsüz üzüm tabir edilen cinsten. Kızdaki tek olumsuz şey çocuğunun olmayacak olması imiş. Rahmetli valideme demiş ki senin oğlan ile bu kızı evlendirelim. Ben konuyu bizim tarafa açtım Fatihin sakatlığını biliyorlar, sıkıntı yok demiş. Annem bana açtı konuyu ve ne dersin? dedi. Ben kabul etmedim. Evlilikte çocuk önemli. Ancak iki gönül bir olunca çocuk sahibi olmadan da çok güzel bir evlilik gerçekleştirilebilir. Kadının çocuğunun olamayacak olması bir kusur sayılmaz, kadının dul olması da sorun teşkil etmez yeter ki taraflar arasında sevgi olsun, muhabbet olsun kardeşim.
Ama iş konusuna gelince o farklı. Çalışmayıp hatun parasına bakmak ailede her zaman sorun çıkartır. Hadi ana baba destek oluyorlar diyelim ama nereye kadar desek olabilirler bu zor şartlarda? Git pazarda limon sat ama kazandığın paranın tadına ve keyfine var ve evinin kazancını temin ettikten sonra çocuğu olmayanla da evlenirsin olanla da.
Allah işini rast getirsin. Gönlüne göre birisini çıkartsın karşına.
Selametle. [/SIZE]