Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olup vücudunda platin bulunan kişiler için hamilelik bir risk midir?

herkese merhaba. uzun bir araadan sonra tekrar aranızdayım. çok şükür artık bizde saağ salim kurtultuk ve oğlumuz Şafak gözlerini 06 haziranda açtı. biraz kötü günler gecirdik şimdi iyiyiz artık biraz zayıfız ama inşallah onuda atlatacağız. bizi merak eden ve bizim için dua eden herkesezden Allah razı olsun. o kadar güzel birşeyki anne olmak. hele kötü gecen bir hamilelikten sonra sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek çok çok güzel allah isteyen herkese versin.

Gözün aydın canım.
Allah analı babalı büyütsün.Gerçekten hepimizi merakta bıraktın ama güzel haberi vermeklede çok mutlu ettin.
Bebeğinle birlikte sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerim canım.

Tebrik ederim hasret:)

Allah analı babalı büyütsün inşallah:)

çok şükür sonunda beklediğimiz haber :wink: allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah sağlıcakla kalın bebişi benim için öp kendine dikkat et darısı başımıza

allah analı babalı buyutsun cok sevındım ıyı olmanıza.inşallah bızde bır gun annelık duygusuna sahıp oluruz:):):)

ben dememiş miydim

sen nelerin üstesinde geldin bunu da atlatacağına bebeğinin de senin de sağlıklı olduğuna emindim.tanımasamda hissettim hasretcim
allah bebeğine ve sana uzun ve sağlıklı bir hayat versin.

hepinize teşekkür ederim. Allah tüm bebek isteyene nasip etsin. o kadar güzel bir duygu ki Allah herkese nasip etsin. Şimdi oğlum 2.5 aylık oldu. Artık hiç bir sorunuz kalmadı çok şükür. Yalnız doktora sordum skolyoz ameliyatı olduğumu ve platin takıldığını söyledim ilerde bebeğiminde skolyoz olma gibi bir riski varmı diye var dedi. artık 3 senede bir kontrol ettireceğiz inşallah olmaz. şimdilik böyle bir sorunumuz yok.
Misceren senin bebeğin nasl oldu sen nasılsın.

Hasretçim hiçbir sorun olmamasına çok sevindim.
sen çok dikkat edeceğinden skolyoz riskinide ortadan kaldıracaksındır hiç korkmayın ama bunu sorman çok iyi olmuş çünkü skolyozun genetik olduğu düşünülüyormuş.

selam arkadaşlar bugün kızım üçbuçuk aylık oldu görseniz dünya tatlısı bende bir haftadır işe başladım ilk günler öleceğim sandım ama şimdi biraz alıştım gibi bende kızımda kifoskolyoz olur diye çok korkuyorum şimdilik hiçbir şey yok doktorlar bana korkma olsa şimdiden anlaşılırdı diyorlar ama gelde bana sor yaşadığım şeylerin kızımında yaşamasını istemiyorum umarım allahım bize yardım eder de bir sorun çıkmaz öyle güzel ki kıyamam o bizim herşeyimiz darısı isteyen herkezin başına hepinizi öptüm görüşürüz.

:) ne kadar güzel ya böyle haberler almak allah inşallah bizede nasip eder ve umarım genetik diildir ve hiçbirimizin bebeğinde böyle bi sorun çıkmaz allah sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inşallah bebişleri öpün benim için...

Ya misceren ve hasret bebişlerin resimlerini çekermisiniz bizde görelim o minik meleklerimizi.Korkmayın nazar değdirmeyiz;)

sağlık

sevgili misceren ve hasret allah güzel yavrularınızı sağlıkla ve analı babalı büyütmeyi nasip etsin. bende 2 çocuk annesiyim ve yıllardır sizin şuanda olduğunuz gibi endişeler yaşıyorum. bizlerin başına gelmiş olması hiç önemli değil allah yavrularımıza vermesin tek istedğim ve dua ettiğim bu. yavrularımız grip bile olsa biz anneler nasıl üzülüyor başlarında nöbet tutuyoruz bu yüzden allah her kesin yavrusunu korusun ve sağlık versin inşallah. 11 yaşında oğlum ve 3.5 yaşında kızım var oğlum doğduğu zaman bende doktorlarıma bu hastalığı sordum onlarda bana özellikle kız çocuğumun risk altında olacağını söylediler. 11 yıldır bu konuda araştırmalar yaptım ve her ay çocuklarımı düzenli olarak muayene ettim. sizlerede bunu tavsiye ederim. çocuklarınızın vücudunu ii tanımaya çalışın lütfen çünkü bu çok önemli ne kadar iii tanırsanız o kadar faydalı olur. biliyorsunuzki her hastalıkta erken teşhis çok önemli bizler şansızdık ama çocuklarımız bizim gibi dikkatli ve bilgili anneleri olduğu için daha şanslılar. bizlere biraz dikkatli olmak düşüyor bu konuda onların kontrollerini aksatmayın ve eğer imkanınız varsa biraz daha büyüdüklerinde bol bol hatta mümkünse düzenli olarak yüzmelerini sağlayın. bizler gerektiği kadar dikkat edelim allahta yanlarında olsun ve korusun diyelim. hepinize sağlıklı günler dilerim. güzel bebeklerinizide öperim.

Herkese merhaba
uzunca bir aradan sonra istemesemde tekrar işe başladım. Bakalım nasıl alışacağım.
Artık zor günler geride kaldı. Şimdi bebeğim 4,5 aylık oldu ve şükürler olsun ki hiçbir sorunumuz yok. Kafama takılan skolyozlu birinin hatta platin olsa bile çocuk sahibi olabilirmi sorundan hiçbir kuşku kalmadı. Tek dikkat etmemiz gereken eger bel ağrısı cekmek istemiyorsak fazla kilo almamamız gerekiyormuş.
Birde benim için olsun oğlum için olsun iyi dileklerinde bulunan herkese teşekkür ediyorum. Allahım bu güzel duyguyu tüm isteyenlere bir an önce yaşatsın inşallah. Darısı tüm isteyenlerin başına.... :wink:

amiiiiiiiiiiin inş hasretcim valla içimi ferahlattın platinlerimizle sorunsuz hamilelik mümkünmüş diebiliorum artık sayenizde,allah sana da bebeğine de sağlık versin bebişi öp benim için :D

sağol kara melek darısı senin başına
misceren nasılsın merak ettim bebeğin nasıl skolyoz için kontrol ettirdinmi ben daha ettirmedim 6 aylıkdan sonra flim cektirmeyi düşünüyorum.

slm öyle mutlu oldumki.ama gülcan ablnın genetk demesi düşndürücü çnkü çook acı verici durum skolyz allh bebelrmzn başna vermsn..x_hsret ve misceren allh analı babalıbüyütsn nşllh sağlıklı ömür gçirirer.aeo.bebişlerii bnim yerimede öpn.allaha emant olun bye..

belde platin çok büyük sorun yaratmayabilir çünkü vücut ile uyum sağlamıştır.ama hamilelik boyunca dikkat etmek,daha çok dinlenmek ve ani hareketler yapmamak gerekiyor.
normal doğum bel kemiğinden ameliyat olanlara,belde platin olanlara ve genelde bedensel engelli olup bel ve bacaklarında problemi olanlara zaten önerilmiyor.
çocuk sahibi olmak her bayanın hakkı,sağlığınızı tehlikeye atmayacaksa tabiki...

slm ben hem skolyoz hastasıyım ameliyat oldum hemde kan uyuşmazlığı var sizce bir sorun olurmu bilen varsa bu konuda yardımcı olabilirmi

Selam arkadaşlar;
Uzun zamandır girmemiştim bu siteye. Eeee artık sorumluluklarım arttı oğlumla ilgileniyorum. Çok sağlıklı maşallah çok hareketli yetişemiyorum onun hızına. Ben galiba zoru başardım Allah tüm isteyenlerin başına hiç umudunuzu kaymetmeyin inanın hiç zorluk yaşamadım hamileliğimde daha doğrusu platinlerle ilgili yaşamadım başka rahatsızlıklarım çıktı ama platinle hiç alakası yoktu. Şimdi bir yaşına girecek oğlum ve ben şimdi bir çocuk daha istiyorum. Ama şöyle bir sene sonra gibi.

Sevgili misceren ve x_hasret tebrik ederim ikinizi de.Allah analı babalı büyütsün bebeklerinizi.Zor günleri atlatmış olabilmeniz ne güzel.Çok mutlu oldum.Hayırlı olsun :)

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle misceren ve x_hasret sizi gönülden tebrik ediyorum.
Ben yaklaşık 3 yıl önce başarılı bir ameliyat geçirdim.
Bugün hamile olduğumu yeni öğrendim ve aklıma takılan konularda internetten araştırma yaptım.
Anlaşılan o ki, bu durumda normal doğum önerilmiyor ki doktorum da öyle söylemişti.
Fakat epidural anestezi(ağrısız doğum) hakkında herhangi bir açıklama bulamadım.
Sizce böyle birşey mümkün mü arkadaşlar?
Bu konuda bilgisi veyahut fikri olanların yorumlarını bekliyorum.
Elbette bu soruyu doktoruma soracağım, fakat genel bir cevap alabilirsem, o zamana dek rahatlamış olacağım.
Şimdiden teşekkürler...

Üst Alt