Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olup vücudunda platin bulunan kişiler için hamilelik bir risk midir?

x_hasret

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese selam arkadaşlar. bende skolyozum.17 sene oldu ve belimde platin var. çok şükür bir ağrım sızım yok.ben söylemedikçe kimse benim ameliyat olduğumu belimde platin olduğunu bilmiyor. ama bir sıkındım var. 5 aylık evliyim ve bebek istiyorum. benim gibi olupta cocuğu olan varmı. birde platinden dolayı belim kısa ve bacaklarım uzun bundan dolayı cesaret edemiyorum. :cry:

bildiğim kadarıyla bi problem olmuyor.çünkü böyle ameliyat olmuş ama iki çocuğu olan birini tanıyorum

canım benım de bır tanıdıgım var hem ıkı taraflı egıklıgı varmış belınde skolyozdan dolayı platın varmış aldırmamış şuan ıkı cocugu var ve hanım gayet iyi hiç bır sorunu yok bende skolyoz hastasıyım onu görünce aldırmaktan vazgectım ve platınler benı 9yıldır rahatsız etmıyo ilerde etmedıgını gördugum bırınler tanısınca tekrar o acıyı cekmeyeyım dıye bende aldırmayacagım.inşallah bır sorunumuz olmaz bır aksılık olmazsa.

bende yeni taktırdım platinlerimi :D çok güzel durdular :) dediğin gibi umarım bizide onlar gibi ileriki yıllarda rahatsız etmez

teşekkür ederim arkadaşlar. inşallah dediğiniz gibi bir sorun olmaz. çünkü dünyada en güzel hislerden biri anneliği o kadar çok istiyorum ki tatmak.

Normal doğum yapmamanız gerekirmiş
Acil şifalar :wink:

siz ne yapıtyorsunuz yaa siz doktormusunuz arkadaşım bir kadın dogum uzmanıyla görüşmenizde fayda var.

doktorumla görüştüğümde doğum yapmamda bir sakınca olmayacağını ancak sezeryanla doğum yapmam gerektiğini söylemişti.ama siz yine de bir doktora hatta bir kaç doktora sorun.inşallah isteğiniz gerçekleşir.

Arkadasım korkma bişi olmuyo sen o duyguyu tatmanın zevkini çıkarmaya bak halamda skalyozdan ameliyatlıydı evlendi ve şimdi 2 tane saglıklı çocugu var tabi sezeryanla dogum yaptı onda korkulcak bişi yokki çocuk olsun senin saglın bozulmasında varsın sezeryanla olsun kucana alınca sezeryanın acısı kalmas allah bizede nasip etsin bu arada bende skalyozum ama ameliyat ollmadım daha korkuyorum biraz tam duzelirmi duzelmezmi diye :(

Realıty arkadaş realıstliğini göstermiş. :d banada sezeryan dediler ama son gün normale karar verdiler.hatta çocuk yapma dediler.ben kimseyi dinlemedim.iyikide dinlememişim.allah bir kolaylığını verir.sen sürekli dr. Kontrolünde ol.ayrıca normal doğumpelvis yapısı vs. Uygun olsada ,solunumda kaburga kemikleri zorlanabilir.bendede hafif skolyoz ,beraberinde kalp ve hiper tansiyon olduğu için çok zorlandım.ama yapacak birşey yoktu allahın izniyle atlattım.oğlum bugün 1 yaşında(doğumgünü bugün)...sen moralini yüksek tut ve söylenilen olumsuz sözleride hiç dinleme.ömür boyu mutluluklar dilerim.

Allah bağışlasın tarelif :) Oğluna da sana da nice hayırlı,mutlu ve sağlıklı seneler dilerim.İyi ki de dinlememişsin kimseyi :wink:

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. inşallah inşallah bende bu güzel duyguyu yaşarım. allah herkese acil sifalar versin.

peki amelyatın üzerinden nekadar geçmeli doğum yapılması çn doktoruma sordum ama açıkcası pek tatmin olmadım sizlere sormanın doğru olacağını düşündüm 24yaşındayım ameliyatın üzerinden 4veya 5sene geçmesi yeterlimidir sizce?

Ameliyat öncesinde hamileliğin kesinlikle zarar vereceği ve düşük tehlikesi vs olduğunu söylemişti doktorlar.Buna nedenledir ki çocuk sahibi olmayı ameliyat sonrasına ertelemiştik.Ben ameliyat olalı 3 aya yakın bir süre geçti ve doktorların ortak görüşü 6 ay lık süre dolmadan hamile kalınmaması gerektiğiydi.Ben kendime güveniyorum ve çocuk özlemim ağır basıyor.Ama yinede 6 aylık sürecin dolmasını bekliyorum.saygılarımla...

hazanmevsimleri' Alıntı:
Ameliyat öncesinde hamileliğin kesinlikle zarar vereceği ve düşük tehlikesi vs olduğunu söylemişti doktorlar.Buna nedenledir ki çocuk sahibi olmayı ameliyat sonrasına ertelemiştik.Ben ameliyat olalı 3 aya yakın bir süre geçti ve doktorların ortak görüşü 6 ay lık süre dolmadan hamile kalınmaması gerektiğiydi.Ben kendime güveniyorum ve çocuk özlemim ağır basıyor.Ama yinede 6 aylık sürecin dolmasını bekliyorum.saygılarımla...
hazanmevsimleri sakıncası yoksa yaşınızı öğreneblirmyim...ben ameliyatımdan 6 ay sonra evlendim ve bu çocuk olayı beni çokk endişelendiriyor...şuan 9ay geçti ameliyatımın üzerinden ama çocuk olma olasılığı bence henüz olmaz gibi hala zorluk çekiyorum gerçi benm acelem yok daha zamanım var anne olmaya ama anne olamamak korkutuyor beni...sana hangi doktor 6ay sonra çocuğun olabilir dedi bence enaz 2sene geçmesi gerkmiyormu amelyatın üzerinden çok dikkatli olmak zorundayız çünkü... senin eğim derecen ve yaşın kaç yanıtlarsan sevinirim çünkü benimle aynı derdi paylaşıyorsun..eşim olmayacağından şüphe etmiyor ama ben korkuyorum ya çocuğum olmazsa riskliyse diye yardımını bekliyorum hazan mevsimleri...:( hamilelikte kilo alacağımızdan risk faktörü olabilirmi??

Merhaba sevilla ben 22 yaşındayım ve iki buçuk senelik evliyim.Ameliyat sonrası hamilelik üzerine doktorlarla konuştuğumda,aynı zamanda korse takmam gereken 6 aylık süreç sonrası hamile kalabileceğimi söylediler...Benim şahsi düşüncemse doktorlar aksini söylemediği takdirde 6 aylık süreçten sonra sağlıklı bir hamilelik döneminin rahatlıkla geçirilebileceğidir...Ama önce ameliyatı yapan doktorlarına ve sonrada bir kadın doğum uzmanına görünmelisin...Benim durumum biraz daha zor çünkü göğüs kafesimde ameliyattan sonra oluşan öne doğru bir çıkık var ve doktorlar hamileliğimin zor geçeceği konusunda mutabıklar.Ama beklemenin bu konuda bana bir yararı olmayacağını söylediler.Sana gereken bilgi ve en önce kendine güvenmen...Ameliyatının üzerinden 9 ay geçtiğini yazmışsın her bireyin toparlanma süreci farklı olur eğer kendini fiziksel olarak hazır hissetmiyorsan o zamana dek bekleyebilirsin.Ama dediğim gibi bu durumda önemli olan doktorlarının görüşleri.saygılarımla...

skolyoz ameliyatları çok agırdır o yüzden ameliyat sonrası kişinin toparlanmasıda zaman alır 6 ay sonra hamile kalabilirsiniz dendiyse bana göre riskli çünkü ameliyatta gevşeyen kaslar travmaya maruz kalan omirilik okadar kısa sürede eski halini alamaz hamilelik bel omurlarına ve akcigerlere ciddi bi yük getiricegi için doktor kontrolünde ve kişi kendini tam hazır hissettiginde bunu gerçekleştirmeli tamamen kendi görüşüm annelik harika bi duygudur ve bi gün hepimiz tadarız inşallah

Merhaba Defne evet çok ağır bir ameliyat ve daha önce de yazdığım gibi bu konuda doktorların yönlendirdiği şekilde hareket edilmeli.Konuştuğum bir çok doktor şunu söyledi ki iyileşme süreci kişiden kişiye değişir biri 2 ay da düzelirken bir başkası 2 senede düzelir...Ben ameliyat olalı çok kısa bir süre oldu ama kendimi çok daha iyi hissediyorum sanırım kendime güvenim de biraz bu yüzden.Ama sizin de belirttiğiniz gibi doktor kontrolünde ve kişi kendini tamamen hazır hissettiğinde olmalı.

beyin ameliyatından sonra en ethlikeli ve komplikasyonlara açık ameliyattır skolyoz ameliyatı bel kayması bel fıtığı gibi o bölgelerdeki rahatsızlıklara göre ible daha çok riskliidr

tıp böyle diyor

arkadaşım senin içinden geçenlerin hepsi olur, yeterki sen eşinle mutluysan geri sen ne yaparsan yap allah bir yoluna koymuştur .sakın kafanı da bir şeye takma

Allahım çok mutluyum. Artık bende anne adayıyım. İnşallah rahat bir hamilelik geciririm. Korktuklarımın hiçbirimi başıma gelmez. :D

Tebrikler Hasret senin adına sevindim.Öncelikle moralini yüksek tutmaya çalış kendine güven ve tevekkül et.Bu ameliyat sonrasında anne olan ve güzel bir hamilelik dönemi geçiren bir sürü insan biliyorum.Sevgilerimle...

hazanmevsimleri çok teşekkür ederim. gerçekten moral çok önemli. bende aklıma getirmemeye çalışıyorum. bide böyle olumlu şeyler duyunca dahada seviniyorum ve aklımdaki düşünceler gidiyor. önümde uzun aylar var. kolay bi şekilde atlatacağımdan umutluğum(inşallah).darısı tüm bebek isteyenlerin başına inşallah... kendinize ii bakın :D

Tebrikler hasret :)
Sorunsuz bir gebelik döneminden sonra çok güzel haberlerini sabırsızlıkla bekliyor olucam.

Teşekkür ederim Gülcan. İnşallah canım. Darısı tüm isteyenlerin başınaa :)

tebrik ederim hasret çok sevindim senin adına..darısı hazan mevsimleriyle benim ve bütün isteyenlerin başına:)aslında tecrübelerini bizim gibi anne adaylarına yazarsan seviniriz..bişey öğrenmek istiyorum yanlız Ameliyatının üzerinden ne kadar geçti bende istiyorumda:)

sağol sevilla. inşallah tüm isteyenlere versin Allahım. ben ameliyat olalı 17 sene oldu. ama hala platinleri aldırmadım. o yüzden bazı sıkıntılarım süphelerim oldu. bunları yenmek için ameliyat eden doktorumla görüştüm. oda bir sorun olmayacağını söyledi. zaten hamileliğim,n de başında olduğum için şimdilik bir sorunum yok. inşallahda olmaz. imkanım oldukca yazmaya çalışırım. eger benim gibi olupta daha önceden cocukları olanlar varsa onlarında tecrübelerini yazmasını isterim.

Tebrik ederim x_hasret :) Çok sevindim senin adına :) İnşallah sorunsuz bir hamilelik olur.Bu süreç sonunda da sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeni dilerim.Sağlıklı,hayırlı bir evlat . . .

Üst Alt