Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olup vücudunda platin bulunan kişiler için hamilelik bir risk midir?

x_hasret' Alıntı:
Allahım çok mutluyum. Artık bende anne adayıyım. İnşallah rahat bir hamilelik geciririm. Korktuklarımın hiçbirimi başıma gelmez. :D

Tebrik ederim. Dualarımız sizinle. :D

x_haret çok sevindim senin adına,Allah sanada bebeğine de sağlık versin inşallah. benimde en çok merak ettiğim şey bu,tam bi bebek hastasıyım çok istiyorum ama şimdiden korkuyorum bi sorun olucak die,hamileliğin boyunca neler yaşadığını bizimle paylaşırsan çok sevinirim,darısı başımıza diyelim artık :D

teşekkür ederim reality.
kara_melek sanada teşekkür ederim. Allahıma şükürler olsun ki şimdilik bir sorun yok. Sadece biraz bel ağrısı oluyor oda fazla ayakta durursam. Ben hamileliği düşünmeden önce folıc plus kullanmaya başlamıştım. ve 3 aylık olasıya kadar kullandım. her ay 1 kere doktora gidiyorum. yememi dikkat ediyorum. bol sıvı almayı çalışıyorum. Fazla yorulmamaya gayret gözteriyorum. Eger hep böle devam ederse galiba çok rahat geçircem. Doktrorum her ihtimale karşı mesala bel ağrım veya kasılmalarım olursa magnezyum verdi.birde multivitamin verdi. ama hiç kullanmadım daha. çok güzel bir duygu şimdilik 3,5 aylık hamileğim. Allahım isteyen herkese versin.

canım ya çok seviniyorum valla senin adına umarım hiç bi sorununda olmas hamileliğin boyunca paylaştıkların için teşekkürler içim rahatlıyo nedense bööle güsel şeyler duyunca bugüne kadar platini çıkartiim die düşünüüodum evlendiğimde hamile kaldığımda sorun olur falan die ama umarım sorun olmas çünkü ameliyat olmak istemiyorum tekrar.Allah sağlık versin bebğine de sanada bol bol dua ediyorum :)

merhaba ben yeni üye olmuştum bende platinlerimi aldırmayı düşünmüyorum ama gelecek için korkuyorum şimdi yazdıklarınızı okuyunca çok mutlu oldum korkularım azaldı çünkü bende çocuk sahibi olmak istiyorum .x_hasret tebrik ederim inşallah bir sorun yaşamadan sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin

benimde evlenmeden önce hep korkularım vardı hep kafamı kurcalardı. evlendikten sonra cocuk sahibi olmak istediğim zaman tekrar bir flim cekilip beni ameliyat edendokdora gittim ve bana bir sorun olmayacağına sadece hamileliğimin ilerleyen aylarında agırlık olduğu için bel ağrısı cekebileceğime söyledi. bende aldırmadım platinleri tam 17 sene oldu. platinlerlede ilgili bir sorun yaşamadım. aldırmak istediğimde doktor almak isteemedi çünkü 17 sene gecince platinlere kemik kaplamıştır diye birde çok ağır bir ameliyat olacak diye almak istemedi. bakalım bir 17 sene gecirdim allahım kolay bir hamilelikte gecirirse aldırmak istemiyorum artık. Allah herkese acil şifa versin :wink:

işte ben de tam bu konuda endişeliyim kemik kapladıktan sonra almak zor olucak şimdi çıkarsak ilerde bi sorun olucak korkusu var kemikleştikten sonra bi sorun olsa da çıkarılması gerekse daha büyük riskler var iki arada bi derede kalmış durumdayız ömür boyu bööle zaman zaman ağrılarla geçirsek bi sorun olmas ama daha büyük şeylere yol açarsa kötü olur o yüzden kararsızıım :( neyse umarım herşey yolunda gider hamileliğin boyunca :wink:

x_hasret hamileliğin nasıl gidio inş bi sorun yoktur,belli oldumu bebişin cinsiyeti :)

slm...

selam arkadaşlar ben kifoskolyoz hastasıyım ve 6 aylık hamileyim. Şuana kadar bir problem yaşamadım ama evet bana da doktorum sezeryanla doğum yapmam gerektiğini söyledi hatta bir kaç hafta erken bile alabiliriz dedi. 34 Yaşımdayım ve 2,5 yıllık evliyim ilk hamileliğim. Sırf korkularım yüzünden iki yıl boyunca çocuk getiremedim ama çocuk hasreti bir yerden sonra ağır basıyor ve bu zor kararı veriyorsun. Hiç korkmayın çok güzel geçiyor sadece fazla kilo almamaya dikkat edin umarım herkes bu duyguyu tadar.

Re: slm...

misceren' Alıntı:
selam arkadaşlar ben kifoskolyoz hastasıyım ve 6 aylık hamileyim. Şuana kadar bir problem yaşamadım ama evet bana da doktorum sezeryanla doğum yapmam gerektiğini söyledi hatta bir kaç hafta erken bile alabiliriz dedi. 34 Yaşımdayım ve 2,5 yıllık evliyim ilk hamileliğim. Sırf korkularım yüzünden iki yıl boyunca çocuk getiremedim ama çocuk hasreti bir yerden sonra ağır basıyor ve bu zor kararı veriyorsun. Hiç korkmayın çok güzel geçiyor sadece fazla kilo almamaya dikkat edin umarım herkes bu duyguyu tadar.

Çok güzelya inşallah sorunsuz hamilelik döneminden sonra ikinizdende güzel haberler alırız.

Tecrübelerinizi bize yazarsanız bizde korkularımızı sayenizde yenmiş oluruz.
Allah'ım isteyen herkese bu duyguyu sorunsuzca yaşatır inşallah.

ya arkadaşlar bana ilaç gibi geldiniz.hasret nolur buraya durumunu yazmaya devam et.ben 3 ay önce ameliyat oldum ve değil hamilelik evlenip bir erkeği hastalığımla üzmekten bile korkuyodum.çocukları çok seviyorum.hasretcim umarım herşey yolunda gider.ALLAH sana dünya güzeli bir çocuk verir.

allah herkese sorunsuz bi hamilelik yaşatsın sağlıklı bi bebek dünyaya getirmeyi nasip etsin inş. platinler tabiki hamileliğe engel diil ama bizim daha dikkatli olmamız gerekiyo,banada hep evlilik uzak geldi bugüne kadar kimseyi mutlu edemem bööle die ama artık öyle düşünmüyorum bi eksiğimiz yok çok şükür fazlalığımız var platinlerimiz :D ööle bi engel de teşkil etmio her işimizi kendimiz yapabiliyorusss kendimize güvenirsek herşeyin üstesinden geliriz ben inanıyorum

Selam arkadaşlar. Güzel haberlerle geldim. Benimde hamileliğim çok güzel geçiyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum. Sadece doktorum biraz fazla kilo aldığımı söyledi dikkat etmemi söyledi. Bende dikkat etmeye başladım. Tabi hep iki kişilik yiyeceğim derken fazla kilo almışım. :D Hiç korkuğum gibi olmadı şimdiye kadar. Sizde hiç korkmayın. Ama bebek yapmayı düşünmeden önce ilk önce bir kadın doğum doktoruna gidin ve sizden bazı testler isteyecek. kan, şeker, kalsiyum gibi. eger bunlardan birinde eksiklik çıkarsa ona göre gıda almanızı veya ilaç tavsiye edecek. mesala ben biraz kansız çıktım ve birazda kalsiyum eksikliği çıktı. tabi bunu hamilelikten sonraki yaptığım testlerde öğrendim. ve ilaç yazdı şimdi düzenli olarak kan hapı ve kalsiyum alıyorum. birde multivitamın alıyorum. herhalde bu ilaçlardanda olacak ki fazla ağrı bile duymuyorum. Bu arada hamile kalmadan ilk 3 ay öncede folic aside başlayın. hamileliğinizin 3 ayına kadar kullanabilirsiniz ben 5 ay kullandım. Dediğim gibi hiç bir sorun yaşamıyorum. arada bir bel ağrısı eee o kadarda olacak. Hatta dokturum onun içinde ilaç yazdı kullanmıyorum bile.
SİMSİM sakın öyle düşünme zaten seni seven bir insanı bulduktan sonra ameliyat olmuşsun belinde platin varmış hiç sorun olmuyor bile. seni seven insan zaten seni olduğu gibi kabul eder. aslında bende senin gibi düşünmedim desem yalan olur ama şimdi söyle bir baktığımda boşuna kaygılanmışım. bak şimdi Allah kabul ederse 4 ay 20 gün sonra bir erkek bebeği dünyaya getircem. Darısı tüm isteyenlerin başına. :)

selam gülcan canım ben çok zorluklar çektim çok anlayışlı bir ailem olmasına rağmen dış dünya olabildiğince acımasız. Yalnız yine de hiç yılmadan ailemin desteği ile tüm okulları okudum hatta yüksek lisans için bile başvurdum o zaman çalıştığım için ikisi çok zor olur diye vazgeçtim. Şuan mühendisim bir kamuda memur olarak çalışıyorum. Otuz yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı ciddi anlamda. Tam ciddi olacakken vücuduma olan küskünlüğüm ve utanmışlığım yüzünden hemen vaz geçiyordum birinin beni çıplak görmesinden inanılmaz korkuyordum.Tabi vücudumdan utanıyordum beni beğenmezler diyordum ama her zaman hayat istediğin gibi gitmiyor beni gerçekten seven ve şimdi eşim olan aşkımla tanışana kadar onun bedensel hiçbir engeli yok aksine uzun boylu ve çok yakışıklı bende fena sayılmam hani:) beni böyle beğendi sevdi kabul etti ve çok yanlış düşündüğümü bana güzel bir dille anlattı beni hiç yarı yolda bırakmadı tabi bir yıl görüşüp konuştuktan sonra ailesi gelip beni istedi bizimkilerde verdi evlendik iki yıl boyunca acaba çocuğum olurmu yapabilirmiyim stresiyle yaşadım sonra ikimizin ortak kararı ile çocuk istedim evet belki diğerleri kadar sorunsuz geçmeyecek ama olsun bana ait olacak arkadaşlar sakın evlenmekten korkmayın eğer sevebileceğiniz birini bulursanız bence hemen karar verin hayat çok kısa bu günlük bu kadar sonra hamileliğimle ilgili merak ettiklerinizi yazarım kendinize iyi bakın

misceren ve hasret ikinizede çok teşekkür ederim.
Yaşadıklarınızı yazmanınz inanın bize aha çok güven veriyor cesaretlendiriyor.
Misceren o bahsettiğin kaygıları bende çok yaşıyorum ve senin dediğin gibi hayatımdaki insan yanlış düşüncelerimi hep güzellikle anlatıyor İnşallah hepimiz bütün kaygılarımızı ve korkularımızı atıp sizler gibi bu mutluluğu yaşarız.
Haberlerinizi merakla bekliyorum :)

arkadaşlar evlenmekten ve çocuğum olurmu endişelerinden sıyrılıın...önceleri bende sizin gibi düşünüyordum ama yanıldığımı eşim sayesinde anladım...ben ameliyat olduktan 6ay sonra evlendim sanırım zoru başardım ama bunda eşimin katkısı büyük...iki taraf anlayışlı olduktan sonra herşey güzel gidiyor..hatta annemler evlenmeme izin vermemişlerdi ameliyatın arkasından olmaz diye ama uzun bir nişanlılıktan sonra ikimizde sıkıldık ve bütün zorluklara dayandık..şuan ameliyat olalı 1.5sene olacak ve doktoruma gittim ameliyatı gerçekleştiren ..obana çocuk konusunda nezaman istersen yapabilirsin..öyle uzun yıllar geçmesine gerek yok dedii..gerçi ben 2sene sonra diye düşünüyorum ama en iyisini rabbim bilir..inanmak başarmanın yarısıdır bence kendinizi ümitsizliğe düşürüp üzülmeyin..gerçekten sevdiğiniz birini bulduğunuzda hiç düşünmeden evlenin:)pişman olmayacaksınız arkadaşlar!GÜLCAN ve KARAMELEK :wink:

çok teşekkr ederim sevilla içim rahatlıyo böyle sizin gibi sorunsuz evlilik ve hamilelik yaşayanların yazdıkları sayesinde,artık daha rahatım bu konuda platinlerimi aldırmaktanda vazgeçtim hamilelikte artar diolar herşey kısmet zaten alah başka dert vermesin çok şükür bi sorunum yok şimdilik,inşallah allah sanada x_hasret gibi sorunsuz bi hamilelik nasip eder,herşey gönlünce olsun hakikaten zoru başarmışsın ben ameliyattan sonra en az iki sene beklerdim cesaret edemezdim valla :D

selam x-hasret canım kaç haftalık oldu bebiş benim ki 25.haftada ve çok şükür hala bir sorun yok cevap verirsen sevinirim.bebişe selam

selam misceren. 20 haftalık oldu şu anda yanı yolu yarılamış bulunmaktayım. Bende bir sorun yaşamıyorum. Allahım inşallah bundan sonrada yaşamam. Sende inşallah sorunsuz bebeğini kulağına alırsın. Senin için ve hepizin içi dua edeceğim...

selam x-hasretcim bugün 27.haftamı doldurdum yarın 28.haftama giriyorum anlayacağın kritik dönemi atlattım.hamileliğim hala çok iyi gidiyor ama kızım çok hareketli bir dakika oturtmuyor beni sürekli tekmeleyip duruyor.ben kilo fazla almadığım için aldığım bütün besinler kızıma yarıyor sanırım. bu arada gelişimi çok güzel tam 1 kiloyu geçmiş umarım senin hamileliğinde iyi gidiyordur beni durumdan haberdar et tatlım öptüm bebişini ve seni.

selam öyküm bebeğin hayırlı olsun canım. acaba özel olmayacaksa doğumunu sezeryanlamı yoksa normal olarak mı yaptın yazabilirmisin

müjde

selam arkadaşlar
gülcan ameliyat oldu ve çok iyiymiş.ben buna çok sevindim sizlerle de paylaşmak istedim.
yeni haberlerini alırsam sizlere de bildiririm.

Öyküm Allah analı babalı büyütsün bebeğini...Hayırlı olsun...

Bebek bekleyen diğer arkadaslara da sorunsuz hamilelik,sorunsuz bir doğum ve hayırlı evlatlar dilerim.Sizlerin de güzel haberlerinizi bekliyoruz misceren,x_hasret :)

Gülcan'ın iyi olmasına çok sevindim.Teşekkürler simsim.Görüşürseniz çok selamlar..

simsim çok sağol canım gülcan için çok sevindim çok geçmiş olsun inşallah bir an önce tekrar yazmaya başlarda neler olduğunu öğreniriz.zele sana da teşekkür ederim umarım senin dediğin gibi herşey güzel olur

Selam arkadaşlar...
Gülcan'a büyük geçmiş olsun çok sevindim. En yakın zamanda aramızda tekrar görürüz inşallah. Simsin eger Gülcanla tekrar görüşme sansın olursa çok selamımı söylermisin.
Misceren canım çok sevindim maşallah bebeğin sağlıklıymış. Bizde 23. haftaya girdik Allahın izniyle hiçbir sorun da yaşamıyoruz. Benimki bazen tembellik yapıyor bazen de hiç yerinde durmuyor.
Öyküm hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün güzelim. Darısı bizim başımıza.
Zelecim sanada teşekkürler. Bakalım şimdilik hiçbir sorun yaşamadık. Doktora gittiğimizde oğlumuzun çok sağlıklı olduğunu hatta uzun boylu olacağını söyledi. Çok seviniyorum sağlıklı olduğunu duydukca.

Selam arkadaşlar

Hepinizin mesajlarını okudum hamile olan ve olmak isteyen arkadaşlarıma sağlıklı bir hamilelik ve doğum,yavrularına sağlık sıhhat,anne-babalarına hayırlı evlatlar olmalarını dilerim.

Geçen sene bende misceren arkadaşımız gibi sağlıklı olmasına rağmen benimle ciddi anlamda ilgilenen birisiyle tanışmıştım.Acaba bu durumda ben de bir bebek sahibi olabilirmiyim diye merak edip bir doktor arkadaşıma bu konuyu danıştım.Bana bir Kadın Doğum uzmanına gitmemi tavsiye etti ama Skolyoz dışında hamileliği etkileyecek başka bir faktör olmadığı sürece bunun mümkün olduğunu ekledi.Bu güzel bir haberdi ama benim sonum misceren arkadaşım gibi olmadı.

miscerencim senin de önceleri yaşadığın olumsuz düşünceler bazı davranışlarını farklı anlamama neden oldu.Geri çekildim zamanla.Onu hakettiği derecede mutlu edemeyeceğimi düşünmeye başladım ve sonunda kırılma noktasına geldik, ayrıldık.

Onunla aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri hissediyor, aynı şeyleri istiyorduk.Tıpkı ruh ikizi gibiydik. :(
En doğrusu mu oldu yoksa hayatımda yaşayabileceğim en büyük mutluluğu elimden mi kaçırdım bilmiyorum.
Kimbilir belki de böylesi daha hayırlıydı diye geçiştirmeye çalışıyorum şimdi üzüntümü.

canım serenity durumuna çok üzüldüm. keşke de herşeyi engelimize yorumlamazsak ama olmuyor bunu bazen beceremiyoruz. Bende çok takıntılı biri olup çıkmıştım ama aşkım çoooooooookkkk anlayışlı çıktı. Sakın kendini suçlama emin ol onun desteğini hissetseydin bugün kırılma noktasına gelmezdin. benim ki bana bazen artık bir çocuğunda oluyor artık beni bırakırsın diyor (neden çünkü her seferinde ben aslında çocuk için evlenmek istiyordum deyip dururdum ona istinaden söylüyor.) ama anlaştığın sürece evlilik çekilir gerisi boş.Umarım bir ümit vardır ve sen tekrar istediğin gibi bir beraberliği yakalarsın öptüm seni hoşçakal bebişimde seni öpüyorrrr

Çok teşekkür ederim miscerencim.
Benim öyle biriyle karşılaşma ümidim yok artık aslında :(

Senin adına çok sevindim.İnşallah mutluluğunuz daim olur canım.
Bebişinizi de allah analı-babalı büyütsün,sizlere hayırlı evlat olsun. Lütfen sen de bebişini benim için kocaman öp olurmu :)

selam x-hasretçiğim nasıl oldun seni çok merak ediyorum beni haberdar et ben şuan 30.haftamdayım ve gayet iyi gidiyor umarım seninde iyi gidiyordur. bebişi öpüyorum hoşçakal

selam

öncelikle serenity ne bu sözler allah aşkına.sen benden de negatifsin.lütfen böyle düşünme.bende ameliyat olmadan önce tıpkı senin gibi düşünüyordum ama burda okuduklarımdan sonra ameliyat oldum ve artık düşüncelerim değişti.hayatta olmak çok güzel.hastalığımızı kabul etmeli ve bununla mutlu olmayı bilmeliyiz.ben gerçekten çok acılar çektim.bende senin gibi yapıp birçok şansı geri çevirdim.ve bazende hastalığım yüzünden ...her neyse.sana anlatmak istediğim şu önemli olan kalbin güzelliği bitanem.geri kalanı boş.seni seven kalbin için sevmeli.yok eğer olmuyosa da hayatın tadını çıkarmaya devam et.ben ameliyattan önce ve sonra diye ikiye ayırdım hayatımı.ameliyattan önceki ben negatiftim hep ama şimdi çektiğim acılardan sonra ayaktayım ve artık pozitifim.yaşadığım her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum.sende öyle yap.ve seni hakeden biri karşına çıktığında zaten ona hayır deme fırsatında olmayacağına eminim.haaa öyle biri çıkmazsa ne olacak.biz varız.ailen var .sımsıkı sarıl sevdiklerine.
hamile olan yeni doğum yapan herkese hayırlı olsun.
gülcan dan haberlere gelinceee.....geçen hafta konuştuk sesi gayet iyiydi.uzun bir süre siteye giremeyeceğini ve hepinize selam söylememi istedi.
aynaya bakın önce kalbinizin güzelliğini görün ve kendinizi sevin.
sevgiler:)

Üst Alt