Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olup halüsinasyon gören var mı?

Descartes

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
337
Şizofrenim ama halusünasyon hiç görmedim. Nasıl bir şey olduğunu çok merak ediyorum. Gören arkadaşlar varsa anatabilir mi ? Neler görüyorsunuz ?

bende görmedim
sadece radyo dinlerken ve tv izlerken çalan şarkıdan
oynayan filmden diziden anlam çıkardığım oluyordu

şizofrenim diyorsunuz ama olmayabilirsiniz veya şizofren olup halusilasyon görmediginizi iddaaa ediyor olabilirsiniz veya gördugunuz halde görmuyorum diyebilirsiz ,hepsi olmayabilir ama olabilirde mesela halusilasyon duvarda geçen bi obje şekil insan veya rh oldugunu görebilirsini yada tam tersi ilginç olan olamyan v.s

kunta
Ne alaka kardeşim ? Şizofreni raporumu koskoca tıp fakültesinden aldım.

mmmy1983
Bende de konuşmalardan anlam çıkarma var. Yabancı kişilerin konuşmaları. Referans fikirleri vs..

raporunu aldıgında halüsülasyon olabilir olmayabilirde yan taraftaki dükkanın sahibi sizin raporu almış ve hediye etmiş dahi olabilir arkası yarın diye bugun de gelmiş olabilir perseküsyon

şizofreni teşhisi konması için
kağıt üstünde ki pozitif ve negatif semptomların hepsinin kişide görünmesi gerekmez
bir kaçı varsa kişiye şizofreni teşhisi konuyor ülkemizde

yani illa halüsünasyon görmesi gerekmez

mmmy1983

Aynen , bu yazdıklarını doğrular bir şeyler okumuştum. SCHNİDER miydi neydi ABD 'de bu isimde bir bilim adamının öne sürdüğü ŞİZOFRENİ BELİRTİLERİ KURAMI gibi bir şey vardı. Bulursam kaynak linki atacağım.

İnsan gölgesi gibi kısa ve uzun boylu siyah veya kırmızı yeşil siyah içleri magnetik insanı çekiyor gözleri kırmızı veya simsiyah bedenleri kıllı halisilasyonlar insanı hasta eder ama öldüremezler insanın içindeki halisiilasyonlarla konuşmak biraz zor en sevdigi şeyi söylemen gerekiyor zor

Yakma olayı var halisilasyonlar ama hissetmek lazım kuranı yürekte zor bi durum

A beatiful mind filmini izledikten sonra ilgimi çekmişti baya.

sevkat100
merhaba,

sizin yazdıklarınız çok ilgimi çekmişti. detayları veya yaşadıklarınızı bizimle paylaşır mısın?

hasta olduğunuzu düşünüyorsanız geçmiş olsun

perseküsyon
bende hiç görmedim hamdolsun inşallah hiç görmem de ,merak ettiğim birşey de var.
acaba halüsinasyon gördükleri söylenen herkesin gördükleri (hepsi) halüsinasyon mu?
gerçekler de olabilir mi?

perseküsyon

ben gördüm kanka amerikan başkanı corç buşu görüyordum o zamanlar savaş vardı ırak savaşı senin için savaş çıkacak diyordu ve savaşta çıktı ırakı mahvetti saddamı astı mantıklıydı benim halisinasyonlar hoşuma gidiyordu o zamanlar bende çok zor durumdaydım ekonomik olarak kafaya çok takmıştım şizofreni oldum umarım anlamışsındır

Şizofreni halusunasyonu nedir yaşadiklarimi anlatayim sana

Alevlenme donemimde bir gun yolda yururken 20 dk yolda sabit kaldim. Durdugum yerde emir veren sesler geldi. Sesleri takip ettim yaklasik 2 km git dedi. Ardindan bana kufur ettiler bende bu sefer yolda bagirdim cagirdim kufur ettim ama bulamadim

Bir arada emir verdiler. Emir sesini duyyordum ama bulamiyordum kim oldugunu. Ariyirdum sesi gelmiyordu.

Sonra bir korku oluyordu korku cok feciydi

O yuzden sizofreni hastalari cok korku oldugundan dolayi cok korkaktirlar unutma bunu

benim psikoz yazıyor raporda ama doktorum şizofren başlangıcı diye de hala daha kontrole gidiyorum

on yıldır cin görüyorum ben
zararları yok ama görmek istemiyorum son bir yıldır eskisi gibi görmüyorum diyebilirim ama yine de tamamiyle kurtulamadım

benim kulağıma akrabalarımın sesi geliyordu

Gökten çın diye ses geliyor ve halisilasyon lar gelmeye başlıyor insanın içinde onlarla konuştuğum oluyor gözleri simsiyah kırmızı olanlar çok sıkıntı verici insanlardan nefret ediyorlar hafızaları fazla degil kilitlenme oluyor

onlarda yani bişey hatırlayabiliyorlar o yüzden insan iki şey düşünmemeli halisilasyonlar ka uğraşıyorsa kıllı olan kısa boylu halisilasyonlar çok uğraştırıyor soguk sıcak fark etmiyor her hava koşulunda insanla uğraşıyorlar.korunmak için kuran olurken yürekte hissetmeyen gerekiyor

Allah sevgisini ben çeşitli halisilasyonlar gördüm yakaladıkları yer kalp ve beyin kadınları sağ karından etkekleeri ise sırtından yakalıyor

halisilasyonlar Merak edilecek bi boyut degil nefret ve kin var onlarda insan bizi öldürdü diyor halisilasyonlar.Bu durumu yaşayan varsa ALLAH rahmet merhamet eylesin

Arkadaşlar şizofren hastaları Ben şizofrenim asla demez bunun farkında olmazlar..gördükleri halisinasyonlarıda farklı bir boyutta algılamazlar yaşantılarının bir parçası olarak algılarlar..halisinasyon gördüğünü söyleyen birisi zaten şizofren değildir bunu böyle bilin

Bişey daha eklemek istiyorum paranoid tip şizofreniyim şifrenin kralını çözdüm jon neş bok yemiş yanımda:cool::cool::cool::cool::cool::cool:

Umut112
[FONT=sans-serif]O BAZI ŞİZOFRENLERDE OLUYOR ARKADAŞIM İÇ GÖRÜ DENEN BİŞEY ŞİZOFRENİDE BENİM İÇ GÖRÜM YÜKSEK DOKTORUMDA DEMİŞTİ FARKINDASIN DEMİŞTİ[/FONT]

şizofrenler yaşadığı hezeyanları tarif etmez edemez..eğer ediyorsa şizofren değildir.dışardan gözlenebilir.Ailesinin gözlemi ve hastane yatışlarındaki hemşire gözlemlerinde şizofren tanısı konur..yoksaben şizofrenim hanüsilasyon görüyorum demez.

sizün anlattığınız hezeyanları ve halüsinasyonları tarif edebilen psikiyatri hastaları ya psikoz yada psikotik bozukluğu olan veya bipolar rahtsızlığı olanlardır..

Umut112
psikoz psikotik bozuklugu şizofreni demek zaten bilipmi konuşuyon bilmedenmi konuşuyon neyin kafasını yaşıyon
@perseküsyon bu parça sana gelsin kanka bu yaz bodrumdayız

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

bilimsel konuşuyorum rahat ol.şizofren demekse neden şizofren değilde psikotik bozulluk pisikoz felan diyorlar..perseküsyon paso küsüyon teriminden gelir hezeyandır..ama şizofren ben hezeyan görüyorum demez

o başlıkta ele alıyorlar şizofreniyi psikotik bozuklugu der altta 1 der şizofreni der en yaygın olanı

ben şizofrende hezeyan halüsinasyon olmaz demiyorum saptırmayın lütfen..dediğim hiç bir şizofren hastası ben şizofrenim demez..bunu diyorum..şizofrenide zaten şizofreni tanısını alması için hezeyanlar halüsinasyonlar çok yüksektir bunun için şizofrenidir zaten...ama kalkıpta bir şizofren hastası ben şizofrenim halüsinasyon ve hezryanlarım var demez diyemez...eğerbunları derse bunun farkında ise şizofren değildir anlaşıldımı

ben şizofrenim arkadaşım sende şizofrensin şizofrenim diyebiliyorsun tabi senin demek istedigin ilaçı almadıgında ilaç yutmayı rettedebilirler şizofreniyi yaşarlar fakat şizofren oldugunun farkına varmazlar bunu demek istiyorsun sen

ben paranoid tip şizofreniyim şizofrenim de diyebiliyorum hezayanlarımında farkındayım halisinasyonumunda nokta..

25351956_967254573424286_4004517684850137370_o.jpg

bu neyin inadı anlamış değilim

iyi kardeşim neysen ne beni ilgilemiyo..

benim tanım psikotik bozukluk ama şizofrenin içine giriyor

Üst Alt