Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz olup vücudunda platin bulunan kişiler için hamilelik bir risk midir?

selam canlarım. Sanada selam Misceren. Biz çok iyiyiz hatta bu haftalar o kadar mutluyumki. nedeni bebişimiz o kadar hareketliki hiç yerinde durmaz oldu sürekli kıpreşiyor. bizde 25. haftada girdik. Allahıma şükürler olsun ki hiç bir sorun yaşamıyoruz. İkimizinde sağlığı iyi. Senin adınada çok sevindim. Bana hep böyle güzel haberler ver güzelim. İnşallah bende sana güzel haberler veririm.
Biliyorumki sende benim gibi bebeğini kucağına alacağın günleri sabırsızlıkla beklemeye başladın. İnşallah o günleri görürüz ikimizde. Dünyalar tatlısı bebişini öpüyorum.

x_hasret ve misceren bebişlerinizin iyi olmasına çok sevindim inşallah hep böyle devam eder darısı başımıza inş.bu güzel haberleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler bebişleri öpün benim için kendinize dikkat edin :wink:

Sözlerin için çok teşekkür ederim simsimcim.
Aslında bende tam tamına 23 yıl önce ameliyat oldum bu konuda ama maalesef pek başarılı geçmedi.Yine de şükrediyorum halime ve yaşadığıma.
Hayatımdan memnun değilmişim gibi bir izlenim oluşmuş olabilir ama her ne olursa olsun yaşadığım için son derece memnunum :wink:
Belki hamileliği yaşayamam veya çocuk sahibi olamam ama bu herşeyin sonu değil.Bunun farkındayım.

Teşekkür ederim kara_melek. inşallah canım en yakın zamanda darısı senin başına.
Serenity belki hamileliği yaşayamam veya cocuk sahibi olamam demişsin. Bunu eger skolyozdan dolayı düşünüyorsan sakın böyle düşünme. Bende böyle düşünürdüm ama boşuna valla yormuşum kendimi sakın sende öyle düşünme hele hele ben Gülcan arkadaşımızın gönderdiği aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra ve resimleri gördükten sonra artık bütün kaygılarım bütün korkularımı yendim. Bak şimdi 6 aylık hamileyim ve hiç bir sorun yaşamadım Allahıma bin şükürler olsun inşallah bundan sonrada yaşamam. Daha önceden gördünmü bilmiyorum ama ben genede gönderiyorum.

http://www.adutfdergi.org/pdf/pdf_ADU_104.pdf

Hasretcim çok teşekkür ederim arkadaşım gerçekten acayip duygulandım :cry:
Hamilelik konusunda umutsuz değilim aslında hayatta hiç birşeyin imkansız olmadığına inanıyorum çünkü ama biliyorsun canım belli bir yaştan sonra artık tehlikeli olmaya başlıyor ve allah nasip ederse olur ancak çünkü birçok sağlıklı çift de bu konuda sıkıntı yaşayabiliyor.Herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için.
Kendine dikkat et inşallah hayırlısyla sağlıklı şekilde doğumunu da yaparsın.

Bebişinizi görmeyi çok istiyorum :wink:

evet öyle diyorlar 35 yaşından sonra hamileliği riskli diyorlar ama ben kontrollere gittiğim zaman 40 yaşını geçmiş hamile bayanlarıda görüyorum. o yüzden Allah isteyen herkese nasip etsin diyorum. İnşallah doğumumada az kaldı 3 aydan az bir vakit kaldı. İnşallah sağ salim kucağıma aldığım zaman bebeğimin fotoğrafını göndeririim sana. :wink:

of arkadaşlar yaa

ben gülcanın gönderdiği adrese baktım içim gitti.hatta ağlıyorum şu anda.umarım bebekte anne de iyidir .çok kötü oldum yaaa.
burdan güzel sonuçlarda çıkarmak mümkün tabi.kendimizle barışık olmamız sonucu mesela:))insanlar nelere katlanıyo biz nelere üzülüyoruz değil mi.umarım bana da nasip olur:))
bende bebeğinin resmini istiyorum bu arada olur mu :)sevgiler

Teşekkür ederim Hasretcim Fotoğrafını sabırsızkla bekliyorum. :wink:

Gönderdiğin linkteki yazıyı okudum.Bu demektir ki benim için hala bir umut var:) ama öncelikle herşeyin hayırlısı tabiki.
Kendine ve bebişinize iyi bak canım hayırlı haberlerini bekliyorum :)

selam misceren. nerlerdesin merak ettim. bebişin nasıl iyisinizdir inşallah. biz 27 haftaya girdik çok sğlıklıymış bizde 1085 gr olmuşuz. maşallah çok kıpırdak. sende de bekliyorum canım güzel haberler...

selam hasretcim bizde 32.haftamızı bitirmek üzereyiz. benim ki hala kıpır kıpır kızım da 2 kiloyu geçmiş durumda sağlığı gayet yerinde dün fakülteye gittim genel anestezi riskli dediler ama spinal anestezi ile doğum hem daha kolay hemde daha güvenli dediler ve büyük ihtimalle öylede yapacaz. hem doğumumu da rahat rahat görebilecem.şimdilik bende sorun yok ama daha altı yedi haftam var ne olacak hiç bilemiyorum ama korkmuyorum. seni merak etmiştim doğrusu yazışmamız iyi oldu. gülcan nasıl iyimi haber alabiliyormusun

Arkadaşlar duygularınızı ne güzel paylaşmışsını, yüce rabbimden dilerim herşey yolunda gider allah gönlünüze göre verir dualarım sizinle allah yar ve yardımcınız olsun sevgilerimle....

Denizce çok teşekkür ederim. inşallah inşallah herşey yolunda gider.
miscerencim nolur korkma sen korkarsan bende korkarım. Lütfen bak mutlu yolun sonuna doğru geliyorsun. dualarım seninle canım. bebişinde sende inşallah hiçbir sorun yaşamazsınız ki içimden bir ses öyle diyor artık kritik dönemler geçmiş sizin için.
bende iyiydim ama biraz canım sıkıldı. doktor o kadar kilona dikkat et demesine ragmen aşırı kilo almışım ve gizli şeker çıkmış bende. yememe dikkat etcekmişim. artk un şeker yağ yasaklandı :( napalım bebişim iyi olsun yeterki. canım sende dikkat et hem kendine hem bebişine. :wink:

denizcim öncelikle sana teşekür ederim güzel dularınızı bizden esirgemeyin. hasretcim sana gelince kilona gerçekten dikkat etmen gerek bak ben nerdeyse 8.ayımı bitirmek üzereyim ve sadece 5-6 kilo aldım. korkma sadece fazla yememeye çalış.kendine ve bebişe dikkat et öptüm sizleri.

selam arkadaşlar

miscerencim ve x hasretcim ha gayret az kalmış.inşallah sorunsuz bir şekilde geçer hamileliğiniz ve bebeğinizi elinize çabucak alırsınız.moralinizi yüksek tutun.bizlerde sizlerden haberler bekliyoruz .sizin iyi olmanız bizim için de önemli.
gülcan da iyiye gidiyo.ben konuştukça haberlerinizi iletirim.
çok tatlısınız yaa kendi derdiniz varken gülcan ı da bir yandan düşünüyosunuz.umarım ilerde sizlerle tanışma fırsatım olur.dualarım sizinle.

selam arkadaşlar güzel haberleriniz almak ne güzel :) inşallah hep böyle devam eder kendinize dikkat edin dualarım sizlerle hayırlı haberlerinizi bekliyorum,bizi de ihmal etmeyip bilgilendirdiğiniz için tekrar teşekkürler artık kafam daha rahat hamilelik konusunda :wink:

Teşekkür ederim Simsin ve Kara_melek inşallah dediğiniz gibi sorunsuz gecer. Gülcan için çok sevindim acil şifalar onada tekrar görürsen çok çok selamımı söylermisin
Misceren nerlerdesin nasılsınz bebiş nasıl karar verdinmi doğumu nasıl yapcan az kaldı değilmi güzelim İnşallah mutlu haberlerini bekliyoruz.

hasretciğim şuan kızım 34 haftasını bitirmek üzere hala çok iyi gidiyoruz sevindirici bir haberde normal doğum yapabilirmişim hiç bir sorun yokmuş ancak ben çok korkuyorum bu arada epidural anestezi ile ağrısız normal doğum yapmaya karar verdik kızım şuan 2400 kg.olmuş beş hafta kadar bişey kaldı ne olur dua edin sorunsuz bişekilde kucağıma alayım canım umarım sen ve bebişte iyi gidiyorsunuz beni örnek al ve hala işler yolunda gidiyorsa bir sorun yok de kendine öptüm seni ve bebişi haberlerini bekliyorum bu arada hala sırt ağrısı yaşamadım

Re: müjde

simsim' Alıntı:
selam arkadaşlar
gülcan ameliyat oldu ve çok iyiymiş.ben buna çok sevindim sizlerle de paylaşmak istedim.
yeni haberlerini alırsam sizlere de bildiririm.

simsim canım haberleri ilettiğin ve yardımların için çok tşk. ederim.

misceren, x-hasret ,zele tşk ederim canlarım.

Ayrıca misceren ve hasret hamileliğinizin iyi gitmesine çok sevindim az kaldı lütfen kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.
Herşey çok güzel olucak :)

selam gülcan. aramıza gelmeni çok sevindim canım. geçirdğin günleridide okudum inan ağlamamak için zor tuttum kendimi. ailen ve arkadaşlarınla kötü günleri atlaşmıssn artık. benimde üzerinden 18 yıl geçmesine ragmen hala aklımda o günler ama inanırmısın iyiki çekmişim o günleri diyorum şimdi çok sağlıklıyım. Allah kimsenin başına vermesin. tekrar geçmiş olsun.

Çok tşk. ederim canım.
Amin Allah kimsenin başına vermesin.
Gerçekten çok zor günler ama geçiyor yeterki güçlü olalım.

Bende iyki olmuşum diyorum çünkü daha çok yeni olmasına rağmen bedenimdeki sadece düzelme açısından değil, en ufak hastalıklara (grip,üst solunum yolu enfeksyonu v.s.)bile verdiği tepkiden nekadar faydalı bir ameliyat olduğunu anlayabiliyorum.

hoşgeldin

gülcancım öncelikle geçmiş olsun aramıza dönmene çok sevindim. inşallah tez zamanda toparlanırsın ve hiçbir sorun kalmaz kendine iyi bak kızımında sana selamı var öptüm.

Ay canım beim tşk ederim yerim ben kızını :lol:

gülcancım çok büyük geçmiş olsun canım inşallah çok çabuk toparlanır bi an önce daha da iyi olursunn kendini iyi hissetmene sevindim hepimiz yaşadık bu zorlukları allah kimseye zorluk göstermesin sağlık olsun yeter ki herşeyin üstesinden gelinio bi şekilde sağlıcakla kal:)

Teşekkür ederim canım.
Doğru sağlık olunca herşeyin üstesinden geliniyor.

Son bir haftadır o kadar kötüyüm ki arkadaşlar. Şu ana kadar hicbir sorununumuz yokken birden elimde ve ayağımda kaşıntı var diye doktoruma gittim. Telaşlandı ve hemen tahliller istedi. Tahlillerim hiç iyi çıkmadı. Kolestrolum iki kat artmış ve karaciğerimde sorun çıkmış. Nedenini bir türlü anlamadılar gebeliğe bağladılar. Zaten bir aydır şekerim yüksek çıkıyordu rejim yapıyorudum oda bir işe yaramamış gene yüksek çıktı. Bebeğim için dua ediyorum. Ona bişey olmasın diye. Morelimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Ona kavuşmaya bir bucuk ay kalmışken çok kötü oldum. :( Skolyozdan korkuyordum ama skolyozdan yana hiçbir sorun yaşamadık.

Hamilelikte olur böyle şeyler x_hasret. Zeytinyağlı Enginar ve günde bir avuç ceviz yiyebilirsin. Bir de Ada ve Çin çayı gibi şeyler iç. Göreceksin 1.5 ay hemencecik geçecek ve bebişini kucağına alacaksın :)
Güzel haberlerini bekliyoruz...

geçmiş olsun

hasretcim öncelikle geçmiş olsun senden haber alamayınca kötü birşeylerin olabileceğini düşünmedim değil ama korkma bunlar her hamilelikte olan şeyler doktorların kontrolünde hiçbir şey olmaz sakin ol tamam mı canım gerekirse erken alırlar küvezde bakılır lütfen canım senin panik yapman bebeğini de korkutur onu da düşün ikinizide öptük

x_hasret canım geçmiş olsun lütfen telaş yapma hep iyi düşün geçicek hiçbir sorun olmayacak yeterki sen moralini yüksek tutmaya devam et.
Misceren haklı senin panik yapman bebeğini de korkutur.
Herşey yolunda giderek hiçbir sorun olmadan bebeğpini kucağına alıcaksın sakın korkma canım.
Kendine çok iyi bak

canım çok geçmiş olsun korkmana gerek yok normalde hamilelikte olan şeyler bunlar birazdaha dikkkat etmen yeterli olur merak etme sen sakin ol herşey yoluna giricek görüceksin,sen kendine stres yapma bebişi de üzme inşallah bebeğini sağ salim kucağına aldığında bunların hepsini unutacaksınn :wink:

x-hasretcim

bugün benim doğumgünüm o kadar neşeliydim ki herkes bu saatte bile aramaya başladı diye.ama senin mesjaını okuyunca birden neşem kaçtı.ya üzülme güzelim hamilelikte neler neler yaşanıyo.hiç korkma.doktorun da panikletti seni sanırım.ama sen moralini yüksek tut ve güzel şeyler olacağına inan ve güzel şeyler olsun.bak senin için de dua edicez anlaşıldı..))gülcan hadi sıra bizde başlayalım.sakın korkma hatta daha da güçlü olman gerek artık.dualarımız seninle.güzel haberlerini bekliyoruz .anlaşılan ufaklık biraz yaramaz çıktı bak:))şimdiden panikletiyo anneciğini:))

Üst Alt