Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olup halüsinasyon gören var mı?

perseküsyon

psikoz sanrı atağı geçirdiğim zaman netflix dizisinde gibiydim büyük avm merkezi bir yere gittiğimizde herkes bana bakarak aa o da gelmiş bakyım aa evet gelmiş diyip geçiyorlardı ve hadi beynin sahte bir oyunu olsa diyorum yüzler o şekillere bürünmez o şekilde bakışlar bir anda dönüp uzuncasına bakılmaz diyorum ama gerçekten ya halisülasyon bana o zamanlar öyle anımsattı durumları ya da farklı bir durum oluştu

selinpelin senin kafan karışmış. Bazı şeylerden emin olamıyorsun. Yanılıyor muyum ?

selinpelin senin kafan karışmış. Bazı şeylerden emin olamıyorsun. Yanılıyor muyum ?

yani atak yaşadığım dönemde belki de öyleydi ama tüm aklımdaki düşünceler öyle gösteriyordu işte birisinin sinirli bana baktığını görmek , yanımdan geçerken laf söylemeleri vs gibi gibi üstüme alınma mı dersiniz bilmiyorum ama filmin içinde gibiydim.

Farkedebilen derken ? Mantıksız bulma anlamında mı ?

Ben de merak ediyorum. Halüsinasyon gördüklerinin farkındalar mı? yoksa gerçek mi sanıyorlar. İkinci durumsa halüsinasyon görüp hiç görmedim denilebilir. Bu benim bir takım hezeyanlarım için önemli. Ben de arkadaşla çarşıya çıktığımda , bir yerde oturduğumda acaba o arkadaşı sadece ben mi görüyorum şüphesi oluyor veya benzeri. Bunu biraz araştırayım.

selinpelin
Piskiyatr değilim ama bu yazdıkların referans hezeyanlarını çağrıştırıyor. Benzerlerini ben de yaşıyorum

osmangazi
Geçenlerde "sizin hezeyanınız hangisi?" diye bir başlık açmıştın. Orada hepsi sıralanmıştı. Senin yazdıkların hangisine uyuyor ?

@selinpelin
Piskiyatr değilim ama bu yazdıkların referans hezeyanlarını çağrıştırıyor. Benzerlerini ben de yaşıyorum

@osmangazi
Geçenlerde "sizin hezeyanınız hangisi?" diye bir başlık açmıştın. Orada hepsi sıralanmıştı. Senin yazdıkların hangisine uyuyor ?
En yakın;
"Hipokondriak Hezeyan: Bir hastalığı olduğuna inanma."
Arkadaşımı sadece ben görüyorsam , bu bir hastalıktır neticede. Bu kadar zorlayabildim :)

osmangazi :cool: Olsun, yine de güzel zorlamışsın. Fazla kasma ; gaz sıkışması yapar :D ahaha

Ben de merak ediyorum. Halüsinasyon gördüklerinin farkındalar mı? yoksa gerçek mi sanıyorlar. İkinci durumsa halüsinasyon görüp hiç görmedim denilebilir. Bu benim bir takım hezeyanlarım için önemli. Ben de arkadaşla çarşıya çıktığımda , bir yerde oturduğumda acaba o arkadaşı sadece ben mi görüyorum şüphesi oluyor veya benzeri. Bunu biraz araştırayım.
Alkolik Halüsinoz Alkolün Yol Açtığı Psikoz, Halüsinasyonlarla Giden canlı işitsel ya da diğer halüsinasyonlar vardır. Diğer bilişsel işlevsel doğaldır. Yönelimi tamdır ve seslerin halüsinasyon olduğunun farkında olabilir.

Halüsinasyon denince akla hemen görsel halüsinasyonlar geliyor. Örneğin bir maddenin kokusu bir yemeğin kokusu gibi koku halüsinasyonları ya da işitsel olarak duyduğunuz ses halüsinasyonları olabiliyor.

Psikoz atağı zamanı düşündüğünüz gibi görsel halüsinasyonlar görmüyordum ama herşeyi birşeylere benzetiyordum. Fotoğrafçılıkta kompozisyon gibi. Çektiğim bulutları vs bazı çizimleri benzetiyordum atak zamanı.

Halüsinasyon denince akla hemen görsel halüsinasyonlar geliyor. Örneğin bir maddenin kokusu bir yemeğin kokusu gibi koku halüsinasyonları ya da işitsel olarak duyduğunuz ses halüsinasyonları olabiliyor.

Psikoz atağı zamanı düşündüğünüz gibi görsel halüsinasyonlar görmüyordum ama herşeyi birşeylere benzetiyordum. Fotoğrafçılıkta kompozisyon gibi. Çektiğim bulutları vs bazı çizimleri benzetiyordum atak zamanı.
PSİKOZ kelimesine SİNİR OLMAYA BAŞLADIMDI.
Nedenini bilmiyorum.

hergün küfreden sesler duyuyorum hergün çocuk çığrıltıları duyuyorum hergün böyle ahmet ahmet diyen sesler duyuyorum midemde yanma oluşuyor hergün gözümün önüne görüntüler gelip gidiyor

gürüntüler görüp onlarla konuşuyorum

Genelde halü sesler paranoid şizoda olur
Corc buşu ingiltere başbakanini görüyordum Toni bileyiri genelde karekterle alakalı oluyor

Halü sesler

halüsinasyon gördüm hapı bırakmak üzereyim

perseküsyon
Şizofren değilim ama çok halü yasadim kalabalık fısıltı sesleri arkamdan konuşan sesler kendime zarar vermeye yönelik sesler bir dönem her yerin yandığını görüyordum bir dönem gözler daha var da unuttum çok yaşadım

https://www.psychenet.de/tr/ruhsal-saglik/bilgiler/psikoz.html

Psikoz geçirirken atak zamanı hepsini yaşıyoruz. Hastalığın alevlenmesi geçince hiçbir belirti kalmıyor. Tamamen normale dönüyoruz.

Ayrıca hastalığın alevlenmesi bitiğinde tekrar ilaç kullanmamızada gerek yok. Tekrar hastalık ne zaman alevleneceğini bilmediğimiz için sürekli kullandırıyorlar.

Mesela benim hastalığımın alevlenmesi geçti. Şimdi bir daha ne kadar süre sonra olur bilmiyorum.

Bu kanıyada yeni vardım, öncesinde öyleydi. Sanırım 3/4 yıl bişe olmaz gibi geliyor.

Belkide ömür boyu bir daha olmayacak ama bilemiyoruz.

Althusserian Marxist

2 senedir tanı konulmamasını tuhaf buldum. O zaman sürekli farklı doktorlara gitmek yerine işin ehli bir uzmana görün. Hatta en iyisi bir doçent veya profesöre muayene olabilirsin. Teşhisin ve kullanman gereken ilaçlar belli olur. Stabil hale gelirsin.. Geçmiş olsun

psikotik bozukluk dediler sonradan şizofrenisin dediler ilk başlarda hayal kurma ile başladı

en son evimde parti başkanı birisini gördüm

Aşırı zayıf yüzleri olmayan siyah insanlar görüyordum. Yüzleri yoktu ki bu daha korkunç.
Bazen onların seslerini duyardım. Benim hakkımda aralarında konuşuyorlardı.

Althusserian Marxist

2 senedir tanı konulmamasını tuhaf buldum. O zaman sürekli farklı doktorlara gitmek yerine işin ehli bir uzmana görün. Hatta en iyisi bir doçent veya profesöre muayene olabilirsin. Teşhisin ve kullanman gereken ilaçlar belli olur. Stabil hale gelirsin.. Geçmiş olsun

Sağolum hocam artik denizlide prof selim tumkayaya gitmeye karar verdim hastanede yatarken o ilgilinmisti benimle

Althusserian Marxist kardeşim 10 numara karar almışsın Bahsettiğin hocaya 1-2 defa gidersin. Teşhisin neyse ortaya çıkar. Ayrıca sana en uygun ilaç kombinasyonu da ayarlanır. Ondan sonra ilaç raporunu çıkartıp normal psikiyatri hastanelerinde veya aile hekiminde ilacı yazdırıp kullanırsın İnşallah en yakın zamanda iyileşirsin ve stabil hale gelirsin. Dualarım seninle...

Üst Alt