Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olup halüsinasyon gören var mı?

erola

tamam doğru..Anksyete bozukluğu da genel bir tıp terimi. ama anksiyete içinde panik atak ilerlemiş panik bozukluk .yaygın anksiyete major depresyon.bunlar hepsi Aksiyete içinde olan tanılardır

ağır şizofreni hastaları belki kabul etmiyor olabilir ama ben duyduğum seslerin farkındaydım

erola

kabul etmemek ayrıfarkında olmadan bazı şeyleri yaşamak ve işlevsel hale getirmek ayrı

erol krdeş sen beni anlıyorsun.teşkkürler

Umut112

sizin gibi düşünenler var karşılaştım çok şizofren bir kişi şizofrenim demez farkında olmaz diyorlar neyse herkesin düşüncesi kendine

yüzde 97 şizofren tanısı konmuş tanıdığım var kulağına müzik sesleri geliyormuş durmadan

erola
benim demek istediğimde oydu zaten..

işte onu gerçekmi yoksa gerçek değilmi ayırt edemez diyorum..ayırt edenler şizofren değildir yada tam anlamıyla şizofren değildir..Benim şizofren bir arkadaşım var öğretmenlikten malül emeklisi..bu arkadaşım yurt dışına rusya başkanına amerika başkanına vs mektup yazmış pembe kırmızı mavi zarflara..sordum abi bunlar be diye önce söylemek istemedi sıkıştırınca şöyle dedi..ben evlenemedim onlardan randevu talep ettim..eene olacak dedim beni evlendirin dicem dedi onlara...ne kadar saçma birşey olduğunun farkında olsa eminim böyle birşey yapmaz dimi..

yüzde 97 şizofren tanısı konmuş tanıdığım var kulağına müzik sesleri geliyormuş durmadan o farkında şizofren olduğunun annemin amcası şizofrendi o farkında değildi mesela

Umut112
evet değişiyor kişiden kişiye

işte onu gerçekmi yoksa gerçek değilmi ayırt edemez diyorum..ayırt edenler şizofren değildir yada tam anlamıyla şizofren değildir..Benim şizofren bir arkadaşım var öğretmenlikten malül emeklisi..bu arkadaşım yurt dışına rusya başkanına amerika başkanına vs mektup yazmış pembe kırmızı mavi zarflara..sordum abi bunlar be diye önce söylemek istemedi sıkıştırınca şöyle dedi..ben evlenemedim onlardan randevu talep ettim..eene olacak dedim beni evlendirin dicem dedi onlara...ne kadar saçma birşey olduğunun farkında olsa eminim böyle birşey yapmaz dimi..

banada ilk sesler duyduğumda akrabalarım büyü yaptı onları polise şikayet edeceğim diyordum hatta mesaj çekip küfür edip durmayın diye yazdım onlara farkında değilimdim ilk zamanlar sonradan psikotik bozukluk olduğunu kabul ettim trsmye gidiyorum orada bir çok şizofren var onlardan biride fare görüyormuş gerçek diyormuş ama sonradan kabul etmiş gerçek olmadığını

işte doktorlar o yüzden psikotik diyorlar tam manasıyla şizofren olmamış demek

ilaç kullansa belli bir süre sonra kabul etmezler mi bazıları ilaç kullanmayı red ediyor ilaç kullansalar iyiye gitme olabilir

erola

ilaçlarını düzenli kullansa tabiki gözle görülür bir iyileşme oluyor..ama malesef hiç bir psikiyayri hastası ilacını düzenli almıyo.tanıdıklarım böyleen azından.ama tedaviye cevap veren şizofrenlerde iyileşme oluyor..birde cevap vermeyenler var..ALLAH yardım etsin

bizim mahallede bi abla vardı yaşlı
iki gözüde sağlam ama ben atak zamanı bi gözünü kör olarak görüodum mesela

mesela kral tv yi izliodum programı sunana güzel bi şarkı koy lan yavşak dedim
oda bana sensin yavşak dedi

Umut112

hayır perseküsyon persecution dan geliyor (ingilizce bir kelimedir,türkçe değildir) kombinasyon gibi combination dan gelir ...

Skolyoz23

Bizimle biraz paylaşmanız mümkün müdür ;
Cinler nasıl varlıklar
İlk ne yaptında gördün
Korkutucu değiller mi
Dokunabiliyorlar mı ve.

Benzeri.

Skolyoz23

Merhaba Skolyoz23 cinleri ne surette görüyorsun, cin olduklarını nasıl anladın? Cin olayını ve şizofrenlerin halüsinasyon olayını çok merak ediyorum? Gördüğünüz halüsinasyonlar size emir veriyor mu?

mabel.

merhaba mabel sence biz cinleri merak etmekle hata yapıyor muyuz , olur ya her merak iyi değildir derler bilmiyorum ki.

ama ben de merak ediyorum ,var oldukları kuranda çok yerde geçtiğine göre muhakkak da ...

ahmet22

Merak etmekle hata yaptığımızı düşünmüyorum. Cinlere saygısızlık yapmadığımız sürece ve zarar vermediğimiz sürece bize bulaşacaklarını sanmıyorum. Tabi bunlar benim düşüncem. Ne olursa olsun donanımlı bir Müslümana cinler ciddi bir zarar veremez.

mabel.

donanımlı olmak işte...bu bir problem gibi sanki..
çünkü hemen anlık değişime uğrayabilen bişey. hz. yusufa atfedilen bir sözde denildiği gibi " iman etmek kolay dır ,onu korumak zordur"

yani düşünerek onları hatırlamış oluyoruz , nasıl nasıl nasıl ,arkamda biri mi var gibi bir evham (geceleyin) sonra devamlı bir korku...

ama onları tamamıyle unutursak (düşünmezsek) çözüm bulunmuş olmuyor mu? ben özel bir okulu burslu kazandım sanırım ama tek başıma yatamadığım için belkide red edicem hala karar veremedim bu korku benim gücümün çoğunu elimden alıyor çünkü kendime güvenim gidiyor eksik kalıyorum :(

Mbz

amin amin amin ..akademik çalışma yapmak istiyorum ama genç bi akademisyen elbette ki daha makbuldur ...inşallah olur.

ne cini arkadaşlar böyle saçma sapan şeylere inanmayın cin insanlar olmuş şeytan olmuş insanlar:cool::cool::cool::cool:

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

kuranda çok yerde geçiyor ,suresi de var. peygamberimiz cinlerin de peygamberi bu bilgi de var.

Son düzenleme:
ahmet22
Donanımlı olmaktan korkuyorsun. Ben bu korkunu şöyle yorumluyorum. Cahil olup hiçbir şeyden haberin olmazsa ve etliye sütlüye karışmazsan sana kimse bulaşmaz düşüncesindesin sanırım? Donanımlı olup cinlere zarar vermemek senin elinde veya korkuyorsan hiç araştırma boş ver. Bir cami imamından bilgi alabilirsin. Sanırım sende vesvese var. Yani gereksiz korku gibi bir şey var.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
Ruha inanıyor musun, insan ruhuna?

mabel.

yani donanımlı olmaktan kastın nedir peki? namaz kılıyorum ...
oruç da tamam ,kuran okumayı biliyorum (ama arapça bilmiyorum)

vesvese her insanda olur diye bliyorum , bazı şeylerde çok fazla titizlik gösterebilmekteyim ama bu vesvese midir bilmiyorum.

mesela abdest dikkat ettiğim birşey. abdest tam olmazsa ben onunla namaz kılmıyorum. küçük bir şüphe varsa onunla namaz kılmıyorum yenisini alıyorum

ahmet22 Mabel

fazla merak etmeyin derim çünkü zira merak insanı bunların alemine sizi sürükleyebilir. eğer sürekli ben cinleri görmek istiyorum deyip beyninizi bunlara şartlarsanız sizinle iletişime geçebilirler ama sizin istediğiniz zaman sizin istediğiniz şekilde olmayabilir.

on yıl önce bir gece yarısı geldiler (geldiler diyorum çünkü tek bir kişimi değil mi bilemedim) o gün bugündür görüyorum genelde tek bir kişi ama toplamda 3 kişiler ama genelde biri geliyor
özellikle aynanın karşısında gece yarısı benimle konuşuyorlar
tarif edemeyeceğim kadar korkunç bir yüzü var (on yıl olmasına rağmen alışamadım)

emir veriyor tabi, eşini öldür, çocuğunu öldür, aileni öldür yada canına kıy (bir kere intihar ettim bu yüzden ) ama genelde irade benim elimde yani o söylüyor diye yapmak zorunda değilsin
bir ara aşırı bunalımdaydım dışarı bile çıkmıyordum o ara artık canıma kıymak istedim ama kurtardılar, hastanede yoğun bakımda kaldım 2 gün

yani geçen ramazan ayında sahura kalktım yemeğimi yedim yatağıma geldim ki yatayım, çocuğum yerinde yatmasına rağmen görüyorum ama hemen yanımda duruyor bir tane daha (ikisi de aynı ama hangisi benim çocuğum) besmele çekmeme rağmen düzelmiyor
bağırdım çağırdım ailem bile yanıma gelmedi

sonra ayakta duran meğer benim çocuğum değil cin süresini okuduktan sonra gerçek yüzünü gösterdi

bunun gibi binlerce olay anlatabilirim
bu en basitiydi ama ben on yıldır alıştım artık ailem inanmıyor kimse inanmıyor normaldir cindir dua oku geçer dediler yıllarca
ve sonuç psikiyatri tedavileri dahil hastanede geçen 3 ay yinede sonuç sıfır
2 yıldır hemen hemen ilaç tedavisi ama kocaman sıfır

evet azaldı eskisi gibi 2 günde bir görmüyorum aydı bir görüyorum kabul ediyorum ama kurtulamadım

her an yerden gelebiliyorlar, gelmeden önce kulağımda milyonlarca arı sesi gibi sesler geliyor ve anlıyorum az çok ama bazen de direk çıkıyorlar karşıma
ben alışamadım görmek bile istemiyorum artık ama gitmiyorlar

güzel olanı da var içlerinden bir tane adı esma çok güzel onun zararı yok mesala

siz siz olun bana zarar vermemelerine rağmen dayanamıyorum on saniye bile görünce. siz siz olun adlarını bile geçirmeyin sonra pişman olursunuz
Allah şifa versin bütün hasta olup şifa bekleyen kardeşlerime

Skolyoz23 çok geçmiş olsun. peki bunların ilimleri ile ilgilenen (yanlış anlaşılmasın "hoca" diye tabir ettiğimiz) insanlar da var onlarla irtibata geçtiniz mi belki yazacakları muska felan veya söyledikleri şeyi yaparsan yardımı dokunur ...

ama benim bildiğim kurandan ibadetten başka bir tedavi yok. tabi birde psikiyatri var ama ora tadından yenmeyen ebu cehil karpuzu gibi bişey psikiyatri.

NOT

bir hadiste peygamberimiz (s.a.v.) felak ve nas surelerinin çok etkili olduğunu , belirtmiştir..

Son düzenleme:
Felak, Nas sureleri bir de Ayetel Kürsi. Allah hepimizi görünen ve görünmeyen şerden korusun, amin.
Skolyoz23 Ayetel Kürsi'yi cinler geldiğinde denemeni şiddetle öneririm, eski patronum önermişti.

Onu beşi bilmem arkadaş CEHALET = MUTLULUKTUR sana yetecek kadar bil yeter

Üst Alt