Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdaki rahatsızlığımdan dolayı ÖTV indirimli araç raporumu GİB kabul etmedi!?

arkadaşlar şimdi Ankara ilekonuştum bana diyorki tertibat omadan otomatik vites araç vermiyoruz otomatk vites özel donanım sayılmıyor mu dedim sayılıyor diyor. Benim sorunum sadece sol dizimde diyorum ne donanım olacak diyorum ama burda tertibata gerek yok diyor yahu diyorum tertibata gerek olmaksızın otomatik vites araç kullanması uygundur yazıyor diyorum senin bacağında ne var bu hastalığı anlat dedi bana memur.

SU35

sol alt ekstremitedeki kısıtlılık manuel vitesli araç sürmeye engelse, otomatik vitesli araç kullanılması zorunlu ise, buna uygun kısıtlama kodlarını bulunan ehliyet ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu varsa, ötv istisnasından yararlanılır.

OturanBoğa Sayın oturanboğa raporumuda paylaşmıştım 5 yıl önce sürekli olan raporumla ve değiştirdiğim 78 ve 102 kısıtama kodlu ehliyetim ile vergi dairesi hiçbir gerekçe göstermeden alamazsın dedi Ankara dan özelge talep etmemi istedi sorunum bu.

siz özelge istememişmiydiniz yanlışmı hatırladım. Vergi dairesi nasıl bir gerekçe talep ediyor? Böyle bir yetkisi varmı ki?

@alonemisin vergi dairesi herhangi bir gerekçe göstermiyor oradaki bayan sadece tertibata gerek yoksa sadece otomatik vites için onay vermiyorlar dedi. Özelge talebinde bulundum Ankara ya göndermişler orayı aradım bana hastalığın ne diye soruyor bayan. HERHANGİ BİR TERTİBATA GEREK YOKTUR. OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANABİLİR diyeyazması sorun dedi. Diyorum sorunum sol dizimde buda raporumda açık açık belirtilmiş otomatik vites özel tertibat sayılmıyor mu? sayılıyor ama vermiyorlar dedi. Yahu 5 yıl önce nasıl aldım değişen nedir dedim daha önce aldınız mı? hımmmmmmm o zaman biz bunu komisyona havale edelim ama çoooook uzun sürer dedi.

Hiç kimse bana raporunda şu sorun var demiyor ehliyetimde 78 ve 102 kısıtlama kodları da mevcut. Şimdi bir hastaneye gittim sağlık kurulu raporu almak için randevular 2018 yılı doldu randevuları doldu dediler bu nasıl iş anlamadım. Hoş randevu alsamda ne yazılmasını istediklerini raporumun neresinde eksiklik veya yanlışlık olduğunu bilmiyorum.

bence memurlar sacmalıyo aynı kodllarla aldım ben aracımı hic sorun cıkmadı 2 ay öce raporları werdim bayi ya 1 hafta da halletiler herşeyi

siz raporunuzu yeni mi çıkarttınız. Bende yeni çıkarttım şimdi ehliyet değişimi yapmak için mayıs 24 ü bekliyorum. 78-102 kodları verildi bakalım inşallah sorun olmaz. gwn77

alonemisin ewet ehliyet icin yei cıkardım sorunsuz halletim inşallah sende halledersin

SU35 hic bi sorun olmaması lazım benim raporlarda aynı böleydi

5 yıl önce alıdığım aracı şimdi ımmmmh%40 olumlu %60 olumsuz gelir diye burdaki memur Ankara ya yolladı . Oradaki aylar süreceğini söylüyor. 20 bin kapora verdim arac geldi en geç 6 mayıs da teslim almam gerek. delirmek üzereyim gwn77

SU35 anlamış degilim inan ben bayyi ye bile gitmedim abim halleti ewrakları getirdi izaamdım hepsi bu şehir şehir memurlar kafasına göre iş yapıyo

selamlar,

bayiye hangi evrakları veriyorusunuz. Ehliyeti değiştirmeden işlem yapılmıyor sanırım mecburen ehliyeti için beklemek gerekecek
gwn77

gwn77 alonemisin arkadaşlar bugun itibariile yeni araç alma hakkım oluştu. Ben özelgeyi beklemek istemiyorum tekrar rapor cıkartsam mı diye düşünüyorum ama rapora daha yazdırabilirim onu bilmiyorum acaba tertibata gerek yoktur manuel araç kullanması uygun değildir. Ototmatik vites araç kullanabilir yazdırsam yinede özelge isterler mi?

SU35 tertibada gerek yoktur yazcaklarını sanmıyom bu şekilde yazmazlar ben ehliyet icin aldımda ehliyet alır otamatik vites kullanır yazıyodu sanırım bide tertibatlı geciyo zaten otamtik vites de

devlet hastanesi engelli raporuna ehliyetle ilgili herhangibir bilgi yazılmıyor. Tertibata gerek yoktur gibi bir ibare veya vardır şeklinde bir ibare yazılmıyor. Zaten tertibata il sağlık karar veriyor. Sadece oran ve engele neden olan durum. Birde benim raporumda ötv işaretli niye talep ettiğim kısımda. Sonra ehliyet olan raporda ise devlet hastanesi il sağlık uygundur ve hastalık bilgisi. İl sağlık gerekli kodlar. Sonrasına ise ehliyet değiştirince geçebileceğim. gwn77

Özelgeniz olumlu olacaktır ama bu süreç hakkında hiçbirbilgim yok. Artık alacağın raporlara bilgi yazılmıyor. Ötv indirimi falan gibi hastaneyle bir görüş istersen. SU35

arkdaşlar mevcut raporumda tertibata gerek yoktur otomatik vites kullanabilir yazıyor zaten. Mantıken düşünecek olursakda 78 ve 102 ksııtlama kodu zaten manuel araç kullanamayacağımız anlamına geliyor. Olumlu olacak biliyorum ama süreç ne kadar sürer hiçbirşey söylemiyorlar 5 hafta oldu.

alonemisin

evet benim raporumda da ötv indirimi falan yazmadılar(yeni aldım imzaları bekliyorum). Sadece özel tertibatlı araç kullanır yazıyor. rapor

ehliyet içinde 10.02 78 kodlarım var. Henüz bayiye falan gitmedim.Acaba sadece otomatik vites araç alabilir miyim bilmiyorum. birde ötv için aldığım heyet raporunda 3 uzmanın, kurul başkanının ve baş hekimin imzası olacak tüm branşlardan sokmadılar yeterli olur bu dediler. Ama yinede endişelerim var. Bilgisi olan varsa banada yardımcı olabilir misiniz.

benım raporumdada otomatik vitesli arac kullanabilir yazıyordu ama 10.2 ve 78 kodlarıda otomatik kodları tahmınımce hiç bir tertibat gerektirmeksizin otomatik arac alanbilirsin

@aynstayn kardeş sen raporu ivedilikle bir vergi dairesine sor öyle engelli raporu olmaz. Benimde özrüm sadece ortopedik ama bütün doktorların imzası var. Bugüne kadar hiç seninki gibi bir rapor görmedim.

@cengelcielk vergi dairesi sorun cıkarmaza alacağızda 5 yıl önce aldığım aracı şu an sürüm sürüm sürünüyom

SU35 Senin sağlık raporunda tertibat gerekmez diye ifade olduğundan sorunlarla karşılaşıyorsun.. Bende sizin gibi koşturmacayla araç aldım.. Ötv tebliğine göre engelli sağlık kurulu raporlarında ''Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir'' diye ifade yazılması gerekiyor ve ehliyetiniz de otomatik vites kodu da var ise uyumlu oluyor ve bu şekilde alabilirsiniz. Ama dikkat edin rapordaki ifadenin sonunda Özel tertibatlı araç kullanabilir veya Özel tertibatlı araç kullanmalıdır gibi ifadeler olmaması gerekiyor kesin bir dille gereklidir ifadesini arıyor vergi dairesi

uNiQuE_54 tertibata gerek yoktur otomatik vites araç kullanabilir diye yazıyor. Ama ben bu raporla 5 yıl önce aldım hiçbir sorun cıkmadan. Ve 5 yıl önce vergi dairesi bana bu ibareyi yazdırmam gerektiğini söylediği için yazıldı zaten.

Dün ben müdür ile görüştüm 2015 den itibaren hastalık bazında değerlendiriliyor sizin hastalığınızla ilgili daha önce hiç başvuru olmadığı için gönderildi dedi. Anlamadığım konu önemli olan hastalığın adımı yoksa eklem hareket kısıtlılığımın olması mı yani bir insan nefes alamıyor diye dşünün Akciğer ca veya Astım oksijen cihazını Akciğer ca olana veriririz ama astım dab dolayı nefes alamasanda olur gibi bişey bu. Benim mantığım almıyor ama yapacak bişey yok bekliyeceğim ama ne kadar bekleyeceğim onu bilmiyorum.

SU35 5 yıl önce bende H sınıf ehliyet alabilir,Otomatik vitesli araç kullanabilir sağlık raporu ilşe almışdım ama artık bu şekilde alınabiliyor

Ankarada raporum tekrar doktorların oluşturduğu komisyon değerlendiriyormuş. Beni 7 doktor raporum için değerlendirildi. Ehliyetim için ayrı doktor değerlendirildi ve il sağlıkda bir o kadar doktor değerlendirdi. Hepside canlı canlı karşılarında gördü ve muayne ettiler rapor için tüm gafilerim raporlarım görüldü Maliye onlara inanmıyor beni hiç görmeyen filmimi veya raporlarımı görmeyen doktor ne derse o olacak yani şaştım kaldım ben işleyişe.

o zaman bana yeniden rapor al bu ibare olmamalı demeleri gerekmez mi onuda demiyorlar.
uNiQuE_54 dün izmir deki müdür ile görüştüm raporda bir sorun varsa tekrar başvuru yapayım dedim hayır sorun yok ama hastalık bazında değerlendiriliyor dedi. Sizin tanınız ile hiç örnek özelge yok dedi sorun buymuş.

kodlar yeterli ama her branş imza olayını sor istersen ben her branşa girdim imzalattım.
aynstayn

SU35[SIZE=5][FONT=sans-serif] [SIZE=3]Vergi indirimi içinde Ankarada da sağlık kurulu vardı sonra kaldırıldı. Sizin rahatsızlığınız nedir bilmiyorum ama ÖTV ile ilgili yönetmeliklerde şu hastalıklar ötv den muaftır diye bir ibare yok o sebepten eğer tam teşekküllü devlet hastanesinden kutul raporu aldırıyorlar sa ve bize o raporu veren doktorların kararı olan tertibatlı araç kullanması gereklidir ifadesine uyum sağlamaları gerekiyor.. Vergi Dairesi de hastaneden alınan raporları baz almayıp Ankara da kendi kurulda düşürülüyordu ve sonra hastanenin verdiği rapor oranları geçerlidir diye yönetmeliklerde yer aldı..[/SIZE][/FONT][/SIZE]

Zaten hastalık değerlendirmek Maliyenin görevi değildir. Hastalığı zaten devlet hastanesinde değerlendiriyor ve kurul karar veriyor ve buna uymak vergi dairesinin görevidir de işte uğraştırıyorlar..

uNiQuE_54 Arkadaşım aklın yolu bir zaten bencede dediğin gibi ben Rabbime havale ettim Allah bildiği gibi yapsın.

Üst Alt