Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz-Kifoskolyoz olan kim var?

merhaba arkadaşlar biri bana bu siteyi nasıl kullanacağımı anlatabilirmi birebir muhabbet etmek istiyorum

slm biz iki kız kardeşiz 18 ve 17 yaşındayız

gülcan abla biz seninle tanışmak istiyoruz.

şeyda güneş maalesef bazı hastanelerde veya bazı doktorlar hastaları kobay olarak kullanıyor.Bunu engellemenin yolununda olduğunu zannetmiyorum.Hasta iyileşmek için bütün çareye başvurur Allah tan başka güveneceği kimsede yoktur.

meraba şeyda burada sohbet odası var oraya girerek sohbet edebilirsin sohbet odasında her türden engel gurubuna sahip arkadaşlarımız var kolay gelsin sitenin ana sayfasında sohbet odasını bulabilirsin

selam

belki ben burada bulunan herkesten büyüğüm. 33 yaşındayım ve memurum. çocuk yaşta keşfedildi rahatsızlığım ama o zamanlarda eğirdir kemik hastanesinde en iyi doktorlardan bililen rahmetli isa köklü aileme kemiklerimin çok ince olmasından dolayı ameliyatımın risk olduğunu yapmak istemediğini ve kimseye de yaptırmamamız gerektiğini söylemiş, çünkü yatağa mahkum bir felç olabilirdim. şu an ciğerleimde pek gelişme yok, nefesde biraz zorluk var, mesela derin nefes çekemiyorum. ama ağrım yoktu hiç, yeni yeni ağrılarım var onları da dikkate almamaya çalışıyorum. bugün özürlü kimlik kartı çıkartmak için devlet hastanesine gittim ve göğüs hastalıkları doktoru ileri derece kifoskolyosdan sonumun testi etkilenmesi gibi bişey yazmış, hemen internete girdim ve gördüm ki benim gibi çok varmış. arkadaşlar bana 18 yaşına gelince dolu çaydanlığı kaldıramaz demişler şükür allaha pek çok şeyi yapabiliyorum. allah bilir pekçok şeyi, ama benim 18 yaşında ölebileceğim bile söylenmiş aileme ve ben 17 martta 33'üme giriyorum. ayaklarım üzerinde durabiliyorum, kimseye muhtaç da değilim. istediğim yere arabamla gidiyorum. lütfen ümitsizliğe kapılmayın ben biraz hüzünlenmiştim gerçi ama şimdi iyiyim. gözlerinizin içindeki ışığı hiç kaybetmeyin, yüreğinizdeki sevgiyi de... onlar sizi hayata bağlayan en önemli faktör olacaktır. sevgiyle kalın!...

Bende eğirdir kemik hastalıkları hastanesinde ameliyat oldum.Banada bir sürahi suyu kaldıramayacağım söylenmişti.Ama bunu söylerken omuriliğin zorlanacağı için zararlı olabilir senin için ağır bir şey kaldırmak sakıncalı olur omuriliğin zorlanmasından kaynaklanan kötü durumlarla karşılaşabilirsin dediler.Bu kaldıramazsın anlamına gelmiyor kaldırırsan zarar görebilirsin dediler.Ve şuan 33 yaşındayım hala doktorların verdiği raporlarda ağır beden hareketlerinde bulunması sakıncalıdır.Ağırlık kaldırması sakıncalıdır yazmaktadır.

mrb

mrb ben faruk bende skolyoz hastasıyım bende ameliyat olmadım cünkü gec kaldım ama ne yapalım allah bu derti vermiş bende seve seve taşırım hiç utanmıyorumda saygılarımla

tabiki utanmayacaksın farukkorhan allahın verdiği bir şeyden dolayı utanılır mı.Allah utanılacak duruma düşürmesin.Allah bize derdi bundan utanın diye vermiyor.Benim verdiğim derde ne kadar sabrederler şükrederler bunu görmek için veriyor.

evet şkretiyorum zaten allah sevdigi kullarına dert verirmiş cekecekleri bildigi için ne mutluki bana bu deti bana vermiş.

mustican şuan eğirdir kemik hastalıkları hastanesini sana tavsiye etmem çünküü eski güvenirliliğini yitirmiş durumda.2 yıl önce doktor yiyenimin ameliyatını yaparken ameliyat yerini neşterle açarken kasıkta bulunan ana damarı kesti.Isparta Şevket Demirel Kalp Damar hastanesinden acil olarak ambulansla kalp damar cerrahı çağırıldı ve kalça ameliyatı olacak çocuk damar nakli oldu çıktı.Yıllar önce çok güvenilir bir hastane idi bir tane bile yanlış ameliyat olma gibi bir durum yoktu o hastanede.Şimdi ise fazla güvenirliliği yok.O eski doktorların hiç biride yok orda artık.Ama Ankara Numune hastanesindeki Prof.Dr.Ali Biçimoğlu bu kifoz skolyoz ameliyatlarını başarılı olarak yapmaktadır.

18-20 yaşını geçince dümdüz olması için yapılacak ameliyatlara başarılı geçme ihtimalinin az olmasından dolayı doktorlar sıcak bakmıyorlar mustican.Ama sen yinede doktorlara danışsan filmler ve eğrilik derecesine göre onların karar vermesi daha iyi olur.

sinem_ay

selam sinem,
sen kime ameliyat oldun bilmiyorum ama iyi olman güzel. aslında bende iyiyim, düne kadar bişeyim yoktu küçük ağrılarım ve nefes problemim hep vardı ama, takmıyordum. dün ileri derece kifoskolyoz dedi göğüs hastalıkları doktoru, o canımı sıktı nedir dedim daha ilerisi var mı? soluk ölçüm cihazının testini etkileyen ileri derece demişti aslında doktor. bana kimse ameliyat olmazsan felç olursun demedi, ne de başka bişey. ameliyat olmam gerektiğini bile söylemediler sadece olmamam gerektiği söylenmişti daha 10 yaşında bile yokken. ya aslında ben bu sorunlarla uğraşmak da istemiyorum. hayata sımsıkı sarılmışken böyle şeyler moralimi bozmamalı. sadece kardiyolojide ciğerlerimin küçük olduğu ve balon şişirerek geliştirmem gerektiği söylendi 2-3 yıl önce belki 4 yıl o kadar. tembellik ya yapmadım. ama artık bu egzersizi yapacağım. tembellik yok. başka neler yapılabilir bilmiyorum. bana egzersizi olanlar varsa mail atarsa sevinirim. sevgiyle kalın...

slm sadecef07 tanıştığıma memnun oldum.benimde kifoskalyozum ileri derecede raporlarımda hep böyle yazar kifoskalyozun ilerlemesini durduran ameliyatı olduktan sonra çok şükür iyiyim her ne kadar raporlarımda ileri derecede yazsada.Sen 10 yaşındayken senin ciğerlerin küçük olduğu için mi ameliyat yapmadılar.Normalde kifoskalyos ameliyatının başarılı geçmesi için 10 yaş çok elverişli yaş.doktorlar ciğerlerinin bu ameliyatı kaldıramayacağını mı düşünmüşler de ameliyat olmaman gerektiğini söylemişler.

sadecef07 bende önceleri zayıftım ve çok rahattım yıllardır hiç kilo alamayacağımı zannederdim hatta yıllardır kilo alabilmek için doktorlar bile uğraştı.Yıllar sonra kilo aldım kilo derken 5-6 kilo felan ama seninde dediğin gibi zayıfken daha rahattım galiba.Şuanda iyiyim ama zayıfken daha rahattım.
Senin kalbin sevgi ile dolsun sadecef07 hep mutlu ol.hepte böyle hayat dolu ol.Benimde yıllardır çevrem ve arkadaşlarım hiç engelimi bana hissettirmediler ve bende hiç kafama takmadım kendimede hiç sorun yapmadım ve sadece burda konusu açıldığı için bahsettim.Genelde ne çevrem ne de ben engelimden ve rahatsızlığımdan hiç bahsetmeyiz.Bana engelimi hissettirmeyen bir çevre verdiği için rabbime şükürler olsun.

Sen hep iyi ol mustican.Her zaman böylede güzel espri yap mustcan. bende senin gibi hep kendimle dalga geçerim. :lol:

selam arkadaşlar ben de bir skolyoz hastasıyım askerliğimi de bu sebepten dolayı çok kısa bir süre yapmak zorunda kaldım.netice de çürük raporu verdiler ve son 4,5 yıldır iş bulmakta zorluk çekiyorum psikolojim iyice bozuldu kendimi işe yaramaz birisiymişim gibi davranıyorum . mesleğim gereği ağır işlerle meşgul oluyordum fakat artık dikkat ediyorum .ama maalesef şu an kendimi berbat hissetmekten başka bir şey yapamıyorum.

hoş geldin hokka aynı kaderi baylaşıyoruz ben clışıyorum bende cok sıkındıya giriyorum ayrımcılık yapılıyor sen özürlüüsn diye ama ben ayaklarım üstünde durmak için hep aldırmıyorum hepsini içime adıyorum ama bir gün bize şans güler degilmi kafana takam herşeyin hayırlısnın versin allah saygılarımla

herşeyi kafaya takmamak herkesin söylediğini duymamak gerekiyor.bir gün kendilerinin de başına gelebileceğini düşünemeyecek kadar aciz olan insanların dedikleriyle kendimizi üzmemek gerekiyor.Mutlu olmak için hayatımızın iyi yönlerini düşünmek gerekiyor. :wink:

merhaba arkadaslar benim kardesim 13 yaşında henüz tam tanı konmadı ama galiba kifoz ben hemşireyim ama sizler bu konunun birebir tanıkları olduğunuz için benden daha bilgilisinizdir. bu hastalık hakkında özelliklede ameliyat dışı tedavi yöntemleri hakkında bana bilgi verebilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler

skolyoz

geçmiş olsun gülcan83.bende doğuştan kifo skolyoz hastasıyım.7 defa amaliyat oldum.şimdide fizik tedavi olmaya ugraşıyorum.biraz faydası oldu diyebilirim ama ağrım oluyor.cvp yazarsan sevinirim.kendiye iyi bak

Geçmiş olsun Şeydacım.
Neden 7 kez ameliyat oldun ameliyat sonrası sorunmu oluştu ve doktorun kimdi biraz bilgi verirmisin?

ya ben korktum açıkçası.daha fazla bilgi isteyemem kendi adıma :wink:
çok geçmiş olsun..ben ameliyat konusunda karasızım da..şimdilik bekliyorum..sağlıklı günler dilerim...

slm arkadaşlar bende skolyoz rahatsızlıgını yıllardır yaşıyorum amelıyat olmadım olmayıda ıstemıyorum korkuyorum dok lar hep olumsuz şeyler soyledı ama benı en çok uzen şey çocugumun olmıcagını soylemelerı oldu belkı ılerde tıpta daha ıyı şeyler olurda bızde faydalanırız buraya yenı kayd oldum hepınızle tanışıp bıldıklerımızı paşlaşmak ıstıyorum hepınıze geçmiş olsun sevgıler saadet ben

slm

geçmiş plsun gönülcügüm.bende skolyozum.çoçuk olmaz diye söyleyen dr.adı nedir?bana olur dediler.biraz beni aydınlatırmısın?k.i.b

gonul' Alıntı:
slm arkadaşlar bende skolyoz rahatsızlıgını yıllardır yaşıyorum amelıyat olmadım olmayıda ıstemıyorum korkuyorum dok lar hep olumsuz şeyler soyledı ama benı en çok uzen şey çocugumun olmıcagını soylemelerı oldu belkı ılerde tıpta daha ıyı şeyler olurda bızde faydalanırız buraya yenı kayd oldum hepınızle tanışıp bıldıklerımızı paşlaşmak ıstıyorum hepınıze geçmiş olsun sevgıler saadet ben

Hayır canım nedemek çocuğun olmaz.Tabiyki gebe kalırsın ama biliyorsunuzki gebelik en çok omuriliği yani belimizi zorlar bu nedenle gebeliği çok dikkat ederek geçirmemiz gerekir.
Doktorlara kalırsa çanta bile taşımayacaksın diyor hangimiz taşımıyoruzki?

Skolyozda önemli olan ters hareket etmemek ve dengeyi bir tutmaktır.Diğer tüm yaşam faliyetleri yapılabilir.

Ben doktor değilim ama bu konuda araştırıyorum.

hoş geldin gonul herşeyin hayırlısı bunda da vardır bir hayır cocuk olmamsını kafana takma nasip deyip gec bu derti veren allah saprınıda veririr saygılarımla. bendeniz yanlız kurt

skolyoz

:wink: merhaba benim kızımda skolyoz önceankara numune hastanesi ortopedi bölümüne götürdük sadecekalça röntgeniyle kalça çıkığı dediler ve 4 ay pavlik bandajı taktılar.ardından kızım akciğer enfeksiyonu ile gazi hastanesinde yattı .orada akciğer filmine bakan doktor skolyoz olabilecegini söyledi .daha sonra hacettepe ye götürdük orada pavlik bandajını çıkardılar.o zaman eğrilik %40idi. 6 aylık periyotlar ile kontrol edeceklerini söylediler ilerleme olursa hemen amaliyat gerektiğini söylediler .en son ahmet alanay a kasımda muayene olduk o açının %65 olduğunu amaliyatın şart olduğunu ama kızımın çok küçük olduğunu ona göre platin bulmanın zorluğunu ama mecbur kanınırsa bi şekilde temin edileceğini söyledi.bir 6 ay daha beklememizi anaormal bir değişiklikte hemen getirmemizi söyledi.kızım şu an 26 aylık 75 cm ve 9 kilo.benim formda ameliyat olmuş arkadaşllardan ricam ameliyat sürecini hastaneyi doktoru iyileşme süresini maddi manevi boyutları aktarmalarıdır. çümkü yaşayacaklarımızı bilmek daha hazır olmamızı sağlayacak

halacs

selam! hoşgeldiniz. ben yazdıklarınızı okudum hastalığınızın detayları hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkürler. arkadaşlar benim resimlerde ve webcamda kifoskolyozom hiç belli olmuyor, sosyal hayatımı da hiç etkilemedi şimdiye kadar ta ki bu siyete kayıt olduğum güne kadar. göğüs hastalıkları doktorunun moralimi bozduğu o güne kadar yani. uzun yürüyüşler yapıyorum zaman zaman, sadece bir süre yorgunluk hissediyorum sonra geçiyor. rapor için hastaneye gittiğimde de 3 saat o doktor bu doktor dolaşıp durmuştum, göğüs hastalıklarına gelinceye kadar da hayli yorgun düştüğümü belirtmek isterim. o günden sonra internette rahatsızlığımı araştırmaya başladım, psikolojik olarak etkilendim sanırım, nefes konusunda. sevgili doktorum mahmut bey bana moral vermiş olmasına rağmen, durumumun çok iyi olduğunu söylemesine rağmen etkilendim. ilk kez omurgamın rontgeni yandan mahmut bey tarafından çektirildi. c şeklinde omurgam, göğüs kafesim de çok net belli filmde yani göğüs kemiğim. iç organlarıma baskı yapan herhangi bir faktör yok. çocuk konusunu da araştırmıştım daha evvel olmaması için bir sebep yok ama senin için riski olabilir dedi doktor. yani kifoskolyosdan dolayı. herkes için risk vardır dedim ben de doktora. isteyen neden çocuk sahibi olamasın ki? tıp öyle çok ilerliyor ki?... size bişey söyleyeyim mi hiç kendimi kısıtlamadığım anlarda çok rahattım, yorgunluk nefes darlığı yoktu. kimse bana şimdiye kadar tetkiklerim sırasında doktora kontrol olmam gerektiğini söyleme gereği bile duymadı. şimdiki halimle hayatıma devam etmek tek arzum. erkek arkadaşım gayet sağlıklı ve o halimi dert bile etmiyor. aynen benim gibi... sevgiyle kalın.

herkese geçmiş olsun.Artık öyle görünüyorki bende scolyoz hastasıyım sadece bir akciğer filmi bu sonucu doğurdu 3 ay sonraya tomoğrafi çekecekler bakalım sonuç ne olacak....Merakla ve endişeyle bekliyorum herkese geçmiş olsun

Re: [Soru] Skolyoz-Kifoskolyoz hastaları (Başka kim var?)

bende skolyozum ve kendim gibi arkadaşlarımla yazışmak tanışmak kaynaşmak isterim

Üst Alt